Tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

Zelfvertrouwen, iets waar je volgens de maatschappij vooral niet teveel van mag hebben want dan zou je naast je schoenen lopen, maar heb je er te weinig van dan zien we daar ook de nadelen van in. Wij vrouwen kunnen enorm hard zijn voor onszelf en van onszelf verwachten dat we ‘perfect’ volgens onze zelf bedachte maatstaven moeten zijn en zo onszelf omlaag halen. Maar zelfvertrouwen hebben en uitstralen is juist wat zo belangrijk is. Zelfvertrouwen zorgt voor meer geluk, minder onzekerheid en dit is zo’n mooi voorbeeld voor de mensen om je heen. Dit is ook heel belangrijk als moeder, vrouw en als vriendin van. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je  jezelf niet steeds weg cijfert en dat je de beste versie van jezelf kan zijn. Zelfvertrouwen zouden we allemaal meer mogen hebben en daarom deel ik een aantal tips die je kunnen helpen aan meer zelfvertrouwen. Lees je met me mee?

Tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

 • Geef jezelf zodra je wakker wordt en jezelf bekijkt in de spiegel gelijk een compliment. Zo start je je dag met een positieve kijk op jezelf en hoe meer je dit herhaalt elke dag hoe normaler dit voor je wordt waardoor ook je visie zich hierop aanpast.
 • Schrijf elke dag (in bijvoorbeeld de ochtend of de avond) een dankbaarheid lijstje op met 3 punten waar je algeheel dankbaar voor bent in je leven, maar ook 3 punten waar je dankbaar over bent van jezelf. Dit kunnen eigenschappen zijn, dat je haar zo leuk zit die dag, dat je mooie ogen hebt of wat je dan ook maar wilt opschrijven.
 • Geef vaker een complimentje aan anderen en maak hier een gewoonte van. Wij vrouwen mogen elkaar meer empoweren ipv. bekritiseren en iedereen wordt blij van een complimentje. Door complimentjes te geven geef je een stukje positieve energie aan de ander en zul je dit ook terug ontvangen.
 • Als je zelf een complimentje krijgt: Zeg dankjewel. Wuif het niet weg. Stel dat iemand je complimenteert met je mooie jurk, zeg dan ‘Dankjewel’. In plaats van de ‘ach dit is een oud ding’. Wat je daarmee doet is dat je het compliment te niet doet. Dat is niet leuk voor de gever en zelf haal je ook het positieve gevoel er vanaf. Geniet van het complimentje, bedank ervoor en straal. Je bent mooi!
 • Koop kleding waar je je blij in voelt en maak je niet druk om de maat die je draagt. Koop vooral niet kleding een maat kleiner omdat je ‘liever die maat draagt’. Koop de maat die comfortabel zit en draag het met trots. Het gaat niet om de maat, het gaat om jou en hoe mooi jij je erin mag voelen!
 • Every body is a bikini body! Koop een bikini (zoals de dames badmode van Happy Size) en doe hem aan, zo creëer je een bikini body. Zo simpel is het, je verdient het om je er goed in te voelen en erin te stralen.
 • Love yourself! Als jij van jezelf houdt, en we doen dit allemaal dan wordt er van iedereen met zoveel liefde gehouden!

Welke tips kende jij al of welke zijn nieuw voor je? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.