Bij ons op tafel deze week #1

bijonsaantafel

Ik heb een nieuwe rubriek voor jullie, gewoon een uitprobeersel, als het goed ontvangen wordt, wil ik dit wellicht vaker gaan delen. Zoals jullie weten zijn we sinds een kleine 3 weken bezig met het eten volgens een weekmenu wat we vooraf opstellen. Een uitprobeersel, wat ons erg goed bevalt. We weten zo precies welke boodschappen we in huis moeten halen en wat we welke dag koken/eten. Als een soort vervolg erop, leek het me leuk om af en toe te laten zien wat we die week allemaal gegeten hebben als avondeten. Vaak geen culinaire hoogstandjes, maar ik vind het ook altijd interessant om van anderen te horen, en misschien doe je er nog kookinspiratie uit op. Ik schrijf deze rubriek nu op zaterdagochtend, en laat jullie zien wat we van zondag tot en met vrijdag gegeten hebben.

Zondag: Yannick kookte dus ik werd verwend! Hij maakte gebakken rijst, die kruidde hij met een combi van knoflook, chili en een fijngemalen gemberblokje. Hij wokte dit met allerlei groente (mais, courgette,  champignons, drie kleuren paprika’s en ui) en bakte hier een geklust eitje doorheen. Daarbij maakte hij kip die hij met madras kruiden (een pakje van Lidl) bakte en extra lekker maakte met wat zure room en knoflook. Wat gebakken uitjes er bovenop en wij hadden heerlijk gegeten.

Maandag: Ik ben dol op stamppot en van huis uit heb ik meegekregen dat maandag stamppot dag is (vooral in de wintermaanden). Ik maakte hutspot met wat rookworst erbij. Lekker!

Dinsdag: Ik maakte mijn eigen recept voor chili con carne waar ik altijd heel veel groente aan toevoeg. Zelf heb ik voldoende aan een bordje chili maar, voor Yannick kookte ik er wat rijst bij. Leuke kooktip, ik kook rijst heel eenvoudig in de magnetron.

Woensdag: Er was nog wat rijst en chili con carne over van de dag ervoor. Ik maakte dit dus warm om zo die kliekjes gelijk op te maken. Ik at een beetje chili con carne met daarbij een kipschnitzel (deze zijn zo lekker, gewoon van Lidl!) en ik kookte er broccoli bij. Lana at hetzelfde, Yannick at er ook nog rijst bij.

Donderdag: Ik was de hele dag in Amsterdam voor events dus Yannick was de kok en hij maakte zijn heerlijke pasta (met veel groente). Misschien hem een keer zijn receptje laten delen hier? Ik ben er helemaal weg van. Zeker lekker om te eten met wat geraspte kaas er overheen.

Vrijdag: Vrijdag frietdag, ook al zo’n traditie die ik van huis uit geleerd heb. Dit doen we in principe wekelijks, tenzij er een ander soort etentje tussen komt.  Naar vrijdag frietdag, kan ik soms al de hele week uitkijken haha. Wel maak ik er altijd een salade bij, soms ook doperwtjes of worteltjes, om zo toch ook wat groente binnen te krijgen.  Ik eet meestal zo’n portie friet zoals je hierboven ziet, met speciaal (mayonaise, curry en uitjes) en joppiesaus en als snack graag een kroketje en frikandel. Haha lekker! Welke snacks eet jij het liefst?

Ik ben heel benieuwd of jullie dit een leuke rubriek vinden om vaker voorbij te zien komen. Ik denk dan niet aan wekelijks, maar bijvoorbeeld eens per 2-3 weken. Laat het me zeker weten als je dat leuk vindt. Wat was jouw lekkerste maaltijd deze week? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

60 gedachten over “Bij ons op tafel deze week #1”

  1. Het brengt me wel op ideeën. Die gebakken rijst van Yannick lijkt me bijvoorbeeld heel erg lekker. Denk dat mijn man dat ook wel lekker vindt. Pasta vind ik altijd lekker! Vooral met geraspte kaas. Mijn lekkerste maaltijd deze week? Hahaha, kom ik toch uit bij de pannenkoeken van gisteravond. Dat blijft mijn favoriet!
    Marion onlangs geplaatst…Chronisch ziek: Kan ik dan zo weinig?My Profile

  2. Heel leuk idee om dit zo eens in de zoveel tijd te delen. Vroeger hadden wij ook altijd een frietdag, maar die is wat verwaterd haha. Ziet er heerlijk uit allemaal! Poeh, mijn lekkerste maaltijd deze week. Lastig! Ik denk dan toch de pastinaakpuree, die viel onverwacht goed in de smaak!

  3. Ik vind dit nieuwe rubriek wel leuk! Zo krijg ik ook eens wat nieuwe ideeën om te koken.
    Mijn lekkerste maaltijd deze week was denk ik toch wel mijn zelf gemaakte erwtensoep, dat vind ik altijd zo lekker! ?

  4. Leuke rubriek! Ik zeg houden! Mijn lekkerste maaltijd was een tajine met kalfsvlees bij de moeder van een vriendin met kweeperen en allerlei lekkere hapjes ernaast! Echt verrukkelijk!

  5. Wat is dit leuk zeg! Het is voor mij echt een guilty pleasure om artikelen te lezen waarbij je een kijkje krijgt in een deel van het leven van iemand. Bijvoorbeeld whats in my bag, whats in my fridge, huishoudroutines en boodschappenlijstjes. En ik denk dat veel vrouwen/meiden dat leuk vinden! Wij hebben deze week gegeten:
    Maandag: kabeljauw met een yoghurtdillesausje, zilvervliesrijst en bospeen
    Dinsdag: spinaziestamppot met een worstje
    Woensdag: risotto met paddestoelen en salade
    Donderdag: noedels met een geklutst eitje erdoor, snijbonen en wat honingpindas erover
    Vrijdag: kant en klare quiche met een salade

  6. Dat recept van Yannick’s pasta ben ik wel heel benieuwd naar, ik kan wel wat variatie in de keuken gebruiken, ik heb nooit zoveel inspiratie ervoor. Deze rubriek komt handig uit 😉

  7. Hier maken we ook al tijden gebruik van een weekmenu, bevalt hartstikke goed. Zo koop ik vrijwel nooit te veel boodschappen en hoef ik op een inspiratieloze dag gewoon op het lijstje te kijken om te weten wat ik ga maken die dag.

    Ik ben fan van deze rubriek! Heel leuk!

  8. Ik vind dit ook erg leuk om te zien. Kan ik weer inspiratie op doen 😉
    Wij hadden laatst jou zuurkool stamppot en het was erg lekker! Ik hou normaal
    helemaal niet van zuurkool maar de stamppot was wel erg lekker.

    Wij eten zaterdags altijd patat en ik kan ook al de hele week erna uit kijken. 🙂 ik neem meestal een kaassouflee en kipkorn erbij. Wij eten er ook een salade bij, van komkommer, tomaat, feta kaas en olijven. Erg lekker!

    Krijg helemaal zin in lekker eten nu haha

  9. Een hele leuke rubriek! Brengt op leuke ideetjes 🙂 mijn favoriete snacks zijn frikadellen en kipcorns. Mama en ik aten vrijdag sate met groenten uit een potje van het merk dat ook chicken tonight heeft met witlof en rijst, dat was wel mijn favoriet deze week.
    Kelly onlangs geplaatst…Tag: 25 questionsMy Profile

  10. Superleuk om te lezen en te zien. Ik zeg: houden! Ik werk hier ook al jaren met een weekmenu, super handig! Deze week was wel een uitzondering omdat we – omwille van de herfstvakantie (in België) – veel buitenshuis en bij vrienden hebben gegeten. Ik denk dat het lekkerste deze week – heel simpel – een salade met grijze garnalen, avocado en cocktaildressing was. Geen ingewikkeld recept, maar wel o zo lekker!
    Veronique onlangs geplaatst…amuserouge.beMy Profile

  11. Leuk om te kijken wat jullie gegeten hebben. gisteren heb ik pasta met spinazie en kabeljauw gemaakt. Erg in de smaak gevallen

  12. Leuk om te kijken wat jullie gegeten hebben. gisteren heb ik pasta met spinazie en kabeljauw gemaakt. Erg in de smaak gevallen

  13. Leuk om te zien! De pasta op donderdag ziet er heerlijk uit. Al zijn de frietjes op vrijdag ook heel lekker. Wij eten ook altijd frietjes op vrijdagavond en net als jou kan ik daar de hele week naar uitkijken. Meestal gaan we naar de frituur, de rest van de week proberen we dan wel gezond te eten.
    Vanessa onlangs geplaatst…Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bentMy Profile

  14. Mmm ik hou van stamppot, het liefst spruitjesstamppot, andijvie of hutspot, sowieso heb ik liever van die typische winterse gerechten, heerlijk

  15. Kelly Caresse

    Dankje! Deze rubriek ga ik zeker vaker doen, leuk dat ‘ie zo goed ontvangen wordt! 🙂

  16. Lizet van Gestel

    Ik ben gek op weekmenu’s
    Het scheelt voor mij tijd en stress.
    Je hebt alles in huis en je hoeft niet meer na te denken wat eten we vandaag.
    Met extra drukte maak ik ook wel eens een maaltijd voor 2 dagen. Zooo makkelijk.
    Ik zeg laat site er lekker in, vind het leuk om dan ideeën op te doen voor mijn eigen weekmenu 🙂
    Mijn lekkerste gerecht van deze week was toch wel de pannenkoeken van t pannenkoekenhuisje :p

  17. mijn favoriete snack bij mijn patat verschilt altijd, ik kies meestal uit een frikandel speciaal,met curry zonder ui(anders stink ik de hele avond) behalve als ik bij de FEBO eet daar zijn de frikandellen echt niet lekker vind ik kipfingers ik vind dit lekkerder dan nuggets, of een kipkorn en soms een hotdog, maar die krijg ik meestal niet op.

  18. Super leuk rubriek. Zo geef je andere ook tips om wat lekkers op tafel te zetten. Ik ben eigenlijk beetje door jou begonnen met weekmenu’s en 1 keer per week boodschappen te doen. En het bevalt super goed.
    Mijn lekkerste recept deze week: snijbonen stamppot met paprika en kaas.

  19. Leuke rubriek! Mijn favo maaltijd van afgelopen week? Hm….groentesoep met flensjes die we gisteren en vandaag aten/eten. Maar de broccoli soep van maandag staat op een goede 2e plaats. Toevallig 2x soep gegeten deze week 😉
    Roxanne onlangs geplaatst…Strike a Pose oktober 2015My Profile

  20. Ik hou van zulke rubrieken.
    Zelf hou ik sinds kort ook bij op mijn website lekkere recepten en op speciale instagram.
    ZO inspireer je elkaar.
    Wij hebben ook zo onze vaste dagen: Iig op maandag altijd hollandse pot: aardappels, groente en vlees. Goede start na een weekend waar er meestal slechter gegeten wordt.
    Wij houden ook regelmatig op vrijdag frietdag. Lekker makkelijk.
    op dinsdag is het meestal pastadag omdat ik dan middag/avond werk en dan ‘s ochtends eten al klaar maak!
    Marjolein onlangs geplaatst…Plukbrood pesto/kaasMy Profile

  21. Wij bedenken ook altijd per week wat wij willen gaan eten, zo makkelijk met boodschappen doen. Wij gaan ook altijd naar de Lidl, super winkel!
    Vandaag hebben we quiche met tomaat, courgette, ui en mozzarella op het menu.
    Wat er nog meer op het menu staat deze week: pasta met beefstukjes en champignons met een saus van creme fraiche, braadworst met zelfgemaakte rösti, tomatensoep met een broodje en simpel aardappels met vlees en groente.
    Ik mag graag koken en vind het dan ook leuk om recepten uit te proberen. Leuke rubriek!

  22. de pompoen stampot die je laatst hebt toegevoegd op je site! Echt aanrader! Heb al verschillende mensen de link doorgestuurd!
    De nasi van Yannick lijkt mij okk heerlijk!
    Bij de brandweer moet hij natuurlijk ook koken!

    Leuk Kelly moet je vaker doen!

  23. Super leuk kelly, brengt mij weer op wat ideetjes, en ik ben heel benieuwd naar het recept van de pasta. Hopelijk doe je dit vaker en wil je het recept delen. Jou chinese tomatensoep is hier ook een super traktatie.

  24. Die heeft ze al een keer gedeeld. Staat tussen de recepten. ( tenminste als dit het recept is met het potje saus ( met olijfen ) Heel veel groenten. Is echt super lekker. wij maken het niet meer anders 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.