Mijn workout routine om in shape te komen/blijven

Mijn workout routine om in shape te komen/blijven

Zoals jullie wel hebben meegekregen via de KC Back in Shape video serie ben ik al best veel (zwangerschaps)kilo’s verloren. Dit heb ik bereikt middels de juiste voeding in combinatie met het doen van workouts. Omdat ik er zoveel vragen over krijg wat voor sport ik dan doe, leek het me leuk dit in een blog te beantwoorden. Tijdens mijn zwangerschappen had ik weinig energie en motivatie om te sporten, maar los van die periodes, ben ik juist enorm dol op sporten. Als mama van drie kinderen met een eigen bedrijf kom ik soms tijd te kort. Maar voor mij heeft sport een belangrijke prioriteit, ik werk met sporten namelijk aan mijn gezondheid. Daarom maak ik dan ook altijd tijd om te sporten, maar wel met zo efficiënt mogelijke workouts (veel resultaat in korte tijd). Hoe mijn routine eruit ziet vertel ik vandaag.

KC BACK IN SHAPE
Mijn workout routine om in shape te komen/blijven

Mijn workout routine om in shape te komen

Newbornfitmama programma
Voor de tweede keer volg ik het Newbornfitmama programma van mijn vriendin Kimberly. Na de zwangerschap van Aimy ben ik daar heel gemakkelijk mijn zwangerschapskilo’s mee verloren. Kimberly gaf mij de juiste coaching omtrent mijn voeding en gaf mij personal training aan huis. Daarnaast deed ik workouts in de sportschool. Nu heeft Newbornfitmama een hele fijne app gelanceerd waar zowel de begeleiding in voeding, als het kunnen doen van home workouts gecombineerd wordt. Kimberly geeft me nog steeds personal training aan huis, maar ik doe ook de home workouts uit de Newbornfitmama app en ik houd daarin mijn voeding, voortgang en prestaties in bij. Na mijn 12 weken programma zal ik de home workouts ook blijven doen uit de app. De app is voor mij een enorm steuntje in de rug om altijd en overal de juiste handvatten bij de hand te hebben voor mijn healthy lifestyle.

Mijn sport schema om in shape te komen/blijven
Qua sport train ik 3x per week en ik wissel af in wat voor workouts dit zijn. Wel ligt altijd de focus op krachttraining omdat ik door de dag heen al enorm veel beweeg (als moeder van drie kleintjes maak je al een heleboel stappen op een dag) en met krachttraining zorg ik ervoor dat ik mijn lichaam in de juiste shape breng. Krachttraining verhoogt je stofwisseling, verlaagt je vetmassa en heeft een langdurig effect, ook na de training. Voor mijn gevoel is dit de meest efficiente manier van trainen waarmee ik met weinig tijd, optimaal resultaat behaal. Omdat ik qua planning en schema heel erg druk ben, kan ik niet elke week dezelfde soort workouts volgen. Ik wissel daarom elke week wel de trainingen af en stem dit af op mijn schema. Soms train ik langer, andere keer wat korter maar die afwisseling vind ik ook erg fijn en motiverend.

Van de drie keer dat ik sport, train ik 12 weken lang een keer met Kimberly (personal training), doe ik een uurtje Bodybalance (dit is een combi les van o.a yoga en tai chi) en de derde workout is vaak een home workout die ik op zolder in mijn sport hoekje uitvoer. Meestal duurt zo’n home workout maximaal een half uur en dit is voor mij makkelijk in te plannen tijdens een middagdutje van Aimy en Feline (als Lana op school is) of als de meiden in de avond al slapen. Soms komt het qua planning niet uit om naar Bodybalance te gaan of een training met Kimberly te plannen, dan doe ik een andere sportschool workout zoals Bodypump, Xco of Funcxtion. Ik wissel dus lekker veel af.

Ik vind het heerlijk om te kunnen sporten en ik merk dat ik er enorm mijn hoofd mee leeg kan maken. Sporten bied mij echt dat momentje van rust en ontspanning voor mezelf tussen het soms wel hectische leven door. Ik word er enorm gelukkig van. Ook een belangrijke motivatie voor mij is mijn gezondheid. Ik heb diabetes type 1 en soms niet een al te beste weerstand. Ik wil gezond en fit oud worden met dit lichaam en sporten kan me hierbij ondersteunen.

Ik ben benieuwd wat voor sport jullie doen. Of je ook een bepaald workout schema volgt, groepslessen in de sportschool, home workouts of bijvoorbeeld hardlopen? Deel je ervaringen bij de reacties, ik ben heel benieuwd.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Charlene
  30 januari 2018

  “Moet” nog toen kilo kwijt raken om op mn oude gewicht te komen. 2 dames in 1.5 jaar gekregen. Als ik 7 kilo kwijt ben zou ik al blij zijn. Heb liever dat mn buik wat strakker is.

  Nu weer aan t werk (winkel) dus beweging genoeg 😉 nu nog tijd vinden om te trainen.

 • Nancy de Groot
  30 januari 2018

  Ik krijg direct zin om naar de sportschool te rennen, wat een fijn motiverend artikel.
  Sinds de start van dit jaar ga ik 2x per week naar de sportschool. Ik ben nog wat zoekende in de oefeningen/groepslessen. Ik geniet ervan om mijn hoofd leeg te maken en om mijn grenzen te verkennen + verleggen. Op naar een nieuwe sportieve week!

 • Bella
  30 januari 2018

  Ik doe Pinkboxing echt super tof absoluut het proberen waard! Ben er na de geboorte van mijn kindje weer helemaal door in vorm gekomen! 🙂

 • Chantal van baarlen
  30 januari 2018

  Ik sport ook 2 maal per week in een sportschool met een crèche.
  Ik doe ook altijd kracht training zelf of bodypump.
  Ik zie het ook echt als een moment voor mezelf.

  Mooie dag
  Chantal

 • Sandra
  30 januari 2018

  Zelf ga ik zo’n 3x per week naar de sportschool en doe thuis ook nog een paar oefeningen op mijn matje 🙂

 • rachel
  30 januari 2018

  goed en lekker bezig meis 😀 ik doe momenteel banktrimmen haha aah flauw maar je snapt me wel 😉

 • Bente
  30 januari 2018

  Ik ben op het moment zwanger, en probeer nog in beweging te blijven door veel te wandelen/fietsen en wel binnenkort beginnen ook met zwemmen.

  Na mijn zwangerschap ga ik weer lekker aan de slag met hardlopen en krachttraining 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.