Weekmenu inspiratie: Nacho schotel met asperges

Nacho schotel met asperges

Kun je nog een lekkere maaltijd inspiratie tip gebruiken voor op je weekmenu dan heb ik een hele leuke voor je, een gerecht dat helemaal past bij het seizoen en erg lekker en makkelijk te maken is. Je kunt het zien als een snack maaltijd, maar stiekem is hij lekker gevuld met veel groente. Benieuwd hoe je het maakt?

Nacho schotel met asperges uit de oven!

Dit is zo’n heerlijk recept voor in het weekend wat je binnen no time op tafel zet, lekker makkelijk te eten is maar stiekem krijg je wel voldoende gezonde ingrediënten binnen. Het gaat om een nacho schotel met asperges uit de oven. Want het aspergeseizoen is weer begonnen en wie mij lager volgt weet het, ik ben groots fan van asperges. Deze veelzijdige groente is naast lekker, ook nog eens enorm gezond en je kunt er alle kanten mee op in de keuken. Naast de bereiding met een roomsausje, ham, zalm en eieren, kun je er veel meer lekkere maaltijden mee maken, waaronder dus deze nacho schotel. Ik deel hem in de vegetarische variant, maar je kunt hier altijd gekruid gehakt of kipfiletblokjes aan toevoegen.

Nacho schotel met asperges

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 8-10 verse asperges.
– 1 blikje kidneybonen
– 1 grote avocado
– 1 courgette
– 2 stronkjes bosui
– 2 uien
– Halve limoen
– 100 gram geraspte kaas
– 1 zak nachochips.

Nacho schotel met asperges

Zo bereid je de nacho schotel met asperges:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Was en schil de asperges, droog ze af en snij ze in kleine stukken.
– Verdeel de asperges over een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie en zout. Zet deze voor 10 minuten in de oven.
– Snij de bosui  en de courgette in kleine plakjes . Prak de avocado en maak hier een salsa van door er sap van een halve limoen, de schijfjes bosui en wat zout en peper bij te roeren.
– Was dan de kidneybonen en verdeel ze over een ovenschaal. Vul vervolgens de ovenschaal met de nacho chips, de geraspte kaas, plakjes courgette en als laatst de asperges zodra die na 10 minuten uit de oven komen. Je kunt er voor de kleur en smaak wat paprikapoeder overheen strooien.

Nacho schotel met asperges

Zet de ovenschaal vervolgens nog zo’n 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en de asperges wat zachter te laten worden. Serveer de nacho schotel met de homemade avocado salsa. Smakelijk eten!

Nacho schotel met asperges

En klaar is kees! Hoe lekker ziet dit eruit! Wij hebben er enorm van genoten en gaan deze maaltijd vaker toevoegen aan ons weekmenu. Met weinig ingrediënten tover je zo een heerlijke speciale snackmaaltijd op tafel waarin de asperges heel mooi tot hun recht komen. Het aspergeseizoen is in volle gang dus grijp die kans om het witte goud in je gerechten te verwerken. Meer inspiratie voor gerechten met asperges vind je via deze link, ik vind dit een enorm fijne website wanneer ik bezig ben met het maken van een lekker gevarieerd weekmenu.

Nacho schotel met asperges

Nacho schotel met asperges

Smakelijk eten!

Ben jij ook zo dol op asperges? Hoe bereid jij asperges het liefst? Laat het me weten bij de reacties of op social media.

KellycaresseAd 

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  • rachel
    21 mei 2019

    ik ben dol op asperges!! maar eet ze lekker burgelijk met een beenhammetje en home made eiersalade 😀 en een sausje. deze nacho schotel ziet er heerlijk uit alleen niet rach proof mits ik de nachos achterwegen laat dus ik neem het recept wel mee 😀

  • Patries
    21 mei 2019

    Waarom “maar stiekem is hij lekker gevuld met veel groente” en ” maar stiekem krijg je wel voldoende gezonde ingrediënten binnen”.
    Sinds wanneer is het nodig om stiekem groente en gezonde dingen te eten?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.