Speciale Aankondiging: Mama podcast!

Wow ik vind het zo spannend dit met jullie te delen, maar start before you’e ready zeggen ze toch?! Dus ik kondig het maar gewoon gelijk aan, dan heb ik geen weg terug meer haha! Ik ben groot fan van het luisteren van podcasts. Persoonlijk vind ik het de ideale bezigheid om naar te luisteren tijdens het koken, autorijden, wandelen of tijdens het make-uppen. Ik volg vooral business podcasts en ik dacht: ik wil een podcast beginnen! Maar waarover?! En toen wist ik het: een mama podcast!

Speciale Aankondiging: Mama podcast!

Wat is een podcast?

Voor wie denkt, huh podcast, wat is het eigenlijk? Een podcast is het beluisteren van audio. Een praatshow van meerdere mensen of een persoon die vertelt aan de luisteraars. Ik luister podcasts soms via iTunes (de podcast app op de iPhone) maar ook via Soundcloud, wat voor alle type smartphones beschikbaar is. Ik vind het enorm fijn om tijdens een lange autorit een podcast op te zetten. Of tijdens het koken of make-uppen. Een moment waarbij het niet handig is om een filmpje te kijken je zou dan teveel missen maar op die momenten is een audiofragment goed te volgen. Ik volg vooral podcasts over ondernemen en mindset en persoonlijke ontwikkeling, maar ik ken in het Nederlands nog geen  podcast over het moederschap. Dus waarom begin ik zelf dan niet?

Open en eerlijk

Momenteel zit ik op emotioneel vlak best een pittige fase van mijn leven. Hier neem ik jullie al over mee op social media en in mijn vlogs, maar daar is niet echt de ruimte in op heel uitgebreid te vertellen. Praatstukken langer dan 3 minuten zijn in vlogs gewoon al snel saai en dan is het fijn om een volgend shot te zien. Wel heb ik enorm veel verhalen die ik wil delen waar ik nog niet echt een platform voor heb. Sommige onderwerpen zijn voor extra video’s misschien wat saai of langdradig of voor veel mensen allang bekend. Maar sommige onderwerpen vind ik ook voor een blog niet helemaal geschikt. Daarin komen emoties en gedachten heel anders over.

Een podcast zie ik als een heel open en eerlijk audiofragment waarin niet of nauwelijks geknipt wordt. Het voelt echt alsof je in dezelfde kamer zit als de persoon die hem inspreekt en dat maakt het zo puur en echt. Alsof je een lang telefoongesprek voert met iemand die een persoonlijk verhaal met je wil delen.

Struggles van het moederschap

Ik wil daarom dus een podcast beginnen over mijn struggles en alles rondom het moederschap. Vooral dingen waar ik tegenaan loop of lessen die ik geleerd heb. Hoe ik momenteel omga met mijn ‘dip’ en wat ik doe om hieruit te komen. Zo ben ik een ‘journal’ gaan bijhouden en ben ik veel aan het lezen over persoonlijke ontwikkeling om mezelf te ontwikkelen. Ik wil die gedachten en lessen met jullie delen. Dat er dagen zijn dat het moederschap me echt even te veel is en hoe ik daar dan mee omga etc. Een hele kwetsbare en persoonlijke podcast dus (en daarom vind ik het ook zo spannend!)

Ook wil ik soms een ander onderwerp bespreken. Soms een terugblik naar de zwangerschappen, het zwanger worden, borstvoeding of bevallingen. Soms een terugblik nog voor het moederschap, en soms heel erg het heden bespreken. Ik weet nog niet precies welke kant ik er mee op wil maar ik voel dat er heel veel mooie thema’s zijn die ik wil bespreken. Ik denk dat ik inmiddels zoveel geleerd heb als moeder van 3, dat ik daarin een voorbeeld en inspiratie kan zijn voor andere moeders. Niet omdat ik het beter weet, maar omdat ik dezelfde struggles doormaak als andere moeders.

Mijn eerste mama podcast

En zo nam ik dus mijn eerste ‘podcast’ op. Zonder knippen of plakken, zonder spannende intro tune, ik heb nog geen idee hoe dit allemaal werkt. Maar toch wil ik hem graag delen. Ik heb het over de periode waar ik nu doorheen ga en daarin ben ik enorm persoonlijk. Ik vertel ook veel dingen die je wellicht nog helemaal niet van me weet. Je kunt hem beluisteren door op het plaatje hierboven te klikken of me te volgen via deze link. Ik heb nog geen idee hoevaak ik een podcast wil gaan delen (iets met, niet te hard van stapel willen lopen gelijk haha) maar ik heb er zin in en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Je zou me enorm helpen door te abonneren, erover te vertellen tegen je vriendinnen, een hartje achter te laten of nog toffer, op Instagram stories delen dat je aan het luisteren bent. Dankjewel voor jullie support, want wat vind ik dit spannend! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 🙂

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Marloes
  20 mei 2019

  Super tof!! Podcasts maken vond ik ook een tijdje super leuk om te doen, ik ga die van jou meteen luisteren 💖
  Marloes onlangs geplaatst…Leren vertrouwen op je gevoelMy Profile

 • Danielle
  20 mei 2019

  Super leuk! Komen de podcasts ook op Spotify? Dat zou ik zelf persoonlijk super handig vinden!

 • Anoniem
  20 mei 2019

  Loved it!!!!! Please record some more!

 • Kirsten
  20 mei 2019

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik vind het sowieso heel erg moedig dat je zo open bent. Heel veel moeders gaan door hetzelfde heen, door dezelfde dip en hebben veel aan jouw ervaring denk ik!

 • Nine
  20 mei 2019

  Leuk zeg! Ik ben ook fan van podcasts. Er zijn veel leuke onderwerpen, maar er is inderdaad niets/weinig te vinden over het moederschap. Ik wil je meteen volgen. Ik luister altijd via Spotify, maar ik kan je daar niet vinden?

 • Natasja
  20 mei 2019

  Kelly! Ik ben super trots op jou! Wat mooi en kwetsbaar. Ik heb je podcast in de auto op weg naar mijn werk geluisterd en was precies lang genoeg. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit naar een podcast geluisterd maar dat is wel heel fijn! Ga zo door meid! Super!
  Natasja onlangs geplaatst…13 weken zwanger, last van hormonen, nog nooit Tony Chocolonely op & opruimen | Keeping Up With Natasja #131My Profile

 • Ingrid
  20 mei 2019

  Trots op je lieverd❤️
  Fijn om naar te luisteren, alsof je naast mij op de bank zit xx

 • Eline
  20 mei 2019

  Wat leuk!
  In België hebben we de podcasts van Radio Mama. Super intéressant.

 • Anoniem
  20 mei 2019

  Hoi Kelly! Ik luister ook super graag naar podcasts. Ga je ze ook op Spotify uploaden? Hoop het echt! Dan kan ik ze luisteren in de trein.

 • rachel
  20 mei 2019

  haahha ze schieten de pan uit die podcast 😀 iedereen ineens aan de podcast maar wel leuk kel su6 ermee!

 • Meike
  20 mei 2019

  Zo leuk! Ik vind podcasts heerlijk ontspannen, tof dat jij ook begint.

 • Jenny
  20 mei 2019

  Ik ben 1 van die 10 haha, ik heb geluisterd en ik vind het erg fijn om naar te luisteren. Ondertussen wat huishoudelijke klusjes gedaan maar wel op een relaxte manier haha. Ik herken me zeker in je verhaal, ook jong moeder geworden (21) en geen nieuwe huis maar wel verbouwingen aan ons huis. Blijf zo door gaan Kel, komt helemaal goed met jou. Zo fijn dat je hulp hebt. Trots op jou mijn voorbeeld! Veel liefs xx

 • Eva
  21 mei 2019

  Ik ken iemand die, is een podcast over opvoeden. Ik ben groot fan

 • Mariska
  21 mei 2019

  Hallo Kelly, wat een mooie en eerlijke podcast over het moederschap en de dingen waar je allemaal tegenaanl oopt, maar niemand iets over deelt.
  Heel goed dat jij dit wel gewoon doet!

 • Saif
  30 mei 2019

  I Love This Post, Thank You Share With Us.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.