25x De bekendste clichés van het moederschap

clichés van het moederschap

Als we het dan toch allemaal over die welbekende, maar o zo ware moederschap clichés hebben, laten we ze dan maar gelijk opsommen. Dan hebben we ze allemaal in een keer gehad haha. De clichés die ik allemaal kan beamen en dus zelf ook allemaal wel gebruik haha! Hier komen ze, de 25 meest bekende en genoemde clichés van het moederschap! Welke zijn voor jou herkenbaar?

De 25 meest bekende clichés van het moederschap 

 1. Geniet nog maar even van het zwanger zijn, want je zwangerschap vliegt zo voorbij.
 2. Schep jij nog maar wat meer op, je eet tenslotte voor 2. (Dacht ik dus ook toen ik van beiden zwanger was hihi)
 3. Een bevalling is heftig, maar er is er nog nooit eentje blijven zitten
 4. Een bevalling is heel zwaar, maar zodra je kindje er is ben je dat allang vergeten 😉
 5. 9 maanden op, 9 maanden af he 😉
 6. Ze groeien zo snel he!
 7. Je knippert met je vingers en dan lopen ze ineens.
 8. Geniet er nou maar van, voor je het weet zijn ze groot.
 9. Je hebt het er allemaal voor over he.
 10. Ik zou het zo nog een keer doen, ook die slapeloze nachten. Het is het allemaal waard.
 11. Zodra je moeder bent, ben je veel gevoeliger. All you need is love is niet meer zonder tranen te bekijken.
 12. Je kunt je niet meer voorstellen hoe het was voor dat de kinderen er waren.
 13. Andermans kinderen zijn ook leuk, maar niets is zo mooi als je eigen kinderen.
 14. Je eigen baby is de allermooiste baby die er is. Ook als die dat niet is 😉
 15. Sinds ik moeder ben lijkt de tijd 3x zo hard te gaan.
  clichés van het moederschapBron
 16. Het is een fase, komt wel goed.
 17. Kleding kopen, het liefst koop ik kleding voor mijn kinderen en vaker kom ik met kleding voor hen terug, dan voor mezelf.
 18. ‘Als je aan mijn kinderen komt, dan kom je aan mij’
 19. Als je kindje ineens stil is, dan doen ze iets wat niet mag… Yep! Haha
 20. Sinds ik kinderen heb, verveel ik me geen moment. De dagen vliegen voorbij.
 21. Als je kind geniet, dan geniet jij ook.
 22. Hoe ouder ze worden, hoe leuker het wordt.
 23. Iedere levensfase heeft wat moois!
 24. Het moederschap is het mooiste wat me is overkomen.
 25. Alle clichés over het moederschap zijn waar.

Eigenlijk kan ik bijna alle clichés wel beamen haha! Ik ben benieuwd welke clichés ik vergeten ben te noemen. Welk cliché benoem jij ook veel te vaak (zonder het zelf door te hebben)? Welke herken jij van dit lijstje of welke herken jij juist niet? Laat je reactie achter bij de comments, ik ben heel benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “25x De bekendste clichés van het moederschap”

 1. Haha ze kloppen gewoon allemaal! En als ik dan eens zoiets tegen mijn nog kinderloze vriendinnen zeg zie je ze kijken van: ‘komt zij weer hoor!’. En ik denk alleen maar: ‘wacht maar totdat jullie zelf kindjes hebben’. Haha!
  marie-louise onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaal (2e kind)My Profile

 2. Hahah toch allemaal wel waar inderdaad, het zijn niet voor niets clichés. Vooral die van het kleding kopen vind ik herkenbaar. Ik koop zoveel liever iets voor Merle dan voor voor mezelf 😉
  Nienke onlangs geplaatst…Nog heel even over vaderdagMy Profile

 3. Haha clichés zijn niet voor niets bijna altijd waar… (bijna) stuk voor stuk herkenbaar. Is het echt zo dat het met de jaren alleen maar leuker wordt? Kan het me zo moeilijk voorstellen! Vond de babytijd fantastisch, dat het nóg leuker wordt, is nog een beetje ondenkbaar voor me. En ja, de tijd gaat dus ECHT 10x sneller nu ik moeder ben. De dagen vliegen voorbij, laat staan de maanden en dit afgelopen jaar (mijn meiden zijn gisteren 1 geworden, pfff).
  Carlijn onlangs geplaatst…Beautytrend: het jelly sleeping maskMy Profile

 4. Haha clichés zijn niet voor niets bijna altijd waar… (bijna) stuk voor stuk herkenbaar. Is het echt zo dat het met de jaren alleen maar leuker wordt? Kan het me zo moeilijk voorstellen! Vond de babytijd fantastisch, dat het nóg leuker wordt, is nog een beetje ondenkbaar voor me. En ja, de tijd gaat dus ECHT 10x sneller nu ik moeder ben. De dagen vliegen voorbij, laat staan de maanden en dit afgelopen jaar (mijn meiden zijn gisteren 1 geworden, pfff).
  Carlijn onlangs geplaatst…Beautytrend: het jelly sleeping maskMy Profile

 5. Ik kan ze allemaal afvinken, al vind ik sommige uitspraken ook onkruidvelden van te krijgen. Toen ik net een newborn had en mensen zeiden het wordt alleen maar leuker voelde dat alsof het nu helemaal niet leuk was. Dat bedoelde ze natuurlijk niet maar ik vond dat nirt leuk haha (hormonen?)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Unboxing; First Birthday SwapMy Profile

 6. Oooh vooral nummer 6 (ze groeien als kool!) en nummer 16 (het is een fase).
  Dat is ook het mantra tegenwoordig. Het is een fase – het is een fase – het is een fase -.. wanneer miss M weer eens om 10 na 6 opstaat. Of een kuurtje krijgt omdat ze niet in de buggy wil. Of op de zetel. Of op een stoel. Of uit een stoel. Of uit de zetel. Of in haar bed. Of uit haar bed. HET. IS. EEN. FASE. 😀
  Joni onlangs geplaatst…10 dingen – #1My Profile

 7. Iets wat mijn moeder vaak zei tijdens mijn eerste zwangerschap geniet er nog maar lekker van straks heb je spijt dat je er niet bewust van genoten hebt je zwangerschap.
  Iets wat ik toen moeilijk kon begrijpen
  Want ik wilde zo snel mogelijk ons kindje zien. Ik was dan ook blij dat ze eerder geboren werd 14 dagen eerder.
  maar nu begrijp ik het zo goed ze had gelijk
  Want ook al is het het mooiste moment in je leven je kindje ontmoeten en vasthouden.
  Oo wat miste ik ineens de tijd met haar .samen met haar in de buik ik miste het getrappel en haar bewegingen.
  daarom genoot ik ook extra van mijn tweede en derde zwangerschap en dat de derde 1 week later kwam vond ik dus helemaal niet erg 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.