DIY Zelf trouwbedankjes maken Wedding wednesday

Dia1

IMG_5749

Zelf trouwbedankjes maken? Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig en budgetproof. Deze week in wedding wednesday heb ik een DIY video voor jullie. Met weddingplanner Claimy ben ik heel creatief aan de knutsel geweest om zelf trouwbedankjes te maken. Trouwbedankjes zijn presentjes die je aan je gasten kunt geven als bedankje voor hun komst op de bruiloft. We gaan je twee soorten trouwbedankjes laten zien die je eenvoudig zelf kunt maken. Het leuke aan zelfgemaakte trouwbedankjes is dat je dit met liefde en aandacht gemaakt hebt en dit maakt het een heel speciaal cadeau om te geven. We laten je vandaag twee soorten trouwbedankjes zien die overigens ook erg leuk zijn als DIY tip voor een babyshower of als bedankje na een ander soort feest. Benieuwd hoe je deze trouwbedankjes zelf kunt maken? Neem dan een kijkje in onze gezellige knutselvideo!

DIY : zelf trouwbedankjes maken:

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Zoals je in de video hebt kunnen zien is het heel eenvoudig om zelf originele trouwbedankjes te maken. Het is ook heel gezellig om dit samen met je toekomstige man, getuigen, je moeder of met een groepje vriendinnen te maken. Je kunt zelf al maanden vooraf beginnen met het verzamelen van bruikbare potjes en de labels zijn ook eenvoudig zelf te maken. Ik denk daarom ook zeker dat wij zelf onze trouwbedankjes zullen maken. Ik vind het bijzonder om een zelfgemaakt cadeautje te kunnen geven als bedankje. Dat vind ik veel leuker dan de standaard organza zakjes met pepermuntjes of wat dan ook erin die je vaak ziet. Natuurlijk is dat gewoon een persoonlijke smaak.

 Voor het ‘Pot vol lekkers’ koekjesdeeg pas je de volgende verhouding toe:
– 100 gram bloem
– 50 gram suiker
– 10 gram cacaopoeder
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– decoratie naar keuze
De gasten hebben dan enkel nog 1 ei en 50 gram boter nodig en ze kunnen de koekjes thuis maken. Het is erg leuk om op je label of op een sticker het recept te zetten  hoe men met dit potje zelf koekjes kan bakken.

Claimy heeft voor jullie gratis download printables gemaakt die jullie kunnen downloaden om zelf de labels te maken voor deze bedankjes. Deze printable is te downloaden via deze link.

En op deze manier maak je zelf een PhotoBooth voor je bruiloft!
Goedkope decoratie op je bruiloft? Zo doe je dat!

Zou jij zelf ook trouwbedankjes gaan maken voor je eigen bruiloft? Wat voor trouwbedankjes zou je zelf leuk vinden om te krijgen na een bruiloft? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op ons filmpje.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

33 gedachten over “DIY Zelf trouwbedankjes maken Wedding wednesday”

 1. Stel dat ik ooit ga trouwen (wat ik niet denk) zou ik ZEKER zelf trouwbedankjes maken. Is toch 10.000 keer leuker om zelf iets persoonlijk te geven? Heel leuk! Alleen ben je wel een eeuw bezig haha.

 2. Wat een leuke ideeën! Wij hebben de bedankjes ook zelf in elkaar gefröbeld. Op een avond met behulp van de hele familie, was hartstikke gezellig haha!
  Wij hadden van die plastic bollen die je open kan doen. Gepersonaliseerde M&M’s er in, zelfgemaakt kaartje er aan met een leuk lintje. Kaartje in de stijl van onze trouwkaart, alles in matchende kleuren. Hartstikke leuk al zeg ik het zelf;)

  Gepersonaliseerde M&M’s zijn niet heel erg origineel maar ik vond dat wij het wel mochten omdat M&M onze bijnaam is;) Iedereen noemt ons zo dus dan kan het, haha!
  Miranda onlangs geplaatst…10 x; dingen waar ik me op kan verheugenMy Profile

 3. Ik heb onze bedankjes ook zelf gemaakt 🙂 Ik kon helaas niks doen met koekjesdeeg. Wij hadden nogal wat gasten met een allergie voor ‘t een of ander (bovendien heb ik zelf een glutenallergie, geen koekjes dus 😉 ) Bij ons werden het leuke zelfbeschilderde wasknijpertjes, zodat het net een kussend bruidspaar leek.
  Leuk gemaakt, Kelly en Claimy!
  Nelleke onlangs geplaatst…Kraamcadeau om van te smullenMy Profile

 4. Super leuk in dit zelf te doen en je kunt het inderdaad ver voor dd bruiloft maken. Weer wat van de lijst af halen.

  Het leukste trouwbedankje wat ik mee kreeg is een coffeepad in een blikje net daarop de tekst ‘ kom snel langs voor koffie’.
  Nesrin onlangs geplaatst…Heftig & HuilenMy Profile

 5. Ik heb ook flink geknutseld voor mijn trouwdag, het was wel lastig om met iets origineels te komen, maar uiteindelijk heb ik een mandje met een flesje champagne, een gedicht en een sleutelhanger gemaakt. Vonden de mensen erg leuk. Vandaag ben ik alweer 4 jaar getrouwd! Time flies!
  Laura onlangs geplaatst…Plog: Vier jaar getrouwd!My Profile

 6. Ik geef mensen best regelmatig een koekpotje 🙂 Leuk alle ingredienten er inlaagjes in, receptje erbij, klaar! Gewoon als klein tussendoor cadeautje om mijn waardering te laten zien voor die persoon 🙂
  Eline onlangs geplaatst…MaiskoekjesMy Profile

 7. Wat een leuk idee! Zelf koekjes bakken… Ik weet niet of de vrienden van mijn vriend dat gaan doen, maar het is wel een heel leuk aandenken! Ik zou zelf dan denk ik, heel zoetsappig, liefdeskoekjes doen. Een zakje hartjesdecoratie voor er overheen en klaar! Ik hoop zelf te trouwen nadat we al een kindje hebben (als dat lukt), dus ik ga zeker alle potjes babyvoeding opsparen dan alvast.
  Milou onlangs geplaatst…Afvalpoging 6 van …?My Profile

 8. Wij hebben ook zelf bedankjes gemaakt met een paar ingrediënten voor koekjes en een recept kaartje eraan in een potje. De potjes waren 0,50 cent ofzo bij de Action. Het kostte nog geen euro per potje denk ik, super leuk!
  Lisan onlangs geplaatst…ChocolademousseMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.