Huishouden: Typische mannen of vrouwenklusjes?

Wat vind jij typische mannenklusjes of vrouwenklusjes in het huishouden en hanteer je een taakverdeling
Bron foto Het is alweer een tijdje geleden dat ik een huishoudelijke blogpost deelde en daarom leek het me leuk om weer eens wat te schrijven hierover. Niet omdat ik het huishouden zo leuk vind, maar wel omdat het iets is wat in het dagelijks leven hoort en ik het interessant vind om de ervaringen van anderen te lezen. Vandaag wil ik het hebben over de taakverdeling in het huishouden. Dit onderwerp besprak ik al eens, maar vandaag ga ik het hebben over typische mannentaken of vrouwentaken. Ik ben me er van bewust dat dit een heel persoonlijk onderwerp is. Het is maar net hoe jij bent opgegroeid en wat jij altijd om je heen ziet of jij vindt dat er bepaalde taakverdelingen bestaan. Toch ben ik heel benieuwd waar jij mee bent opgegroeid en wat jij van dit onderwerp vindt.

Zelf ben ik opgegroeid met een redelijk traditionele taakverdeling. Mijn vader is altijd de kostwinner geweest en mijn moeder thuisblijfmoeder en zij was verantwoordelijk voor de gehele huishouding. Echter waren er wel typische mannenklussen die mijn vader deed. Zoals het onderhouden van de tuin, klussen in huis, het afval sorteren en wegbrengen etc. Mijn vader is militair en was ook regelmatig in het buitenland en op die momenten deed mijn moeder ook die klusjes. Ik heb ook vriendinnen waar het thuis heel anders ging. Dan werkten de ouders bijvoorbeeld allebei fulltime of deels parttime en was de huishouding ook een verdeelde taak voor beiden. Als ik dit onderwerp met vriendinnen bespreek dan hoor ik verschillende opvattingen. De een vindt dat er helemaal geen typische ‘vrouwentaken’ of ‘mannentaken’ bestaan, vinden dit zelfs een ouderwets iets, en anderen vinden juist wel dat bijvoorbeeld het afval sorteren een mannentaak is en het schoonmaken een vrouwentaak. Het hangt dus maar net ervan af hoe je bent opgegroeid en wat jouw normen en waarden zijn.

Bron

Als ik kijk naar de situatie van mij en Yannick dan zie ik wel een verschil met hoe ik ben opgegroeid. Ik doe in principe alle huishoudelijke taken zoals het schoonmaken, stoffen, doordeweeks koken en dat soort taken. Maar nu ik zwanger ben doet Yannick de volledige was, het afval, natuurlijk de kattenbak (die mag je niet verschonen als je zwanger bent) en verder neemt hij ook af en toe het stofzuigen over en bij het opruimen de zwaardere voorwerpen. Bij ons verandert het ook maar net hoe de situatie is. Toen Yannick heel veel weg was deed ik ook al die andere taken, maar nu hij veel thuis is en ik ook druk ben met mijn werk neemt hij veel taken over. Wij passen het dus een beetje aan op de situatie zoals die op dat moment is. We hebben in principe ook geen vast huishoudelijk schema meer, we stemmen het af op hoe het uitkomt.

Ik vind cultuur echt heel erg interessant en tijdens mijn studie SPH was ik altijd door dit soort onderwerpen gefascineerd. Zo ontdekte ik in Kaapverdië dat de taakverdeling daar ook anders is. Daar doen juist de vrouwen alle zware klussen (sjouwen van water, vervoeren van goederen) en de mannen houden het bij hun werk en gaan daarna ontspannen. Ik ben onwijs benieuwd hoe jij dit onderwerp ziet. Nogmaals, het is een heel cultuurgebonden onderwerp, er bestaat geen goed of fout en ik wil ook niet dat er een grote discussie zal ontstaan. De een vindt gewoon de ene taak typisch voor vrouwen of mannen, en de ander vindt dit klinklare onzin. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig hoe jullie dit onderwerp zien en wat jij van huis uit hebt meegekregen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Marisca| Mama blogger
  19 september 2015

  Ik geloof niet dat er anno 2015 nog echte mannen- of vrouwentaken bestaan. Net als beroepen, dat maakt ook niets meer uit. Als ik maar de verdeling bij ons thuis kijk doe ik zo’n beetje alles. Van de belastingaangifte tot het zemen van de ramen. Patrick is wel van de container buitenzetten en smeert het brood voor naar het werk en naar school.

  Soms vind ik het vervelend, maar ja, hij werkt nu eenmaal lange dagen en ik laat hem ‘s avonds ook niet nog eens stofzuigen dan 😉
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…Milans outfits #35My Profile

 • Lifesabout
  19 september 2015

  Dat blijf ik ook fascinerend vinden, die verschillen in cultuur. Wij doen hier het huishouden samen. Doordeweeks maak ik schoon, in het weekend Giorgio. De was doet hij altijd omdat ik dat best zwaar vind. Eigenlijk ging die verdeling vanzelf.
  Oh en de kliko buiten zetten….typisch mannen klusje ; )
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 13-19 september.My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  19 september 2015

  Wij hebben natuurlijk een twee vrouwen huishouden dus moeten alles zelf doen. Maar het is wel zo dat ik over het algemeen het huishouden doe en Daphne het klussen, bankhangen en koken.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MAMABLOG | Als Bjarne zijn zin niet krijgt…My Profile

 • Marion
  19 september 2015

  Bij mijn ouders was het ook heel traditioneel. Vader werkte, moeder deed het huishouden, kookte en zorgde voor de kids. Vader deed de tuin en de klussen in en om het huis. Dat is overigens nu al helemaal veranderd. Alleen kan mijn vader nog echt niet koken. Het is altijd lachen, gieren, brullen als mijn moeder een weekje weg is. Vaak doet hij de eerste avond een poging en de rest van de week is het eten bij de buren, bij mijn zus en chinees halen! Hahahaha. Hier is het juist andersom. Peter doet het huishouden en ik werk(te) en doe de zwaardere klussen.
  Marion onlangs geplaatst…Vluchtelingenopvang: Gezond verstand gebruikenMy Profile

 • Renske
  19 september 2015

  Dit is gek! Ik had net een uitgebreide reactie getypt, maar die wil niet verzenden, haha. Het kwam op het volgende neer: mijn ouders hadden een soortgelijke taakverdeling als jouw ouders. Mijn vader onderhield de tuin, deed de klussen in en rondom huis etc. En mijn moeder deed de rest, zoals schoonmaken, boodschappen, koken etc. Zij was ook thuisblijfmoeder. Als mijn vader een paar weken in het buitenland zat voor zijn werk, nam mijn moeder ‘zijn taken’ op zich. Bij mijn vriend en mij was de verdeling net zo, aangezien ik veel thuis was (weinig colleges en veel thuisstudie). Straks zal het wel anders gaan, vermoed ik. Momenteel zijn we op huizenjacht en wonen tijdelijk beide thuis. Maar ik loop 3 dagen stage en werk daarnaast 1,5 dag. Eigenlijk fulltime de hort op dus! Mijn vriend werkt ook fulltime, dus ik verwacht dat de verdeling dan evenredig(er) zal zijn. 😉 Hij is in ieder geval niet te lui om de handen uit de mouwen te steken. 🙂 Ik denk dat het ook afhankelijk is hoe de (werk)situatie / verdeling tussen partners is.
  Renske onlangs geplaatst…Mijn bucketlist voor de herfstMy Profile

 • Saskia
  19 september 2015

  In principe is het huishouden voor mij, maar neemt mijn man regelmatig iets over. De was en schoonmaken ed is wel helemaal voor mij 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…De eerste keerMy Profile

 • Kelly
  19 september 2015

  Bij mij thuis is het verdeeld en bij mijn schoonouders doet mijn schoonmoeder veel. Maar de klusjes zijn voor mijn schoonvader. En ik denk dat het bij mij en mijn vriend een mix gaat worden. Als vravhtwagenchauffeur ben je vaak laat thuis, dus ik denk dat veel op mij aan gaat komen.

 • Moira
  19 september 2015

  Mijn ouders waren zeer traditioneel mijn moeder bleef thuis met 5 kinderen was al een fulltime job en mijn vader werkte. Het is hier nu ook eigenlijk zo, mijn man werkt 40 uur en studeert daarnaast wat hem ook ongeveer 20 uur per week kost. Dus dan is het vaak voor hem in het weekend studeren. Ik vind dit ook geen probleem ik vind het niet zo erg om huishouding te doen en doe het graag.

  Hij doet wel de hele administratie en daarnaast de repareer klussen. We doen ook samen de boodschappen en dan kan hij alles naar binnen tillen lekker makkelijk 🙂

 • Bien
  19 september 2015

  Hier wel een redelijk traditionele rolverdeling: ik doe de was, kook eten, haal de stofzuiger en de dweil door het huis, maak de wc schoon etc, en mijn vriend doet inderdaad het vuilnis, brengt oud papier weg en gaat naar de glasbak. Ook klusjes in huis zoals dingen repareren, ophangen en vervangen van lampjes doet hij. Maar bijvoorbeeld de keuken opruimen, vaatwasser in en uitruimen en speelgoed van onze dochter opruimen samen doen we allebei, elke avond even samen aan de slag tot het weer een beetje netjes is. We werken allebei, hij 5 dagen, ik 4.
  Bien onlangs geplaatst…Pruttelen maar!My Profile

 • Lisanne
  19 september 2015

  Bij mij thuis doe ik eigenlijk het stoffen, wassen, strijken, sanitair en manlief doet stofzuigen war ik wel een paar keer moet vragen voor die het doet hij doet het niet uit zichzelf en de vuilniszak wegbrengen. Koken doet de gene die als eerste thuis is van werk. Oh ja vloeren moppen doe ik ook. Nu ik een opleiding doe schiet het huishouden er soms in en ben ik wel ia tot savonds laat bezig ik houd niet van rommel manlief moet me dus wat meer gaan helpen. Liefs Lisanne fijn weekend

 • Dita
  19 september 2015

  Bij ons thuis was het ook redelijk tradiotioneel. Al heb ik wel een gehandicapt zusje dus er was altijd veel zorg nodig en dat namen mn ouders samen op zich. Bij mijn vriend werkten zn ouders beide partime. En bij ons, ik werk iets minder en doe dus wat meer in de huishouding. Maar vriendlief doet weer andere klusjes zoals de cv aanleggen, schilderen etc. En nu ik zwanger ben doet hij natuurlijk de kattenbak. Ook doet hij op zn vrije dag regelmatig boodschappen en huishoudelijke klusjes als ik dat vraag. Uit zich zelf ziet hij niet vaak dat bv de wasmand vol zit of er stofgezogen moet worde . Maar dit komt misschien ook omdat ik het al vaak heb gedaan of wil doen. Mn vriend heeft ook een jaar op zichzelf, alleen gewoond en toen was het erg netjes in zn huis.
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt voor de babyMy Profile

 • Femke
  19 september 2015

  Er wordt inderdaad vaak aangegeven dat dit cultuurgebonden is. Dat begrijp ik wel, ben ik het ook wel mee eens.. maar ook niet helemaal. De cultuur waar mijn vriend uit komt (laten we het even houden op ‘Arabisch’), is het gebruikelijk dat een vrouw vrijwel alles doet in het huishouden. Dat is bij ons dus echt niet het geval. Ja, ik maak wel het meeste schoon, ruim het meeste op. Maar hij doet dit ook vaak, kookt juist veel doordeweeks (is vaak eerder thuis dan ik!). De ‘typische’ mannenklusjes zoals boren, klussen, etc. laat ik wel aan hem over.. Ik ben gewoon een ontzettende kluns dus dat is ook gewoon verstandig haha!
  Femke onlangs geplaatst…Wishlist: films die ik moet zienMy Profile

 • angelique
  19 september 2015

  Wat een leuk stuk! Ik ben natuurlijk meerdere tijd alleen dus het huishouden is echt voor mezelf. Tenzij Justin er is dan wast hij af enzo. Als hij hier de hele dag is geweest als ik op school zit dan is alles in huis gedaan. Ik kan ook klussen dus ik zou mij prima redden zonder man.
  angelique onlangs geplaatst…Uitjes | Wat gaat er mee?My Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  19 september 2015

  Wat grappig ik lees al aan aantal keren dat de kliko buiten zetten een mannen klusje is, en ja dat is het bij ons ook! Verder maakt mijn vriend voornamelijk schoon in huis omdat ik veel rugpijn heb. Maar de was en koken doe ik dan weer. Leuk om te lezen alle reacties!
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…Uien snijden zonder huilen!My Profile

 • Celine
  19 september 2015

  Leuk artikel! Bij ons doe ik het meeste huishouden maar nu ik zwanger ben helpt vriendlief ook veel meer. Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…WIN: Let’s get social mediaMy Profile

 • Lotte
  19 september 2015

  Mijn man en ik hebben geen taakverdeling en dat bevalt super goed. Ik ben opgevoed met het idee dat je in een relatie samen verantwoordelijk bent voor het geld, het huishouden en de grotere klussen. De ene dag kook ik, de andere dag was ik af, in het weekend maken we samen schoon, als de wasmand vol zit dan wordt er een was gedraaid en grotere klussen doen we samen. Erg fijn dat ieder gewoon z’n verantwoordelijkheid pakt. Ik ben heel blij met deze manier. Ik heb soms het idee dat sommige vrouwen een soort werksters zijn van hun man. Die brengt dan het geld in het laadje en de vrouw zorgt voor de kinderen, wast, kookt, maakt schoon en de dag er na begint het circus weer opnieuw. Daar zou ik echt voor passen.

 • Anneke
  19 september 2015

  Mijn man en ik zijn allebei ook zo traditioneel opgevoed: man werkt en vrouw zorgt voor kinderen en het huishouden. Maar wij hebben gelukkig geen traditionele taakverdeling. Ik doe bijvoorbeeld wel de was, maar meer omdat hij daar een hekel aan heeft en daarom stofzuigt hij weer. Veel klusjes wisselen we ook af. Ik vind, aangezien we allebei werken, dat we het huishouden ook mogen verdelen. Als een van ons nou thuis zat dan vind ik weer dat diegene iets meer moet doen (of alles).
  Anneke onlangs geplaatst…Nacht van de literatuur (19 september, Amersfoort)My Profile

 • Elize | girlonthewhitebike
  19 september 2015

  Zo interessant! Toen ik in Malawi was zag ik daar ook heel erg die verdeling. mannen hielpen mee met de bouw (we gingen daar een school bouwen) en vrouwen zorgt voor water en eten! Het was ook bijzonder dat wij, vrouwen, meehielpen met metselen en andere mannen taken en als onze mannen water gingen halen was dat ook heel raar voor de Malawianen! Zo fascinerend!
  Elize | girlonthewhitebike onlangs geplaatst…Video: Hoe ik plan!My Profile

 • Merel
  19 september 2015

  Super leuk om te lezen en inderdaad heel cultuurgebonden onderwerp. Wij doen het heel traditioneel, mijn man werkt fulltime, ik ben thuismama of ‘huisvrouw’, zorg voor onze 3 kinderen en het gehele huishouden maar mijn man doet de tuin en het klussen. Wij voelen ons hier heel goed bij en ik vind het fijn om deze zorgtaak op me te nemen

 • Vera
  19 september 2015

  Ik ben alleenstaande moeder dus doe eigenlijk alles zelf, maar toen ik nog met mijn vriend was deden we het 50/50 verdeeld. Ik denk dat de situatie waarin je zit qua werk en zo veel uit maakt voor de verdeling

 • Anneke
  19 september 2015

  Grappig, wij hebben dat wel hier, huishouden verdelen we maar de was is hier echt een vrouwentaak en het koken en schoonmaken, maar vriendlief doet het vuilnis, klussen, zware dingen tillen enzo

 • Kelly Caresse
  19 september 2015

  Grappig, dat van die kliko is hier ook 😛

 • Kelly Caresse
  19 september 2015

  Ik zag dat je comment bij de spam stond, heb daarom ze niet allebei doorgelaten ivm. dubbel op. Dankjewwel voor je comment, super interessant om te lezen hoe jullie dit zien. Ik denk dat de werksituatie inderdaad veel invloed hierop heeft

 • Malou
  19 september 2015

  Wij hebben wel een paar dingen die ik altijd doe (zoals de was) en die Bart altijd doet (vuilnis buiten zetten bijvoorbeeld). Maar de meeste dingen doen we allebei wel.
  Malou onlangs geplaatst…ROZE WOLK?My Profile

 • Iris
  19 september 2015

  Mijn ouders hadden samen een bedrijf, mama werkte 40 uur, papa meer. Daarom hadden ze een schoonmaakster voor de wekelijkse schoonmaak, alle klusjes tussendoor en eten koken en de was deed mama. Papa was van het klussen.
  Mijn vriend is zzp’er en werkt minimaal 40 uur, ik werk maar 20 uurtjes dus ik doe het huishouden, want ik vind het lullig om als hij thuis komt hem nog aan het werk te zetten. Ik ben op zoek naar een fulltime baan, als ik fulltime ga werken wordt het 50/50. Maar de schat helpt me nu al mee met de tuin, het afval, soms stofzuigen en meerdere malen per week koken (vind hij leuk).

 • Carolien
  19 september 2015

  ik vind niet perse dat iets een mannen of vrouwen taak is maar het is er bij ons wel ingeslopen. Wanneer ik minder werk dan doe ik meer en als ik fulltime werk helpt mijn man iets meer mee. Nu ik helemaal thuis zit doe ik bijna alles. Mijn man zet de kliko buiten en doet de buitenboel. Ook klussen waarbij geboord moet worden bijvoorbeeld doet hij. Verder heb ik hem gisteren gevraagd het stofzuigen over te nemen ivm zwangerschap en het toch iets lastig is nu. Als hij zich stoort aan rommel doet ie er wat aan maar t meeste is toch al jaren mijn taak!

 • Barbara
  19 september 2015

  Er zullen best mannentaken zijn, maar bij gebrek aan een man, tja… ik doe dus alles zelf!
  Barbara onlangs geplaatst…Hoe voed je een kind op als alleenstaand ouder?My Profile

 • Karlien
  19 september 2015

  Hier ook afval een mannenklus. Sinds kort een schoonmaakster in huis. Door drukke werkschema s kwam alles op mij. Nu is het alleen bijhouden.
  Karlien onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s, 1My Profile

 • Leonie
  19 september 2015

  Leuk artikel en ook leuk om alle reacties hierop te lezen.
  Aan sommige taken heb ik echt een hekel (badkamer!), dus na overleg is dat zijn taak geworden.
  Verder doe ik veel in huis qua stoffen, poetsen, stofzuigen etc. Was draaien we vaak in het weekend en hangen we dan samen gezellig op (bij gebrek aan droger). Vaak vouw ik het dan de volgende dag op (ook een rotklusje vind ik, haha).
  Inderdaad denkt mijn vriend altijd aan de container en het oud papier, een echte mannenklus!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: hoe ik me voorbereid op een zwangerschapMy Profile

 • Nesrin
  19 september 2015

  Leuk topic! In principe is het huishouden mijn taak. Als ik het niet red dan springt hij bij en sinds kort heb ik hulp in huis, zij komt elke week strijken (yay!) en dit helpt mij enorm.
  Nesrin onlangs geplaatst…Anti-herfst, Chanel & kabouter WesleyMy Profile

 • Thuis bij | Milou
  19 september 2015

  Bij mijn ouders is het zoals bij jouw ouders, hoewel mijn moeder inmiddels ook weer drie dagen in de week werkt. Bij ons thuis is het min of meer wel ook zo begonnen. Toen wij net samen woonden deed ik alles in het huishouden. Maar toen raakte ik in het ziekenhuis en lang daarna mocht ik niks doen. Toen heeft mijn vriend alles overgenomen. Nu is het een beetje een mix en ook wel wie wat ziet of er aan denkt. Doet hij bijvoorbeeld zijn broek bij de donkere was en ziet hij dat die mand vol is? Dan stopt hij het meteen ook in de wasmachine. Eet ik een broodje en vallen er kruimels? Dan haal ik meteen een stofzuiger door de woonkamer. Wij hebben dus geen verdeling en ook niet echt vast dagen ofzo, maar we doen het gewoon als het een beetje nodig is en dan ook wie het ziet. Moet er wel bij zeggen dat nu ik zwanger ben Mark echt véél meer doet hoor!
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!!!My Profile

 • Eline
  19 september 2015

  ik vind dat diegene die het meeste thuis is het meeste hoort te doen, of dat dan de man of de vrouw is maakt me niet uit!
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Een pakket vol Lifefood productenMy Profile

 • Nicole
  19 september 2015

  Wat Eline zegt zou ik normaliter ook zeggen. Echter zit ik zelf met een aandoening thuis waardoor ik dus niet zoveel kan doen. Daardoor doet mijn man ook best veel in het huishouden…
  Nicole onlangs geplaatst…Barbara had geen roze wolk omdat..My Profile

 • Lisanne
  19 september 2015

  Bij ons thuis wisselt het heel erg. Mijn vriend werkt bij defensie en is dus veel van huis. Dan doe ik al het huishouden (en de zorg voor ons zoontje en 2 hondjes). Als hij er wel is, helpt hij mee maar dan moet ik wel zeggen wat ik gedaan wil hebben. Vaak is dat het uitlaten van de hondjes, het buitenzetten van het vuilnis, stofzuigen, vaatwasser uitruimen, etc. Ik merk wel dat als hij thuis is ons huis altijd rommeliger is en dat we minder aandacht besteden aan het huishouden omdat we dan meer leuke dingen doen en weg zijn, andere prioriteiten dus.
  Lisanne onlangs geplaatst…Co-sleepen: mijn ervaringMy Profile

 • Vanessa
  20 september 2015

  Ik ben grotendeels bij mijn mama opgegroeid en zij deed alles alleen in het huishouden. Zelf heb ik nu gelukkig een vriend waarmee ik de huishoudelijke taken kan verdelen. Wij hebben een beetje de klassieke rolverdeling. Zo doe ik bijvoorbeeld de was en strijk, en hij houdt zich meer bezig met de ‘mannelijke’ taken zoals het vuilnis buiten zetten. Ik weet niet waarom, maar eigenlijk ging die huishoudelijke verdeling automatisch zodra we gingen samenwonen. We hebben niet op voorhand besproken wie wat ging doen, dat ging gewoon vanzelf!
  Vanessa onlangs geplaatst…Unboxing Happy Blue Box September 2015My Profile

 • Irene
  20 september 2015

  Het enige klusje wat ik een mannenklusje vind, is de viilniszak verwisselen en de kliko op straat zetten haha. Hier doet manlief bijna alles wat ik doe, behalve de badkamer en wc’s schoonmaken en de was. Ik zet vaak wel een was klaar en hoeft hij alleen op het aan knopje van de wasmachine te drukken haha. Het is in het verleden iets te vaak geneurd dat er een kledingstuk van mij als babykleding uit de was kwam, dus veiliger als ik het sorteer haha
  Irene onlangs geplaatst…Hoe overleef ik een kinderfeestje?My Profile

 • rachel
  21 september 2015

  ik ben alleen met mijn moeder opgegroeit dus een vader-taak was er niet in ons huis, maar nu hier bij ons in huis is het verdeeld, ik kan niet veel vanwege mijn conditie maar neem zoveel mogelijk op me hoe raar dat ook klinkt maar manlief werkt hard, eigen bedrijf, maar in het weekend neemt hij een hoop opzich en als ik het vraag van joh kan jij vanavond nog even dit of dat doen doet hij dat ook. strijken mag hij gewoon niet eens van mij hahahah wil geen verbrande kleding haha hij zal het wel kunnen maar nee, dus ja hier eigenlijk alles verdeeld
  rachel onlangs geplaatst…1e training ado gehadMy Profile

 • mieke
  28 september 2015

  Bij mijn ouders thuis deed mijn moeder door de week het huishouden (poetsen, koken, de vuilnis enz) en in het weekend en met vakantie nam mijn vader alles over. Zodat mijn moeder ook weekend/vakantie had.

  Bij schoonouders is het heel traditioneel. Schoonmoeder doet alles en schoonvader niks.

  Ik doe heel veel thuis. Poetsen (weet ik tenminste dat het goed gebeurt) stofzuigen. Dweilen doet mijn vriend (combinatie van stofzuigen en dweilen is te zwaar voor mijn rug) koken doe ik ook. En vriend doet buiten huis alles)

 • Noena
  23 januari 2016

  Ik ben van irakezen afkomst en bij ons hoort dat een vrouw thuiszit kindjes opvoed en de man de kostwinner is.. Ik ben hier opgegroeid & mijn man ook.. Hij heeft een eigen kapperzaak & werkt 6 dagen in de week & ik studeer nog en zorg voor ons zoontje van bijna 3 .. Ik doe alle huishoudelijke taken omdat ik niet van hem kan verwachten als hij om 8 uur thuis is nog gaat koken of stofzuigen, Nu ik 36 weken zwanger ben. probeert hij zondags ( zijn vrije dag) te koken of stofzuigen & was. en soms na zijn avond eten was hij af en ruimt hij op. Ik vraag hem niet omdat ik het nu nog zelf aan kan maar vind het wel lief dat hij het uit zichzelf doet?
  Noena onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 • Sandra
  9 april 2019

  Hallo, bedankt voor zo een mooi blog! I wou je vragen wat je denkt over robotstofzuigers, ik zie op sites zoals https://www.bestetipsonline.com/ hoe goed deze zijn en de voordelen, maar denk je dat je robotstofzuigers zou aanraden voor je huishouden of niet? Bedankt! Sandra

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.