Jeej, we zijn begonnen met de KC Budget Challenge 2020! Ruim 2000 dames doen met mij mee en hebben het gratis e-book inmiddels ontvangen in hun mailbox en de meesten doen ook gezellig mee in de Facebook community om elkaar te motiveren. Ik heb de eerste weekboodschappen gedaan van het budget voor ons en heb dit weekend al heel bewust budgetproof activiteiten gedaan. In deze blog vertel ik ons weekbudget, onze doelen en deel ik hoe wij het komende maand gaan aanpakken.

KC Budget Challenge 2020: We zijn begonnen en ons weekbudget

Ik heb in totaal €300 euro gepind voor komende maand. Dit bedrag is voor boodschappen, luiers en verzorgingsartikelen maar ook extraatjes zoals buiten de deur eten of koffie drinken of onvoorziene kosten. Ik heb gerekend op €60 euro boodschappen per week, maar hierbij mag ik de voorraad die er nog is opmaken. Ik vind het namelijk budgetproof om te leren eerst op te maken wat je hebt, voor je nieuwe artikelen koopt. Hierdoor zal het de eerste 1-2 weken makkelijk zijn om voor dit budget weekboodschappen te doen, maar die voorraad raakt op ;). Uiteindelijk is het doel om na die duurdere decembermaand weer meer bewustwording te creëren over ons uitgaven patroon en deze bewustwording mee te nemen tijdens de komende maanden. Budgetteren en sparen hoeft helemaal niet saai te zijn. Met eenvoudige trucjes kun je tientallen euro’s besparen elke maand wat op jaarbasis een mooi bedrag is voor leuke extra’s of voor op de spaarrekening.

Naast dat we dit als budget hebben, willen we zoveel mogelijk budgetproof uitstapjes en activiteiten doen. Gebruik maken van ons Efteling abonnement als uitstapje bespaart ons een hoop, ten opzichte van een bezoekje Monkey Town bijvoorbeeld. Maar ook uitstapjes naar de speeltuin, gezellige wandelingen in de bossen, fietstochten maken of gewoon thuis spelletjes spelen. Hierbij is het de bedoeling om dus niet bij ieder uitstapje een cafe op te zoeken voor een koffietje of lunch buiten de deur 😉 maar dit thuis te nuttigen of als gezellige picknick mee te nemen.

In het maandbudget neem ik de kosten voor benzine, hypotheek, verzekeringen niet mee omdat ik me wil focussen op de kosten die we in deze maand al kunnen besparen en omdat dit ook voor ieder gezin er anders uit zal zien.

Ik zal jullie op Instagram in de stories meenemen in onze budgetchallenge avonturen en elke vrijdag komende maand kun je een nieuwe video verwachten op mijn Youtube kanaal. Komende vrijdag zal dit een budget boodschappen shoplog zijn met de eerste weekboodschappen voor €60.00 en de week erop deel ik een leuk eetdagboek met hoe we gezond, vegetarisch eten van dit budget met ons gezin van 5 inclusief recepten en hoe ik alles bereid. De week erop deel ik weer een boodschappen shoplog en kies ik ervoor de boodschappen te bestellen bij een supermarkt. Zal dit dan ook nog lukken met dit budget? En de laatste week zal ook weer een eetdagboek zijn met recepten en inspiratie om budgetproof gezond te eten voor het hele gezin.

Ik heb er mega veel zin in! Heb jij je al gratis aangemeld? Dit kan nog via onderstaand formulier en dan krijg je het e-book gratis in je mailbox en heb je de keuze om je aan te melden voor de Facebook Community. Zie ik je daar?

Ja, ik neem graag deel aan de gratis Kellcaresse BudgetChallenge
dit veld niet invullen s.v.p.

Aanmelden kan ook via deze pagina: www.kellycaresse.nl/kc-budgetchallenge/

Veel succes allemaal!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “KC Budget Challenge 2020: We zijn begonnen en ons weekbudget”

  1. Dat Efteling abonnement dat is pas een kostenpost haha.
    Succes met de challenge. 300 voor een gezin van 6 is inderdaad niet veel 🙂

  2. Echt top dit Kelly! Wat goed van de €300 voor boodschappen en ook luiers etc. Zelf probeer ik normaal rond de €450 uit te geven aan boodschappen, maar geef ik wekelijks nog Iets van €50 uit bij Kruidvat/Etos.. en wij zijn een gezin van 3, 2 volwassene en zoontje van 1,5.
    Dat kan dus zeker beter! Ik ben heel benieuwd naar je boodschappenlijstje vrijdag. Waar ik ook vaak de mist in ga is dag ik onverwChts bezoek krijg of op bezoek ga. Dan wil ik toch andere en lekkere dingen in huis hebben en ga ik weer een keer extra.
    Sowieso gaan we 2/3 keer extra naar de winkel naast de weekboodschappen en gooi ik eigenlijk ook teveel weg..! Ik ben heel gemotiveerd om hieraan te werken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.