Mijn tips om je weerstand een boost te geven!

etso1

De weerstand, dit woord hoor je regelmatig voorbij komen. Zeker wanneer het seizoen verandert en iedereen om je heen verkouden wordt. Maar ook wanneer je een kindje op een vieze ondergrond ziet kruipen ‘Is goed voor de weerstand’. Als ik naar mezelf kijk, weet ik dat ik me bewust moet zijn van mijn weerstand. Ik ben chronisch ziek, heb een druk leven, ben moeder van twee kleine kindjes, allemaal factoren die mijn weerstand onder druk zetten. Ik deel je vandaag wat tips van de dingen die ik doe om mijn weerstand een boost te geven en ben ook benieuwd naar die van jou!

Mijn tips om je weerstand een boost te geven!

 • Gezonde voeding: Ik denk dat dit nog wel de belangrijkste is. Voldoende groente en fruit eten, gezonde eiwitten, vezels en de goede vetten. Gezonde voeding is de basis van een goede weerstand, het kan je helpen om beter weerbaar te zijn tegen allerlei ziektes (onschuldige zoals verkoudheid tot virussen).
 • Sporten: Met sporten verhoog ik ook mijn weerstand, ik maak mijn lichaam er sterker mee. Ik verhoog mijn conditie en uithoudingsvermogen en versterk mijn vitale organen. Dit verhoogt mijn gezondheid wat de kans om ziektes kan verminderen.
 • Buitenlucht: Zorg voor voldoende frisse lucht en dus buitenlucht. Lekker wandelen met de kinderen, sinds kort kunnen we weer fietsen met het hele gezin, frisse lucht is goed voor je luchtwegen en daglicht helpt tegen winterdepressies en stress.
 •  Ontspanning: Naast sporten, is ontspanning ook heel belangrijk voor een goede weerstand. Ontspanning zorgt ervoor dat je stress vermindert en stress is niet zo goed voor je weerstand. Ontspannen betekent voor mij heerlijk een serie kijken op de bank, uitgebreid koken, spelen met mijn kinderen, iets leuks doen met vriendinnen of een datenight met Yannick.
  • Vitamine: Naast gezond eten en drinken, slik ik ook vitamines. Etos heeft hun vitamine en mineralen assortiment vernieuwd. Dit assortiment biedt allerlei supplementen aan om jouw weerstand en gezondheid een boost te geven. Zelf gebruik ik:
   – Vitamine D. Ik geef borstvoeding en daarbij wordt het aangeraden om vitamine D te nemen. Dit zorgt voor sterke tanden en botten maar ook voor een betere opname van calcium en fosfor in je lichaam.

etos2

etos3

 • etos4  Etos Multi immuun bruistablet (mandarijnsmaak): Deze is suikervrij (een pluspunt voor mijn diabetes) en bevat allerlei vitamines en mineralen als aanvulling op de dagelijkse voeding.
 • Echinachea druppels: Zoals jullie weten ben ik erg gevoelig voor blaasontstekingen. Ik heb hier al veel voor geprobeerd en nu heb ik me laten vertellen dat Echinachea kan helpen bij het ondersteunen van een gezond milieu in de blaas. Ook stimuleren ze je immuunsysteem wat goed is voor je weerstand.
 • Soms gebruik ik magnesium, dit doe ik in periodes dat ik veel last heb van krampen in mijn kuit.. Dit had ik veel in mijn zwangerschap, maar heb ik alsnog soms. Ik denk dat dit komt omdat ik veel aan krachttraning doe. Door magnesium te slikken kunnen je spieren beter ontspannen wat bij krampen erg prettig is.
 • Slapen: Als er iets ook heel belangrijk is voor je weerstand, dan is het voldoende slaap. Dat sluit ook nauw aan bij ontspanning. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen van je dagelijkse bezigheden en zodat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Ook vermindert slaap stress en een verminderd stress-niveau is heel helpend voor een goede weerstand. Ze zeggen niet voor niets: ‘Slaap is het beste medicijn’, maar wij moeders weten allemaal wel hoe niet vanzelfsprekend een goede nachtrust is 😉

Ik ben benieuwd wat jullie zoal doen om je weerstand een boost te geven en of jij nog fijne tips ter aanvulling hebben. Ook ben ik benieuwd of jullie vitamines en supplementen slikken en zo ja, welke? Laat je reactie achter bij de comments

#KellycaresseAd.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • simpel, met een snufje liefde
  1 november 2016

  Veel groente en fruit is inderdaad erg gezond en verder frisse lucht in je huis.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Griezelig lekkere hapjes voor HalloweenMy Profile

 • Ellen
  1 november 2016

  Ik eet vooral gezond, denk aan mijn groenten en fruit. Daarnaast slik ik een multivitamine speciaal voor borstvoeding. Maar nog ben ik snotverkouden hoor. Dat komt omdat de kinderen dit meenemen van het kinderdagverblijf. Dus de dropjes, zakdoekjes en Citrosan staan hier op mijn nachtkastje ?
  Ellen onlangs geplaatst…Hoe ging het met mijn blogdoelen van oktober?My Profile

 • Josan
  1 november 2016

  Vooral op tijd slapen doet wonderen. Ik merk het meteen aan mijn keel als ik te laat naar bed ben geweest. Die gaat pijn doen en dan word ik ziek. Ik slik maar heel zelden vitamine pillen. Gevarieerd eten van groentes en fruit vind ik belangrijk. De kinderen krijgen ene vitamine pilletjes voor extra weerstand.
  Josan onlangs geplaatst…Wat voor een moeder-dochter relatie heb jij?My Profile

 • Carlijn
  1 november 2016

  Magnesium… goede! Nooit aan gedacht omdat het voor mij niet het meest voor de hand liggende mineraal is. Maar fijn dat het voor jou zo goed werkt. Mijn weerstand is van nature wel oké, ben nooit ziek en zelden verkouden en ik slik niks extra’s. Lucky me, denk ik? 🙂
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: een dag met A&M (plog)My Profile

 • Saskia
  1 november 2016

  Slapen is inderdaad een goede. Vit d gebruik ik ook altijd ook al geef ik geen borstvoeding meer.
  Saskia onlangs geplaatst…Anticonceptie voor mannenMy Profile

 • Nicole
  1 november 2016

  Mijn dochter krijgt wel een vitamine pil ik zelf slik niets. Slapen doet wel veel inderdaad!
  Nicole onlangs geplaatst…5x herfst knutsels | uitslag herfst blogfeestjeMy Profile

 • Malou
  1 november 2016

  Handig artikel, mijn weerstand kan op dit moment ook wel een boost gebruiken!
  Malou onlangs geplaatst…Nomi’s geboorte in foto’sMy Profile

 • Liset
  1 november 2016

  Ik probeer goed mijn fruit en groente binnen te krijgen en ik slik vitamine D omdat ik daar een tekort aan heb. Maar ik zou zeker.nog wel wat extra’s erbij willen nemen voor die extra weerstand :).
  Liset onlangs geplaatst…Clinique Swap Event: Ruil je eigen make-up om voor een nieuw Clinique beautyproduct!My Profile

 • Marije
  1 november 2016

  Ik eet gevarieerd en slik elke dag multivitaminen en extra vitamine D. Vitamine D heeft ook een positief effect op je gemoedstoestand trouwens. Slapen zou ik wel voldoende willen doen, maar mijn baby denkt daar anders over 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Oktober, wat was je leuk!My Profile

 • Leonie
  1 november 2016

  Ik probeer genoeg groente en fruit te eten. Ook slik ik multivitamine voor borstvoedingsmama’s, met idd ook vitamine D!
  Leonie onlangs geplaatst…Post Pregnancy TagMy Profile

 • Dita
  1 november 2016

  Gezond eten is denk ik het belangrijkst. Zelf.zorg ik ervoor dat ik voldoende groente en fruit krijg en voldoende beweeg. Vaak op de fiets naar het werk, veel wandelen en fietsen met Mila.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Oktober 2016 #2My Profile

 • Melissa
  1 november 2016

  Hier ook magnesium (wel citraat!), vitamine C en vitamine D. En Omega 3. Het gros van Nederland heeft vitamine D tekort zonder dat men het weet, is belangrijkste vitamine die wel 2000 processen aanstuurt in je lijf. Bizar hè!
  Melissa onlangs geplaatst…Geen stress; mama heeft alles onder controle!My Profile

 • Romy
  1 november 2016

  Handige tips! Vooral dat van de tabletten wist ik nog niet. Van slapen merk ik inderdaad dat het veel scheelt als je een goede nachtrust hebt.
  Romy onlangs geplaatst…Maandoverzicht: oktober in vogelvluchtMy Profile

 • Loes Johanna
  1 november 2016

  Slaap is bij mij inderdaad heel belangrijk, een paar nachten minder of slecht slapen en ik word direct ziek helaas. Slik nu een multi vitamine voor zwangere vrouwen, lees hier in de comments ook over een voor borstvoedingmama’s, maar eens naar kijken voor na de bevalling.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 19 en 20My Profile

 • Dees
  1 november 2016

  Ik heb het hopelijk al gehad die verkoudheid maar idd sporten en goede voeding scheelt veel.
  Slapen en een dreumes gaat hier nog niet helemaal samen
  Dees onlangs geplaatst…Laatste deel van mijn zwangerschap en de te vroege bevalling.My Profile

 • Lieke - Life As Lieke
  1 november 2016

  Wat een goede tips! Vooral slaap en ontspanning is weleens lastig..
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Vette harenMy Profile

 • Vanessa
  1 november 2016

  Goede tips! Ik ben ook chronisch ziek, heb slaapstoornissen en mijn weerstand is ver zoek. Ik neem elke dag vitamine D en magnesium als vitamine supplementen. Ik hoop voor jou dat die Echinachea druppels zullen helpen om blaasontstekingen te voorkomen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Boek: De romantische komedie – Stephanie CoorevitsMy Profile

 • Sandra
  1 november 2016

  Thanks voor de tips! Ik kan ze goed gebruiken, want ben nu echt niet lekker…
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: NATIONALE GEZONDHEIDSTEST, SPORTSCHOOL & GRIEPERIGMy Profile

 • karlien
  1 november 2016

  Op tijd naar bed inderdaad, groente en fruit eet ik in de zomer ook voldoende, Dus in cd winter niet veel meer 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Kamperen in Frankrijk met kinderenMy Profile

 • Hilde
  1 november 2016

  Ik slik dagelijks 1000mg vitamine C,
  magnesiumspray voor onder de voetzolen, dan slaap ik heel vast en diep. En goed voor het herstellen van je spieren.
  en mijn man hetzelfde, maar die slikt nu extra vit d vanwege de nachtdiensten.
  Eerder slikte ik ook visolie capsules, maar ik weet niet of dat meer waarde heeft… veel vis eten we niet..
  Echinaforce tabletten werken voor mij ook echt super, met name toen ik pfeiffer had.

 • Femke
  1 november 2016

  Ik heb altijd een best goede weerstand gehad. Ik probeer voldoende te slapen ‘s nachts en ik ben met regelmaat buiten. Verder neem ik geen extra vitamines, sport ik wel regelmatig en probeer ik op mijn eten te letten.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Yase Cosmetics dagcrème en serumMy Profile

 • Annemijn
  1 november 2016

  Ik probeer voldoende groente en fruit te eten. Verder ben ik er niet zo mee bezig.
  Annemijn onlangs geplaatst…Hoe ik als blogger opgelicht werd door een bedrijf…My Profile

 • MetMirjam
  1 november 2016

  Bedankt voor je tips! Wij letten vooral op genoeg groente en fruit en ook lucht ik regelmatig in huis – heerlijk die frisse lucht, ook in de winter!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Help, ik ben oma geworden!My Profile

 • Linda
  1 november 2016

  Zou je eens een artikel willen schrijven over jouw tips van het voorkomen/verhelpen van een blaasontsteking? Ik denk dat veel vrouwen hier last van hebben! 🙂

 • Mira
  1 november 2016

  Vitaminen zijn hier ook altijd in huis te vinden.
  Mira onlangs geplaatst…Nog niet zwanger – Wanneer ga je naar de dokter?My Profile

 • rachel
  1 november 2016

  ik mag geen fruit dus heb daar mijn suplimenten voor de arts voor om mijn weerstand een beetje op pijl te houden maar voldoende slaap is echt een aanrader!!
  rachel onlangs geplaatst…What did i eat week 43My Profile

 • Gerdi
  1 november 2016

  Super tips! Ik probeer vooral gezond te eten en voldoende fruit. De kinderen krijgen iedere dag een vitaminepil, zelf slik ik alleen als ik ziek ben een hoge concentratie vitamine C.
  Gerdi onlangs geplaatst…Dagje uit | JulianatorenMy Profile

 • Lilian
  1 november 2016

  Goed artikel, ik kan inderdaad wel een boost gebruiken. Niet helemaal fit en ontzettend verkouden. Ik had eigenlijk nooit nagedacht over vitamine pillen, misschien moet ik dat maar eens gaan nemen. Mijn zoontje geef ik elke dag wel vitamine D.
  Lilian onlangs geplaatst…Wat zou ik nou graag willen in het leven?My Profile

 • Luna
  1 november 2016

  Laatst heb ik gelezen (op meerdere plekken) dat wisseldouches en koud afdouchen heel goed zouden zijn voor je weerstand (en voor je huid en haar). Ik ben ermee begonnen en eerlijk gezegd was ik nogal huiverig, maar het voelt heerlijk verkwikkend en voel me gelijk wakker ‘s morgens. Na het douchen word ik vanzelf weer lekker warm. Ik heb ook spontaan minder jeuk, mijn huid is niet meer droog(warm douchen droogt uit) en voor de bloedsomloop is dit ook erg goed. Het is een opgave en elke keer weer een strijd om onder die koude stralen te gaan staan, maar het voelt uiteindelijk heerlijk. Ik begin eerst met warm, dan ga ik fases naar kouder water, zo is het goed te behappen.
  Luna onlangs geplaatst…En toen was het november…My Profile

 • irma
  1 november 2016

  Veel groente en fruit (proberen) te nemen, verder gebruik ik eigenlijk geen vitaminen of supplementen…
  irma onlangs geplaatst…Warm en knus op de bank!My Profile

 • jodi - liefthuis
  1 november 2016

  Slapen, slapen, slapen en slapen. Dat werkt bij mij het beste, al is gezond eten en vitamines ook belangrijk.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De kou is zo slecht nog niet…toch? + WIN Sans-Online shoptegoedMy Profile

 • Lize
  1 november 2016

  Slapen, gezond eten, ontspannen, bewegen en veel buiten zijn. Ik zou nog wel wat meer echt mogen sporten naast veel wandelen. En vitaminepillen zijn misschien toch wel een goed idee.
  Als ik toch verkouden of ziek ben: antigripine!
  Kamillethee en cranberrysap zijn ook goed tegen blaasontstekingen. Ik had het snel te pakken tijdens mijn zwangerschap en het ziekenhuis raden dat aan.

 • Lifeaholic.nl
  1 november 2016

  Handig artikel! Wat extra weerstand in deze periode van het jaar kan zeker geen kwaad! Zelf probeer ik voldoende fruit te eten en mijn conditie op peil te houden! Lekker op tijd naar bed helpt bij mij meestal ook wel ?Zo lig ik nu al in bed met mijn tablet op schoot ?
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Persbericht: Het ideale kledingstuk dankzij LieveJoseeMy Profile

 • Linda
  2 november 2016

  Alles check, alleen dat slapen zou lekker zijn. Nachtvoedingen helpen niet mee.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.