10x Mooiste meisjeskamer-4

Wie mij ook maar een beetje kent, weet denk ik wel hoe dol ik ben op lekker eten. Ik kom uit Brabant en ben een echte Bourgondiër zoals ze dat noemen. Ik vind gezond eten belangrijk, de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en buiten mijn zwangerschappen om kan ik alles goed in balans houden, maar wanneer ik zwanger ben word ik overvallen door hongeraanvallen en cravings waar ik de ene keer meer aan toe geef dan de andere keer. Het leek me leuk om de zwangerschapscravings die ik deze zwangerschap heb, onder elkaar te zetten en natuurlijk ben ik benieuwd naar de cravings van jullie!

Mijn cravings tijdens de zwangerschap

 • Mijn cravings tijdens de zwangerschap
  • Kaas! Ik heb vooral hartige cravings en kaas is er daar een van. Heerlijk op een cracker of los uit het vuistje. Gewoon wat plakjes schaven om 22.00, mij zie je het zomaar doen.
  • Brood met ei: Waar ik voor mijn zwangerschap ontbeet met magere kwark met fruit en pindakaas, moet ik er nu niets van weten en eet ik sinds ik zwanger ben voornamelijk broodjes ei als ontbijt. Heel gek, normaal vind ik hartig ontbijten niet lekker, maar nu wil ik niets weten van mijn frisse en zoete ontbijtjes. Dit had ik ook in de zwangerschappen van Lana en Aimy. Gek wat die hormonen allemaal met je doen.
  • Frisdrank! Waar ik normaal enkel koffie, water en thee dronk, wil ik deze zwangerschap vooral drinken met meer ‘smaak’. Een glaasje Icetea green, dubbelfriss, Christal Clear of cola light. In ieder geval alles behalve water of Spa rood.
  • Luxe belegde broodjes: Bij de lunch maak je me nu vooral blij met luxe broodjes van de bakker, lekker met roomkaas, mozzarella, pesto, of ‘broodje gezond’. Een beetje decadent wel, want wat is er mis met een Hollandse boterham met kaas? De baby in mijn buik wil meer luxe zo blijkt ?
  • Salmiak lolly’s! Dat is ook wel een gekke, die dingen raak ik normaliter nooit aan! Maar toen ik eens die Nougatine Salmiak lolly’s ontdekte, wilde ik er elke dag wel een. Voordeel is wel dat je er best lang op kunt kauwen, dus je hoeft niet 10 snoepjes achter elkaar te nemen voor het smaakeffect. Ook de reguliere salmiaklolly’s vind ik heerlijk.
  • Zoetigheid hoef ik verder weinig van te weten, op een paaseitjes hier en daar na. Maar als ik dan toch iets mag kiezen dan zijn het Zure Matjes! En dan de rode variant. Mijn kaken beginnen al pijn te doen bij het idee, maar toch vind ik de smaak heerlijk.
  • Last but not least, mijn favoriete: De kroket! Ik heb deze zwangerschap veel behoefte aan frituursnacks. Frikandel speciaal bijv. maar nog liever heerlijke kroketten!

IMG_3397
IMG_3393

Ik mocht van Kwekkeboom Oven hun Luxe Croquetjes proberen, deze bak je af in de oven of airfryer en zo is je favoriete snack binnen een paar minuten klaar om geserveerd te worden. We testten de 5 heerlijke nieuwe smaken: Spaanse serranoham met basilicum, Noorse gerookte zalm met dille, romige geitenkaas met honing en de Mix Classique  met drie verschillende smaken: rundvlees, chorizo en serranoham en we vinden iedere smaak erg lekker en bijzonder. Heb je echt zin in een viskroketje, ga dan voor de variant met Noorse Gerookte zalm en Dille, maar voor een meer kaas ervaring zou ik de romige geitenkaas met honing aanbevelen. Mijn favoriet? Die met Spaanse Serranoham met basilicum variant en de chorizo variant uit de Mix Classique. Mijn man Yannick snackt natuurlijk ook lekker mee en zijn favoriet is de variant met geitenkaas en honing
IMG_3401

Niet alleen ik ben zwanger in ons huis, mijn man Yannick zwangert ook lekker mee en heeft ook de nodige cravings. Soms heeft hij de lekkere hapjes al op tafel gezet, voor ik had aangegeven ‘nog wel trek’ te hebben haha. Herkennen jullie dit van jullie mannen? Het schijnt niet gek te zijn dat de man ook een paar kilo aankomt tijdens de zwangerschap ?

Ik crave nog lekker een paar maanden door deze zwangerschap hihi. Wat is of wat jouw ultieme zwangerschapscraving? En liet je daar je man ook (zelfs midden in de nacht) voor op pad gaan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en lekkere cravings, laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd


Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Food: Mijn cravings tijdens de zwangerschap”

 1. Kroketten zijn altijd lekker, ik zou ze elke dag wel kunnen eten en dan ben ik niet eens zwanger ? Maar ik geef er niet aan toe hoor. Tijdens mijn eerste zwangerschap dronk ik liters Milk & Fruit, ik nam gewoon een literpak mee naar mijn werk en thuis dronk ik het ook. Niet voor niets kwam ik toen in 8 maanden tijd maar liefst 18 kilo aan. Wist ik veel dat het bomvol calorieën zat, ik had me nog nooit beziggehouden met calorieën. Maar goed dat je een airfryer hebt Kelly, dat is toch wat gezonder dan frituren in vet denk ik. Wij hebben ook een airfryer en dat bevalt me prima.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik heb mijn eigen moederdagcadeau gekochtMy Profile

 2. Ik eet normaal gesproken met enige regelmaat augurken maar in mijn zwangerschap moest ik daar niets van weten.

  Mijn craving waren zure matten! Dat vind ik altijd erg lekker maar tijdens mij zwangerschap heb ik aardig wat zakjes versleten haha.
  Monique onlangs geplaatst…Kinderwens? Check je verzekering – #1My Profile

 3. Ik heb sinds week 9 zoveel zin in haring in tomatensaus. Heb echt genoeg blikken gekocht om nooit zonder te zitten.
  Daarnaast heb ik veel carvings naar fast food. Chips, friet, pizza, snacks. You name it. Oh en Olijven zijn ook erg lekker!
  Waar ik eerst altijd ice tea green dronk, wil ik nu voornamelijk gewone ice tea. En zoete ranja gaat er ook goed in.
  Natasja onlangs geplaatst…Hormonen? Ik heb nergens last van. Toch…?My Profile

 4. begrijpelijk hoor en ook gewoon aan toegeven vind ik want je lichaam vraagt er niet voor niets om om bepaalde voedingsstoffen
  ik had bij mijn oudste heel erg bij gebakjes marsepein gebakjes en mokka
  elke dag om half 5 na mijn werk kocht ik die helaas heb ik het geweten met mijn tanden een flinke ontsteking maar ja die trek he
  en bij mijn tweede zwangerschap weet ik het niet meer zo precies
  maar bij de derde shocolade schepijs en blauwe bessen
  en nu bij deze vierde heel erg engelse drop en runder rookworst van de hema
  heel herkenbaar haha

 5. Wat grappig! Ik had ook zure matten als guilty pleasure ? En heeeeeel veel fruit.

 6. Salmiak lolly’s had ik ook altijd…ik heb ze nooit in huis maar tijdens mijn drie zwangerschappen (kids inmiddels al 12, 9 en 6 jaar) was dat het eerste wat ik ging kopen en waaraan ik herkende dat ik zwanger was.

 7. Ik ben misschien een aparte geweest maar ik heb nooit speciaal ergens trek in gehad tijdens mijn zwangerschappen.

 8. Ik heb 10 jaar in Nederland gewoond maar ben inmiddels terug verhuisd naar IJsland. Zit in week 15 van mijn eerste zwangerschap(tweeling!) en ik verlang al weken naar een broodje kroket !!! Kan je hier helaas niet krijgen maar enige andere craving is vooral heel veel fruit.

 9. Kelly Caresse

  Wat balen dat je niet aan die craving kan toegeven, misschien kun je ze zelf bakken? Ik heb eens een recept uitgeprobeerd om zelf kroketten te maken, niet eens heel moeilijk, zo kun je toch in Ijsland (wauw mooi land!) aan die craving toegeven! 🙂 Een mooie zwangerschap gewenst 🙂

 10. Zure matten en kroketten had ik ook zoveel trek in ! En hazelnootschuimgebak mmmm. Wat ik lekker vond was ginger ale met muntblaadjes in een wijnglas dan was het toch feestelijk als anderen aan een wijntje zaten

 11. Ik maakte me ook schuldig aan verschillende dingen tijdens mijn zwangerschap. Zo kon je me wakker maken voor softijs met nootjes ??? . Icetea green fruitwater cola. En nu 8 maand na de zwangerschap geen softijs meer gehad Icetea green spoorloos hetzelfde met het fruitwater haha. Agh ja tijdens je zwangerschap mag je lekker fout doen zo nu en dan ??

 12. In het begin had ik nog niet zo een last van cravings maar laatst besefte ik mij wel dat ik in bepaalde dingen meer zin heb gekregen! Ik kan mij bij jou herkennen in de luxere broodjes en de frisdrank (specifiek nog het liefst met ijsklontjes!!).
  Gwen onlangs geplaatst…Throwback tag!My Profile

 13. Ik heb mezelf op een super streng dieet gezet tijdens mijn zwangerschap om mijn bloedsuikers niet te laten ontregelen ik voelde me enorm schuldig en gelukkig had ik geen last van cravings.. Tot in de laatste weken toen at ik elke dag kropsla of veldsla gewoon tussendoor haha.. En ‘s avonds zat ik op de bank met een zak spinazie ;-), nu na de bevalling ben ik wel alles dik aan het inhalen hoor 😀

 14. Hier waren de eerste weken de tosti’s met kaas niet aan te slepen! Maar ook pizzabroodjes, frikandel/kaas/saucijzenbroodjes! Koolzuur kon ik ‘s avonds niet hebben ivm vreselijke maagzuur, maar ook hier geen thee of water, dus heb ik liters Taksi gedronken!
  Nu (18 weken zwangerschap) gaan het wel iets beter en begin ik weer wat gezonder te eten. Maar salmiak ballen zijn nog steeds favoriet!

 15. Haha wat grappig! Ik ben nu 19 weken zwanger en ik heb vooral trek in softijs en snoep (kikkers en banaanschuimpjes), terwijl ik normaal heel erg van het hartige ben. Oja, ik drink ook superveel melk, echt trek in!

 16. Hihi een hele lijst omdat het steeds verschilt. Ook heel stom on een craving te hebben en tegelijkertijd misselijk te zijn.

  Voor mijn zwangerschap heb ik een tijdje veelal vegan gegeten. (geen dierlijke producten). Helemaal afgekickt van kaas was ik èn ik had een hummusverslaving gekregen. Tijdens mijn zwangerschap veranderde dit echter. Kaas was weer de verslaving en ik gruwelde bij de gedachte aan hummus. Ook had ik ineens intense zin in kip in braadzak (na een jaar lang vega). Dit heb ik gegeten en daarna was die craving ook over 🙂

  Verder zoete dingen, met name die ik al 20 jaar niet mee gegeten had (het witte deel van duopenotti?) en spekkoek.
  Terwijl ik normaal erg gezond eet, kon ik het eerste trimester nauwelijks groenten weg krijgen.

  Gelukkig begint mijn eetpatroon nu weer te normaliseren

 17. ik vrat zoveel drop hahha en na mijn bevallingen als ik trek in drop had sloeg iedereen op tilt want dan dachten ze dat ik zwanger was hahah, en tosti’s…man man man gewoon midden in de nacht tostis staan maken 😀 en ik at heel graag pure chocola
  rachel onlangs geplaatst…Sieraden…My Profile

 18. Haha, ja joh Wim ging tijdens allebei mijn zwangerschappen heerlijk mee zitten snacken! Hij zette het ook al klaar ja, haha, herkenbaar. Ik kon savonds echt ineens zin hebben in een gebakken ei en ik at heel veel van die drop winegums, bah bah, daar vind ik normaal echt niks aan! Oh en mijn krackers en magere yoghurt moesten wijken voor dik belegde boterhammen want: honger!
  Wendy onlangs geplaatst…Family SundayMy Profile

 19. Ja hormonen doen gekke dingen met je…
  Ik moest erg opletten met wat ik at omdat ik 24/7… 9mnd lang misselijk ben geweest… Ik ging drop eten omdat ik zo duizelig was laatste maanden van me zwangerschap dat vind ik normaal helemaal niet lekker :p
  Kilo’s gingen er doorheen…

 20. Ohh, met je kroketten craving moet ik je toch even tippen om eens naar Culinair Cafetaria in Eindhoven te gaan! Dat zit in TAC, een gebouw tegenover het PSV stadion. Daar hebben ze onder andere heel veel verschillende kroketten, die je ook in een proeverij kan bestellen om ze allemaal te proeven! Echt heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.