Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Bewegen is leuk en gezond voor iedereen en ik denk dat wij als ouders daarin het voorbeeld zijn voor onze kinderen. Hebben wij plezier in actief zijn dan doen onze kinderen vanzelf mee, bovendien: Jong geleerd is oud gedaan dus hoe vroeger je je kinderen aanleert actief te zijn, hoe normaler het voor hen is en hiermee geef je hen een gezonde basis mee.

Je herkent het vast wel, na een werkdag ben je wellicht moe, plof je op de bank met een snelle maaltijd en Netflix je zo je avond door. Kinderen bewegen tegenwoordig ook veel minder als vroeger door de komst van tablets en alle electronische manieren om onze bloedjes bezig te houden. Ik ben zelf enorm blij met mijn activity tracker en merk dat ik daardoor veel vaker naar buiten ga om te wandelen met mijn meisjes. Ik heb nu zo iets leuks ontvangen om te testen, waar ik jullie meer over ga vertellen en ik mag 3 lezeressen er ook blij mee maken met een winactie!

Garmin heeft namelijk de Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen ontwikkeld. Deze is uitgevoerd in Disney thema waardoor het wel heel erg leuk wordt om samen actief te zijn! Wat onze ervaringen hiermee zijn deel ik vandaag. Inclusief mega gave winactie!

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

De Garmin vívofit jr. 2 activity tracker dus.
Garmin® en Disney hebben samen een activity tracker gelanceerd: de Garmin vívofit jr. 2. Deze activity tracker is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar  en uitgevoerd in verschillende thema’s: Disney-, Star Wars- of Marvel. Elk thema heeft zijn eigen avontuur dat via de app op je telefoon kan worden gevolgd. Je kindje gaat hiermee spelenderwijs aan de slag, op die manier wordt het heel erg leuk om in beweging te komen.

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Hier zie je twee verschillende uitvoeringen: De Disney versie van Minnie Mouse voor kinderen van 4-7 jaar en rechts zie je de Marvel Avengers versie voor kinderen van 6 jaar en ouder. Die laatste variant heeft een verstelbare armband.

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Lana heeft, natuurlijk, gekozen voor de Minnie Mouse variant, ze is daar helemaal dol op namelijk. Hoe leuk ziet het horloge er alleen al uit! Lana is er helemaal weg van. Het werkt heel simpel. Je downloadt de app op je mobiele telefoon of tablet, koppelt deze aan je Garmin vívofit jr. 2 activity tracker en je kunt aan de slag. De app heeft allerlei mogelijkheden. Zo kun je uiteraard de stappen bijhouden die je kindje zet, alarmen zetten zoals bijvoorbeeld een wekker, maar je kunt je kindje ook allerlei taken geven zoals het poetsen van de tanden, huiswerk maken, kamer opruimen, speelgoed opruimen enzovoorts. Dit stem je natuurlijk af op de leeftijd van je kindje en zijn/haar ontwikkelingsniveau. Je kindje wordt vervolgens beloond voor behaalde taken door middel van munten die ze kunnen inwisselen. Hier kun je zelf ook creatief op inspelen door deze te laten inwisselen voor beloningen waar je kindje naar uit kan kijken (bijv. samen met mama knutselen, pannenkoeken bakken etc.).

Beweging wordt aangemoedigd met allerlei avonturen die je kunt starten in de app. Je ziet daarin een landkaart en voor elke dag waarin je kindje 60 minuten actief is geweest, kom het een zet verder op de kaart. Je ontgrendelt daarmee weer nieuwe personages wat het avontuur nog leuker maakt. Super motiverend is dit voor kinderen. Ook maak je het zo voor kinderen heel visueel doordat ze naar een bepaald doel werken waarvoor ze beloond worden.

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Naast het meten van de stappen en het slaapritme, meet de activity tracker ook de actieve minuten van je kindje. Via de bewegingsbalk op het kleurenscherm worden de kinderen eraan herinnert om de aanbevolen dagelijks 60 actieve minuten te behalen.

De activity tracker is geschikt om mee te zwemmen en douchen en kan tegen een stootje op het schoolplein. De batterij gaat langer dan 1 jaar mee, je hoeft hem dus niet tussendoor op te laden (pluspunt!).

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Hij sluit heel mooi aan om de pols van Lana.

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

Wat vinden wij van de Garmin Vívofit jr. 2 activity tracker?
Zelf ben ik er helemaal weg van, ik vind het hartstikke goed om als ouders het goede voorbeeld te geven en je kindje te motiveren om actief te zijn. Samen gaan wandelen, buiten spelen en zo werken aan je gezondheid. Het is goed voor het concentratievermogen van je kindje en het draagt bij aan goede slaap, de conditie en een gezond gewicht. Het is ontzettend leuk om hier spelenderwijs mee bezig te zijn. Als ouder beheer je de app en motiveer je je kind. Ik ben dus fan!

Ik denk dat jullie er niet van opkijken als ik zeg dat Lana er ook helemaal weg van is. Ze loopt vol trots rond met haar Minnie Mouse horloge en vindt het erg leuk om via de app het avontuur te volgen. Ze glundert van trots wanneer ze weer een melding krijgt dat ze een stap verder gekomen is in het avontuur in de app. We hebben nog niet met de takenlijst gewerkt, maar deze functie wil ik de komende tijd zeker gaan testen met Lana.

Ben je ook enthousiast? Je koopt de Garmin Vívofit jr. 2 activity tracker voor €99,99 o.a. bij Media Markt, Bol.com en Coolblue. Maar ook via de site van Garmin (klik).

Garmin vívofit jr. 2 activity tracker voor kinderen

WINACTIE! 
Ik mag 3 lezeressen blij maken met Garmin vívofit jr. 2 activity tracker in uitvoering naar keuze! Wil jij je kindje op deze manier ook motiveren meer in beweging te komen en ga je samen met je kindje de uitdaging aan? Doe dan zeker mee!
Hoe kun je winnen?
– Like de Facebookpagina van Kellycaresse en Garmin
– Like + reageer op Facebook onder het bericht en vertel daar waarom je meedoet.
– Nog voor de kerst tag ik onder de Facebookpost de drie winnaressen.

Ga jij meedoen? Veel succes mama’s!

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

7 gedachten over “Zo wordt bewegen leuk voor je kindje!”

 1. Ik vind het idee goed bedacht, maar aan de andere kant denk ik: voor een kind hoort spelen, bewegen en buiten zijn normaal te zijn en ik zelf vind minimaal een uur beweging erg weinig. Door zo’n systeem kan je kindje er ook te bewust mee bezig zijn. Vind het meer een volwassen-ding.
  Ben ik de enige die hier zo tegenaan kijkt? Niet als commentaar bedoeld, gewoon een kritische blik.

 2. ik vind dat ze een hoop leuk dingen hebben tegenwoordig voor de kids en ja buitenspelen is ook belangrijk maarja het is niet altijd lekker weer hahaah

 3. Ik snap persoonlijk niet het nut van het apparaat. Je kan gratis naar buiten met je kindje. Er is geen computer voor nodig om buiten te spelen en te bewegen met je kind. Daar naast denk ik dat een kind niet op die manier bezig zou moeten zijn met bewegen

 4. Wat super tof! Mijn zoontje zit in groep 3, is net 6 jaar geworden en leert klokkijken. Hij zou dolgraag een horloge willen om elke minuut op zijn horloge te kijken. En natuurlijk om hem achter die Nintendo te houden;-) hup hup, lekker bewegen!

 5. Chantal van baarlen

  Omdat ik bewust kies om niet actief te zijn op Social media kan ik nooit met leuke win acties mee doen.
  Ik zou het horloge dol graag willen winnen voor mijn 4 jarige dochter lyna.

  Gr chantal

 6. nee hoor je bent niet de enige.
  Ik vind ook dat (buiten) spelen en bewegen gewoon hoort te zijn, zonder “beloning”. Ik heb ook mijn vraagtekens bij een app op een telefoon om te zorgen dat kinderen gewoon lekker spelen en bezig zijn ipv achter een scherm te zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.