10 blijmakers van iedere moeder!

blijmajkerssEr bestaan bepaalde blijmakers die ik pas begrijp sinds ik zelf moeder ben. Als je me die daarvoor wijs had willen maken dan had ik me het helemaal niet kunnen voorstellen. Geluksmomentjes die je een slaak van opluchting geven. Die je een heleboel stress besparen. Ik denk dat de meeste moeders zich hier helemaal in zullen herkennen! Benieuwd welke 10 blijmakers ik bedoel? Lees dan zeker dit lijstje. Ik ben ook benieuwd naar jouw blijmakers bij de comments!

1. Beseffen dat je kindje om half 8 nog slaapt, iets wat ook hier best zeldzaam is. Ik denk dan soms bijna of er iets ‘mis’ is en wil dan checken of ze nog wel heerlijk ligt te slapen, als ik zie dat ze dat doet dan is dat een bijmaker voor mij.
2. Belangrijke boodschappen op voorraad hebben om de week mee door te komen. Het liefst hamster je deze items bij elkaar terwijl het hamsterweken of kortingsacties zijn bij verschillende winkels. Ik heb het over billendoekjes, luiers, het favoriete ontbijtpapje van je kindje, die ene groente die je kind wel wil eten enzovoorts. Hamsteren!
3. Als je ziet dat je kindje straalt, plezier heeft en gelukkig is! Een schaterlachend kindje zorgt voor het ultieme geluksgevoel!
4. Een volle poepluier, na dat je kindje al dagen niet heeft kunnen poepen. Je je kindje moeite ziet hebben gehad om het er allemaal uit te krijgen en je samen vol opluchting zucht dat het er eindelijk fijn uit is. Ooit gedacht dat je zo blij kon worden van poep?
5. Je eigen bodylotion of douchegel is op, balen! Gelukkig heb je nog voldoende Zwitsal of Naîf bodylotion en douchegel op voorraad, werkt ook prima voor onze perzikzachte huidjes.
6. Als je luiertas de juiste survivalkit bevat: Rozijnen, soepstengels, extra setjes kleding, voldoende luiers, luierdoekjes, spuugdoekje, owja had ik rozijnen al genoemd? Die maken heel veel momenten een stuk makkelijker!

Het onmogelijke, de lege wasmand

7. Alleen auto rijden, zonder je kindje in de auto. Je zet de radio op zijn aller hardst en zingt (lees: Bléért) luidkeels mee, genieten!
8. Een slapend kindje, of dit in de kinderwagen, autostoel of gewoon in zijn/haar bedje is, een slapend kindje is de bijmaker voor iedere moeder. Een goede slaap doet wonderen, voor moeder en kind.
9. Als je onderweg bent en ziet dat je kindje beide schoenen en sokken nog aan heeft, fijn om er geen verloren te hebben, dat komt namelijk maar al te vaak voor.
10. Als je een lege wasmand in de badkamer hebt staan en kleding schoon en gevouwen in de kasten hebt liggen, een onmogelijke taak als je het mij vraagt, maar als dit zo is dan heb je met een hele blije moeder te maken.

Dit waren mijn 10 blijmakers die zorgen voor geluksmomenten in mijn bestaan als moeder! Van welke dingen word jij heel blij? Laat het me weten bij de comments. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

44 reacties

 • Manon
  9 maart 2015

  Wat grappig, heel veel momenten ken ik niet omdat ik geen moeder ben. Dat van die schoenen en sokken herken ik wel van m’n jonge zusje haha! We schelen 9 jaar dus ik herinner me haar heel goed als baby en peuter, inderdaad altijd één voet ineens bloot!
  Manon onlangs geplaatst…GeluksmomentjesMy Profile

 • Maike
  9 maart 2015

  Wat een fijne blijmakers! Ik word oogheelkunde blij als zoonlief een tijdje alleen kan spelen. Fijn om te zien en ik kan even werken of inderdaad die stapels was weg werken.
  Maike onlangs geplaatst…Mooi cadeau: foto op houtMy Profile

 • Maike
  9 maart 2015

  Ik word ook heel blij van bedoel ik natuurlijk. Gekke autocorrect ;).
  Maike onlangs geplaatst…Mooi cadeau: foto op houtMy Profile

 • Dita
  9 maart 2015

  Wat een heerlijke blijmakers!!
  Dita onlangs geplaatst…Review – Hema Nagellak 839My Profile

 • Marion
  9 maart 2015

  Ik kan me dat heel goed voorstellen. Vooral dat van alleen autorijden. Goh ja, ik neem dat maar voor lief. Ik kan scheuren door de bochten wanneer ik wil. Ik kan de radio inderdaad keihard aan zetten en lekker meebleren. Nooit over nagedacht dat dat met een kind ook ineens anders is…. Maar goed, straks is Lana oud genoeg en dan vind ze door de bochten scheuren en heel hard meezingen met de radio ook helemaal het einde!
  Marion onlangs geplaatst…De Zweefteef en de Nuchtere BoerMy Profile

 • Dagmar
  9 maart 2015

  Aaah wat een leuke blijmakers noem je op, kan ik me heel goed voorstellen! Haha maar rozijntjes als hulpmiddel? Wauw dat wist ik helemaal niet, echt heel leuk om erover te lezen!
  Dagmar onlangs geplaatst…Behind the scenes #80 – Primark, de strandwandeling en YogaMy Profile

 • Eva
  9 maart 2015

  Ja allemaal heel herkenbaar! Haha. Vooral die wasmand! Oh wat ben ik trots als het huis er een keer wel spik en spam uitziet!!! Heerlijk, glimlach momentje hier. Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…Mijn blog genomineerd!!My Profile

 • Joyce
  9 maart 2015

  Ooh heel herkenbaar haha! Ik kan van het bovenstaande lijstje ook heel blij worden! Vooral die lege wasmanden, helaas is dat altijd van korte duur
  Joyce onlangs geplaatst…Winnen: Fisher Price Baby’s eerste blokkenMy Profile

 • Sandra (beautybysandra)
  9 maart 2015

  Erg leuk om te lezen!
  Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…30 DAY CHALLENGE: Abs & SquatMy Profile

 • simone
  9 maart 2015

  Haha geen ervaring mee, maar heel mooi en leuk geschreven!
  simone onlangs geplaatst…Mijn week – scriptie 1 in the pocket, feesten en studerenMy Profile

 • Inge
  9 maart 2015

  ik kan me er alles bij voorstellen! Dat dit blijmakers zijn 🙂 vooral die eerste haha.. denk dat de rest komt als ons kindje er over (hopelijk) een maand is!
  Inge onlangs geplaatst…De makeover van de commodeMy Profile

 • Chantal
  9 maart 2015

  Wat een mooie blijmakers! Met een lege wasmand ben ik ook altijd blij, ook al heb ik nog geen kinderen 😉
  Chantal onlangs geplaatst…Mijn boekenweekbuitMy Profile

 • Saskia
  9 maart 2015

  Ooh ja lang leve de rozijntjes 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 10)My Profile

 • Manon
  9 maart 2015

  Hahaha leuk! Herkenbaar alleen dat alleen in de autostukje! Dat doe ik ook gewoon met kind achterin hahaha hij vindt mijn gezang gelukkig práchtig dus dat is no problemo, ook slaapt ie overal doorheen, zelfs de carwash :’)
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #19: Zaterdag!My Profile

 • Wilma
  9 maart 2015

  Ik word heel blij als mn meisje me even tijd geeft om verder te werken voor mijn bedrijf en dus heerlijk slaapt, en als ze lacht en kletst en ik zie dat ze weer meer geleerd heeft.. dst ze niet lang ziek is na een inenting:)

 • Jess
  9 maart 2015

  Haha, heel herkenbaar. Vooral die poepluier. Inderdaad nooit gedacht dat ik daar zo blij van kon worden. Lege wasmanden heb ik al lang niet gezien helaas.
  Jess onlangs geplaatst…Dag droomMy Profile

 • Vanessa
  9 maart 2015

  Leuke blijmakers! Ik ben nog geen mama maar ik kan me heel goed voorstellen dat je hier als mama blij van wordt.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s: wettelijk samenwonen & Katy PerryMy Profile

 • anouk
  9 maart 2015

  Hahaha ik moest echt lachen om die poepluier!
  anouk onlangs geplaatst…Mijn nieuwe dagcremeMy Profile

 • Lifesabout
  9 maart 2015

  Jaaa daar worden we inderdaad blij van! Maar ook van frisgewassen baby’s, tijdens ziek zijn goed drinken of een nieuw gevulde la met zomerkleding…love it.
  Lifesabout onlangs geplaatst…BikkelharT. Natriumarme producten in de test deel 4.My Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  9 maart 2015

  Dit is zo herkenbaar! Echt. Nummer 1 en 7 en ook de volle poepluier na dagen geen drollie is altijd welkom. Oh wij moeders…. 😉
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin – PhotodiaryMy Profile

 • angelique
  9 maart 2015

  Amen to that!
  angelique onlangs geplaatst…Diary | My weekly life #5My Profile

 • S
  9 maart 2015

  Hahaha een lege wasmand…die heb ik echt nooit!!

 • Jessica
  9 maart 2015

  Hier is de wasmand nooit leeg! Ik kan ook heel blij worden als ze ‘s avonds heeeel goed eet (das namelijk zeldzaam). Dat bleren in de auto doe ik ook waar ze bij is hoor, ze blert gewoon lekker mee!
  Jessica onlangs geplaatst…Help, ik heb een angstig kindMy Profile

 • Audrey
  9 maart 2015

  Leuk artikel! Ik heb zelf nog geen kinderen, maar mijn neefje wil inderdaad ALTIJD zijn sokken uittrekken. Wat is daar nou zo leuk aan? 😉
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: De taarten van Marie – Claire SandyMy Profile

 • Sofie
  9 maart 2015

  Haha, erg herkenbaar. Behalve die lege wasmand dan 😉
  Sofie onlangs geplaatst…Waarom de CB ogentest voor mij zo spannend isMy Profile

 • Nicole
  9 maart 2015

  Sommige dingen zijn wel herkenbaar.. Ons meisje slaapt echter meestal tot 9 uur haha. Alleen sinds ze 1 is niet meer, maar ja kan ook aan de spanning liggen haha, zal straks wel weer ‘ beter ‘ gaan 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Plog: dagje kapper, shoppen en een onverwachte middagdutMy Profile

 • Nathalie
  9 maart 2015

  Yup, helemaal mee eens! Raar hoe je leven zo kan veranderen hé!
  Nathalie onlangs geplaatst…Pokkenkind!My Profile

 • marjon
  9 maart 2015

  Wat een grappig lijstje met blijmakers. En zeker ben ik het met een aantal eens! Nummer 1 gaat hier helaas niet op, vroege vogels in huis… maar och hun lach als je ze uit bed haalt is dan weer ene bijmaker.

 • Malou
  9 maart 2015

  Haha, heel herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #97; NOMI ZIEK, WERKEN EN WINKELENMy Profile

 • Josanne
  9 maart 2015

  Leuk om te lezen! Misschien over een paar jaar herken ik het ook! 😉
  Josanne onlangs geplaatst…Beautybox FebruariMy Profile

 • Tamara
  9 maart 2015

  Ohhhh heel veel dingen zijn heel erg herkenbaar! En die lege wasmand, tja daar kan ik alleen over dromen! Hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Even uitwaaien in het bos! (Fotoblog)My Profile

 • sherry
  9 maart 2015

  Ah wat leuk!!! 😉
  sherry onlangs geplaatst…DAMES LENTE/ZOMER COLLECTIE 2015My Profile

 • Madelon
  9 maart 2015

  Heel herkenbaar haha.
  Madelon onlangs geplaatst…#WaymadiFood in SudanMy Profile

 • Monique
  9 maart 2015

  Heel herkenbaar die momentjes van jou. Nu zijn mijn kids niet meer zo klein dat ik blij ben met een volle poepluier maar van toen kan ik me het nog heel goed heugen!
  Maar die lege wasmand…ja die blijft errug fijn!
  Nu ben ik al heel blij als mijn zoon vrolijk uit school komt en eindelijk zijn broodtrommel en beker mee heeft genomen. Normaal logeren die altijd een extra nachtje op school 😉

 • Ruby
  9 maart 2015

  Ik ben nog geen moeder, maar kan deze blij makers heel goed begrijpen.

 • Romy
  9 maart 2015

  Die van mij houdt niet van rozijntjes… Hier zijn het de koekpoppetjes van Organix die dochterlief blij maken. En die lege wasmand is een mooie droom…ooit zal het werkelijkheid worden. 😉
  Romy onlangs geplaatst…Over Jo Frost, haar naughty step en de huidige manier van opvoedenMy Profile

 • lieke
  9 maart 2015

  Te leuk lijstje zeg! Vast een herkenning voor elke (bijna) moeder!

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.nl
  lieke onlangs geplaatst…Home and Hearts Zeist | Dagje wegMy Profile

 • Milou
  9 maart 2015

  Haha, ik moet erg hard lachen als ik mij een meeblerende Kelly bedenk, in de auto, bij een leuk fout nummer. Je beschrijft mooie momenten zeg!
  Milou onlangs geplaatst…Geluksmomentjes!My Profile

 • Liza
  9 maart 2015

  Ik heb dan geen kinderen, maar een lege wasmand zou ik inderdaad ontzettend blij mee zijn!
  Liza onlangs geplaatst…Het Huishouden; het hoort er ook bijMy Profile

 • Manouk
  9 maart 2015

  Vooral dat krijsen in de auto en de volumeknop klinkt erg bekend. Ook rijd ik dan net wat harder over de drempels en net wat scherper door de bochten. En dat hamsteren is ook erg fijn! Vooral met die billendoekjes. De rest klinkt ook herkenbaar, maar dit het meest!

 • Patricia Schmitz-Heres
  10 maart 2015

  Herkenbaar weer inderdaad. Alleen hebben wij wel het geluk dat Bjarne toch echt iedere dag tot 8 uur slaapt. Dus dat is geen geluksmomentje meer haha. Maar dat heerlijke gebrabbel uit zijn kamertje als hij wakker is des te meer!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Greetz | Stuur een originele kaart!My Profile

 • Janske
  10 maart 2015

  Amen!
  Janske onlangs geplaatst…Buitenbeentjes – Durf jij het aan?My Profile

 • Henny
  10 maart 2015

  Inderdaad echte blijmakers! Ik wordt erg blij van de volgende dingen: de lach van mijn kinderen, de knuffels van mijn kinderen, naar ze kijken als ze heerlijk liggen te slapen, als ze aan het spelen zijn en hun fantasie gebruiken (de gesprekken die de poppetjes of de auto ‘s voeren, een genot om naar te luisteren), het blij zijn met iets kleins. Eigenlijk teveel om op te noemen.
  Henny onlangs geplaatst…Mijn to do lijstjes!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.