Hoe ik omga met reclame op blog/social media

kellycaressead

Duidelijkheid over reclame op blog/social media
Het leek me fijn om wat duidelijkheid te geven over reclame in de vorm van gesponsorde artikelen, social media posts en video’s. Zoals gewoonlijk verschijnen op mijn site, naast de reguliere content, ook wat gesponsorde artikelen (advertorials) die gemaakt zijn in samenwerking met bedrijven. Ook op mijn social media kanalen zie je dit terugkomen. Dit vermeld ik er altijd al bij, maar het leek me fijn om een kenmerk in het leven te roepen die voor jullie allemaal nog duidelijker en transparanter is.

Waarom reclame op blog en social media?
Ik vind het fantastisch leuk dat ik zoveel tijd kan en mag steken in het werken aan mijn blog en Youtubekanaal en het bijhouden van mijn social media kanalen. Dankzij jullie enthousiasme heb ik het mogelijk kunnen maken dat ik hier mijn baan van heb gemaakt. Om dit te realiseren werk ik samen met bedrijven en merken (adverteerders). Hier haal ik mijn inkomsten uit en daardoor kan ik zoveel tijd, liefde en aandacht in mijn site stoppen. Als er geen adverteerders waren, dan had ik er een baan naast gehad en veel minder tijd om te bloggen en te vloggen.

Ik wil jullie dus ook heel erg bedanken voor het bezoeken van mijn blog, het bekijken van mijn video’s en het volgen van mijn social media kanalen. Voor jullie een klein momentje, voor mij betekent dit dat ik kan en mag doen waar ik het meest gelukkig van word!

Hoe ik omga met reclame op blog/social media vanaf nu: 
Ik werk enkel samen met bedrijven waar ik achter sta, enthousiast over ben en die ik vind passen bij Kellycaresse. Ik ben daar kritisch in en sla aanvragen af wanneer ze niet passen bij mij en de site. Ik doe er ook mijn best voor om deze samenwerkingen zo persoonlijk mogelijk in te steken en probeer er mijn ervaringen in te delen en er een leuk artikel/video van te maken. Deze samenwerkingen ga ik enkel aan als ik enthousiast ben over het merk/product. 

#KellycaresseAD

Daarom zal je vanaf nu bij iedere betaald artikel (advertorial) of social media post de hashtag #KellycaresseAD vinden en die linkt naar dit artikel zodat je kunt nalezen wat hiermee bedoeld wordt. Dus zie je de hashtag onder een artikel staan, dan betekent dit dat ik betaald ben om over dit product/dienst te schrijven. Wanneer ik een product/dienst krijg, dan zal ik dit in de geschreven tekst erbij zetten. Op Youtube zal ik dit aanduiden door in de videobeschrijving te vermelden dat het om een samenwerking gaat. Staat er niets bij, dan kun je er vanuit gaan dat ik dit product/dienst zelf gekocht heb. In beide gevallen ben ik enthousiast over het  merk/product en deel ik mijn ervaringen met veel plezier.

Ik heb dit idee niet zelf bedacht, maar zag dit op de site van Annic Van Wonderen en haar artikel over sponsoring op blogs en social media waarop zij vervolgens haar eigen hashtag bedacht. Als lezer en kijker van haar site en kanalen, merk dat ik dit ook een prettige manier vind om duidelijkheid te zien over eventuele samenwerkingen. 

Ik ben natuurlijk benieuwd wat jullie van deze hashtag vinden, en ben je blogger/vlogger, dan ben ik benieuwd hoe jij met dit onderwerp omgaat.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

50 gedachten over “Hoe ik omga met reclame op blog/social media”

 1. Ik vind het heel erg duidelijk hoe je dit hier aangeeft. Ik geef op mijn blog altijd aan als het artikel een gesponsord artikel of artikel die ik ontvangen heb betreft. Ik vind de ‘eigen’ hashtag leuk bedacht. De advertorials op jouw blog vind ik nooit ‘te veel reclame’ maar het staat altijd dicht bij jou en je blog en dat is prettig om te lezen en bovendien geloofwaardig.. wat voor alle partijen het meest belangrijk is :-).
  Femke onlangs geplaatst…Review: Maybelline Master Contour sticksMy Profile

 2. Ik gebruik geen # bij een advertorial of samenwerking, maar heb door een ontwerper een afbeelding laten maken die ik eronder plaats. Op mijn pagina over samenwerkingen maak ik dat ook goed duidelijk dus lezers weten waar ze aan toe zijn. Daar leg ik ook alles uit dus alles is open en transparant voor iedereen. Mijn mediakit staat dus ook gewoon op de site, ik vind ook dat dat fijn is voor eventuele adverteerders die informatie willen hebben en het scheelt mij weer rondmailen 😉 Kortom, al die info is te vinden en op die manier ook helder.
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…De laatste trends op het gebied van geboortekaartjes!My Profile

 3. Duidelijk idee! Ik krijg soms héle vage samenwerkingen aangeboden (dat zal jij nog wel vaker hebben, haha) en sla veel af. Deels omdat ik het niet bij mij/mijn blog vind passen en deels omdat het bij mij hobby is en ik niet teveel “druk” wil voelen. Maar echt toffe samenwerkingen sla ik niet af! Ik vermeld het altijd onder het artikel 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…Alleen met de baby, bloggen en nieuwe shoes!My Profile

 4. Netjes om het aan te geven richting je lezers, maar ook heel fijn te weten dat je alleen samenwerkt met de merken waar je echt achter staat. Ik heb nog geen grote samenwerkingen waar ik voor betaald wordt, maar wel waar ik over een product mag schrijven die ik heb gekregen en als mensen kopen via de link in mijn blog ik daar geld voor krijg.

  Raad je het aan om hier ook iets voor te bedenken?
  Ik zet nu sowieso in die artikelen in samenwerking met erbij, maar moet er wat extra’s vind je?
  Jessica onlangs geplaatst…*Mooie trendy sieraden van aperfectgift.nlMy Profile

 5. Helemaal duidelijk! Zelf blog ik wel maar heb niks met bedrijven te maken omdat ik gewoon (te) klein ben daarvoor. Of tenminste, ik niet, maar mijn blog 😛 haha. Dus daar kan ik geen antwoord op geven.
  Maar zelf vind ik het wel altijd chill als bloggers gewoon open en eerlijk zeggen wanneer iets gesponsord is, wel zo eerlijk! En met een hashtag natuurlijk gelijk duidelijk, dus top!
  Mya onlangs geplaatst…Gran Canaria week 2My Profile

 6. Heel duidelijk en eerlijk! Je hebt me aan het denken gezet, misschien ga ik ook wel een soort van hashtag creëeren om te zorgen voor duidelijkheid voor mijn lezers. Ik ben lang nog niet zo groot als jij, maar een goed begin is het halve werk.

  Fijne dag! Liefs Sylvia

 7. Wat fijn dat je er zo duidelijk over bent. Ik irriteer me soms mateloos als t niet duidelijk is bij collegabloggers. Soms is iets zo duidelijk gesponsord en staat er niets bij of enkel #mamablogger. Dat vind ik geen duidelijke omschrijving. Zelf krijg ik enkel producten maar ook daar meld ik duidelijk dat het gesponsord word. Met een afbeeldibg onderaan de blog en op IG met #spon. Dan is het voor iedereen duidelijk.
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…Verjaardagsactie voor NolaMy Profile

 8. heeyy lieve kelly ik kijk altijd je video”s ik vindt het super leuk om te kijken ook al ben ik nog best jong ik ben al ongeveer 1 jaar geaboneerd
  ik zou het super leuk vinden om de winactie te winnen van de thee ik drink als ik thuis ben heel de dag door thee
  je vloggs en video’s zijn super leuk!❤ liefs conny? #kellycarreseAd

 9. heeyy lieve kelly ik kijk altijd je video”s ik vindt het super leuk om te kijken ook al ben ik nog best jong ik ben al ongeveer 1 jaar geaboneerd
  ik zou het super leuk vinden om de winactie te winnen van de thee ik drink als ik thuis ben heel de dag door thee
  je vloggs en video’s zijn super leuk!❤ liefs conny? #kellycarreseAd

 10. Goed dat je het zo duidelijk maakt Kelly! Ik hoor van veel andere bloggers dat de lezers/kijkers bang zijn dat hun mening niet meer oprecht is als je wordt betaald! Ik denk dat ze zich er niet druk om moeten maken, het is alleen maar fijn dat zoveel bloggers kunnen leven van hun blog of YouTube kanaal en dat ze worden betaald doet niet af aan het feit dat je nog steeds en product niet fijn kan vinden. Goed artikel. Groetjes

 11. Leuke blog, je moet inderdaad alleen samen werken met bedrijven waar jij je goed bij voelt en geen gekke dingen aannemen voor geld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.