etso1

De weerstand, dit woord hoor je regelmatig voorbij komen. Zeker wanneer het seizoen verandert en iedereen om je heen verkouden wordt. Maar ook wanneer je een kindje op een vieze ondergrond ziet kruipen ‘Is goed voor de weerstand’. Als ik naar mezelf kijk, weet ik dat ik me bewust moet zijn van mijn weerstand. Ik ben chronisch ziek, heb een druk leven, ben moeder van twee kleine kindjes, allemaal factoren die mijn weerstand onder druk zetten. Ik deel je vandaag wat tips van de dingen die ik doe om mijn weerstand een boost te geven en ben ook benieuwd naar die van jou!

Mijn tips om je weerstand een boost te geven!

 • Gezonde voeding: Ik denk dat dit nog wel de belangrijkste is. Voldoende groente en fruit eten, gezonde eiwitten, vezels en de goede vetten. Gezonde voeding is de basis van een goede weerstand, het kan je helpen om beter weerbaar te zijn tegen allerlei ziektes (onschuldige zoals verkoudheid tot virussen).
 • Sporten: Met sporten verhoog ik ook mijn weerstand, ik maak mijn lichaam er sterker mee. Ik verhoog mijn conditie en uithoudingsvermogen en versterk mijn vitale organen. Dit verhoogt mijn gezondheid wat de kans om ziektes kan verminderen.
 • Buitenlucht: Zorg voor voldoende frisse lucht en dus buitenlucht. Lekker wandelen met de kinderen, sinds kort kunnen we weer fietsen met het hele gezin, frisse lucht is goed voor je luchtwegen en daglicht helpt tegen winterdepressies en stress.
 •  Ontspanning: Naast sporten, is ontspanning ook heel belangrijk voor een goede weerstand. Ontspanning zorgt ervoor dat je stress vermindert en stress is niet zo goed voor je weerstand. Ontspannen betekent voor mij heerlijk een serie kijken op de bank, uitgebreid koken, spelen met mijn kinderen, iets leuks doen met vriendinnen of een datenight met Yannick.
  • Vitamine: Naast gezond eten en drinken, slik ik ook vitamines. Etos heeft hun vitamine en mineralen assortiment vernieuwd. Dit assortiment biedt allerlei supplementen aan om jouw weerstand en gezondheid een boost te geven. Zelf gebruik ik:
   – Vitamine D. Ik geef borstvoeding en daarbij wordt het aangeraden om vitamine D te nemen. Dit zorgt voor sterke tanden en botten maar ook voor een betere opname van calcium en fosfor in je lichaam.

etos2

etos3

 • etos4  Etos Multi immuun bruistablet (mandarijnsmaak): Deze is suikervrij (een pluspunt voor mijn diabetes) en bevat allerlei vitamines en mineralen als aanvulling op de dagelijkse voeding.
 • Echinachea druppels: Zoals jullie weten ben ik erg gevoelig voor blaasontstekingen. Ik heb hier al veel voor geprobeerd en nu heb ik me laten vertellen dat Echinachea kan helpen bij het ondersteunen van een gezond milieu in de blaas. Ook stimuleren ze je immuunsysteem wat goed is voor je weerstand.
 • Soms gebruik ik magnesium, dit doe ik in periodes dat ik veel last heb van krampen in mijn kuit.. Dit had ik veel in mijn zwangerschap, maar heb ik alsnog soms. Ik denk dat dit komt omdat ik veel aan krachttraning doe. Door magnesium te slikken kunnen je spieren beter ontspannen wat bij krampen erg prettig is.
 • Slapen: Als er iets ook heel belangrijk is voor je weerstand, dan is het voldoende slaap. Dat sluit ook nauw aan bij ontspanning. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen van je dagelijkse bezigheden en zodat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Ook vermindert slaap stress en een verminderd stress-niveau is heel helpend voor een goede weerstand. Ze zeggen niet voor niets: ‘Slaap is het beste medicijn’, maar wij moeders weten allemaal wel hoe niet vanzelfsprekend een goede nachtrust is 😉

Ik ben benieuwd wat jullie zoal doen om je weerstand een boost te geven en of jij nog fijne tips ter aanvulling hebben. Ook ben ik benieuwd of jullie vitamines en supplementen slikken en zo ja, welke? Laat je reactie achter bij de comments

#KellycaresseAd.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Mijn tips om je weerstand een boost te geven!”

 1. Ik eet vooral gezond, denk aan mijn groenten en fruit. Daarnaast slik ik een multivitamine speciaal voor borstvoeding. Maar nog ben ik snotverkouden hoor. Dat komt omdat de kinderen dit meenemen van het kinderdagverblijf. Dus de dropjes, zakdoekjes en Citrosan staan hier op mijn nachtkastje ?
  Ellen onlangs geplaatst…Hoe ging het met mijn blogdoelen van oktober?My Profile

 2. Vooral op tijd slapen doet wonderen. Ik merk het meteen aan mijn keel als ik te laat naar bed ben geweest. Die gaat pijn doen en dan word ik ziek. Ik slik maar heel zelden vitamine pillen. Gevarieerd eten van groentes en fruit vind ik belangrijk. De kinderen krijgen ene vitamine pilletjes voor extra weerstand.
  Josan onlangs geplaatst…Wat voor een moeder-dochter relatie heb jij?My Profile

 3. Magnesium… goede! Nooit aan gedacht omdat het voor mij niet het meest voor de hand liggende mineraal is. Maar fijn dat het voor jou zo goed werkt. Mijn weerstand is van nature wel oké, ben nooit ziek en zelden verkouden en ik slik niks extra’s. Lucky me, denk ik? 🙂
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: een dag met A&M (plog)My Profile

 4. Ik eet gevarieerd en slik elke dag multivitaminen en extra vitamine D. Vitamine D heeft ook een positief effect op je gemoedstoestand trouwens. Slapen zou ik wel voldoende willen doen, maar mijn baby denkt daar anders over 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Oktober, wat was je leuk!My Profile

 5. Slaap is bij mij inderdaad heel belangrijk, een paar nachten minder of slecht slapen en ik word direct ziek helaas. Slik nu een multi vitamine voor zwangere vrouwen, lees hier in de comments ook over een voor borstvoedingmama’s, maar eens naar kijken voor na de bevalling.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 19 en 20My Profile

 6. Ik slik dagelijks 1000mg vitamine C,
  magnesiumspray voor onder de voetzolen, dan slaap ik heel vast en diep. En goed voor het herstellen van je spieren.
  en mijn man hetzelfde, maar die slikt nu extra vit d vanwege de nachtdiensten.
  Eerder slikte ik ook visolie capsules, maar ik weet niet of dat meer waarde heeft… veel vis eten we niet..
  Echinaforce tabletten werken voor mij ook echt super, met name toen ik pfeiffer had.

 7. Zou je eens een artikel willen schrijven over jouw tips van het voorkomen/verhelpen van een blaasontsteking? Ik denk dat veel vrouwen hier last van hebben! 🙂

 8. Laatst heb ik gelezen (op meerdere plekken) dat wisseldouches en koud afdouchen heel goed zouden zijn voor je weerstand (en voor je huid en haar). Ik ben ermee begonnen en eerlijk gezegd was ik nogal huiverig, maar het voelt heerlijk verkwikkend en voel me gelijk wakker ‘s morgens. Na het douchen word ik vanzelf weer lekker warm. Ik heb ook spontaan minder jeuk, mijn huid is niet meer droog(warm douchen droogt uit) en voor de bloedsomloop is dit ook erg goed. Het is een opgave en elke keer weer een strijd om onder die koude stralen te gaan staan, maar het voelt uiteindelijk heerlijk. Ik begin eerst met warm, dan ga ik fases naar kouder water, zo is het goed te behappen.
  Luna onlangs geplaatst…En toen was het november…My Profile

 9. Slapen, gezond eten, ontspannen, bewegen en veel buiten zijn. Ik zou nog wel wat meer echt mogen sporten naast veel wandelen. En vitaminepillen zijn misschien toch wel een goed idee.
  Als ik toch verkouden of ziek ben: antigripine!
  Kamillethee en cranberrysap zijn ook goed tegen blaasontstekingen. Ik had het snel te pakken tijdens mijn zwangerschap en het ziekenhuis raden dat aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.