Vliegen met een kindje Praktische tips

 

Vliegen met een kindje oftewel op vliegvakantie met kinderen : Praktische tips: Vliegen met een kindje, is dat ‘te doen’? Het duurt niet lang meer tot Yannick en ik samen met Lana in het vliegtuig zitten op weg naar het tropische eiland Curaçao. We hebben er echt onwijs veel zin in, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook spannend vind. Het is namelijk een lange vlucht, 9,5 uur vliegen en dan komen daar alle wachttijden nog bij. Het is een vlucht buiten Europa dus we moeten ongeveer 3 uur vooraf op Schiphol zijn en zodra we landen hebben we ook niet meteen onze koffers en zijn we in het resort. Natuurlijk is dit gewoon een luxe en ben ik dankbaar dat we zo’n vakantie konden boeken. Het is gewoon een hele lange zit, hoe gaan we dit doen met een dreumes van bijna 17 maanden? Ik stel me maar gewoon in op het ergste en daarna kan onze heerlijke vakantie beginnen. In dit artikel vraag ik jullie om tips en ervaringen!

Vliegen met een kindje, ik ben benieuwd naar jullie tips!
Zoals ik in de introductie al aangaf, vind ik het best wel spannend. Hoe zal Lana het gaan vinden in het vliegtuig. Zal ze kunnen slapen? Zal ze 9,5 uur huilen? Zal ze het heel erg leuk vinden en vol interesse meekijken, snoepen van rozijnen, filmpjes kijken op de ipad of andere dingen doen? Hoe zal het vergaan? We komen er maar op één manier achter, er gewoon voor gaan. Een grote handbagage tas vol met luiers, billendoekjes, rozijnen, fruit, speelgoed, knuffeltje, dekentje enzovoorts zal meegaan. Ook zal ik wat principes opzij zetten als dit Lana rust geeft. Zo mag ze dan gewoon filmpjes kijken op de ipad en hier en daar wat snoepen.

Borstvoeding in het vliegtuig
Ook ben ik stiekem blij dat ik nog borstvoeding geef, dit is namelijk dé manier om Lana rustig te krijgen. Mag ze normaliter van mij maar 2x per dag drinken, zet ik dit principe ook even opzij in het vliegtuig. Mensen die daar last van hebben zullen me toch dankbaar zijn als dit een heleboel gehuil zal besparen. Even de andere kant op kijken (je zal toch maar een stukje huid zien hé, terwijl je onderweg bent naar een vakantiebestemming en heel veel blote huid zal gaan zien in bikini’s op het strand) maar dat terzijde. Ik denk dat dit zal zorgen voor een hoop rust onderweg.

Verder dan een tas vol laden met entertainment en gezonde snacks kan ik niets doen om ons voor te bereiden op de lange vlucht. Wel kan ik jullie inschakelen om tips te geven en jullie ervaringen te vragen. Heb jij wel eens gevlogen met een baby/dreumes/peuter of jong kindje? Wat waren jouw gouden tips om de vlucht door te komen? Wat mag ik absoluut niet vergeten? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me zeker weten in de comments.

Benieuwd hoe de vliegreis met ons kindje succesvol verlopen is? Dat lees je hier.
Tips voor een geslaagde autovakantie met kinderen lees je hier.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

64 gedachten over “Vliegen met een kindje Praktische tips”

 1. Ik kan je geen tips geven, maar je zegt het zelf al: gewoon ervoor gaan. Je zult geen antwoord krijgen op de vragen. Je zult het moeten afwachten hoe Lana reageert. Hoop dat je nog wat handige tips krijgt van je lezers. 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Inspirational Quotes #5My Profile

 2. Ik ben toevallig bezig met een artikel hierover op onze site….we hebben al zo vaak gevlogen nu met beide kids dat ik het leuk vond wat tips te delen. Het komt binnenkort online, maar alvast een paar tips:
  – met kinderen mag je vaak als eerste aan boord, maar waarom zou je dat doen? Een half uur extra opgesloten zitten? Wij kiezen er voor om 1 van ons al wel aan boord te laten gaan zodat de spullen allemaal goed en dichtbij de stoelen opgeborgen zijn en de ander blijft zolang mogelijk buiten met de kids
  – zorg ervoor dat je niet tegelijk met Yannick te maaltijd krijgt. Je kunt een kant op als je allebei met een dienblad op je schoot zit. Bestel dus of een aparte maaltijd (die brengen ze eerst rond) of overleg met de crew of je je maaltijd gespreid kan krijgen
  – neem een externe oplader mee voor je tablet of smartphone
  – een stickerboek werkt bij ons goed. Neemt niet veel ruimte in, geeft geen rotzooi en houdt je kind best lang bezig
  – wij proberen juist geen suiker te geven aan boord en helemaal als je kind gewend is om niet veel suiker te krijgen. Die van ons worden er echt juist mega druk van. Dan liever iets hartigs met minder suiker, zoals chips.
  En inderdaad gewoon je verwachtingen aanpassen, dan zul je zien dat het meevalt allemaal. Lana is volgens mij een heel makkelijk meisje, dus dat komt vast goed! Veel plezier op vakantie!
  Marieke onlangs geplaatst…Picture log week 10My Profile

 3. Dat is slim van die maaltijd! Ik heb de vorige trip een moslim maaltijd besteld, omdat ik geen varkensvlees eet. Hierdoor kreeg ik steeds als eerste eten. Zodra de rest krijgt ben je inderdaad al klaar. Ideaal dat je dan kan switchen met Lana vast houden! Je kan dit online aangeven!

 4. Ik ben ook wel erg benieuwd. Hoor regelmatig ouders die best panisch doen over vliegen met kids. Zelf was ik 4 maanden toen ik naar NL kwam en heb er ook niets aan overgehouden ;). Als het ons ooit gegund is om een kindje te krijgen wil ik ook heel graag op vakantie met het kindje naar mooie landen. Dit doen we nu ook al en ook al zal het veel minder worden. Ik wil het toch proberen blijven te doen.
  Dita onlangs geplaatst…Een zusje uit het vliegtuigMy Profile

 5. Hoi Kelly, wij hebben ook vaak gevlogen toen de kinderen nog heel klein waren! Wat bij ons goed hielp:
  – drinken geven tijdens het opstijgen, dan blijven de oortjes open en heeft ze geen last van de luchtdruk
  – een paar kleine cadeautjes meenemen. Om de 2 uur gaven wij dan een cadeautje en ze waren weer even lekker bezig
  – af en toe een rondje lopen in het vliegtuig
  – kleurboekje en kleurtjes waren ook favoriet.
  -vraag bij inchecken op de luchthaven of het vliegtuig vol zit. Zo niet, vraag dan of ze een extra stoel zo lang mogelijk kunnen vrijhouden. Met een beetje mazzel heb je een extra gratis stoel tussen jullie in. Kan ze heerlijk liggend slapen. Is ons een paar keer gelukt!

  Wat ook wel heel grappig was is dat onze jongste zoon helemaal in de ban was van de flight safety card in het vakje van de stoel voor je. Zodra hij wat begon te jammeren gaven we die flight safety card en hij was stil, haha!

  Gaat vast goed met Lanka in het vliegtuig!
  Patricia onlangs geplaatst…Moodspiration #19: Bijzondere lodge in Chili en Mývatn in IJslandMy Profile

 6. Toen wij voor de eerste keer met ons zoontje vlogen was hij 8 maanden oud. Omdat wij vanuit Zuid-Afrika naar NL vlogen was de heenweg nachtvlucht. Hij heeft bijna de hele tijd geslapen. Daarna beetje op en af gestapt in het vliegtuig. Hij kreeg toen ook nog borstvoeding dus dat hielp een hoop. Alleen word je zelf best moe omdat je niet kunt slapen in zo’n krappe stoel met ook nog eens kind op schoot. Maar de stewards en stewardessen kwamen na de vlucht (ook passagiers rondom ons) zeggen wat een voorbeeld kindje het was haha. Hij zat tegen iedereen te lachen en iedereen te vermaken. Op de terugweg besloten we die economische comfort stoelen te boeken helemaal vooraan. Toen kregen we zonder er om te vragen een reiswiegje aangeboden waar hij nog net in paste. Dus kon hij lekker slapen en verder hadden we een meter ruimte bij onze voeten dus met voldoende speelgoed was hij makkelijk te vermaken en zoet te houden. Maar nu we over 3 maanden weer naar NL gaan en hij dan 20maanden is zal het wel wat moeilijker worden. We zullen maar een paar keer het vliegtuig op en af lopen. En waarschijnlijk zal hij praatjes willen maken met andere mensen. Zie er best tegenop om hem 11 uren zoet te houden. Ik wil homeopatische rustgevende pilletjes voor kinderen meenemen. Voor als hij erg lastig word. Maar hoop dat ik dat noet hoef te gebruiken, beetje tegen m’n principes in. Maar je moet wat als medepassagiers gek worden van het gehuil v je kindje. (Mn nicht haar kindje huilde bijna de hele vlucht vanwege oorpijn) Maar mijn zoontje is redelijk makkelijk dus we hopen maar op het beste! Veel plezier met de voorbereidingen en geniet ervan en hopelijk valt het allemaal mee.

 7. Oh ja ik zou me hier ook druk om kunnen maken hoor! Ik denk dat je al goed voorbereid bent hoor… En de tips van hierboven zijn denk ik ook hele goede! Have fun en geniet van jullie reisje alvast 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Precies een jaar geleden…My Profile

 8. Ik kan me mijn eigen eerste keer vliegen als driejarige nog goed herinneren! Ook wij gingen naar Curaçao. Ik had mijn eigen rugzakje met een krentenbol, wat drinken en een boekje en we kregen ook nog een speeltje van de vliegtuigmaatschappij. Ik heb dat hele vliegtuig afgelopen en met de stewardessen gekletst.
  Natuurlijk is drie jaar een andere leeftijd, ik kon gewoon met de pot mee eten en was al lang en breed zindelijk. Maar ik denk dat het voor een kindje in het algemeen hartstikke leuk is om te vliegen. Gewoon lekker laten rondlopen en wat dingetjes te doen geven. Dat komt vast helemaal goed!

 9. Drie weken geleden zijn wij op vakantie geweest met onze dochter van 9 maanden.
  Om te weten hoe het gaat moet je sommige dingen gewoon doen. En dat deden wij.
  Ik was wel opgelucht dat er nog andere gezinnen in het vliegtuig zaten. Dan weet je dat je niet de enige bent. Zorg voor veel (verschillend) speelgoed. Onze dochter heeft zich naast het speelgoed, ook vermaakt met een (leeg 😉 papieren spuugzakje en een leeg flesje water. En zorg ook voor extra eten. Een fles minder deden wij niet moeilijk over. Ook voor je verblijf daar. Door tijdsverschil had onze dochter meer honger en kreeg soms een extra fles, ook s’nachts. Een banaan eet makkelijk in een vliegtuig. Als je je kind op schoot moet houden, vraag bij instappen of er ergens een ander plekje is met een extra lege stoel. Wij mochten al voor t opstijgen ruilen met iemand anders.
  En probeer zoveel mogelijk het ritme van thuis aan te houden onderweg.
  Het is ons zo meegevallen en we zouden het zo weer doen!
  Succes maar vooral ook heel veel plezier!

 10. Inderdaad lijkt het mij spannend! Mijn zus heeft gevlogen met haar zoontje toen hij ruim een jaar was. Normaal is hij snel verveelt en huilerig, maar vliegen was zo interessant! De mensen om je heen, het uitzicht…hebben jullie een plekje bij het raam? Dan is het voor Lana natuurlijk helemaal mooi. Ik denk dat het allemaal wel los gaat lopen.
  En zoals je zelf al aangaf geef je nog borstvoeding en kan dat haar troosten en kalmeren. Lijkt mij een fijn idee!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een week uit mijn ‘ik geniet’ boek.My Profile

 11. Veel tips zijn al genoemd, maar inderdaad. De borstvoeding zorgt ervoor dat ze geen pijn krijgt aan haar oortjes bij het opstijgen en dat ze heel rustig zal zijn tijdens de vlucht. Er zijn ook veel kinder filmpjes in het vliegtuig te zien! Verder heb ik af en toe in de wc de tijd genomen om die kleine een beetje zelf te laten bewegen op de commode plank. Dit heeft voor een heel prettige vlucht gezorgd. Het was eigenlijk heel goed te doen!

  Liefs,

  Eva
  Eva onlangs geplaatst…Baby- en kind fluisteraar Loes #2My Profile

 12. Ik heb zelf geen kinderen, maar vlieg regelmatig. Bij iedere vlucht zit meestal wel een jengelend kind aan boord, maar zo snel er is opgestegen en ze iets te doen hebben wordt het vaak al snel minder 🙂
  Chantal onlangs geplaatst…Chantales: Mevrouw BraamMy Profile

 13. Van mijn oppaskindje die inmiddels 5 is (maar al vaak heeft gevlogen) hoor ik altijd dat hij last van zijn oren heeft en daarom snoepjes/rozijnen mag eten bij het stijgen en dalen.

 14. Hoi Kelly!
  Ik heb zelf geen kinderen maar aangezien ik al 12 jaar met kleine neefjes en nichtjes op vakantie ga heb ik veel kunnen afkijken. 😉
  Wat ik vaak zie wat werkt is snoepjes voor tijdens het stijgen en dalen, want dichtzittende oortjes veroorzaken toch vaak wat traantjes. Door het kauwen, zuigen en slikken hadden ze er minder last van. En wat 1 van mijn nichten tijdens een lange reis een keer heeft gedaan voor haar kids was een tasje waar ze elk uur een klein cadeautje uit mochten halen. Ik weet niet in hoeverre Lana cadeautjes al snapt, maar het was elke keer een feestje voor mijn neefjes en nichtjes om iets uit te mogen pakken om mee te spelen, dat hield de afwisseling er in. De ene keer een poppetje, de andere keer een boekje met potloodjes, dan weer een pakje koekjes ofzo.
  Hopelijk kan je er wat mee! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…ORGANIZE: 60-min cleaning routineMy Profile

 15. Wij vlogen toen Olivia 7mnd was en vlogen maar 3,5 u. Echt? Viel me zo mee, was een makkie te noemen. Neussprayen is mijn tip, neemt de druk vd oortjes. En ik voedde tijdens t laatste stukje stijgen, toen begon ze te jengelen vd druk denk k. Half schuin in die schootgordel lukt dat wel. Houdt Lana al van tekenen? Dan zou ik zoiets meenemen. En je zult zien dat ze vooral slaapt op één van jullie, dat geluid vh vliegtuig doet wonderen net als de auTo. Zelf ontspannen zijn of proberen, neemt ze dat over. En buggy mee op het vliegveld, die mag tot de gate. oh ja en een hemdje en zonnehoedje en zonnebrand, het is meteen heet en zonnig als je uitstapt waarsh, dus halfuur voor dalen even omkleden 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Ik was vergeten dat een newborn …My Profile

 16. Spannend hoor! Heb zelf wat tips die ik weer heb gehoord van mijn nicht, misschien heb je er wat aan?

  – Genoeg koekjes/speelgoed meenemen en om de 10 min wat geven aan de kleine.
  – Niet tegelijkertijd gaan eten, maar omstebeurt. Zo kan de een op Lana letten terwijl de ander eet.
  – Heel handig: een kussentje meenemen voor Lana. Zo kan ze toch lekker liggen. De kussentjes van KLM vind ik niks, haha.
  – Iets meenemen voor de oortjes! Neusspray, oordopjes.
  – Iets vertrouwds meenemen uit je eigen huis. Er zit een vertrouwde geur aan waardoor je kindje rustiger word. Dit helpt echt! Mijn nicht had een kussen van de bank mee, natuurlijk een knuffel en ook nog een sjaal.
  Kimberly onlangs geplaatst…Diary #5My Profile

 17. Kelly Caresse

  Dankjewel Evera, wat een fijne tips! Ik heb ook al een cadeautje voor Lana gekocht hihi 😀

 18. Kelly Caresse

  Dankjewel voor je fijne tips Gwen! Ik heb ook al een mini flacon zonnebrand voor in de handbagage, hoedje en voor mezelf een zonnebril, ik kan niet meer wachten tot ik die kan gebruiken 😀

 19. Kelly Caresse

  Dankjewel! Zeker die tip voor het vragen naar een lege stoel ga ik onthouden, goed idee!

 20. Ik heb een klein zusje en toen we voor het eerst met haar gingen vliegen (ze was toen 1 jaar) hebben we op itube filmpjes gedownload en dt heeft ze de hele vlucht gekeken filmpjes zoals Bumba en K3

 21. Ik heb een aantal verre reizen met een baby en later met twee kindjes gemaakt. Mijn ervaring is dat ze zich er op een of andere manier ook wel op instelde en vrij rustig bleven. Neem indd genoeg mee om je kindje mee af te leiden. Ik nam vaak soepstengels en kinderkoekjes mee. In de natuurwinkel heb je suikervrij snoep. Ik zou indd niet teveel suiker geven omdat ze het niet gewend is. Maar zo’n eco winkel heeft vanalles zonder suiker. Ik ben ook niet zo van de hele dag op een ipad, maar voor een keer is het helemaal niet erg en dat werkt toch het best. Ik zou geen hele tas speeltjes mee slepen voor de reis, gewoon een paar dingen waarvan je weet dat ze het leuk vindt. Neem ook neusdruppels mee, voor het geval ze oorpijn krijgt voor de druk in het vliegtuig of speciale oordopjes. Mijn ene dochter heeft daar erg veel last van. Je kan haar ook laten drinken bij het opstijgen en dalen. Door het slikken verminderd de druk.
  kinderen zijn best heel flexibel en vaak ook moe door alle indrukken. Hoe rustiger en relaxter je zelf bent hoe rustiger je kind ook is. Succes!

 22. Een vriendinnetje van me is al meerdere keren met haar kindje op vakantie gegaan toen ze 12 maanden was, recent ook naar Curaçao. Ze heeft bijna de hele vlucht geslapen en is heel lief geweest. Gewoon de bovenstaande tips opvolgen en dan komt het goed, al zal ik zelf suiker snoepjes vervangen door soepstengels 🙂 Succes maar bovenal lekker genieten met z’n drieën!

 23. Wij hebben recent een vlucht gemaakt van Amsterdam naar Khartoum met een lange transit op Airport Dubai. Z was op de heenvlucht 14 maanden en terug 15 maanden.
  Mijn tips:
  – Laten drinken (aan de borst) bij stijgen en landen.
  – Ergonomische drager in je handbagage. Wij hebben heel veel gehad aan mijn Natibaby doek en de Tula. Z was overprikkeld door alle indrukken en kwam door het dragen tot rust.
  – Snacks bij je hebben. Ik had een lading zakjes van mijn favoriete bio snackmerk bij me om Z af te leiden wanneer nodig.
  – Je vooraf erop instellen dat het zwaar gaat worden. Z kreeg kiezen en hoektanden op de momenten dat we vlogen en was al uit z’n hum daardoor.
  – Zelf zo rustig mogelijk blijven en vooral veel plezier maken.
  – Wij vlogen met Emirates en kregen aan boord leuk speelgoed. Ik had zelf alleen zijn favorieten meegenomen.
  – Tijdens de vluchten zo mogelijk wat bewegen en kiddo laten lopen. Elke afleiding is meegenomen om de tijd te doden hehe.
  – Je niks aantrekken van mensen die blijven zuchten bij elke piep die kiddo maakt. Je doet je best om je kindje zo rustig mogelijk te houden tijdens de vlucht maar af en toe wat gegil, gejengel of gehuil hoort er gewoon bij. Het is een kind.
  – Reservekleding en voldoende luiers bij je hebben. En een washandje om tussendoor even op te frissen. Zowel voor papa en mama als voor je kindje.

  Alvast veel plezier tijdens jullie vakantie!
  Madelon onlangs geplaatst…RozijnenbroodjesMy Profile

 24. Hoi Kelly,

  Wat leuk dat jullie op vakantie gaan naar Curaçao! Lekker joh! Lana zal vast ook erg genieten 🙂
  Wij zijn met ons zoontje op vliegvakantie geweest toen hij 6 maanden was. Een stukje jonger dan Lana dus, maar ik heb wel een paar tips waar je misschien iets aan hebt.

  Ik gaf (en geef) bv, dus heb mijn zoontje tijdens het opstijgen gewoon aan de borst genomen. Officieel moeten kindjes tijdens het opstijgen met hun neus naar voren zitten, maar de stewardessen gaan zelf ook zitten en die vinden het wel prima als je kindje maar in de gordel zit.

  Houd er rekening mee dat je in het vliegtuig weinig ruimte hebt, helemaal met een kind op schoot! Tenzij je een eigen stoel voor haar hebt geboekt, maar dat maak ik niet uit je verhaal (en comments) op. Ik zat ook met mijn zoontje op schoot en op de heenweg had ik te veel ‘moet ik bij de hand houden’ spullen bij de hand, het paste helemaal niet lekker! Op de terugweg heb ik toen het ‘moet écht bij de hand zijn’ tasje nog eens grondig geïnspecteerd en een aantal dingen er uit gehaald. De dingen die echt nodig waren, pasten toen in het vakje aan de stoel voor ons, de rest ging in de handbagage koffer en/of bij mijn man onder handbereik.

  Een (opblaasbaar) kussentje kreeg ik spontaan aangeboden van de vrouw die naast ons zat, en was geen overbodige luxe. Dit omdat mijn zoontje in slaap was gevallen en ik in een heel a-relaxte houding zat (en bleef zitten om hem maar niet te storen in zijn slaapje).

  Een paraplubuggy mag mee tot aan de gate, en krijg je ook bij de gate weer terug! Erg handig! Vergeet dus ook bij het verlaten van het vliegtuig niet te wachten tot je buggy in de slurf staat, een ander stel dat in ons vliegtuig zat, mocht van de bagageband weer helemaal teruglopen naar het vliegtuig om hun buggy te halen ;).

  Verder leek een draagdoek me erg handig, maar deze nam vooral erg veel ruimte in. Ik heb hem op het vliegveld op de terugweg wel (kort) gebruikt toen het erg druk was, maar eigenlijk was het er veel te warm voor.

  Meld je met een kind ook op de terugweg altijd bij de reisleider, hij/zij zal op het vliegveld proberen ervoor te zorgen dat je niet in de rij hoeft te wachten (dat was in ons geval bijna een uur! In een hete vertrekhal!) en dat je meteen je bagage kunt afgeven en door de douane kunt. Zeker de moeite waard dus!

  De finale-tip komt van kennissen van ons die met hun zoontje van toen 20 maanden naar dezelfde bestemming als wij vlogen… alles staat onder druk. Dus ook de rietjesbeker of het pakje drinken wat je hebt meegenomen. Bij ondoordacht openen zit er zo een straal tegen het plavond :P. Houd zeker een hydrofiel, snoetenpoetsers of iets dergelijks bij de hand.

  Alvast een fijne vakantie gewenst! 😀

 25. He Kelly!

  Afgelopen september ook wezen vliegen. Meisje van 4 en jongen van net 2 jaar.
  Ik zag ook erg tegen het vliegen op, maar is me erg meegevallen!
  Mijn tip is om te zorgen dat je met opstijgen/landen lana iets te drinken geeft (dit helpt voor de oren).
  Verder vermaakten zij zich met de tablet, met kleurboekjes, en misschien kan je een rugzakje voor haar maken met leuke kleine spulletjes erin die zij tijdens de vlucht uit kan pakken:-)
  Het komt goed hoor!!

 26. Spannend inderdaad! Hier alleen ervaring met lange autoritten met kleine kinderen maar ik lees ook even mee. Kleine cadeautjes waren bij ons onderweg iig een uitkomst. Een vriendin pakte onder andere ook doosjes rozijnen in met een strikje eromheen. Zijn ze toch ook weer even zoet met uitpakken 😉
  Jess onlangs geplaatst…Sushi bowlMy Profile

 27. Maaltijden die je op de vlucht krijgt geven ze niet aan een dreumes. Het is net zoveel als mijn dochter op kan en die is van nov ’13. Ik heb dit moeten delen met haar. Gelukkig had ik nog wat te snacken mee en gaven andere reizigers haar een koekje of iets. Scheelde een hoop. Dus neem voldoende eten voor de vlucht mee.

  Ik heb met de dreamliner gevlogen. Als je overdag vliegt is het wel handig om een entertainment pakket te nemen. Ze heeft heel lang naar tekenfilms gekeken en bleef daar zoet mee.

  Qua stijgen en landen heb ik geen tips omdat ze dat prachtig vindt. Waar ik al huilend van angst zit, zit ze heel leuk te lachen, gieren en brullen van plezier.

  En neem speelgoed wat ze leuk vindt mee. Ik kwam wel met blauwe plekken uit het vliegtuig maar zij genoot.

  Ik vloog trouwens alleen met mijn dochter. Zorg dat je kan afwisselen want zo’n lange vlucht met een dreumes op schoot is niet niks.

 28. Ik heb niet echt tips voor je maar wat ik vaak zie (ik werk op Schiphol).
  Als je ingecheckt bent en aan het wachten bent op het boarden, laat Lana dan nog maar lekker even rond rennen en spelen, gewoon waar ze zin in heeft. Want daarna kan ze 9,5 uur ‘niets’ doen. Zodat ze even haar energie kwijt kan en misschien slaapt ze dan ook wel een paar uur in het vliegtuig. En verder wat hierboven ook al staat, speelgoedjes mee, kleurboekje, iPad, gewoon wat ze leuk vind om thuis ook te doen! En misschien kan je haar dingen vertellen in het vliegtuig dat ze elke keer haar focus op iets anders legt zodat ze bezig blijft. Dingen aanwijzen bijvoorbeeld!

 29. Borstvoeding geven in het vliegtuig is voor mij écht een lifesaver geweest. Echt.

  Ik heb vaak gevlogen met één en twee kinderen en zelfs zonder partner en ik geloof maar in één ding: zet alle principes opzij 😉

  Het is een lange vlucht misschien is het leuk om kleine cadeautjes in te pakken? Als jij op je gemak bent dan voelt Lana zich ook eerder fijn.

  Leuk topic!!
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn wijze lessen & woorden (30 something woman spreekt)My Profile

 30. Spannend! Je hebt al veel goede tips gehad las ik (heb een aantal gelezen, niet alles). In je intro heb je het over 3 uur van tevoren aanwezig moeten zijn. Ik weet natuurlijk niet hoe je geboekt hebt, maar bij veel maatschappijen kun je 24 uur vooraf al inchecken. Dan hoef je maar 90 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Scheelt toch!
  Yvon onlangs geplaatst…Leven in China #31: terug in Beijing, universiteit & boeken.My Profile

 31. Spannend! Ik vond het ook altijd een hele onderneming om met de kids te vliegen. De enige tip die ik je verder nog kan geven is: probeer zelf niet al te gestrest te zijn. Kinderen voelen dit haarfijn aan. Dat valt niet altijd mee, maar vaak zit je je van te voren druk te maken over wat er allemaal mis kan gaan. Maar vaak gaat het gewoon goed en heb je je van te voren druk gemaakt om niks. En als er dan toch iets is, dan zie je dat dan wel. Alvast heel veel voorpret!
  Corinne onlangs geplaatst…Voor jou – Jojo MoyesMy Profile

 32. Nog een tip van mij! Neem een extra setje kleding en van die vochtige wegwerp washandjes mee. Ik heb op een lange vlucht een spugend kindje gehad en een kindje was zich van de zenuwen, denk ik, totaal onder poepte. En ik had geen extra kleding in mn handbagage. Pff

 33. Wat kinderen betreft heb ik geen tips maar kijk van te voren even op internet bij de maatschappij waar je mee vliegt wat je mee mag nemen door de douane en wat niet. Voordat je vanalles in je handbagage stopt en het er bij de douane weer word uitgehaald. zeker als je iets van drinken of etenswaren mee wil nemen voor Lana. Check dat even van te voren.

 34. Wat een goede bruikbare tips komen hier voorbij, ik kan je zelf geen tips geven heb nog nooit met River gevlogen maar ze komen wel van pas. Hopelijk gaan wij ook snel een keer met het vliegtuig op vakantie!
  Bibian onlangs geplaatst…Precies een jaar geleden…My Profile

 35. Oh, dit blogje ga ik zeker nog eens lezen als wij zelf met een kindje ooit op vakantie gaan. Het lijkt me heel spannend, maar op zich denk ik ook dat alles wel een beetje als vanzelf gaat. Toen mijn ouders ons vroeger meenamen in het vliegtuig waren er eigenlijk nooit problemen.
  Milou onlangs geplaatst…Mijn blogroll: mijn favoriete blogs 2.0My Profile

 36. hoi Kelly,

  Ik lees even mee met de tips. Wij vliegen in april ook de eerste keer met onze dochter. Die is wel 5 j dus ik hoop erop dat het mee valt

 37. Alvast heel veel plezier!
  Ik heb nog wel wat tips, bij mij helpt alleen drinken tijdens het opstijgen en landen niet altijd, wel als ik het afwissel; eten en drinken.
  Ik weet niet hoe Lana is wat oordopjes betreft, maar omdat ik zelf veel last heb van mn oren tijdens het opstijgen (landen is altijd minder pijnlijk bij mij), draag ik vliegtuigoordopjes, zijn speciaal voor het vliegen, ik heb de mijne van de hema. In het vliegtuig zijn ze mega duur.
  Wat ik verder nog nergens las hierboven aan tips; vertel Lana van tevoren wat er gaat gebeuren. Kinderen snappen veel meer dan wij denken, dus het is zeker niet raar ook al is ze nog zo klein 😉 Vertel bv een dag van tevoren; morgen gaan we op vakantie met het vliegtuig, dan gaan we vliegen.
  En als je op Schiphol bent bij je gate, wijs het vliegtuig bv aan en vertel dat jullie daar straks in gaan vliegen, dat je dan eerst heel hard gaat rijden en dat hij dan de lucht in gaat (en evt. dat je oren er raar door kunnen gaan voelen, maar dat dat niet erg is, want dat dat vanzelf weer over gaat, maar mss kan dat haar ook bang maken, dus dat moet je zelf even inschatten of je dat er wel of niet bij moet vertellen).
  Maar gewoon vertellen wat er gaat gebeuren, want als wij zelf niet weten wat er gaat gebeuren dan zijn we ook sneller bang, kinderen dan dus helemaal. En vertel dat het leuk is om te vliegen, wees er enthousiast over.
  En natuurlijk ook heel belangrijk; zorg dat je zelf relaxt bent, kinderen zijn heel gevoelig en hebben heel snel door als jij gestrest bent of iets eng vind en daar worden zij dan ook weer onrustig van.
  En wat betreft Lana bezig houden tijdens de vlucht heb je hierboven al zat mooie tips gekregen, daar heb ik niks meer aan toe te voegen 😉
  Enjoy!

  xxx Marìs
  My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Tips bij griep en verkoudheidMy Profile

 38. Hoi Kelly!

  Wij hebben hierover een post gemaakt op onze blog. Staat vol met tips over hoe wij dat geklaard hebben met onze baby’s/peuters.

  Groetjes

 39. Je hebt al super veel tips gehad zie ik hierboven.
  Afgelopen oktober zijn wij ook met het vliegtuig op vakantie geweest met mijn zus en zwanger en kleine nichtje van een half jaar. Ng wat tips van mij;
  – zorg dat ze drinkt met het opstijgen
  – vraag als het vliegtuig niet vol zit, of je een extra stoel kunt krijgen
  – zorg voor voldoende speeltjes
  – probeer jezelf niet druk te maken en ga er zo ontspannen mogelijk in

  Hoop dat je er wat aan hebt!

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.nl
  lieke onlangs geplaatst…Home and Hearts Zeist | Dagje wegMy Profile

 40. Ik herinner me nog toen mijn zusje klein was, (ze was echt een baby toen we met het vliegtuig vlogen) wij hadden een speciale plaats vooraan in het vliegtuig gekregen met extra veel ruimte en zo een plaats waar je je baby op kan leggen. We mochten ook altijd als eerste het vliegtuig binnen, en die mensen gaven haar zelfs speelgoed. Ik herinner me niet meer bij welke vluchtmaatschappij dat was maar meestal zorgen ze wel goed voor je als je een kindje hebt.
  Sheela onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik uitkijk naar de lenteMy Profile

 41. Vooral zorgen dat je met opstijgen en dalen iets te drinken en kauwen hebt zodat de oortjes niet dicht gaan. Wij zijn 2 jaar geleden naar Turkije geweest, maar 3 uur vliegen maar goed. Marissa was toen anderhalf. Een een dekentje of kussentje van thuis werkte hier ook goed, al neem je alleen de omtrek hiervan al mee. Dit werkte bij ons dochtertje heel goed om in slaap te vallen. Tablet met filmpjes ook reuze handig, misschien ook om in slaap te vallen. Bij ons dochtertje werkte het heel goed om kleine cadeautjes mee te nemen in de handbagage, een klein puzzeltje, kleurtjes, kleurboekje, knuffeltje.. gewoon kleine dingetjes waar ze meteen wat mee kan en wat niet teveel ruimte in beslag neemt. En blijf vooral geduldig en lief tegenover elkaar. Wij waren op een gegeven moment helemaal gestresst doordat Marissa op de stoelen ging klimmen en gingen daardoor elkaar bijna in de haren vliegen haha dit werkt alleen maar averechts op je peuter. En verder niet teveel bij nadenken, gewoon zien hoe het loopt. In het ergste geval krijgt ze een brulbui en kun je wat geërgerde blikken verwachten, jammer dan. Zoals je al zegt, misschien is borstvoeding dan een optie om haar rustig te krijgen. Ik denk zolang je zelf rustig blijft, zij dat ook aanvoelt en dat zal overnemen. Succes alvast!
  Dineke onlangs geplaatst…De 20 weken echoMy Profile

 42. Ik heb geen kids maar wel vaak gevlogen waar kids aan boord waren! Tip nummer 1: regel een aparte stoel voor je kind, dit scheelt zo veel! Ik heb ooit gevlogen naar amerika en de ouders hadden hun kind op schoot. Buiten dt je kind alleen maar huilt wordt je er ook moe van zelf.

  En tip voor jezelf, zorg dat je een beetje moe bent dan slaap je lekker door (evt ook voor Lana)!

  Succes!!

 43. Heerlijk!! Curacao is zoooo fijn met kleine kinderen, ben zelf al een paar keer geweest met mijn oudste dochter. Met haar vlieg ik al de wereld over sinds ze net 6 maanden was. Mijn tips zijn neem vooral veel snacks mee die ze lekker vind. Als ze een speentje of flesje heeft, dan die geven bij het opstijgen en landen. Dan hebben ze niet zo een last van de oren. Anders iets te drinken geven of waar ze op kan sabbelen.
  Filmpjes op de tablet, en iets wat ze op het uitklap tafeltje kan spelen. Ik heb de mazzel dat ze standaard 3kwart van de vlucht slaapt. Mijn belangrijkste tip is wel: Trek je niks van de rest aan. Mensen kunnen zo vreselijk aso zijn, je doet je best om je kind rustig te houden, maar het is een kind, en die maken geluid. De aso’s die tegen je gaan gillen, en zeuren maken het alleen maar erger, want word je gestressed van, Echt negeren.
  Judith onlangs geplaatst…St Tropez: Lana deel 1My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.