Gender Reveal party

Vandaag ga ik het verslag delen van mijn derde (en laatste!) Gender Reveal Party! Voor wie niet weet wat een Gender Reveal Party is? Een Gender Reveal Party, is een feestje waarop je gaat onthullen wat het geslacht van de baby in je buik is. Jongen of meisje? Dit kun je onthullen met een speciale Gender reveal cake, taart, ballonnen, maar er zijn meer leuke opties. Pinterest staat er vol mee! De vorige zwangerschappen deden wij ook zo’n Gender Reveal Party en dit keer wilden we dit weer doen en dan ook het geslacht onthullen aan mensen die dicht bij ons staan via een taart. Ik deel vandaag wat foto’s en ervaringen! Want er ging nog wat vooraf…

Geslachtsbepalende echo met 15 weken zwangerschap
Op dinsdag toen ik 15 weken zwanger was, hadden wij de pretecho gepland staan waarop de echoscopiste zou ontdekken of er een meisje of jongen in mijn buik zit. In eerste instantie was het idee: Ik wil het gelijk weten, Yannick pas bij het feestje dus hij pas bij het aansnijden van de gender reveal taart. Even later besloot ik toch dat ik het ook pas dan wilde weten, toch wat leuker en eens wat anders. Maar Kelly zou Kelly niet geweest zijn, als ze zich zou bedenken. Ik was die dinsdag zo nerveus voor de echo, dat ik gewoon volledig wilde kunnen meekijken. Alsof ik dan meer controle zou hebben over de situatie (control-freak ben ik). De echo was helemaal goed, wat een opluchting, het kindje was netjes gegroeid en lag heerlijk te zwemmen in mijn buik. Wat een opluchting en ook fluisterde de echoscopiste me het geslacht toe, terwijl Yannick op dat moment even omgedraaid zat.  Tegen mensen om mij heen vertelde ik dat ik niet wist, want mijn gezicht zou het anders binnen een paar tellen verraden denk ik haha.

Voorbereidingen Gender Reveal Party
De dag voor het feestje hebben we allemaal dingen in huis gehaald voor de aankleding ervan: Roze kleed, blauwe en roze slingers,  roze en blauwe servetjes, gebaksbordjes, ballonnen en van alle boodschappen voor lekkere hapjes en drankjes. We hadden er zoveel zin in!

Gender Reveal Party taart

Op de middag van het feestje kwam Neomi van MintbakeryNL de prachtige Gender Reveal Taart brengen met allemaal lekkere koekjes erbij en cupcakes. Ook de cupcakes zijn voorzien van een vulling in de kleur van het geslacht. Wat zijn we onder de indruk van de prachtige taart en al het lekkers er omheen. Bijna zonde om aan te snijden!

IMG_3705

De dresscode was simpel: Draag iets roze of blauw, net in de kleur die jij denkt dat het geslacht van de baby zal zijn. Ik ging voor neutraal, ik wilde natuurlijk niets verklappen. Ik droeg een grijs jurkje van Comegetfashion en een zwarte legging eronder. Hierboven zie je mijn babybuik met bijna 16 weken zwangerschap. Zo’n derde zwangerschap groei je een stuk sneller merk ik.

Gender Reveal Party versiering

Tijd om het bezoek te verwelkomen en daarna over te gaan op het officiële gedeelte : De Gender Reveal!  😉 Spannend!

Gender Reveal Party taart

Gender Reveal taart en cupcakes

In de vlog die ik hiervan deelde, zie je de enthousiaste reacties van mij en Yannick en de mensen die om ons heen stonden. Wat was het weer leuk om op deze manier de zwangerschap te vieren en te laten weten wat het geslacht is van ons derde kindje waarvan Lana en Aimy de grote zussen zijn.

Gender Reveal Party binnenkant roze

Gezondheid is het allerbelangrijkste, dus wat het geslacht van de baby ook mag zijn, het maakt helemaal niets uit. Maar het is ontzettend leuk om erachter te komen of je het over een zoon of dochter krijgt en om gericht hiervoor te kunnen shoppen en fantaseren. Een babynaam te bedenken en om te ontdekken hoe je gezinssamenstelling eruit komt te zien. Wij mochten met veel vreugde mededelen dat (als alles goed mag gaan) wij een derde meisje mogen verwelkomen in ons gezin. We zijn ontzettend dankbaar en gelukkig en vinden het geweldig dat Lana en Aimy een klein zusje krijgen, een vriendinnetje om mee te spelen en van alles mee te delen. Ik ben en blijf dus een echte meisjesmama en dat voelt enorm vertrouwd, wat vind ik dat leuk!!!

Gender Reveal Party

Wat was de taart ontzettend lekker! Complimenten voor Neomi van MintBakery! We genoten van de avond met lekkere hapjes, drankjes en kletsten bij over van alles en nog wat.

Gender Reveal Party

We kijken terug op een hele geslaagde en gezellige avond! 
Wil je het verslag van de eerste Gender Reveal Party (Van Lana) teruglezen? Klik hier
En hier kun je meer lezen over de Gender Reveal party van Aimy!

Heb jij in de zwangerschap het geslacht bekend gemaakt met zo’n feestje, of op een hele andere manier? Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn verslag vonden en hoe jullie dit zelf hebben aangepakt! Laat je reacties achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Verslag Gender Reveal Party: Baby 3!”

 1. Leuk dat je een meisjesmama bent! Drie meiden, wat leuk! En super leuk een gender reveal. Volgens mij zaten de meeste mensen in team blauw. De vlog zag er heel gezellig uit! Ik heb laatst wel over een gender reveal party geschreven, maar heb er helaas zelf nooit eentje gegeven. Dat gaat ook niet gebeuren, want met mijn twee bengels is mijn gezin compleet.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik heb mijn eigen moederdagcadeau gekochtMy Profile

 2. Gefeliciteerd …een meiden huishouden….papa met zijn meisjes harem….de taart ziet er echt heel leuk uit complimenten voor de bakster van minty

  Wij wisten wel wat het werd en ben daarna meteen met mijn moeder gaan shoppen voor kleertjes maar geen feestje daarbij zat mijn vriend in buitenland met de 20 wk echo voor 4 mnd dus had ook geen zin in feestje 😉
  Dees onlangs geplaatst…Leuke moederdag tip incl winactie! My Profile

 3. Wat grappig dat je het uiteindelijk toch al wist en het toch verborgen hebt kunnen houden. Slim om dan te zeggen dat je het nog niet wist. Dachten veel mensen om jullie heen dat het een jongetje werd? Of lijkt dat nou zo op die foto :-).
  Femke onlangs geplaatst…Stom #9!My Profile

 4. Natascha Ippel

  Dat zal een hele gezellige boel worden met 3 meiden! Jullie waren al twee super ‘meisjesmama-en papa’, dat gaat met 3 ook zeker goed komen. Je hebt echt al een prachtig buikje. Ik ben nu 18+3 weken zwanger van ons eerste kindje. Mijn buik groeit behoorlijk! Leuk om je verslag van de Gender Reveal party te lezen. Wij weten nog niet wat het geslacht van ons kindje is, we wachten tot de 20-weken echo en houden het daarna voor onszelf 🙂

 5. Natascha Ippel

  Dat zal een hele gezellige boel worden met 3 meiden! Jullie waren al twee super ‘meisjesmama-en papa’, dat gaat met 3 ook zeker goed komen. Je hebt echt al een prachtig buikje. Ik ben nu 18+3 weken zwanger van ons eerste kindje. Mijn buik groeit behoorlijk! Leuk om je verslag van de Gender Reveal party te lezen. Wij weten nog niet wat het geslacht van ons kindje is, we wachten tot de 20-weken echo en houden het daarna voor onszelf 🙂

 6. Nee zelf niet gedaan. Ik heb wel geslachtbepaling gedaan en heb een babyshower gehad ?

 7. wat ontzettend leuk gedaan weer .zelf heb ik het niet zo laten weten maar gewoon saai bekendgemaakt op facebook haha aan familie en vrienden
  ik geloof je trouwens wel hoor kelly als je zegt dat het echt niets uit maakt wat het geslacht is en je met alle twee even gelukkig bent maar ergens heb ik het gevoel dat je diep van binnen wel heel erg blij bent dat het allemaal meisjes zijn zoals je zelf aangaf het voelt lekker vertrouwd. zelf heb ik 3 meisjes en nu zwanger van een jongetje
  maar heb eerlijk gezegd nooit dat gevoel gehad ik verlangde echt super super veel naar een zoontje dat was al mijn wens voor ik kinderen had
  maar ook ik ben zielsgelukkig met mijn schatten van meisjes
  het zijn mijn pareltjes en nu super in de wolken dat we er in augustus een prinsje bij krijgen
  ik heb genoten van je video echt heel leuk en gezellig gedaan

 8. Voordat ik zwanger raakte heb ik ook lekker zitten neuzen naar Gender Reveal ideeën. Uiteindelijk hebben we samen besloten dat we het geslacht niet willen weten! We laten ons in augustus verrassen <3

 9. Ziet er gezellig uit, en volgens mij is zo’n gender reveal party echt van de laatste tijd.
  Ik hou persoonlijk niet van die poespas en in de ‘aandacht’ staan, dus ik denk dat ik het net als mijn broer zou doen, gewoon taart halen (in een doos, met blauw of roze muisjes) en dat laten showen met een heel klein groepje. Ieder z’n ding, maar ik zal wel ouderwets zijn haha.

 10. ik herken wat je zegt dan ben ik ook ouderwets haha
  ik ben pas 31 maar persoonlijk houd ik ook niet zo van in de aandacht staan en alles er zo om heen precies hoe je het omschrijft

 11. Ik heb nooit een gender reveal party gehouden. Ik wilde die aandacht niet. Ik belde meteen me ouders op om het te vertellen. De tamtam deed de rest wel.
  Melanie onlangs geplaatst…Ik zoek jou!!!My Profile

 12. yanick is een gezegend man hahah met 4 meiden straks 😀 heel leuk hoe je het gedaan hebt weer meis en nee wij hadden die feestjes toen niet hihih en heb het gewoon iedereen verteld 😀
  rachel onlangs geplaatst…Streepjes….My Profile

 13. Heel leuk een meisjesmama. Bij onze twee oudsten had ik nog nooit van gender reveal party’s gehoord en ook niet van babyshowers haha. Bij de jongste zag ik het eens op youtube, maar niet gedaan. Wel wilden de oudsten het graag weten, dus na de echo roze minitaartjes gekocht en thuis wisten ze dat ze een zusje kregen. Maar qua gezelligheid lijkt het mij wel leuk hoor zo’n feestje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.