verslaggenderrevealMijn gender reveal party was zo leuk! Passend bij mijn levensmotto: Het leven is een feestje, alleen je moet zelf de slingers ophangen! Zwanger zijn vind ik een hele bijzondere gebeurtenis. Een periode van onzekerheid, spanning, geluk, emoties en afwachten op. Ook de tweede keer zwanger zijn vind ik super speciaal, maar met de ervaringen uit de vorige zwangerschap ook best wel eng. Onzekerheid gaat bij een tweede zwangerschap niet ineens weg. Ik wil graag volop kunnen genieten van deze zwangerschap en daarom organiseerde ik ook deze zwangerschap weer een Gender reveal party. Een feestje voor vriendinnen om te vieren dat ik zwanger ben, en natuurlijk om het geslacht van het kindje in mijn buik te onthullen. De een houdt niet zo van feestjes of van al die aandacht op je zwangerschap gericht, en ik vind het heel gezellig! Ik bereidde een heleboel hapjes voor, bestelde een gender reveal cake en nodigde mijn vriendinnen uit. Vandaag deel ik een verslag van mijn gender reveal party (2.0) en doe je misschien ook inspiratie op voor je eigen (toekomstige) gender reveal party. Ook bij het organiseren van een babyshower kan dit misschien wat inspiratie geven.

genderrevealeffVoorbereidingen voor het organiseren van mijn gender reveal party
In de ochtend ging ik de gender reveal taart ophalen bij de bakker. We kozen voor dezelfde bakker als die we voor onze bruidstaart hadden. In de middag kwam vriendin Thirza gezellig met me in de keuken staan voor het bereiden van alle hapjes, het versieren van het huis enzovoorts. Alles in het thema ‘Roze/Blauw’ natuurlijk.

Lekkere hapjes voor de gender reveal party.
We maakten Frikandelbroodjes, wraphapjes (zwanger proof) met roomkaas, sla, kipfilet/salami, en caprese sticks van cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum blaadjes. Verder had ik ook nog chips en andere zoutjes om later op de avond te serveren en natuurlijk allerlei drankjes.

Van deze mini zoenen haalden we het topje af (goh, vervelend dat we die al op moesten eten tijdens het voorbereiden haha), en vervolgens dipten we ze in roze en blauwe muisjes. Het blauw/turqoise tafelkleed komt van Zeeman vandaan.

En dan natuurlijk het belangrijkste, de taart die het geslacht van het kindje in mijn buik zou verraden: De gender reveal cake! Dit is hem dan, wat een mooie he! Gelukkig kreeg niemand vraagtekens bij het zien van een roze baby, maar baby’s worden roze geboren toch 😉

Ook heb ik de woonkamer helemaal in roze en blauw thema gedecoreerd. Het roze ‘taartjes’ tafelkleed is van Xenos en bij Hema haalde ik roze/blauwe bordjes, servetten en bekers.

Dit was team blauw! Heilig overtuigd van dat het een jongen zou zijn 😉

De winning ladies van team roze! (bewogen foto)

gender1Samen met de papa de taart aansnijden, leuk moment!

En de binnenkant van de gender reveal taart! Hij ziet er mierzoet uit maar dat is gewoon kleurstof, het maakte heerlijk romig maar ook luchtig. Echt een lekkere taart!

Lana droeg dit geweldige rompertje onder haar outfit. Deze is ontworpen door Linda van Minihabibi

En ik ben zo verwend door m’n vriendinnen, dankjewel meiden!

Lees hier het verslag van mijn eerste gender reveal party!

Dit was mijn verslag van onze tweede gender reveal party. Wij hebben er onwijs van genoten! Zijn jullie wel eens op een gender reveal party geweest of hoe onthulden jullie het geslacht van je baby aan familie/vrienden? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, laat ze me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “Verslag van de Gender Reveal Party”

 1. Wat een leuk verslag. Een meisje ik vind het ontzettend leuk voor je. Lana word dan straks een echte grote zus. Zelf ben ik nog nooit op zo een party geweest wel genoeg babyshowers eigenlijk beetje hetzelfde toch? Ik ken mensen die niet het gelsacht wilde weten van het kindje maar hadden 2 kleuren dekentjes gekocht bij de geboorte Werd het kindje in het dekentje gewikkeld surprise coor familie en vrienden. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…#10 dingen die ik niet ga missen aan de zomerMy Profile

 2. Ik dacht inderdaad dat het een meisje was vanwege de roze baby. Maar toen iedereen vol spanning naast de taart bleef staan had ik ‘m door! Werd ik twee keer verrast dus haha! Fijn om te lezen dat je zulke fijne vriendinnen om je heen hebt.
  Marion onlangs geplaatst…Zoektocht Naar BalansMy Profile

 3. Haha, wat een happening, die party van jou. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik denk dat we een in Noord Nederland wat nuchterder zijn in dit soort dingen. Of gewoon wat achter lopen natuurlijk. Ik heb wel het idee dat het hier nog als vrij lomp wordt beschouwd om naar het geslacht van een baby te vragen, veel mensen houden het geheim of willen het zelf niet weten. Neemt niet weg dat het altijd leuk is om een feestje te geven natuurlijk!
  Ik vond zelf de roze baby ook al opvallend, maar een blauwe was ook vrij luguber geweest..

 4. Leuk om op deze manier het geslacht bekend te maken. Bij ons was het bij beide kinderen een verrassing wat het zou worden, al was mijn gevoel bij de eerste wel heel sterk dat het een jongen zou worden, wat ook klopte. Bij de 2e had ik niet zo ‘n sterk gevoel, ik dacht een jongen omdat de eerste ook al een jongen was. Ik was blij verrast dat het een meisje bleek te zijn.
  Henny onlangs geplaatst…Onze frambozenstruikMy Profile

 5. Dan lees je dit artikel toch niet.
  Beetje jammer, deze reactie.
  Kelly is gewoon lekker enthousiast! Dus geniet lekker met haar mee, of sla die artikelen gewoon over.

 6. Wat super leuk! Wij twijfelden heel erg hoe wij het geslacht wilden onthullen. Uiteindelijk besloten we om het geslacht door de echoscopist op te laten schrijven en in een envelop te laten stoppen. Vervolgens zijn we naar Scheveningen gereden en hebben daar bij een strandtentje de envelop opengemaakt. Dit hebben we gefilmd en het filmpje hebben we online gezet :-). Heel bijzonder moment!
  Marije | Mumstheword onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #2: Week 31 – Turkije!My Profile

 7. Ik ben dan weer zo’n muts die zit te snikken bij de foto van de binnenkant van de taart. Wat leuk dat jullie nog een meisje krijgen. En dat Lana een klein zusje krijgt, wel stoer hoor!

 8. Bij ons blijft het helaas bij 1 kindje. Had ik dat geweten had ik dit ook wel erg leuk gevonden.
  Ik zag al bij het beginstukje dat het een meisje zou worden. Toen jullie het mes in de taart zette. Ik heb namelijk zelf ook eens zo’n taart gemaakt. Mijn oog viel direct op de kleurstof.
  Wat leuk dat je zo’n groep lieve vriendinnen om je heen hebt.
  Een hele fijne zwangerschap gewenst en natuurlijk een wolk van een dochter erbij 🙂
  Angelique onlangs geplaatst…Dream Or DonateMy Profile

 9. Leuk hoor! Goed verzorgd. Volgens mij is dit echt iets Amerikaans, ik had er vóór jou nog nooit van gehoord.

 10. Wat een gezellige groep meiden heb jij om je heen zeg! En de hapjes zien er goed uit 🙂
  Het lijkt mij echt tof om later een gender reveal party te houden. Het is misschien typisch Amerikaans ja maar daarom niet minder leuk. En inderdaad, het leven mag gevierd worden!
  Het viel mij wel op dat de taart meer roze was dat blauw maar had niet direct de link gelegd naar een meisje.
  Rosanne onlangs geplaatst…Goede eigenschappenMy Profile

 11. Wat leuk om het zo bekend gemaakt te hebben. Wij deden dat bij mijn dochter op de bruiloft. Niemand iets verteld. Binnenkant van de taart was roze. Terwijl mensen de taart aten zeiden ze nog dat we vast en zeker een jongetje zouden krijgen 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Getest: BitesWeLoveMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.