Leuke activiteiten om thuis te doen met kinderen

Leuke activiteiten om thuis te doen met kinderen

De herfst is begonnen, de zomer ligt achter ons en dat betekent ook dat we door weersomstandigheden wat beperkter zijn qua activiteiten met onze kinderen. Ik ga met de meisjes graag een eindje wandelen, naar het dierenparkje, een eindje fietsen met de bakfiets of naar een speeltuin, maar de regenachtige en koudere dagen komen er weer aan en die vragen om van die knusse thuisblijfdagen. Maar wat zijn leuke activiteiten om met kinderen thuis te doen? Ik deel je onze favorieten!

Leuke activiteiten om thuis te doen met kinderen

  • Spelen met houten speelgoed! Zo is deze houten poppenwagen erg leuk voor je kindjes om eindeloos hun fantasie de vrije loop mee te laten gaan, erg leerzaam en leuk! Ps. Wil je toch naar buiten omdat het even droog geworden is? Deze skeelers kind zijn erg leuk voor buiten!
  • Kleuren/knutselen. Wij vinden het heel gezellig om de tafel vol te leggen met potloden, stiften, stickers, vouwblaadjes, lijn enzovoorts en lekker te gaan knutselen/kleuren. De meiden gaan dan los met hun fantasie en het is heel leuk wat voor creaties er dan allemaal uit komen. Ze kunnen zich er niet uren mee vermaken, maar we zijn wel zo een half uurtje zoet. Wat lekkers te drinken erbij en iets om te snacken en we vermaken ons prima.
  • Bouwen : Spelen met Lego/Duplo/ Vtech Bla Bla Blocks. In ieder geval iets bouwen gezamenlijk. Een mega grote klokkentoren, een Lego huis, wat het ook mag zijn, we bouwen dan gezamenlijk wat leuks in elkaar. Ik maak er vaak een soort wedstrijdje van of de toren niet omvalt en dat vinden ze heel erg leuk.
  • Dansen op muziek: Ook een kaskraker bij mijn meiden, muziek aanzetten zoals muziek van K3, Frozen etc. en samen dansen. Dit is vooral een succes tijdens het uurtje voor het eten wanneer ze hongerig en ongeduldiger worden of juist na het eten als momentje om samen nog wat leuks te doen voor het slapengaan.
  • De Bumba Stopdans. Dit is ook zo iets leuks, ik zal hieronder de Youtube video ervan plaatsen. Het filmpje spreekt voor zich. Je zet de video aan en Bumba maakt muziek, dan stopt de muziek en op dat moment blijf je stokstijf staan en wacht je tot de muziek weer begint. De meiden vinden het hilarisch en worden er heel vrolijk van. En ik zelf ook, heel leuk om hun te zien genieten en het is een leuke activiteit tussen wat rustigere bezigheden door.

 • Een spelletje. Sinds kort begrijpt Lana het spel ‘Kwartet’ al best goed. We spelen dan wel ‘open kaarten’ zodat we elkaars kaarten gewoon kunnen zien maar ze vindt het ook een heel leuk spel en ze leert er ook veel van. En Aimy laat ik dat met mij spelen bij mij op schoot of naast me, zo is het voor haar ook leuk om mee te kijken. Ook het ‘Mens erger je niet’ spelletje van Woezel en Pip is hier populair en begrijpt Lana al heel goed. Zulke spelletjes leveren veel lol en gezelligheid op.
 • Filmpjes kijken. Het is heel leuk om allerlei activiteiten te ondernemen en samen te spelen, maar soms is het ook heel fijn om een rustmomentje te creëren en samen een leuke film te kijken. Mijn meiden zijn dol op Disneyfilms of series op Videoland/Netflix. Het zorgt voor een momentje van ontspanning en dit kan zeker na een drukke dag een fijne bezigheid zijn om even tot rust te komen.
 • In de middag al in bad! Lijkt een gekke activiteit tussen bovengenoemde activiteiten, maar eigenlijk vind ik het ideaal op zo’n lange thuisdag om die te doorbreken door in de middag de meiden al in bad te doen en ze in bad te laten spelen met badspeelgoed. Ze hebben dan ook nog voldoende energie voor het badje en het maakt het avondritueel na het eten ook net wat relaxter. En mijn meiden vinden het enorm leuk!

Dit zijn onze favoriete thuis activiteiten, ik ben benieuwd wat voor activiteiten jullie graag met je kinderen doen thuis en of jij nog leuke originele ideetjes weet! 🙂

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Femke
  8 oktober 2018

  Leuke dingen en perfect voor het koudere, nattere weer dat komen gaat. Vroeger, en nu met nichtjes, gingen we ook wel eens koekjes en cake bakken.. ook zo leuk. Geniet deze week nog wel even lekker extra van alles wat je buiten kunt doen, want het zou een prachtige nazomerweek gaan worden :-)!

 • Arwen
  8 oktober 2018

  Samen fotoboeken bekijken en lekker kletsen over de foto’s van toen ze ‘nog klein’ waren en de streken die ze toen uithaalden. Met dekens een mooie hut bouwen en in de hut dan iets lekkers mogen eten en drinken. Samen hun kamertje opruimen (vaak echt nodig ook 🙈) en het extra gezellig maken. Laarzen aan, paraplu mee en juist naar buiten. Schipper mag ik over varen en dan de meest gekke manieren verzinnen om over te steken. Samen soep koken. Hmmmm, ik ben dol op de herfst 😉

 • rachel
  8 oktober 2018

  wij gingen altijd knutselen met de meiden en als het weer mee zat gingen we het bos in om knutsel spullen te zoeken zoals bladeren en eikels. of we gingen wat lekkers bakken

 • MarjonS
  8 oktober 2018

  Doen wij ook geregeld met regenachtige. Koude dagen. De kinderen op tijd douche. Daarna lekker onesie aan. Vinden ze heerlijk. En past prima bij zo’n dag

 • Nina
  8 oktober 2018

  Wat een leuke activiteiten . Toevallig vandaag al druk aan het verven en koekjes bakken geweest maar dansen op bumba gaan we zeker ook eens proberen

 • hanneke
  9 oktober 2018

  Wat ook zo leuk is, is om samen seizoensknutsels te maken. Eerst ga je lekker wandelen in het bos of park en dan verzamel je mooie herfstbladeren, eikeltjes, denneappels etc. En daar kan je dan collages mee maken of van een denneappel een leuk egeltje of uiltje. Poppetjes van eikels en kastanjes. Ga zo maar door. Dan heb je en een heerlijke wandeling met het leuke zoeken naar herfstdingen en daarna het knutselen ermee.

 • Maria
  8 september 2020

  zeer interessante post, ik steun je volledig

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.