Wat doe jij van 9 tot 5?: Lori is huidtherapeute

watdoejijvan9tot5colla

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een nieuwe rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als  bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit.  Vandaag heb ik het verhaal van Lori, zij werkt voor 3 dagen per week als huidtherapeute, een nog vaak onbekend vak maar wat wel veel kan betekenen voor veel mensen. Lori is ook mama van een dochtertje en ze blogt. Ik was erg benieuwd naar haar verhaal over het werk als huidtherapeute. Benieuwd naar haar verhaal als working mom? Lees dan snel verder.

20140613_194826 Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Lori, 26 jaar, 3 jaar getrouwd, ik heb eendochter van 13 maanden en ik blog op mamasjungle.nl . Ik werk 3 dagen per week als huidtherapeute bij een grotere organisatie. Als huidtherapeute behandel ik de zieke en beschadigde huid met als doel de ziekte/stoornis op te heffen of te verminderen. Een heel breed en super leuk vakgebied. Op mijn werk behandel ik zowel op medisch gebied (littekens, overbeharing, pigmentvlekken, couperose, acne) als cosmetisch gebied (huidverstrakking, huidverbetering). Ik werk met diverse lasers en medische peelings. Ik heb hiervoor de hbo-opleiding huidtherapie gedaan.

Wat maakt dit werk voor jou zo interessant en leuk?
Als huidtherapeute help je mensen op medische en cosmetisch vlak om hun huid(probleem) te verbeteren. Je werkt echt op therapeutisch gebied, je zit zeg maar tussen een schoonheidsspecialiste en dermatoloog in. Ik vind het leuk om resultaatgericht te werken en mensen zo blij te kunnen maken. Er zijn zoveel dingen die je kunt bereiken op het gebied van intensieve huidverbetering zonder inspuitingen en operaties.

Sommige mensen slaan wel door in al dit soort esthetische behandelingen. En dat is jammer. Als huidtherapeute vind ik het daarom belangrijk om mensen eerlijk te informeren en om een realistisch verwachtingspatroon te schetsen. Ik probeer me in de klant te verplaatsen en goed met hem of haar mee te denken, als bijvoorbeeld het budget niet toereikend is of ze willen het behandelplan liever op een andere manier doen.

Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Ik wist nooit zo goed wat ik wilde doen. Ik vond zo veel dingen leuk maar weinig écht leuk. Die beroepskeuze lessen op de HAVO, daar had ik op dat moment echt niets aan. Ik wilde wel altijd een hbo-opleiding doen. Om de tijd te overbruggen heb ik twee (ver)korte opleidingen gedaan van elk een jaar; schoonheidsspecialiste en mangement-assistente op Schoevers. Toen kwam ik via mijn moeder bij de hbo-opleiding huidtherapie terecht. Ik ben het gaat doen, heb een aantal keer een dipje gehad “is dit wat ik wil?!” en nu werk ik alweer twee jaar in het beroepenveld. Ik zit helemaal op mijn plaats! Zeker nu ik minder ben gaan werken (3 dagen per week) zodat ik er ook voldoende voor mijn inmiddels alweer éénjarige dochter kan zijn.

 Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?  Zo ja, Welke vooroordelen zijn dit en hoe ga je hiermee om?
Huidtherapie is een vrij nieuw en nog redelijk onbekend beroep. Ik ervaar dat veel mensen niet precies weten wat het beroep inhoudt of verwarren het met een schoonheidsspecialiste of een dermatoloog. Ik leg het daarom altijd zo uit dat je net als een schoonheidsspecialist veel met uiterlijk en huid werkt maar wel op medisch vlak bezig bent en behandelplannen opstelt. Eigenlijk net zoals een dermatoloog, alleen je bent geen arts dus mag geen medicijnen uitschrijven. Het beroep huidtherapeute is een beschermde titel. Gelukkig maar, want je moet er ook veel moeite voor doen. Naast het volgen van een hbo-opleiding moet je jaarlijks kwaliteitspunten halen om in het kwaliteitsregister te blijven staan. Dit is dan onder andere weer nodig voor de verzekerde zorg.

Bron

Goed, wat doet een huidtherapeute dan eigenlijk? Je leert in ieder geval voor oedeemtherapie (problemen in het lymfestelstel), littekentherapie, acnetherapie, camouflagetherapie (wijnvlekken etc.), coagulatie (het wegbranden van plekjes), laserbehandelingen, dermatografie (medische tatoeage). In elk van de gebieden kun je je later weer verder specialiseren en mijn gebied is dus met name lasertherapie maar daarnaast doe ik ook acne, camouflage, littekenbehandelingen, coagulatie.

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
De dag is altijd afhankelijk van hoeveel klanten er op de planning staan. In de herfst/winterperiode is het standaard druk en kan ik rekenen op een hoop overuren. Niet erg, want deze kan ik lekker compenseren tijdens de zomer, als het zonnetje schijnt. Waarom? Omdat de zon een extra grote risicofactor is tijdens een hoop van de behandelingen (laser, medische peelings) die ik uitvoer. Het is tijdens de zomer dus altijd erg rustig.

Een gemiddelde dag begint in ieder geval standaard met koffie. De e-mail openen, onze inbox staat altijd bommetje vol, de bedrijfs-chat aanzetten, telefoontjes aannemen, voicemails terugbellen, planningen controleren en nieuwe klanten inboeken zijn dagelijks terugkerende zaken.

Qua behandelingen kun je denken aan laserbehandelingen voor definitief ontharen, pigmentvlekken en couperose verwijderen, huidverjonging, huidverstrakking, acne, acnelittekens, plekjes weghalen etc. Ook werk ik met verschillende gradaties medische peelings. Al met al een hoop interessante behandelingen waarmee je echt resultaatgericht kunt werken.

 Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Dat het een heel erg leuk, dankbaar en interessant beroep is, dat continu in ontwikkeling is. Na het volgen van de opleiding weet je ook zoveel over het menselijke lichaam en gezondheid. Het heeft me ook erg veel nuttige kennis gegeven, alleen al in mijn persoonlijke leven.

Ik denk dat het allerbelangrijkste van een beroep is, dat je het leuk moet vinden. Anders ga je het nooit volhouden (tot je 70e of hoe lang onze generatie ook moet doorgaan, haha).
Liefs Lori.

Dankjewel Lori voor het delen van je verhaal. Heel interessant om te lezen wat je zoal doet als huidtherapeute en waarom men er zoveel baat bij kan hebben. Goed om te weten dat jullie deze huidproblemen kunnen behandelen. Ik hoop dat dit ook meer duidelijkheid zal geven voor veel mensen. Ik wil je veel plezier en passie wensen in je verdere loopbaan.

Kennen jullie het beroep huidtherapeute? Hebben jullie wel eens behandelingen van een huidtherapeute gehad of deze overwogen? Laat het me weten in de comments van dit artikel. Mocht je vragen hebben aan Lori dan mag je deze ook stellen in de comments. Ben jij bekend met huidproblemen?

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Martina
  2 juli 2014

  Leuk! Een vriendin van mij is huidtherapeute 🙂
  Martina onlangs geplaatst…1 juli 2014 – Beauty favorieten juniMy Profile

 • Dita
  2 juli 2014

  Leuk om te lezen en zo wat meer over andere beroepen te weten komen.
  Dita onlangs geplaatst…Verhuizen #1My Profile

 • Geertje
  2 juli 2014

  oeh… dat zou echt niets voor mij zijn. Maar wel super leuk om te lezen wat het inhoudt en wel heel leuk dat je zowel met de cosmetische als met de medische kant bezig kan zijn!
  Geertje onlangs geplaatst…En Dan Ineens Gaat Alles KapotMy Profile

 • Oum Feerozah
  2 juli 2014

  Wat een tof beroep ik hoor dat eingelijk helemaal niet zo vaak!
  Oum Feerozah onlangs geplaatst…Beautynieuws ♥ Limited Edition “Metallure” by CATRICEMy Profile

 • Linda
  2 juli 2014

  Leuk Lori om wat meer over je beroep te lezen. Is toch eentje die minder bekend is.
  Linda onlangs geplaatst…Tweede verjaardagMy Profile

 • Jess
  2 juli 2014

  Klinkt heel interessant. Het is een beroep dat mijlenver verwijderd is van mijn eigen vak. Heel tof om hier eens iets meer over te lezen. Lijkt me idd ook heel dankbaar werk omdat je mensen zo echt kunt helpen.
  Jess onlangs geplaatst…Feelgood shizzle, dankbaar zijn en dat soort shitMy Profile

 • Miranda
  2 juli 2014

  Hey wat leuk om te lezen! Ik wist eigenlijk niet eens dat er huidtherapeuten waren, ik ben wel bekend met huidartsen, daar kom ik met mijn psoriasis regelmatig:)

  Leuk om meer over je beroep te lezen!
  Miranda onlangs geplaatst…Wie jarig is trakteert! Winactie:)My Profile

 • Saskia
  2 juli 2014

  Erg leuk om te lezen, het lijkt mij ook echt een mooi en interessant beroep.
  Saskia onlangs geplaatst…Maybelline Color Show #130 Winter BabyMy Profile

 • Manon
  2 juli 2014

  Wat een leuk en boeiend vak. Mijn zusje is schoonheidsspecialiste en ik ging vaak mee naar school om model te liggen (vervelend ;)) en ik vond dan de gedeeltes over de huid heel erg interessant om te horen.
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger en dik wordenMy Profile

 • Nicole
  2 juli 2014

  Ik volg lori op haar blog, vind het erg leuk om haar verhaal zo hier te lezen!
  Nicole onlangs geplaatst…Mama challenge || IntroductieMy Profile

 • beautyforgirls
  2 juli 2014

  Lijkt mij een leuk en boeiend beroep.
  Liefs, xxx

 • Vanessa
  2 juli 2014

  Leuk om te lezen. Lijkt mij een interessant beroep!
  Vanessa onlangs geplaatst…The nom nom nom tagMy Profile

 • milou | Shimmer-Pie
  2 juli 2014

  Leuk om te lezen weer! lijkt me een fijn beroep om te hebben! Omdat je mensen echt kunt helpen!
  milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…A NICE WHITE SMILEMy Profile

 • Marion
  2 juli 2014

  Ik had er wel eens over gehoord, maar nooit echt zo inhoudelijk. Interessant!
  Marion onlangs geplaatst…WK Voetbal: Tips & TricksMy Profile

 • Mariska
  2 juli 2014

  Leuk beroep! Lijkt me fijn om mensen te kunnen helpen met dit soort problemen. Dingen als bv overbeharing en littekens kunnen emotioneel zwaar zijn voor mensen.
  Mariska onlangs geplaatst…Tokio: Shibuya CrossingMy Profile

 • Nadia
  2 juli 2014

  Leuk om iets te lezen over een minder bekend beroep. 🙂 Ik kende wel de dermatoloog, maar wist niet dat een huidtherapeut weer iets anders is.

 • Flaviena
  4 juli 2014

  Ik vind dit zo leuk om te lezen, echt een fijne toevoeging – deze rubriek !
  Flaviena onlangs geplaatst…5 Cadeautips waar je altijd goed mee zitMy Profile

 • Michelle Kaiser
  4 juli 2014

  WAUW Wat een mooi beroep lijkt mij dit zeg.

 • Huidtherapeute annex Mommy – ik & mijn werk |
  7 juli 2014

  […] Voor mij geen 9-5, met een parttime baan als Huidtherapeute en fulltime baan als mommy, maar mij hoor je niet klagen. Ik heb zoveel plezier in beide. Ik werk 3 dagen als Huidtherapeute bij een landelijke organisatie. Als Huidtherapeute behandel je de zieke en beschadigde huid met als doel de ziekte/stoornis op te heffen of te verminderen. Een heel breed en superleuk vakgebied. Op mijn werk behandel ik zowel op medisch gebied (littekens, overbeharing, pigmentvlekken, couperose) als cosmetisch gebied (huidverstrakking, huidverbetering). Ik werk met diverse lasers en medische peelings. Ik heb daarvoor de hbo-opleiding Huidtherapie gedaan. En één van mijn werkdagen gaat als volgt (blogje als vervolg op de leuke nieuwe rubriek van Kelly “Wat doe jij van 9-5?”); […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.