Waarom afvallen makkelijk is dan je denkt

Waarom afvallen makkelijk is dan je denkt

Waarom afvallen makkelijker is dan je denkt + tips!

Nou is het niet altijd makkelijk, want sommige mensen hebben er de grootste moeite mee echter alles draait om perceptie van het probleem. En wat je ervoor over hebt om je doelen te bereiken (afvallen). Het mentale gedeelte van afvallen is essentieel om vervolgens de juiste acties te ondernemen.

In Nederland heeft rond de 50% van de mensen overgewicht, en veel mensen lijken maar niet te kunnen, of willen afvallen. Het is de echte waarheid, want veel mensen denken het “eventjes” snel op te lossen met een tijdelijk dieet. Of hebben niet de “ECHTE” wil om gewicht kwijt te raken.

Het draait namelijk allemaal om de juiste instelling en stapsgewijs naar jouw doelen toe te werken met een set aan richtlijnen.

Wat is een dieet en doen ze hun taak?

Het oorspronkelijke dieet komt van het Griekse woord “diatia”, wat zoveel als leefregels betekent en dus niet een tijdelijke oplossing moet zijn van 3 weken. Je kan nu al een hele berg diëten op de schop doen, als ze je niet een soort van vervolgplan bieden na het volgen ervan. Maar er zijn ook een heleboel diëten, maaltijdvervangers, producten, pilletjes, schema’s die gewoon helemaal niet werken.

Je zal dus echt moeten zoeken naar een leefstijl (met of zonder hulp) waarbij je gaat afvallen en de juiste informatie inwint om je hierbij te helpen.

Op het moment dat je een verandering in leefstijl doorvoert, op correcte wijze, heb je geen diëten meer nodig die 9 van de 10 keer toch niet werken.

Maak werk van je doelen

Het is dus belangrijk er gelijk werk van te maken. Wil je aankomende zomer een mooi (er) figuurtje bereiken? Een aantal overtollige kilo’s kwijtraken? En daarbij ook nog eens gelukkiger door het leven gaan? Start dan vandaag met het plannen van je doelen om dit te bereiken!

Je krijgt ook een gezondere leefstijl en dit zal een hefboomwerking creëren bij alles wat je gaat doen. Zo kan je na het eten van (echte) gezonde voeding en het drinken van meer water, wel helemaal geen (of zeer weinig) behoefte meer hebben aan sommige “ongezonde” snacks, vaker naar de sportschool gaan en nog gelukkiger door het leven gaan door je nieuwe leefstijl.

Maar begin er dus vandaag mee!

Begin eens met je voedingspatroon

Kijk eens wat je allemaal eet en drinkt, wat zit er in jouw voeding? Hoeveel calorieën krijg je dagelijks binnen? In producten die je vaak haalt, zitten daar vaak toegevoegde (geraffineerde) suikers in? Neem dit goed onder de loep.

Je hoeft geen calorieën te tellen, maar consuminderen (zeker bij overgewicht) is wellicht een goede optie. Blijf dus gewoon lekker en meer dan genoeg eten, maar blijf niet overeten …wat vaak met suikers gebeurt, omdat ze een trigger vormt die je blijft laten eten. Verder zijn suikers meestal de echte dikmakers, ga dus ook niet gezonde vetten uit de weg …maar neem ze gewoon lekker.

De aanpassingen in je voedingspatroon zijn voor het grootste deel verantwoordelijk of je een gezond gewicht bereikt, al dan niet.

 

Drink meer water en minder frisdranken

Laat alle frisdranken vanaf nu staan (of neem ze echt sporadisch, wanneer je bv. een keertje buiten de deur eet). Doe hetzelfde met suiker in je koffie, het scheelt toch vaak weer 30 tot 40 gram suiker per dag die je niet binnenkrijgt. Het zijn simpele wijzigingen in je voedingspatroon, en zo makkelijk door te voeren …maar ze hebben wel impact op alles.

Drink meer water en soms wat vers geperst sap (niet uit pak of vers geperste flessen in de supermarkt …op de zelf te persen sappen na, waarbij je letterlijk sinaasappels gebruikt zonder extra toevoegingen).

Water is de allerbeste dorstlesser en komt rechtstreeks van moeder natuur, en hier zitten ook nog eens 0 calorieën in …probeer daarom ook zeker 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag.

Ga sporten en doe meer aan lichaamsbeweging

Sporten is natuurlijk heel goed, maar ook vaker aan lichaamsbeweging doen zorgt ervoor dat je een beter gewicht bereikt. Je vetverbranding gaat omhoog, wordt sterker, fitter, vitaler en heeft nog veel meer voordelen. Je kan hiervoor een of meerdere sporten kiezen en ook allerlei leuke activiteiten gaan doen.

Ga iets leuks doen samen met je partner, op stap met familie of onderneem iets met vrienden. Je kan naast sporten zoveel andere leuk dingen doen. En ze helpen ook jouw vetverbranding te verhogen.

Begin er dus gelijk mee!

Relax

Lekker ontspannen hoort er na alle intense activiteiten natuurlijk ook bij. Ga je elke dag naar de sportschool en doe je aan krachttraining? Je spiergroepen moeten ook weer herstellen, om sterker terug te groeien.

Maar geniet sowieso vaker van het leven en haal er alles uit. Lach met familie, vrienden, je partner en iedereen …dit heeft ook weer effect op je vetverbranding. En het is natuurlijk heel gezellig!

Ga er dus vaker op uit en enjoy.

Conditionering

Het is iets wat je heel makkelijk kun doen (ook ideaal voor mensen die het lastig vinden om van die chocoladereep af te blijven) en heet conditionering. In principe is dit heel simpel, haal geen dingen in huis die je tijdens het afvallen niet wilt eten en drinken. Neem je normaal cola mee in de supermarkt laat deze dan in de schappen staan, haal je normaal snoep neem dan eens nootjes (vers) en gebruik je normaal veel suiker in je eten en drinken …laat dit dan eens staan of ga voor een natuurlijk zoetstof (Stevia, waar je maar heel weinig van nodig hebt waar je rekening mee zal dient te houden).

Je hebt nooit meer een dieet nodig

Heb je alles op de rails, zal jij nooit meer een dieet nodig hebben en toch jouw doelen gaan behalen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.