Suikervrij eten tips

Suikervrij eten tips challenge: Wie mijn blog al langer volgen weten dat ik deze suikervrije challenge al eens eerder heb uitgevoerd. Ik wil er opnieuw voor gaan, suikervrij eten. Althans, ik wil voor 80% suikervrij gaan eten, en 20% speling hebben om af en toe wat te snoepen of suikers te nemen die per ongelijk in bepaalde producten of gerechten zitten. Waarom een suikervrije challenge? Omdat ik mij fitter en energieker wil voelen. Suikers en hormonen hebben een verband met elkaar. Op hormonaal gebied heeft mijn lichaam heel wat te verduren gehad. Een heftige zwangerschap, mijn schildklier die ontregelt is geweest (schildklierhormonen waren verstoord),  en diabetes is ook een hormonale ziekte, doordat het insuline hormoon in mijn lichaam niet meer door mijn alvleesklier wordt aangemaakt. Dan komt er nog bij dat ik borstvoeding geef waardoor veel hormonen die in mijn zwangerschap ontstaan zijn nog aanwezig zijn en blijven. Suikervrij eten kan een manier zijn om je fitter te gaan voelen en ook om je hormonen meer in balans te krijgen. Dit hoeft geen oplossing te betekenen maar het is zeker het proberen waard. Mijn energie niveau is nog helemaal niet hoog en daar wordt ik letterlijk moe van. Ik wil me fitter gaan voelen en ik heb het idee dat zoetigheid daar niet aan bijdraagt. Hoe mijn menu en eetpatroon eruit gaat zien als ik suikervrij ga eten? Dat wil ik vandaag met jullie in deze foodie friday delen. Ik zal jullie later ook updates gaan geven met hoe het gaat. Heb je ook zin om mee te doen met de challenge? Voel je vrij en klets met me mee, dan kunnen we elkaar motiveren.

Suikervrij eten tips

Met suikervrij eten bedoel ik, het zo min mogelijk eten of drinken van geraffineerde of kunstmatige suikers. Geen witte suiker in de thee, geen koek en snoep, geen normale chocolade, geen frisdranken en nog veel meer. In maaltijd pakjes en zakjes zitten erg veel geraffineerde suikers zonder dat we dit zelf door hebben. Ik wil dus natuurlijk gaan koken zonder pakjes of zakjes. Ook ben ik al een paar weken mijn eigen brood zonder suiker aan het bakken. Ik laat je een voorbeeld menu zien van de opties hoe ik mijn suikervrije  eetpatroon eruit wil laten zien:

Suikervrije Ontbijt tips:

 • Havermoutpap gemaakt met melk, kaneel, havervlokken, honing en fruit. Superfoods en noten toevoegen.
 • Griekse of turkse yoghurt met fruit, kaneel, rozijnen, noten, zaden en superfoods
 • Havermout/banaan/ei pannenkoekjes met suikervrije natuur jam.
 • Zelfgebakken suikervrij brood met hartig beleg.

healthy Lunch:

 • Zelfde opties als hierboven.
 • Rijstwafels met suikervrije pindakaas.
 • Omelet op suikervrij brood.
 • Salade met tomaat, avocado, kip, quinoa.

Gezond en suikervrij avondeten:

 • Normale maaltijden zoals aardappelen groente en vlees
 • Stamppot zelfgemaakt
 • Pasta en rijstgerechten met zelfgemaakte sauzen.
 • Enz.

Suikervrije tussendoortjes:

 • Fruit
 • Dadels
 • Smoothies
 • Handje superfoods (goji bessen, cranberry’s, rozijnen, moerbeien)
 • Groente snacks (avocado, cherry tomaatjes, komkommer)
 • Stukje zelfgebakken bananenbrood
 • Handje nootjes (cashewnoten, amandelen, walnoten, pecannoten)
 • rijstwafel met pindakaas
 • rijstwafel met kaas of ander beleg
 • Gezonde bounty snacks
 • Gezonde twix snacks
 • Een van deze suikervrije tussendoortjes
 • In het weekend een schaaltje naturel chips (meestal is dit suikervrij)
 • Stukje pure chocolade

Een paar extra tips

 • Geen alcohol drinken.
 • 2 cheat snack momenten per week
 • Minimaal 2 liter water per dag
 • Veel groene thee drinken, is lekker en goed voor de stofwisseling en bomvol gezonde anti-oxidanten

Dit is geen leefstijl om af te vallen, dit is een leefstijl om gezonder te leven om meer energie te krijgen en me fitter te gaan voelen. Ik geef borstvoeding dus ik moet goed en voldoende eten op een dag. Ik probeer dit dan ook zo gezond mogelijk te doen. Ik wil gewoontes als taartjes bakken met suikers gaan vermijden maar gezonde alternatieven gaan bakken. Ik blijf dus wel voldoende vetten eten, maar ook koemelk en tarwe producten. De tarwe producten pak ik dan wel in de volkoren of spelt varianten.

Zo hoop ik voor 80% suikervrij te eten, met uitzonderingen en extraatjes zo nu en dan toegestaan. Vriendinnetje Suzanne heeft mij in ieder geval weer helemaal geïnspireerd voor een gezondere leefstijl!Ik ben er helemaal klaar voor, ik wil gaan voor meer energie, een fitter lichaam en een betere gezondheid!

Tips voor suikervrije tussendoortjes vind je hier.

Wie doet er met mij mee? Hoe ga jij het aanpakken? Laten we elkaar gaan motiveren! Je kunt mijn healthy lifestyle ook volgen op mijn instagram. 

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Suikervrij eten tips”

 1. Super knap van je dat je de tijd neemt zo goed voor jezelf te zorgen. Dat schiet er bij mij vaak bij in. Ik doe mee! Zo meteen aan mijn schaaltje yoghurt/lijnzaad/zemelen.

 2. Heb het onderwerp bij Suzanne ook gelezen ja. Daar schreef ik hetzelfde: ik ben geen voorstander van iets volledig weglaten (ander verhaal als het om medische redenen is), dus ik denk juist dat het heel goed is wat je doet. Af en toe die cheat momenten zijn denk ik zelfs goed voor je lichaam. Ik ben benieuwd hoe het je vergaat en of je veel resultaat merkt. Succes!
  Marion onlangs geplaatst…Wat flik je me nou?My Profile

 3. Count me in!! Aan het eind van mijn zwangerschap probeerde ik al zoveel mogelijk te minderen met suikers (mede door de 20+ kilo die ik met 37 weken al was aangekomen) en ik had de goede hoop dit na de bevalling door te zetten! Haha nou dat heb ik geweten… De eerste weken ben je blij als je uberhaupt tijd hebt gevonden om zelf iets naar binnen te werken. Zo heb ik dus geregeld pas om 15 uur met mini marsjes & snickers “geluncht”. Ik probeer nu een paar weken via de Bodieboost principes te eten, maar binnen deze methoden valt nog wel beter suikervrij of minder suikerrijk te eten. Ik ben benieuwd naar alle lekkere dingetjes die je gaat posten!

 4. Wat goed dat je dit weer op gaat pakken! Ik heb zelf de cursus 40 dagen zonder suiker gedaan, om te kijken of mijn hoofdpijn minder zou worden. Maar helaas. Heb er wel veel ideeën aan over gehouden, maar helemaal suikervrij, dat doe ik nu niet meer… veel succes!
  Geertje onlangs geplaatst…April Wish List: Herenmode…My Profile

 5. Ik doe meee ! Maar enige nadeel is wel dat mijn guilty pleasure vooral hartig is, hihi. Ik begin aanstaande maandag in shaa Allah (God willing).
  Hoelang duurt de challenge?

 6. Ik doe sinds afgelopen dinsdag die online cursus van “ikeetsuikervrij.nl” en ik moet al gelijk toegeven dat ik 2 dagen nog niet heb bekeken, maar dat komt wel. Ik vind het knap. Ik heb zelf PCOS, ook een hormonale disbalans daardoor en wat minder suiker zou geen kwaad kunnen. Sinds dinsdag let ik ook meer op mijn eten en dat gaat goed. Ik neig minder naar zoetigheid. Hoera!
  Cindy onlangs geplaatst…Essence Longlasting Lipstick Love MeMy Profile

 7. Oh wat goed dat je dit aandurft! Ik ben zelf TE dol op suikers dus ik zou het niet kunnen volhouden. In mijn ontbijt, lunch en avondeten zit eigenlijk nooit echt toegevoegd suiker maar in mijn avondsnackje vaak wel!
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #17My Profile

 8. Ohja, I’m in! Ik eet al wel een groot deel suikervrij maar ik zou nog net een stapje verder willen gaan!
  Waar ik trouwens helemaal verslaafd aan ben is fries roggebrood met pindakaas, zo lekker!
  Alleen kwa broodbeleg doe ik wel gewoon kipfilet en rookvlees op brood, ondanks dat daar ook suiker in zit, ik heb het geprobeerd een keer niet te doen maar dat is haast onmogelijk (en duur om zelf kip voor op brood te maken). Hetzelfde met brood, ik eet dan speltbrood.
  Ik vind het erg leuk! Ik ben ook dan erg benieuwd naar je bevindingen 😉
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Eenpersoons QuicheMy Profile

 9. Knap van je! Ik ga niet meedoen omdat ik m’n dieet al beperkt en moeilijk genoeg vind, maar ik ben wel benieuwd hoe het je vergaat en naar eventuele recepten. Toevallig komt op mijn site morgen een recept online voor ontbijtmuffins zonder toegevoegde suikers!
  Elize onlangs geplaatst…Glutenvrije bloggers high teaMy Profile

 10. Ik denk dat suikervrij eten voor iedereen heel goed is, zo te zien ben je hartstikke gemotiveerd. Ik eet normaal gesproken altijd weinig suikers en zeker geen geraffineerde suikers maar de laatste dagen ben ik weer een beetje doorgeslagen met snoepen en moet ik weer even mijzelf tot orde roepen.
  Hester onlangs geplaatst…Cheat DaysMy Profile

 11. Klinkt goed, ik eet al een beetje volgens de maaltijdmogelijkheden die jij zegt, al eet ik naast hartig broodbeleg soms ook appelstroop of jam.
  Succes met de challege, ik ben erg benieuwd naar je ervaring en zou het leuk vinden om te zien wat je precies eet!

  Vandaag is de laatste dag dat je mee kan doen aan mijn winactie, doe je mee?
  xoxo Mireille
  Mireille onlangs geplaatst…OUTFIT | Black crossMy Profile

 12. Wat goed van je, hopelijk doet het veel goeds voor je lichaam!
  Je inspireert mij enorm wat betreft gezond eten.
  Vanochtend wilde ik niet naar de albertheijn en ik had geen trek, uiteindelijk ben ik toch gegaan en heb ik havermout en rijstenpap gekocht!
  De havermout was heel lekker.
  Waar koop jij zaden, zou die ook graag willen proberen, cranberry bessen zijn goed voor je blaas! 🙂

 13. Wat goed van je! Ken je de cursus van ikeetsuikervrij.nl? Ik heb hem afgelopen maand gedaan en het is echt een aanrader vond ik. Suikervrij eten heb ik nog niet gedaan, ik ging vooral voor de bewustwording, maar ik wil het wel gaan proberen binnenkort. In veel hartig beleg zit helaas ook suiker verstopt trouwens 🙁

 14. Super lief! Het gaat je lukken! Voor mij is het inmiddels een levensstijl geworden en nu weet ik niet beter dan dat ik zonder suiker kan. Ik voel niet meer die continue hunkering naar zoet 🙂 Het gaat je lukken en het levert ook zoveel fijns op; energie en een fitter lichaam <3 You go girl!
  Dagmar onlangs geplaatst…IN THE BLOGLIGHTS / Friday Favorites #11My Profile

 15. Sinds januari eet ik eigenlijk al zo min mogelijk suikers uit geraffineerde producten. Alleen cheat ik soms nog best veel en dat moet ik nog even afleren. Agave siroop kun je trouwens dan ook beter schrappen, vooral de lichte variant is gewoon bijna glucose-fructose stroop dus dat is ook bijna puur suiker.
  Carina onlangs geplaatst…My guilty pleasure – update!My Profile

 16. Interessant! Ik heb zeker iets aan je tips en ga proberen deze ook toe te passen in mijn eigen levensstijl.

 17. Wat ook een heel gezond alternatief is voor geraffineerde suikers: honing. Maar dan wel echte honing, van de imker. Het schijnt dat er in buitenlandse honing nogal eens suikers toegevoegd worden. En dat is nu juist niet de bedoeling.

  Echte rauwe honing moet je dus bij de imker kopen. Bij jou op de hoek van de straat als het even kan. Of anders elders in het dorp.

  Weet je echt geen imker te wonen om echte honing te kunnen kopen? Dan kan je honing ook online bestellen. Zoals op https://www.HONINGonline.nl

  Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.