‘De baas van de afstandbediening’

afstandbediening

Herkenbaar dit? ‘De afstandbediening, het middel waarmee je bepaalt wat er gekeken wordt op tv. Vroeger was dit nogal een dingetje, maar tegenwoordig dus ook. Als ik later groot zou zijn, zou ik dat volledig anders gaan aanpakken. Dacht ik.

Vroeger was het simpel, we hadden geen tablets of smartphones. Wie de afstandbediening in zijn bezit had, was de baas. De baas van de televisie. De afstandbediening stiekem verstoppen onder je kussen, dat soort taferelen waren heel gewoon. Ik en mijn moeder keken altijd dezelfde programma’s en wanneer er geen voetbal op tv was, bepaalden wij wat er gekeken werd. ‘All you need is love’, Goede tijden slechte tijden, onderweg naar morgen, wij misten niets. Bakje chips erbij en lekker zappen. Behalve als mijn vader thuis was en er voetbal gekeken moest worden. Ik dacht, ‘als ik later groot ben’, laat ik me dat niet meer gebeuren.  I was wrong.

Tegenwoordig ‘Nu ik zelf groot ben‘ hebben we allemaal wel een beeldscherm. Is het niet je tablet waarmee je leuke programma’s kan kijken, dan is het wel je smartphone die bijna aan je hand vergroeid lijkt te zijn. En daar kun je filmpjes op kijken, al dan niet televisie. Maar toch, het liefst kijk ik een programma breedbeeld, ik kijk niet heel vaak televisie maar als ik het doe, dan doe ik het goed. ‘All you need is love’, ‘kerels met een kleintje’. Barbies baby, allemaal trash tv, maar I love it en shameless wil ik die programma’s zien. En dat kan ook, tot er voetbal op is.

Het viel me wel op dat voetbal wel erg vaak op tv was. Dit was vroeger toen ik thuis woonde nog anders. De aap is uit de mouw, meneer schijnt een televisie abonnement op voetbal te hebben genomen. ‘Dat vind je toch niet erg‘ mompelde hij daarna. ‘Je kan dan toch via je tablet tv kijken?‘ Maar nee, ik wil lekker kunnen zappen. Zappen tussen Gordon en Barbie, Robert ‘tissues please‘ ten Brink en andere sentimentele programma’s. En wat dan dus heel leuk is, is Twitter: kletsen op twitter over het televisieprogramma. Yannick denkt dat ik dan dus geen tv kijk, maar ik houd alles in de gaten. Maar er is goed nieuws, Yannick gaat vanaf nu weer wisselende diensten draaien dus af en toe heb ik avondjes voor mijzelf en mister Afstandbediening 😉 Pak de tissues, dat glas wijn en die bak chips er maar bij, de afstandbediening is van mij. Soms is dat gewoon zalig. Herkenbaar?

Dit artikeltje is natuurlijk met een grote knipoog geschreven, ben benieuwd wie deze situatie herkent. Wie is bij jullie meestal de baas van de afstandbediening? En speelt voetbal ook zo’n belangrijke rol? Ik ben benieuwd pf jullie dit herkennen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

44 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  21 juni 2016

  Hier speelt voetbal gelukkig geen gerote rol en meestal ben ik de baas van de afstandsbediening.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 24 met een snufje liefdeMy Profile

 • Channa
  21 juni 2016

  Manlief houdt niet van voetbal dus dat scheelt. Hier wordt eigenlijk nog vrij weinig tv gekeken, dus hier geen baas over de afstandsbediening. Ik kijk overigens net zo makkelijk op mijn telefoon of tablet maakt mij vrij weinig uit!
  Channa onlangs geplaatst…9x waarom azijn een wondermiddel is in het huishouden!My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  21 juni 2016

  Mijn vriend is gelukkig geen voetbalfanaat! Ik ben zelf geen voetballiefhebber, dus ik heb wel de juiste man getroffen 🙂 Wij kijken eigenlijk niet zoveel tv en als de televisie aanstaat, willen we vaak allebei naar hetzelfde programma kijken. We hebben dezelfde smaak wat televisieprogramma’s betreft. Vroeger toen ik klein was Kelly (goh, wat klink ik nu ontzettend oud, maar dat ben ik niet hoor) hadden mijn ouders nog een zwart wit tv zonder afstandsbediening. We hadden ook alleen maar Nederland 1 tot en met 3. Als je wilde zappen, moest je naar de televisie lopen om te switchen tussen de drie zenders die we hadden. Dat waren nog eens tijden 🙂
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Je man/vriend wel of niet bij de bevalling?My Profile

 • Elisabeth
  21 juni 2016

  Och dat voetbal! Hou maar op, het is zo vaak op tv. En als ik win gaat ie t idd op ďe iPad kijken, gewoon naast me. Met geluid.
  Elisabeth onlangs geplaatst…#baasineigenk.. (of waarom ik tegen het plan van Schippers ben)My Profile

 • Saskia
  21 juni 2016

  Hier geen voetbal maar formule 1. En als dat erop is pak ik indd vaak mijn laptop 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Trind Caring Color Riviera LifeMy Profile

 • Josan
  21 juni 2016

  Yep of we nu wel mee doen of niet op het EK voetbal moter gekeken worden, en ik maar denken een rustige zomer te hebben. Boy was I wrong ??? Gelukkig kijk ik weinig tv dus als ik een keer wat wil zien dan voer ik dat ook aan als argument. Grote kans dat ik win.
  Josan onlangs geplaatst…HiPP babyverzorging, budget eco voor je babyMy Profile

 • Stefanie
  21 juni 2016

  Mijn man houdt totaal niet van voetbal dus dat probleem hebben wij niet, maar hij kijkt wel graag Discovery, National geographic enzo… Dus hij wil daar echt graag bepaalde progamma’s zien en dat mag dan wel van mij 😉
  Stefanie onlangs geplaatst…Vaderdag 2016My Profile

 • Marije
  21 juni 2016

  Ben ik even blij dat mijn man nul interesse heeft in voetbal. Werkelijk helemaal niks aan voetbal kan hem boeien! Heel fijn! Stiekem ben ik de baas van de afstandsbediening en kan ik zappen wat ik wil. Hij kijkt net zo lief een filmpje op YouTube ofzo haha. Heerlijk! Moet er niet aan denken om elke zondag naar Studio Sport te moeten kijken of zoals nu de hele dag het EK te moeten ondergaan, haha. Succes voor jou 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Verlof: mijn dromen versus de realiteitMy Profile

 • Femke
  21 juni 2016

  Ohhhh ik herken dit vooral van vroeger. Mijn vriend en ik zitten wat betreft programma’s wel heel erg op één lijn. Behalve als hij voetbal wil kijken.. maar dan ga ik vaak op mijn laptop iets kijken of in de slaapkamer, haha!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Never have I ever tagMy Profile

 • Marije
  21 juni 2016

  Hahahaha .. heel herkenbaar. Kan mij er alleen niet meer druk om maken. Ik kijk tegenwoordig sowieso niet meer zoveel tv en ik vermaak mij wel met mijn tablet of telefoon. Of ik ga een boek lezen.
  Marije onlangs geplaatst…Road to becoming a yogini: Happy body & mindMy Profile

 • Leonie van Mil
  21 juni 2016

  Ik kijk thuis echt amper televisie. En mijn vriend is gelukkig niet zo’n voetballiefhebber. Nu met het EK kijken wij beide heel fanatiek. Normaal gesproken staat Netflix aan en kijken we naar de series die we beide volgen. Het enige waar ik wel voor klaar wil zitten en waar geen discussie over mogelijk is, is “Wie is de mol?” Zolang ik dat kan kijken, ben ik tevreden 🙂
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een uitdaging omtrent mijn blogMy Profile

 • Leonie
  21 juni 2016

  Mijn vriend is gek op alle sporten, voetbal, f1, wielrennen.. Gelukkig gaat t in goed overleg: “mag ik die wedstrijd kijken, dan kan jij lekker blogjes tikken”. Haha.
  Ikzelf helemaal niks met sport op tv.. Doe mij ook maar lekker rtl 4 en 5;)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Favorieten tijdens mijn zwangerschapMy Profile

 • Fenna
  21 juni 2016

  Gelukkig geen voetbal hier 😉 wel de dakar-rally maar daar kan ik wel mee leven die paar dagen per jaar haha.

 • sabrina
  21 juni 2016

  Zalig om zo nu en dan het alleen recht op de tv te hebben! Kijken naar vrouwelijke programma’s zonder inhoud maar vol romantiek, klefheid en gebabbel of niets 🙂 Een lekker zakje chips erbij en de avond kan niet stuk!
  sabrina onlangs geplaatst…Olmense ZooMy Profile

 • Mary-Lou
  21 juni 2016

  Ik geef niet zo veel om de televisie. Of eigenlijk krijg ik het niet ingepast. Na het werken, wil ik ‘s avonds vaak iets voor de blog doen. Maar zondagavond is wel voetbal avond hier. En maandag samen Game of Thrones kijken.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Een geboortedoek vinden in slechts drie stappen!My Profile

 • marie-louise
  21 juni 2016

  Ik ben zelf helemaal niet van tv kijken. Mijn man kijkt af en toe een film en een voetbalwedstrijd als PSV speelt. Dan hebben we een paar dingen gedurende het jaar die we samen kijken, zoals ‘Wie is de mol’, ‘Heel Holland bakt’ en ‘Expeditie Robison’. Hier dus geen gedoe over de afstandbediening 😉 Maar wat je schrijft over het verstoppen van de afstandbediening vroeger herken ik wel…haha!
  marie-louise onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaal (2e kind)My Profile

 • Annemijn
  21 juni 2016

  Haha vroeger ook heel vaak ruzie om de afstandsbediening gehad met mijn broer. Drama, haha! Nu weinig problemen. Mijn broer is uit huis en ik kijk inmiddels ook graag voetbal. Probleem opgelost dus!
  Annemijn onlangs geplaatst…Waarom ik er voor gekozen heb om voor sociaal pedagogisch hulpverlener te gaan studeren…My Profile

 • Yvonne
  21 juni 2016

  Mijn vriend houdt niet van voetbal maar ook niet van de programma’s die ik wil zien. Eigenlijk kijk ik niet zoveel dus hij is meestal de baas van de afstandsbediening totdat hij opstaat om even op de pc te gaan?
  Yvonne onlangs geplaatst…Tag: I love summerMy Profile

 • Tamara
  21 juni 2016

  Hahaha nou hier is vriendlief de baas. Maar meer omdat hij gaat zitten mokken als hij vrouwenprogramma’s moet kijken
  Tamara onlangs geplaatst…Een tafel vol kinderen. Gezellig! Of toch niet?My Profile

 • Vivienne
  21 juni 2016

  Hihi herkenbaar hier wil vriendlief altijd voetbal kijken. Nou dan kijkt hij maar op z’n laptop hoor ;-). Tenzij ik Netflix kijk, dat kijk ik op m’n laptop.
  Vivienne onlangs geplaatst…Wat als… je baby koemelkeiwitallergie heeft?My Profile

 • Desiree
  21 juni 2016

  Hier ligt de afstandsbediening juist zielig in de la omdat niemand hem wil hebben haha. Als ik al iets kijk is het via nlziet of netflix op mijn laptop. Of ik stop een dvd met een van mijn favoriete films in de laptop. Vind ik veel fijner kijken dan de tv.
  Man houdt trouwens niet van sport kijken en ik houd niet van wat ze vrouwen programma’s noemen. Krijg ik spontaan uitslag van haha.

 • Wilma
  21 juni 2016

  Haha, mijn man houdt niet van voetbal, komt dat even goed uit 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…Yarah is anderhalf jaar!My Profile

 • Malou
  21 juni 2016

  Wij hebben ook een totaal andere smaak qua tv, maar gelukkig hebben we wel programma’s gevonden die we beide leuk vinden.
  Malou onlangs geplaatst…De borstvoeding tagMy Profile

 • Nicole
  21 juni 2016

  Haha we hebben allebei tablets en een laptop. Wat er op televisie is, is dus eigenlijk niet zo belangrijk meer 😉
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! Win een Rituals-pakket uit de collectie Laughing Buddha!My Profile

 • Carlijn
  21 juni 2016

  Haha hier is mijn ene dochter de baas van de afstandsbediening, die weet ‘m altijd te vinden, hoe goed ik ook verstop. Wij kijken nog amper tv nu we kindjes hebben. Vaak als ze om 19.00 uur in bed liggen, ga ik het huis opruimen, de keuken schoonmaken, nog wat werken en voor je het weet is het weer bedtijd omdat die twee kwekkerds me om 06.00 uur weer wakker maken.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hieper de piep! De verjaardag van Amy en MaisieMy Profile

 • Nicole
  21 juni 2016

  Wij houden beide van voetbal dus dat is nooit een probleem.. Verder kijken wij die programma’s die je kijkt eigenlijk bijna nooit. Ben daar niet zo’n liefhebber van haha.. Nee hier nooit problemen met de afstandsbediening.. Wil hij iets kijken op tv dan pak ik Netflix erbij en andersom.. Of we kijken samen!
  Nicole onlangs geplaatst…Zelfgemaakte ijstheeMy Profile

 • Priscilla
  21 juni 2016

  Oh heerlijk voetbal 😉 nou ja het ek enzo vind ik erg leuk om te kijken. Mijn vriend geeft er geen klap om. Tennis en formule 1 vindt hij wel leuk maar dan vind ik eigenlijk geen sporten hahaha. Uiteindelijk ben ik de baas, als het niet goedschiks gaat dan wel een beetje meer kwaadschiks!
  Priscilla onlangs geplaatst…Weekendje Center Parcs De HuttenheugteMy Profile

 • Hanna
  21 juni 2016

  Ik herken het wel! Enig voordeel is is dat ik ook erg van sport hou dus het niet erg vind om dat regelmatig te kijken.
  Hanna onlangs geplaatst…Vol verwachting klopt mijn hartMy Profile

 • Marieke
  21 juni 2016

  Mijn vriend kijkt gelukkig geen voetbal of de formule 1! Als hij graag een programma ziet, welke ik niks aan vind, kruip ik gewoon achter mijn laptop voor een blogje! 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Photodiary; vakantie aan het Gardameer, Verona, Milaan (véél foto’s)My Profile

 • rachel
  21 juni 2016

  Roon houd veel van series en voetbal en films, en toen we nog geen kids hadden hadden we een beetje hetzelfde kijkpatroon maar ik kan me niet meer lekker op de bank installeren voor iets wat op de buis komt hiih nee ik kijk wel op mijn ipad mini in bed…boringgggg dus ro en de meiden hebben hier de AB tot hun beschrikking hihih
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 19 juni 2016My Profile

 • Vanessa
  21 juni 2016

  Ik heb geluk want mijn vriend kijkt niet graag tv en al helemaal geen voetbal, daardoor ben ik dus de baas over de afstandsbediening 🙂

 • Danielle
  21 juni 2016

  Heel herkenbaar. Mijn vriend is ook voetbal fan, dus dan wordt ik naar de laptop gestuurd, om daar maar online tv op te gaan kijken 😛 ! Vooral nu tijdens het EK, kan ik er vanuit gaan dat de afstandsbediening van hem is 🙂

 • Jessica
  21 juni 2016

  Hahaha heerlijk geschreven! Hier is ook in de meeste gevallen manlief de baas over de afstand bediening…. (fijn dat hij nu even 2 weken op Texel is voor werk). Ik vind het op zich niet heel erg, kan ik als hij tv kijkt wat blogs lezen en zelf schrijven… Oowja hier geen voetbal die hem de baas laat zijn, maar NCIS en Hawaï five O.
  Jessica onlangs geplaatst…Onze stedentrip naar Berlijn deel 2…My Profile

 • Anneke
  21 juni 2016

  Geen voetbal hier! Zou ik ook niet pikken, naar overbetaalde mannetjes kijken die moe worden van 90 minuutjes te lopen met een pauze ertussen, nee we zijn wel slimmer hihi enne wij bespreken samen als we ergens een extra abbo op nemen .

 • Meike
  21 juni 2016

  Mijn vriend houdt gelukkig niet van voetbal haha, maar als we netflixen beslist hij wel altijd haha. Telt dat ook?
  Meike onlangs geplaatst…Wat je met gescheiden ouders moet aanhorenMy Profile

 • Maike
  21 juni 2016

  Haha, ja dat probleem had ik ook altijd toen ik nog samenwoonde. Nu lekker het huis voor mij alleen en dus ook de afstandsbediening!
  Maike onlangs geplaatst…Diner of buffet op jullie bruiloft?My Profile

 • Renate
  21 juni 2016

  Haha herkenbaar van vroeger! Ik kan wel zeggen ”gelukkig heeft mijn voetbalfan”, maar tijdens de Dakar en MotoGP ben ik evengoed de sjaak.. 🙂
  Renate onlangs geplaatst…Thankful Tuesday #2My Profile

 • Lisanne
  21 juni 2016

  Vroeger vanuit huis is dit wel herkenbaar. Nu heb ik gelukkig de ideale man die geen sport kijkt. Soms kijk ik zelfs meer sport als dat hij doet, dan moet ik soms wel is even achter mijn haren krabben….. Maar mijn manlief kijkt gewoon mee met de vrouwenseries, of die het leuk vind? Ik weet het niet.
  Lisanne onlangs geplaatst…Gewoontes vanuit huisMy Profile

 • Priscilla
  21 juni 2016

  Zoooooo herkenbaar!!
  Hier gaat hij ook nog is naar de thuiswedstrijden van Feyenoord. Maar dat vind ik niet erg iig niet verplicht voetbal kijken ?.
  Maar blegh nu met dat EK. K word er gek van!!! Haha

 • Simone
  21 juni 2016

  Geen voetbalfan hier in huis gelukkig, haha. Maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet veel tv meer kijk. Ik zit meestal ‘s avonds te bloggen.
  Simone onlangs geplaatst…First Birthday SwapMy Profile

 • Kirsten
  21 juni 2016

  Zodra ik bij mijn vriend thuis ben en we gaan tv kijken dan heeft hij altijd de afstandsbediening. Ik zeg vaak wel als ik iets wil kijken, maar zodra er voetbal op de buis is, heb ik niks te zeggen haha!
  Kirsten onlangs geplaatst…Paardenhouderij| De opleiding van Groenhorst Barneveld jaar 3 + 4 (mijn ervaring)My Profile

 • Kelly
  21 juni 2016

  Ben ik blij dat vriendlief geen voetbal kijkt ! Maar recht op de afstandsbediening heb ik ook niet gauw, dus echt films kijken op tv zit er niet in haha. Gelukkig kijkt hij net zo graag Modern Family en Mel&Joe als ik !
  Kelly onlangs geplaatst…Chitchatten #6My Profile

 • Angela
  23 juni 2016

  Hier gelukkig alle twee geen voetbal, maar eigenlijk is niemand de baas over de afstandsbediening, mijn man vind meestal alles wel best wat ik kijk, en als ik bijvoorbeeld GTST kijk gaat hij op de iPad 🙂
  Angela onlangs geplaatst…BLOG: De eerste keer ouder & kind gymMy Profile

 • Astrid
  1 juli 2016

  Zo herkenbaar dit.
  Manlief is inderdaad ook verslaafd aan voetbal.
  Nu op dit moment maakt het me niet uit want qua tv is het toch komkommertijd.
  Laat manlief dan maar lekker genieten van het EK dat gun ik hem dan ook nog wel. Maar straks als het nieuwe tv seizoen weer begint wil ik ook wel eens mijn series beneden kijken i.p.v. boven op onze slaapkamer. Gezellig samen op de bank is veel leuker met een hapje en een drankje. Dan alleen boven in bed. Wat dan wel weer leuk is mijn man is steward bij FC Groningen en dan komt het nog weleens voor dat een competitiewedstrijd op een zaterdagavond valt. Kijk dan heb ik mijn eigen tv avondje en ben ik de BAAS over de afstandsbediening.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.