Zwangerschap eerste trimester week 4-8

zwangerweek4-8

Zwangerschap week 4-8 eerste trimester: Mijn eerste zwangerschapsupdate schrijf ik nu, van mijn tweede zwangerschap. Want van de zwangerschap van Lana staan al heel veel zwangerschapsupdates in het archief. Toch wel heel speciaal en leuk om jullie hierin mee te nemen. Om het niet te langdradig te maken deel ik het eerste trimester op in 2 artikelen. Zodat na de bekendmaking (die dus al heeft plaatsgevonden, hihi zo gek) ga ik na die updates gewoon verder met de wekelijkse zwangerschapsupdates. Soms in artikelvorm, soms in een video om de afwisseling erin te houden. Hoe zag week 4-8 van het eerste trimester eruit?

Week 4 : Wow, ik ben zwanger!
Zo gek, ik ben zwanger en merk dit al wel. Het eerste trimester is begonnen! Ik heb last van rommelende darmen, ben af en toe wat vermoeid en mijn borsten voelen pijnlijk aan en veranderen van vorm. De mama-machine is bezig ;). Op maandag kwamen mijn ouders terug van vakantie en heb ik hen het nieuws ook gedeeld, zo leuk! Ik voel me deze week verder wel prima. Ik voel me vooral verrast en blij.

Week 5 : Energie, waar ben je?
Vanaf week 5 werd ik echt op de feiten gedrukt. Als een Iphone batterij ging ik de dag door. Zat ik om 10.00 nog op een 70% energie, had ik in de middag misschien hoogstens 10%. Ik was lusteloos en op, had weinig concentratie en vond het heel moeilijk om er volledig voor Lana te zijn. Soms gewoon samen een filmpje kijken op Netflix, het is even niet anders. Het huishouden gaat ook niet van een leien dakje. Ook meld ik me deze week aan voor Moeders voor Moeders. Hier deed ik in de zwangerschap van Lana ook aan mee, ik vind dit echt een heel goed en belangrijk doel en ik ben blij dat ik zo ook mijn steentje kan bijdragen aan andere koppels met een kinderwens.

Week 6: Hoi misselijkheid!
In de zwangerschap van Lana was ik geen moment misselijk. Wat een genot, want in week 6 van deze zwangerschap sloeg het hier ernstig toe. Daarvoor had ik ook wel eens een kokhals neiging, maar vanaf week 6 is de misselijkheid ‘aan’. In combinatie met de vermoeidheid best pittig, ik hield mijn zwangerschap verder nog geheim dus het is ook een kwestie van smoesjes bedenken. Ik bracht veel tijd op de bank door en vind het knap dat ik mijn blog nog prima kon runnen in combinatie met de zorg voor Lana. Ik nam tussendoor veel rustmomenten. Dat weekend gingen we naar Antwerpen, dat was echt genieten! Ook daar was ik veel moe maar we namen rust tussendoor en we genoten van het samenzijn.

Snel even een foto gemaakt in Antwerpen!

Week 7: Echo, je hartje klopt!
In week 7 had ik mijn eerste echo gepland staan. Wat was ik misselijk en zenuwachtig. Yannick mocht gelukkig mee en kreeg vrij van zijn werk. Op de echo bleek ik toch minder ver zwanger te zijn, ik werd 5 dagen teruggezet. Dit klopte niet met de berekening in mijn hoofd. Maar het hartje klopte mooi en dat is het belangrijkste. Ik ben deze week wel veel misselijk maar het is te doen. Ik ging deze week een naar London, een hele prestatie met die vermoeidheid die ik had, gelukkig kon ik er wel echt van genieten.Ook kwamen op Instagram de eerste speculaties binnen, oops, hoe ga ik dit verborgen houden haha.

Week 8: 1 maand zwanger
Het eerste trimester blijft een bizarre tijd, nog vrijwel niemand weet ervan en zelf voel je je al heel erg zwanger. Ik voelde me trots, mijn broeken begonnen al niet meer te passen (wat een verschil met de eerste zwangerschap) en ik haalde mijn zwangerschapsbroeken uit de kast. Verder was ik nog erg vermoeid en misselijk, maar dat is part of the deal ;). Ook het geheim houden is soms moeilijk, ik ben toch het meisje met de Prosecco’tjes op vrijdag, een toastjes met filet americain en dat soort dingen. Af en toe kom ik er mee weg met een alcoholvrije rozé’tje voor het ‘idee’, ook allemaal voor het goede doel 🙂 Al met al gaat het dus allemaal goed 🙂

Dit was in een notendop een verslag van de eerste 4 weken van de zwangerschap. Gerekend vanaf 4 weken omdat ik toen achter deze zwangerschap kwam. Binnenkort deel 2, van week 8 tot 12. Dan lijkt een zwangerschap ineens snel te gaan 😉

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze zwangerschapsupdates. Laat het me zeker weten, wie weet lees je herkenning van je eigen eerste weken zwangerschap, of vind je het gewoon leuk om te volgen. Ik kijk uit naar jullie comments.

Hoe ging zwangerschap week 9-12? Dat lees je hier!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Mamablogger
  26 augustus 2015

  Wat leuk om zo mee te lezen! Ik ben vier maanden non stop misselijk geweest en dat was vreselijk. Ik hoop dat het bij jou nu beter gaat. Toch zeggen ze wel dat het een goed teken is, maar ja, vervelend is het wel
  Mamablogger onlangs geplaatst…Wanneer leer je je kind fietsen?My Profile

 • Lisanne
  26 augustus 2015

  Leuke manier zo om dit met ons te delen en wat vind ik het knap dat je ook gewoon nog je blog runt. Ik kan me best voorstellen dat de zorg voor zo een meisje en een zwangerschap vermoeiend kunnen zijn. Probeer zeker lekker te genieten! Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – eierkoeken makenMy Profile

 • Femke
  26 augustus 2015

  Leuk om deze update te lezen! Het lijkt me erg moeilijk om een zwangerschap nog even ‘verbogen’ te houden voor anderen. Nu heb ik het geluk dat ik eigenlijk nooit alcohol drink, dus dat scheelt al wel haha! Maar eten, ik denk dat ik zo door de mand zou vallen..maarja, uiteindelijk..who cares :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. YouTubers en YouTube filmpjes #1My Profile

 • Kelly
  26 augustus 2015

  Heel leuk om te lezen en te volgen! En wat doe je t goed! Knap dat je alles toch nog kan combineren en op pad bent geweest 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Action shoplog #2My Profile

 • Dionne
  26 augustus 2015

  Leuk om een update van de eerste weken te lezen!

 • Nicole
  26 augustus 2015

  Ja het verbergen van een zwangerschap vond ik ook moeilijk hoor. Ik ben idd ook van de drankjes enzo haha
  Nicole onlangs geplaatst…Verkeerde dragersMy Profile

 • Esther Marieke
  26 augustus 2015

  Wat interessant om te weten! Ik heb hierover nog niet zoveel persoonlijke ervaringen gehoord.

 • Manon
  26 augustus 2015

  Leuk om te lezen!!! Die eerste weken zwangerschap zijn zo spannend maar ook zo bijzonder om nog zo’n geheim mee te dragen…
  Manon onlangs geplaatst…Mamameeting + SnapVLOGMy Profile

 • Ingrid
  26 augustus 2015

  Lijkt me behoorlijk pittig om zo misselijk te zijn, vooral als je dat niet kent van je eerste zwangerschap. En dan de zorg voor een kleintje die je niet uit kan leggen waarom mama zich niet zo lekker voelt, knap dat je toch alle ballen (met een beetje hulp hier en daar) in de lucht heb weten te houden. Ik heb niks voortijdig in de gaten gehad iig ;-). Ben benieuwd naar week 9-12!

 • Kelly - Pluiskonijn.nl
  26 augustus 2015

  Wauw zo bijzonder om je buik zo te zien groeien op de foto’s. En dat kokhalzen oei daar word je niet vrolijk van!
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Fay haar 1ste rugzakMy Profile

 • Celine
  26 augustus 2015

  Wat leuk zeg!! Ik had ook erg last vsn vermoeidheid! Ik brn nu 18 wkn en het gaat nu veel beter!! Moeders voor Moeders heb ik ook gedaan! Echt een mooi initiatief! Fijne zwangerschap.
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…TREND: Haarkleur BrondeMy Profile

 • Godelieve
  26 augustus 2015

  Leuk zo’n update Kelly.
  Jammer dat je zo misselijk bent maar dat gaat weer over 😉
  Godelieve onlangs geplaatst…Webshops overtreden wet bij retourenMy Profile

 • Xstudent
  26 augustus 2015

  Leuk beschreven! Lijkt me zo gek dat je na 4 weken al iets kunt voelen van dat je zwanger bent.
  Xstudent onlangs geplaatst…HardloopperikelenMy Profile

 • Barbara
  26 augustus 2015

  Leuk om zo mee te lezen Kelly! Wel hoop ik dat de misselijkheid en extreme vermoeidheid snel voorbij zullen zijn!
  Barbara onlangs geplaatst…Controle dermatoloog: onrustige plek met pigmentvorming moet eruit.My Profile

 • Elseniek
  26 augustus 2015

  Zoo leuk om al je ervaringen te lezen. Ik ben je blog pas gaan volgen toen Lana een half jaar oud was of zo. Dus heel leuk dat ik het nu vanaf het begin kan volgen. Balen dat je misselijk bent maar super knap dat het je toch allemaal gelukt is met Lana en je blog! Hopelijk gaat het op dit moment iets beter met je zodat je nog meer kunt genieten!!
  Elseniek onlangs geplaatst…What’s on my wishlistMy Profile

 • Elseniek
  26 augustus 2015

  Heel leuk om je ervaringen te lezen! Ik ben je blog pas gaan volgen toen Lana al een half jaar oud was dus ik vind het heel bijzonder om nu van het begin af aan de artikelen te lezen. Balen dat je zo misselijk en vermoeid bent. Ik hoop voor je dat je je op dit moment iets beter voelt en nog meer kunt genieten!!
  Elseniek onlangs geplaatst…What’s on my wishlistMy Profile

 • linda
  26 augustus 2015

  Je hebt het goed verborgen weten te houden hoor! Speculaties zullen er altijd wel zijn, hoorde laatst dat mensen denken dat ik ook zwanger ben… Snap nu ook waarom je vooruit gewerkt hebt, je krijgt al een mooie bolling. Samen met die misselijkheid zal dat vast betekenen dat het een jongetje is. Om vrolijk door te speculeren 😉 Met vijftien weken ging je toch voor geslachtsecho?
  linda onlangs geplaatst…7 momenten waarop ik dacht ‘wat als…’My Profile

 • Sanne Marlijn
  26 augustus 2015

  Heerlijk dit soort artikelen! Wat spannend allemaal weer zeg, ik beleef het helemaal met je mee. En zo grappig dat jouw eigen berekening uiteindelijk toch wel klopte. Die vermoeidheid kan ik me ook nog wel herinneren, ik kon ‘s avonds wel huilen als ik mijn make-up er nog af moest halen, zo moe was ik! Misselijk ben ik gelukkig nooit echt geweest maar waar ik wel heel erg last van had was dat ik bepaalde geuren niet meer kon ruiken, want daar werd ik dus wel misselijk van. Mijn huis stond vol Rituals stokjes en die gingen linea recta de prullenmand in.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: Lesara shoplog + kortingscodeMy Profile

 • Marion
  26 augustus 2015

  Zo bijzonder weer om dit helemaal vanaf het begin mee te maken. Bij Lana heb ik nog net de geboorte ”meegemaakt” geloof ik, maar volgde ik je nog niet tijdens de zwangerschap. Hoop dat de misselijkheid straks weer minder gaat worden.
  Marion onlangs geplaatst…Blogdate: Een VoorproefjeMy Profile

 • Nesrin
  26 augustus 2015

  Wow het gaat hard met je buik, heel mooi om te zien. Het hartje klopt… Een heel mooi moment.
  Nesrin onlangs geplaatst…De koek is op. Het spel is uit.My Profile

 • Eva
  26 augustus 2015

  Wouw!!! Van harte gefeliciteerd!! Ik ben ook heel moe geweest vooral bij de eerste en de tweede nam ik gelukkig vanaf de tweede maand hoogwaardige voeding supplementen! Toen werd ik al snel actiever en ben ik de zwangerschap bij wijze van doorgehuppeld. Leuk Kelly je wens komt uit! Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…5 tips – Ssst de baby slaapt!My Profile

 • Saskia
  26 augustus 2015

  Erg leuk zo’n wekelijkse update! En misselijk och dat heb ik bij Sophia ook zo erg gehad. Zo rot is dat 🙁
  Saskia onlangs geplaatst…De eerste schoentjes..My Profile

 • Channah
  26 augustus 2015

  Wat super leuk om mee te mogen gluren, ik wens je een voorspoedige zwangerschap toe! Vind Lana het ook leuk dat ze een broertje of zusje krijgt?
  Channah onlangs geplaatst…Progress #1My Profile

 • Lifesabout
  26 augustus 2015

  Die speculaties op Instagram weet ik nog ja! Hihi. Lijkt me verrekte lastig. Hoop dat je je energie inmiddels weer terug hebt.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Beste meneer met (alweer) een nieuw hart…My Profile

 • malou
  26 augustus 2015

  Heel leuk dat je ook de eerste weken met ons deelt 🙂
  malou onlangs geplaatst…EMILY VERTELT; IK WERKTE ALS PROSTITUEEMy Profile

 • Kelly Caresse
  26 augustus 2015

  Ik denk niet dat ze het beseft maar als ik haar vraag: krijg je een zusje of broertje zegt ze steevast ‘zusje’ haha en ze geeft kusjes op mijn buik <3

 • Kelly Caresse
  26 augustus 2015

  Dankjewel! Hihi dat soort speculaties zijn leuk! We hebben om precies te zijn 6 september de geslachtsbepalende pretecho! Spannend haha 😀

 • Kelly Caresse
  26 augustus 2015

  Ja hoor ik vaker dat misselijkheid ook weer betekent dat het een ‘sterke zwangerschap’ is maar kan ook een fabeltje zijn, inmiddels ben ik nauwelijks misselijk meer gelukkig 🙂

 • angelique
  26 augustus 2015

  Super leuk om zo te lezen!!
  angelique onlangs geplaatst…Blog | GastbloggerMy Profile

 • Dita
  26 augustus 2015

  Wat leuk om te lezen. Ik ben tot nu toe niet misselijk geweest. Ben nu 16 weken dus hopelijk blijft het ook zo goed gaan 😉
  Dita onlangs geplaatst…Foto op ForexMy Profile

 • sara
  26 augustus 2015

  Leuk deze update! Vooral nu ik zelf ook zwanger ben van de tweede.
  Volgende week dinsdag een afspraak bij de verloskundige omdat ik niet precies weet hoe ver ik ben. (ik denk 8 weken)

  Dus we gaan redelijk gelijk op, ik hou je blog nu extra veel in de gaten. Onwijs leuk!

 • ik
  26 augustus 2015

  helaas is dit niet altijd het geval. Ik was vanaf week 5 a 6 kotsmisselijk. Helaas met bijna 9 wkn de eerste echo en deze bleek niet goed te zijn. Gelukkig hebben jullie een goede echo met kloppend hartje gehad. Ik wens je een goede zwangerschap toe! Wij zetten onze hoop op onze derde en laatste ivf poging

 • Bregje
  26 augustus 2015

  Spannend om het zo geheim te houden, als je denkt dat de hele wereld het aan je ziet! Knap hoe je alle ballen in de lucht houdt!!
  Bregje onlangs geplaatst…Lieve hangjongereMy Profile

 • Thuis bij | Milou
  26 augustus 2015

  Leuk zeg! Heel anders maar toch ook weer veel hetzelfde! Ik dacht het inderdaad te zien op het instagramfilmpje waarop jij op het bed in antwerpen springt… 😉
  Haha die vergelijking met de iphone batterij, zo waar! Ik ben helemaal geen ochtend mens, maar ineens moest ik alles ‘s ochtends plannen zodat ik me er nog enigszins toe kon zetten.
  En ach ja… Dat mensen speculeren omdat je geen foto’s van wijntjes meer plaatst… Ze doen maar lekker! Als mensen weten of denken dat je zwanger wilt worden, denken ze toch bij alles door. Logisch ook.
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!!!My Profile

 • Rosanne2909
  26 augustus 2015

  Zo leuk om te lezen! Stiekem dan ook weer een kriebeltje hier en daar voor een volgende zwangerschap…
  Rosanne2909 onlangs geplaatst…Voor het eerst op vakantie met een kindMy Profile

 • Corinne
  26 augustus 2015

  Leuk om te lezen, zoooooo herkenbaar! Vooral die roseetjes 😉 ik kon geen smoesje meer verzinnen, nu in de 15e week en heb ik al een prachtige buik waar je u tegen zegt en ben ik minder moe. Geniet ervan! Ik kijk uit naar je volgende ‘verslag’!

 • Angela | Great Body & Skin
  26 augustus 2015

  Ah je krijgt al echt een buikje, leuk! Ik heb me zelf tot week 30 nog helemaal niet zwanger gevoeld, behalve dat ik de baby voelde natuurlijk. Pas daarna hing de buik echt goed groeien en kreeg ik wat last van mijn heupen. Tot week 8 hebben we ons ook nog niet verheugd op een baby, vanwege de kans dat het hartje niet klopt en alles sowieso nog heel pril is. Bij week 8 hebben wel de ouders ingelicht.

  Ik ben nu wel op een punt dat ik zoiets heb van het mag er wel uit. Waarschijnlijk nog 1 weekje volhouden. Het gaat aardig in de weg zitten. Niets doen/rustig aan doen bevalt me eerlijk gezegd ook helemaal niet. Ik heb het vermoeden dat ik het straks wel weer kan inhalen haha!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Food Diary #8My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  26 augustus 2015

  Ik kan het me nog zo goed herinneren… Die eerste weken, dat je net dat kleine buikje krijgt, maar nog niemand het weet! Maar nu kun je lekker genieten en showen!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Tuin Plezier – De vakantie is voorbij!My Profile

 • Sandra
  26 augustus 2015

  Wat een leuk verslag! Echt leuk om te zien hoe je buik groeit in de afgelopen paar weken.
  Sandra onlangs geplaatst…LOOK: Back To SchoolMy Profile

 • Vanessa
  26 augustus 2015

  Leuk om te lezen! Het lijkt me echt moeilijk om je zwangerschap zo lang verborgen te houden. Ik zou het direct aan iedereen willen vertellen, maar dat doe je natuurlijk beter niet. Echt fijn om al zo’n mooi buikje te zien!
  Vanessa onlangs geplaatst…Budget tip: Biocura bodylotion voor onder de douche (ALDI)My Profile

 • Kim
  26 augustus 2015

  Zo herkenbaar allemaal die eerste kwaaltjes!
  Kim onlangs geplaatst…NEW IN – Polette Joplin glassesMy Profile

 • Leonie
  26 augustus 2015

  Ahh, leuk zo’n update! Mooie buikje al hoor, wauw.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapskleding!My Profile

 • Janneke
  26 augustus 2015

  Ha.. Zo leuk om te lezen! Het is voor mij nog maar kort geleden… En toch voelt het al als verre geschiedenis.

  Je schrijft het zo dat ik heel gemakkelijk mee kan leven… En dat terwijl ik nu toch echt aan het derde trimester begin… Zo spannend!
  Janneke onlangs geplaatst…ROZE WOLK, nesteldrang, nijntje-bom – week 26My Profile

 • Tamara
  26 augustus 2015

  Leuk!! Ik kijk uit naar je komende zwangerschapsupdates!
  Tamara onlangs geplaatst…Weg met die slechte huid na de zwangerschap!My Profile

 • Linda
  26 augustus 2015

  Op de foto uit Antwerpen straal je echt! Super mooi!
  Leuk om je buikfoto’s en de updates te volgen.
  Hopelijk blijft het alleen bij het kwaaltje misselijkheid de eerste weken en komen er geen andere kwaaltjes bij voor je!
  Bij mij was de misselijkheid na 14 weken ongeveer over 🙂
  Geniet ze!
  Linda onlangs geplaatst…Wat niemand je verteld over je eerste werkdag na zwangerschapsverlofMy Profile

 • Elise
  26 augustus 2015

  Van harte gefeliciteerd! Een ding vraag ik me af, waarom is het zo knap dat je nog een blog runt. De meeste vrouwen die zwanger zijn werken toch gewoon? Ik werk in de psychiatrie. Ik was in het begin ook erg misselijk en moe, maar daar kun je niet voor thuis blijven, of het moet zeer extreem zijn. Ik heb drie kinderen en ook een man met een full time baan en zeer wisselende diensten.
  Dus ik vind het niet speciaal knap. Sorry dat stoorde me even. Verder veel geluk

 • Charlotte
  26 augustus 2015

  Ik vond het in het begin ook zo moeilijk om mijn mond te houden! Hebben het ook al bij 10 weken verteld maar toen zag je het ook al echt. Leuk om zo je updates te lezen!
  Charlotte onlangs geplaatst…De eerste keer…My Profile

 • Cindy
  26 augustus 2015

  Erg leuk om te lezen, ik vind dat je al een mooie buik hebt hoor!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – augustus #4My Profile

 • Kim mama's mind
  26 augustus 2015

  Wat leuk dat je het zo hebt bijgehouden. Ik ben nu bij week 32 er pas bewuster mee bezig merk ik. M’n babybuik zie je op mijn blog. Geniet ervan!!

 • Madelon
  26 augustus 2015

  Leuk mee te lezen! Ik heb voor mezelf een fotodagboek bijgehouden tijdens de zwangerschap. Nu nog steeds leuk om naar te kijken.
  Madelon onlangs geplaatst…De nieuwe Waymadi ErvaringMy Profile

 • Annemijn
  27 augustus 2015

  Leuk om te lezen en je buik zo te zien groeien!
  Annemijn onlangs geplaatst…VLOG: Bloggersmeeting in Gent en shoppen in AntwerpenMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  28 augustus 2015

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat! Die paar klachten horen er nou eenmaal bij, maar als ik het zo lees ga je daar prima mee om. Fijn ook dat je aangemeld bent bij moeders voor moeders! Wij zullen je misschien hard nodig hebben als wij voor een tweede kindje gaan.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MAMABLOG | Bjarne loopt!My Profile

 • Esra
  28 augustus 2015

  Heej Kelly en Janick!

  Wat een prachtig nieuws dat jullie tweede kindje op komst is!
  Geniet maar lekker van dit wondertje in je buik.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.