zwangerupdate 9-12

Zwanger week 9-12 : Onlangs deelde ik met jullie deel 1 van het eerste trimester met mijn ervaringen van zwangerschap week 4 tot en met week 8. Vandaag deel ik deel 2, van week 9 tot en met 12. Zo kan ik binnenkort gewoon wekelijkse updates met jullie delen. Wat ben ik blij dat het eerste trimester voorbij is, ik vind het zelf het minst prettige trimester.

Week 9: Echo 2, dat ziet er goed uit!
In week 9 had ik weer een echo op de planning staan. Doordat ik diabetes heb, ben ik onder behandeling bij een gynaecoloog en krijg ik bij iedere controle een echo. Dat is dan ook het enige voordeel dat ik kan opnoemen van het levenslang hebben van diabetes. De echo zag er heel goed uit, het kindje is goed gegroeid en het hartje klopt heel mooi.
In week 9 was ik nog steeds misselijk en ook veel moe. Verder ben ik lichamelijk al flink veranderd. Ik heb grotere borsten gekregen (joehoe!) en wat meer rondingen. Outfit foto’s maakte ik al niet meer haha. Ook vind ik het zichtbaar aan mijn gezicht, alsof ik een iets bollere toet heb gekregen. Verder heb ik deze zwangerschap ook weer veel last van honger (en cravings, echt waar, kroketten: come to mama!) maar ik kan me redelijk inhouden hoor.

Week 10 – 12 bijna voorbij, het eerste trimester.
Deze weken zien er een beetje hetzelfde uit. Ik zwanger lekker door, voel me hier en daar moe en futloos en heb steeds meer moeite om mijn werk op tijd af te ronden. De ‘nee’ fase waar Lana in zit maakt het ook niet makkelijker. Mijn ouders waren in deze weken 3 weken op vakantie, Yannick was doordeweeks weg dus ik stond er alleen voor. Lana slaapt niet veel overdag, ik heb een heleboel werkzaamheden te doen voor mijn blog en ook het huishouden loopt niet weg. Dit vond ik best wel pittig, gelukkig ben ik het goed doorgekomen.
Bij 11 weken en 1 dag had ik weer een afspraak bij de gynaecoloog inclusief echo. Daaruit kwam waar ik al op hoopte, die 5 dagen die ik eerst was teruggezet klopten niet, ik werd dus weer ‘vooruit’ gezet. Hierdoor was ik ineens een heel stuk sneller door het eerste trimester heen, heel fijn.  De misselijkheid heeft geduurd tot de 12 weken en op het moment dat ik dit typ ben ik 12 weken dus ik weet niet wanneer dit zal afnemen.

lana kust

 

Lana geeft regelmatig kusjes op mijn buik als ik naar mijn buik wijs en ‘baby’ zeg. Wat ze ervan begrijpt weten we natuurlijk niet maar dit vind ik al zo lief!

En toen ineens die ziekenhuisopname door flink ontregelde bloedsuikers. Al dagen schommelden ze naar extreem hoog en later weer extreem laag. Iedere nacht zat ik wel weer met een hypo waardoor ik om 02.00 weer aan de appelsap en een beschuitje zat. Op een gegeven moment liep het uit de hand en als je zwanger bent nemen ze echt geen risico. Een paar dagen ziekenhuis om weer op de been te komen, hopelijk blijft het bij deze enige opname.

De termijnecho (officiële 12-weken echo) had ik bij 12 weken en 1 dag en die zag er keurig uit! Super fijn dus. Dat nu het eerste trimester voorbij is vind ik een hele geruststelling. Ik blijf onzeker maar een eerste mijlpaal is bereikt. Binnenkort deel ik met jullie mijn volgende wekelijkse zwangerschapsupdate.
Hoe vonden andere moeders of zwangeren het moment dat je het eerste trimester voorbij bent? Ik ben benieuwd naar jullie reacties en eventuele ervaringen. Laat ze me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Zwangerschap week 9 tot 12”

 1. Ik vond zelf het laatste trimester het zwaarst, maar de eerste is wel spannend! Wat lief die Lana en haar kusjes, deed Fay ook maar dan bij m’n schoonzusje en nu de baby er is krijgt die ook veel kusjes als ze haar ziet!
  Nicole onlangs geplaatst…It’s all about the moneyMy Profile

 2. Ik vond het eerste trimester vooral vervelen vanwege de misselijkheid. Dit heeft bij elkaar zo’n vier maanden geduurd. Verder vond ik de laatste erg spannend en heb ik vooral ook genoten van mijn verlof!
  Mamablogger onlangs geplaatst…Het bomberjack is back!My Profile

 3. Het eerste trimester had ik erg last van mijn darmen en borsten. Daarna kreeg ik bekkenklachten. Het laatste trimester vond ik het zwaarst, omdat ik vanwege het bekken echt niks meer kon.
  Je buikje ziet er mooi uit. Hopelijk voel je je nu lekker en komen er geen ziekenhuisopnames meer. Ben zo benieuwd of het een jongen of een meisje is 🙂
  Angelique onlangs geplaatst…Dream Or DonateMy Profile

 4. Ik vind het zo super leuk dat je weer zwanger bent en om het allemaal met je mee te maken. Echt balen van die ziekenhuisopname, dat gun ik je niet 🙁 Hopelijk blijft het nu allemaal wat stabieler. Ik hoop dat de misselijkheid langzaamaan verdwijnt. Enne die cravings, haha geniet er nu mag lekker van, nu mag het 😉
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Lingeriepraat: Hunkemöller Fashion FeverMy Profile

 5. Ik was zo blij dat het 1e trimester voorbij was. Niet omdat ik mij niet goed voelde want ik voelde en voel me nog steeds top. Maar meer omdat die angst een soort van voorbij is. Ik had onverwacht wat bloedverlies. Net in de 11e week. Ik schrok me rot. Gelukkig bleek dit niets ernstigs. Nu ga ik morgen week 17 in en ook al moet het kindje nog gezond ter wereld komen natuurlijk, de grootste angst was destijds soort van voorbij.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Augustus 2015 #2My Profile

 6. Wat heerlijk deze zwangerschapsudates! Echt naar van je ziekenhuisopname maar ik ben blij dat het voor de rest naar omstandigheden goed gaat.
  Wat een onwijs lieve foto van Lana die jouw buik kust<3 Geniet van je zwangerschap!
  Rosanne onlangs geplaatst…Introductieweek Almere 2015My Profile

 7. Fijn dat het nu weer de goede kant op gaat, van die wisselende waarden lijkt me echt heel vervelend. Wat veel onzekerheid en spanning zal dat geven! Ik vond zelf de eerst vier à vijf maanden heel erg door de misselijkheid. Ik kon niet meer genieten van lekker eten of luchtjes. Maar ik moet zeggen dat mijn hele zwangerschap lichamelijk niet fijn was, maar gelukkig heb ik er wel heel iets moois voor terug gekregen :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Persoonlijk | Een dipje, uit eten en buiten spelenMy Profile

 8. leuk om de zwangerschapsupdates te lezen.
  ik zelf vond de eerste 12 weken erg spannend omdat het hier de vorige keer al niet goed zat toen en vond het nu steeds eng de controles.
  dat heb ik wel gehouden eigenlijk tot de 20 weken.
  nu ben ik 28 weken + en kunnen we eindelijk genieten van alle dingetjes.
  wel nog steeds misselijk vooral in de avond dat had ik tot de 14 weken eigenlijk hele dagen.
  de foto met lana samen is erg lief <3
  geniet van je zwangerschap en weet er alles van hoe vervelend het kan zijn met de ziekenhuis bezoeken / opnames erbij

 9. Het was al even geleden dat ik een kijkje nam op je blog. En nu kom ik meteen zulk geweldig nieuws tegen! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 10. Wat lief dat Lana kusjes op je buik geeft! Ik vond de eerste 9 weken spannend, toen kregen wij een echo en hadden we er alle vertrouwen in dat het goed zat. Natuurlijk weet je wel dat het niet altijd wat zegt en dat er alsnog iets mis kan gaan, maar wij maakten ons daarna veel minder zorgen. Hopelijk is je misselijkheid snel voorbij!
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek; Aukjes week #9My Profile

 11. Ik vond het eerste trimester verschrikkelijk, ik was zo moe en misselijk en tot nergens in staat, gelukkig ging ik me bij week 14 fitter voelen, inmiddels is mijn zoontje 6 weken oud, echt genieten

 12. Het eerste trimester vond ik vreselijk lang duren en ook erg vervelend vanwege de misselijkheid. Ik keek enorm uit naar die 12 weken, want ik hoopte dat de misselijkheid daarna over zou gaan. Dat was helaas niet het geval (duurde tot 32 weken en begon met 35 weken opnieuw). Achteraf bleek het eerste trimester het makkelijkst te zijn. En achteraf baal ik dat ik er toen niet wat meer van heb kunnen genieten. Fijn dat jij er doorheen bent in elk geval!
  Joyce onlangs geplaatst…Kussen met je kind mag niet meerMy Profile

 13. Super leuk om je updates te lezen over je zwangerschap. Knap dat je het opvoeden van Lana, de vakantie van je ouders en natuurlijk het werk van Yannick en je blog weet te combineren. Je mag daar echt trots op zijn! Fijn om te horen dat de zwangerschap ook goed verloopt en dat alles goed is met de baby.
  Marleen onlangs geplaatst…Challenge: buy nothing until next month.My Profile

 14. Ah deze updates zijn leuk! Ik kijk al uit naar je wekelijkse updates!! Hoop echt dat je suikers goed onder controle blijven!

  Ik vond zwanger zijn tot de 14e/ 15e week niet echt leuk. Nu kan ik wel echt genieten alleen ben ik een beetje huiverig voor het derde trimester… 😉
  Janneke onlangs geplaatst…Getrouwd met mijn jeugdliefde.My Profile

 15. Hallo klapperende eierstokken! Wat vind ik het leuk om je zwangerschap te volgen ik hoop dat ik ook ooit is kinderen mag krijgen maar van deze updates gaat het toch wel kriebelen hoor.
  Wat zal je geschrokken zijn met je ziekenhuisopname. Hoop dat alles nu goed met je gaat en je suikers niet meer zo schommelen.
  Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Canvas schildersdoekenMy Profile

 16. Ik was heel blij dat het eerste trimester erop zat. Na twee miskramen in het eerste trimester was dit echt een mijlpaal. Ik ben de hele zwangerschap onzeker geweest, maar dat wel beter naar mate de zwangerschap verder kwam. Die foto met Lana is zo lief! Ze wordt een hele goede grote zus 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.