TIPS: Het hele jaar door genieten van de tuin!

Het hele jaar door genieten van de tuin!

In deze kouden maanden hebben we door dat we eigenlijk het grootste gedeelte van de tijd binnen zitten, wat natuurlijk erg zonde is, aangezien we een mooie tuin hebben waar we optimaal gebruik van willen maken. Het is natuurlijk niet zo lekker om met dit koude weer in de tuin te gaan zitten, dus ik ben op zoek gegaan naar een oplossing. Al snel kwam ik bij de welbekende serre terecht. Iedereen kent een serre wel en het is ideaal om extra ruimte, licht en buitengevoel te creëren aan de woning. Echter vond ik ook een oplossing die me misschien wel meer aansprak, namelijk een tuinkamer. Een tuinkamer lijkt op een serre, maar is, in tegen stelling tot een serre, een niet-geïsoleerd systeem. Met een tuinkamer kan je dus langer genieten van je tuin! Om het wat duidelijker te maken heb ik een aantal voordelen van zo’n tuinkamer omgezocht voor jullie.

Elk seizoen kan je buiten zitten

Om het beginnen het belangrijkste voordeel: we kunnen elk seizoen van het jaar buiten zitten zonder dat we doodgaan van de kou. Over het algemeen brengen we in de zomer en de lente al genoeg tijd buiten, maar met een tuinkamer zouden we in de winter en herfst wel meer kunnen genieten van onze mooie tuin. Ook als het regent, sneeuwt of hard waait kunnen we zo genieten van het buitenleven. Wanneer het toch koud is, kan er altijd een kacheltje worden aangezet om de kamer op te warmen. Echter is dit vaak niet nodig, aangezien de glazen ruimte al gauw warm aanvoelt.

Het hele jaar door genieten van de tuin!

Goed te betalen

Natuurlijk willen we wel letten op onze portemonnee. Een tuinkamer is namelijk een flinke investering en daarom zijn we nu druk bezig met de mogelijkheden die we hebben. Gelukkig is een tuinkamer wel een stuk voordeliger als bijvoorbeeld een serre. Er hoeft namelijk geen uitbouw plaats te vinden aan de woning.

Onze eigen wensen erin toepassen

Gelukkig zijn er verschillende soorten tuinkamers beschikbaar en kunnen we het zelf aanpassen aan hoe we het graag willen hebben in onze tuin. We zitten er bijvoorbeeld aan te denken om schuifwanden erin te zetten, zodat we in de zomer overdag ook veel frisse lucht in de kamer kunnen krijgen. Zo’n schuifwand zorgt er ook nog eens voor dat we een mooie overgang hebben tussen ons huis en onze tuin. 

Ik ben al redelijk enthousiast over het idee om een tuinkamer te plaatsen. Misschien is het op dit moment nog niet de juiste tijd, maar we zullen het idee altijd in ons achterhoofd houden en wie weet staat er in de toekomst een tuinhuis in onze mooie tuin.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.