In deze mommy monday leek het me leuk om weer eens een update te delen over mijn middelste meisje, Aimy. Ze is bijna 2 jaar en gaat dan van de dreumes fase over op de peuter fase. Al denk ik dat ze die al wel een beetje bereikt heeft qua gedrag en ontwikkeling hihi. Aimy is echt een poppetje qua uiterlijk met het gedrag van een bengeltje. Ze heeft een stuk meer temperament als haar grote zus Lana en trekt haar mond wel open als het haar niet zint. Een heerlijk eigenwijs karaktertje dus. Hoe het met haar gaat vertel ik vandaag.

Lana is een veel rustiger en ‘gevoeliger’ meisje, Aimy is juist heel temperamentvol, maar net als Lana heeft ze ook een lief en zachtaardig karakter. Ze komt voor zichzelf op en neemt haar plaatsje wel in. Waar Lana aan het begin de kat uit de boom kijkt, zal Aimy er gelijk op af stappen. Lana zou het niet in haar hoofd halen om weg te lopen en als ze mij uit het oog verliest dan schrikt ze daarvan, Aimy ben ik al kwijt als ik twee seconde niet oploet ;). Een heel ander soort meisje en dat maakt het ook zo leuk, die verschillende karakters. Aimy is qua ontwikkeling ook wat sneller als Lana. Ze heeft natuurlijk altijd een grote zus gehad die het voorbeeld gaf en dat deed ze dan ook volgen.

Ze was sneller met leren lopen en de ‘Ik ben twee en ik zeg nee’ fase, doet ze al sinds ze ‘nee’ kan zeggen, en ze is dus nog geen twee haha. Ik geniet enorm van Aimy, ze heeft altijd weer grappige streken en ze weet me daar altijd mee te verrassen. Van voorspelbaarheid is geen sprake haha.

Aimy was ongeveer 10 maandjes toen ik zwanger werd van Feline en een week na Aimy’s eerste verjaardag kwamen we daar achter. Ik zeg eerlijk dat ik me soms best schuldig heb gevoeld als moeder. Door de zwangerschap was ik veel moe en kon ik er voor mijn gevoel niet 100% zijn voor Aimy, daardoor heb ik wat momenten moeten missen omdat ik dan rust moest nemen. Ik weet ook wel dat Aimy dat niet als last zal hebben ervaren en die momenten halen we nu dik in, maar toch zal het schuldgevoel wel blijven denk ik. Aimy is dol op Feline, ze wil haar gelijk kusjes geven en knuffelen zodra ze haar ziet en ik weet nu al dat Aimy en Feline dikke vriendinnetjes gaan worden. Dat maakt het ‘schuldgevoel’ ook wel makkelijker. Ze zullen door het korte leeftijdsverschil veel aan elkaar gaan hebben.

Aimy heeft een sterke eigen wil en kan soms flink opstandig zijn. Zo doet ze haar schoenen direct uit nadat ik ze heb aangegeven (dit blijft ze herhalen) en als ze iets niet wil dan laat ze dit luidkeels blijken. Qua eten heb ik het nog wel erg getroffen met haar. Ik herinner me van Lana dat die rond deze leeftijd al moeilijker werd in het leegeten van haar bordje, Aimy heeft hier vrijwel geen moeite mee. Die eet vrijwel alles wat los en vast zit ;).  Maar ik moet wel zeggen, soms weigert ze te eten als ik het haar wil geven, maar eet ze met veel smaak haar bordje leeg wanneer ze zelf de lepel in haar handen krijgt, dat laten we haar dan ook gewoon doen.

Nu Lana op school is, heb ik veel meer een-op-een tijd met Aimy en dat vind ik erg fijn. Ik merk ook dat ik dat gemist heb in mijn zwangerschap. Aimy leeft helemaal op van die momenten, maar als ze weer met haar zussen is dan merk je dat ze dit ook heel fijn vindt. Aimy en Lana zijn dikke vriendinnen en dat vind ik als moeder zo mooi om te zien. Ze spelen zoveel samen en hebben heel veel aan elkaar. Omdat Aimy net wat dominanter is, kan ze soms ook een beetje bazen over Lana, maar Lana weet daar op haar manier ook wel haar weerstand aan te geven. Dit is toch een leerproces waar ze samen van zullen leren. Lana en Aimy spelen samen heel leuk met poppen, met de Little-People speelsets en bijvoorbeeld met Lego. Maar Aimy kan ook heel goed alleen spelen. Dan is het ineens heel stil en zit ze in een hoekje rustig te spelen in haar fantasie met bijvoorbeeld de blokjes. Heel mooi om te zien hoe ze zich daarmee bezighoudt.

Aimy is een meisje met haar uitdagingen die helemaal passen binnen de fase van haar ontwikkeling en ik ben enorm benieuwd hoe dit is zodra ze een peutertje is. Op 7 februari vieren we haar tweede verjaardag en dan gaan we ontdekken hoe die fase zal zijn. Ik kijk er enorm naar uit, maar vind het stiekem allemaal wel te snel gaan hoor. Maar dat zal je als moeder altijd wel vinden denk ik.

Ik ben benieuwd hoe jij de dreumes fase vindt/vond! Herken je de dingen die ik zeg? En heb je ook meerdere kindjes? Hoe gaan die met elkaar om? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Dreumes fase: Hoe gaat het met Aimy?”

 1. Chantal van baarlen

  Super leuk en zo herkenbaar mijn meiden zijn 2 en 4 ik zeg altijd ze kunnen niet met en zonder elkaar!

  Mooie dag
  Gr Chantal

 2. Nancy de Groot

  Wat een liefdevol artikel ?
  Hier zijn we ook in de fase waarin “nee” het favoriete woord is (en we hebben nog even te gaan totdat hij echt 2 jaar is). De sterke eigen wil is ook herkenbaar hihi ?.
  Bendt gaat steeds meer woordjes zeggen en kan hierdoor beter duidelijk maken wat hij wel en niet wil, dit vind ik enorm bijzonder. De ondeugende streken wisselen zich af met dikke knuffels en heerlijke (schater)lach momentjes.
  Geniet van je mooie meisje(s) ?

 3. Wat een schatjes hebben jullie!! Ik herken het vooral van je schuldig voelen nu in mijn zwangerschap! Je wilt zoveel maar de puf is er niet altijd..Tussen onze meisjes zal ongv. 2,5jaar zitten. Erg spannend hoe ze op haar toekomstige zusje zal reageren ? (*maart) De dreumes fase is zo herkenbaar! Ook een pittig meisje maar ook oh zo lief! Soms ook rollen behang nodig hoor hahahah!! Fijne verjaardag samen ? (*Ik ben 8 feb.jarig hihih.)

 4. Wat leuk om te lezen. Ook heel herkenbaar allemaal.

  Heb er hier ook een rondhuppelen van bijna 2. Vrijdag is ze jarig.

  Ook onze dochter zit al in de nee fase vanaf het moment dat ze nee kon zeggen.
  En t is een dametje met een hele sterke eigenwil. En het is dan ook vaak “ nee niet “
  En is ook behoorlijk eigenwijs.

  Ondanks dat ze te vroeg geboren is, is ze snel voor haar doen. Onze dochter liep al met 10 maanden.

  Maar ook vind ik dit een heerlijke periode, en moet soms echt Mn lach inhouden als ze kattenkwaad uit haalt.

 5. Onze meiden zijn 11&9 jaar. Zelf las ik veel moeder blogs toen zij klein waren. Toen mijn zusje zwanger was ging ik ook voor haar op zoek naar een blog van een mede zwangere en toen kwam ik bij jou uit. (Zwanger van Lana). En het tweede kindje van mijn zus wordt in mei 2 jaar.
  Soms las ik bij je en dan kwam ik je weer ergens tegen in media land. Ook al zit ik in een heel andere fase met mijn kinderen toch kijk ik regelmatig bij je. Ik vind je een veelzijdige blogger en ik vind je eerlijk en zo normaal. ( met rood sporthoofd in beeld bijvoorbeeld )
  En je bent een gezellige moeder. sinds kort ben ik fan van Sjenkie’s kitchen, vorige week 2 keer daar mijn inspiratie vandaan gehaald.
  Is een beetje lang verhaal geworden maar dan hoor je ook eens wat van een regelmatige bezoekster. Enne, het wordt alleen maar gezelliger en dynamischer hoor met die meiden ???

 6. ik herken zeker de dingen die je zegd!! Rashel was ook sneller met dingen maarja grote zus als voorbeeld is ideaal natuurlijk 😀

  en ze lijkt mij ook een heerlijke bengel, aimy hiihih. jullie krijgen dalijk echt je handjes nog vol geloof mij hahaha xx

 7. leuk zo verschillende karakters hier werd ik zwanger van de vierde een jongetje toen jasmijn ons derde dochtertje 9 maanden oud was
  ik vond het halverwege de zwangerschap zwaar maar nu voel ik mij ook vaak schuldig wat ik mij zo had voorgenomen om niet te doen overvalt mij toch het schuldgevoel
  als jasmijn opgetild wilt woorden precies waneer ik haar broertje borstvoeding geef
  en ik heb gemerkt dat jasmijn nu ook niet meer in haar eigen bedje slaapt sinds de komst van haar broertje want ze werd ook opeens verdrietig als ik ons jongetje vlak naast mij had vanwege de borstvoeding nu ligt ze ook bij ons in bed want ik kan het gevoel niet verdragen dat zij zo graag ook zo dicht bij mij is en dan in haar eigen bedje legen.
  wat ik pittig vind is dat ze elkaar gauw wakker maken met huilen als jasmijn in de nacht huilt om iets of onrustig slaapt woord ons jongetje daar wakker van pff
  en gevolg willen ze alle twee bij mama op schoot niet erg handig maar ik doe het toch
  jasmijn woord 24 maart 2 ze zegt wel al nee maar niet in buien ze valt wel mee echt buien heeft ze niet echt wel kan ze goed aangeven wat ze wel wilt en wat niet
  nee nee zegt ze dan heel wijs haha zo schattig
  de twee oudste daar had ik ook dat verschil wat jij omschrijft ons eerste dochtertje liep altijd weg moesten we constant in de gaten houden en super actief
  en ons tweede dochtertje precies het tegenovergestelde heel rustig heel kalm kon makkelijk op een kleedje zich bezig houden met iets en als dan even weg liep om wat te drinken te halen en terug kwam zat ze daar nog heel zoet
  ze was echt een droom baby en net een poppetje als dreumes en peuter zo rustig
  de oudste daar kwam je ogen te kort
  de oudste twee schelen precies 1 jaar en 8 maanden
  jasmijn is gek op haar oudste zus alles is yara dat heeft ze niet zo met de tweede gek genoeg
  leuk om zo te lezen hoe het bij jou allemaal is Kelly

 8. Hier een dame van 18 maanden en een dame van 3 maanden.

  Nou de puber dreumes fase is in volle gang. Soms moet ik stiekem lachen om wat ze doet en probeert. Maar man man man soms om alles huilen vind ik best zwaar. Ze loopt nog niet dus t is een hoop gesjouw.

  Verder is ze super lief naar haar zusje toe en weet ze precies wat ze wil en niet wilt.

 9. Wat leuk om te lezen dat je kinderen zo’n ander karakter hebben. Mijn dochter is bijna 5 en mijn zoontje 10 maanden. Ben heel benieuwd of zij op elkaar lijken qua karakter!

 10. Bijzonder om te lezen! En super fijn dat de zusjes zo dol zijn op elkaar allemaal!

  Ik ben op het moment zwanger van ons eerste kindje: ook een meisje! Dus ik mag het allemaal nog gaan mee maken 😀

 11. Mijn oudste dochtertje is een maand jonger dan Aimy, maar ik herken heel erg wat je schrijft. Hoewel ze niet zo temperamentvol is, heeft ze zeker wel karakter en zit ze ook al duidelijk in de ‘nee’ en ‘zelluf doen’ fase. Haar zusje is net zo oud als Feline, en daar is ze ook dol op. Altijd kusjes en knuffels geven, en helpen met haar verzorgen.
  Qua eten is mijn dochter wel lastig. Ze eet zelden haar avondeten, dat is voor ons toch wel een probleem. Maar goed, zo heeft ieder gezin zijn moeilijke dingetjes.
  Ik herken trouwens zeker ook het schuldgevoel van een volgende zwangerschap! Maar mijn dochter heeft daar ook niet zo veel last van gehad, dat is meer mama’s gevoel. En nu ik zie hoe dol ze is op haar kleine zusje, verdwijnt dat schuldgevoel ook wel een beetje. Ze heeft er immers iets heel moois voor teruggekregen!

 12. Haha, heel herkenbaar. Mijn zoontje wordt eind februari 2 en zit al geruime tijd in de ‘ik zeg nee’ fase. Hij wil alles zelf doen en laat dat ook luidkeels weten. Hij is nu 3 weken grote broer, en dat gaat eigenlijk super.

 13. Mijn kinderen zijn al heel lang geen dreumes meer, maar ik herken wel veel van wat je schrijft over Aimy in mijn dochter. Ze is nu veertien en weet heel goed wat ze wil, dat was ook al zo toen ze dreumes was.
  En je hebt helemaal gelijk: het gaat allemaal veel te snel!

 14. Mooi geschreven, en erg respectvol naar je kinderen toe. Dat vind ik erg belangrijk, want ik zie dat weleens anders op social media.

 15. Ooohhh!! als ik deze blog lees herken ik mijn dochter van 2. Zo lief, maar zoooo temperamentvol. Als ze iets in haar hoofd dan gebeurt het ook. Stiekem dingen uitvreten. Heerlijk!

 16. Tussen onze jongens zit anderhalf jaar verschil. Bijna 4 en bijna 2.5. En dit is zo herkenbaar.. waar nr 1 een gevoelig jongetje is met absoluut zijn streken, is nr 2 een rauwdouwer. Als we aan het wandelen zijn of in de winkel en meneer 1 wil niet mee lopen zeg ik doei en komt ie hard achter me aan gerend. Nr 2 rent ook heel hard, maar de andere kant op! Verrast me ook steeds met van alles en qua ontwikkeling ook sneller. Motorisch heb ik sowieso 2 sterke kinderen. Waar nr 1 pas laat begon met praten en nu net pas alle letters kan uitspreken, kan nr 2 nu al bijna net zo veel als nr 1 een paar maand geleden.
  Boy nr 3 is onderweg en ik ben zo benieuwd hoe die gaat zijn! Is het een evenbeeld als 1 van de andere 2 of een combi? We gaan het zien. Ben heel benieuwd iig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.