Ons voorlees ritueel voor het slapen gaan + TIP

http://ads2.femmefab.nl/www/delivery/ck.php?bannerid=1415

Voorlezen aan kinderen is erg leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling. Door je kindje voor te lezen draag je bij aan zijn/haar ontwikkeling. Kun je samen ontspannen, even ontsnappen uit de realiteit en helemaal opgaan in de fantasie van het verhaal. Maar met voorlezen kun je je kindje ook allerlei alledaagse situaties aanleren of ‘oefenen’. Wij lezen Lana en Aimy elke avond gezamenlijk voor en dat doen we op een hele leuke manier. Hoe dit ritueel ‘de show‘ zoals wij hem noemen (haha) eruit ziet vertel ik vandaag.

Ik heb al een aantal keer verteld hoe ons avondritueel met de meisjes eruit ziet. We eten gezamenlijk gezellig aan tafel, gaan vervolgens even dansen of spelen na het eten (meestal is het dansen op muziek) en daarna volgt het badritueel. Als alle meisjes schoon en fris zijn, de tanden zijn gepoetst en de pyjama’s aan zijn dan begint ‘de show’. En zodra dit begint dan kondigen we dat enthousiast aan: ‘Meisjes, de show gaat beginnen!’ Ik of Yannick gaat dan op het bed van Lana zitten, met Aimy op schoot, Lana in haar bedje en dan gaan we beginnen. Dit is een momentje waarbij we lekker gek doen. Gekke stemmetjes opzetten, de kinderen kietelen of nadoen wat er in het verhaal gebeurt. We maken het dus heel visueel op die manier en de meisjes giebelen het dan uit van het lachen. Ook probeer ik in de verhaaltjes in te spelen op hun ontwikkeling. Zo gaat Lana sinds kort op school, dus dan pak ik bewust een boekje waar er ook een kindje naar school gaat. Maar toen we nog bezig waren met zindelijkheidstraining, pakte ik er heel bewust daar boekjes voor bij. Je kunt zo een stukje educatie toevoegen aan je verhaal en op een ontspannen en luchtige manier leren. Na het voorlezen is het dan echt bedtijd en gaan de meisjes fijn slapen.

Ik heb een hele gave tip om met jullie te delen die hier helemaal op inspeelt. Namelijk de HP MiniBigBooks die je gratis kunt ontwerpen. Voorlezen wordt zo nog leuker want je kindje wordt zelf de hoofdrolspeler van het verhaal. Het werkt simpel, kies je verhaal op MiniBigBook.com, upload de foto van je kind of kinderen, typ zijn/haar naam in en je boekje wordt gemaakt. Je print het eenvoudig uit en vouwt het tot een leuk compact en persoonlijk voorleesboekje. De kinderen zien zichzelf terug in het verhaal en met het verhaal geef je gelijk een leerzame boodschap mee.

http://ads2.femmefab.nl/www/delivery/ck.php?bannerid=1415

Hoe werkt HP MiniBigBooks:
Stap 1: Kies je verhaal. Er is keuze uit heel veel verhalen voor verschillende leeftijden en fases van je kindje. Zo is er een boekje waar je kindje de kleuren in leert, een verhaal waarin je kind op zoek gaat naar een nieuwe planeet of zelf een astronaut mag zijn. Ook kun je bijvoorbeeld het boekje kiezen over leren delen of hoe een bezoekje aan de tandarts eruit ziet.

Wij kozen bijvoorbeeld voor ‘Lana gaat naar de basisschool‘ om haar te begeleiden in dit nieuwe avontuur dat we kort geleden gestart zijn en ‘Het verjaardagsfeestje van Aimy‘ die bijna 2 jaar wordt. Zo kunnen we de kinderen hier op een leuke manier op voorbereiden.

Stap 2: Pas het verhaal aan zodat het een persoonlijk boek wordt speciaal voor je kindje. Voeg zijn/haar naam toe, de namen van vriendjes en vriendinnetjes en upload leuke foto’s. Dit zorgt voor een kinderboekje, speciaal voor jouw kindje. Vervolgens download je jouw verhaal eenvoudig, je print het uit en met de vouw instructie leer je hoe je het boekje tot een echt mini kinderboek vouwt. Tijd om samen te gaan voorlezen! Ps. Via deze link maak jij ook gratis zo’n persoonlijk voorleesboekje voor jouw kindje(s). Je kunt de boekjes heel eenvoudig printen met bijvoorbeeld de HP Envy Photo.

http://ads2.femmefab.nl/www/delivery/ck.php?bannerid=1415

http://ads2.femmefab.nl/www/delivery/ck.php?bannerid=1415

Hoe leuk zien onze boekjes eruit! En het leuke is, de kinderen kunnen er ook in schrijven, knutselen en doen wat ze ermee willen. Het boekje is lekker compact dus ook ideaal om ergens mee naar toe te nemen.

Ik denk dat veel mama’s deze tip ideaal zullen vinden, wij hebben er al veel plezier van gehad.
Ik ben benieuwd hoe jullie voorlees ritueel eruit ziet en of je ook zo’n leuk MiniBigBook voor je eigen kindje gratis gaat ontwerpen! Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Nathalie
  23 januari 2018

  Wij hebben ook een ritueel. Voorlezen, tanden poetsen en in de kamer nog wat vraagjes beantwoorden, knuffels geven enz… Die printer ook. Handig voor last minute cadeautjes.

 • Lieke
  23 januari 2018

  Als ik voorlees ‘s avonds doen we niet meer gek en druk maar juist rustig om zo de dag af te sluiten en ze niet hyper te laten worden voor ze rustig moeten slapen. Vind ik zelf ook niet fijn? en lekker knuffelen natuurlijk.

  Leuke tip btw! Ik ga er naar kijken.

 • Chantal van baarlen
  24 januari 2018

  Ieder moet toch doen waar die zich prettig bij voelt en haar kinderen zijn dat gewend anders had ze allang haar manier van doen aangepast als haar kinderen er hyper van werden en niet meer konden slapen

  Ik ga de boekjes ook uitprinten super leuk idee!!

  Mooie dag Gr Chantal

 • Carolien
  29 januari 2018

  Ze zegt toch alleen hoe zij het doen? Lees er geen mening of advies in eigenlijk..

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.