brownies

Ik heb zo’n heerlijk recept voor jullie, namelijk voor heerlijke smeuïge brownies. Chocolade brownies welteverstaan. Ik leerde dit recept een hele tijd geleden van een vriendin en heb er zo een twist aan gegeven tot ik uitkwam op dit recept. Ik deed er een laagje poedersuiker overheen voor de look, maar dat is eigenlijk niet nodig. Deze brownies zijn krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen. Het ideale zoete hapje bij een high tea, tijdens een hormonale periode of gewoon als lekkers bij de koffie. Benieuwd hoe je deze brownies zelf maakt? Lees dan verder.

Wat hebben we nodig voor een flinke portie smeuïge brownies?
– 75 gram roomboter
– 250 gram lichte basterdsuiker
– 100 gram pure chocolade
– 2 eieren
– 2 eetlepels schenkstroop
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 30 gram cacaopoeder

Let’s bake some smeuïge brownies haha.
– Als eerst gaan we in een pannetje op au bain marie wijze, de roomboter, pure chocolade en de schenkstroop smelten. Als dit gesmolten is voeg je hier de basterdsuiker aan toe tot je een romig chocolademengsel krijgt. Laat dit mengsel afkoelen. Dit gaat sneller als je het bovenste pannetje in een kommetje koud water zet.

Zo ziet je brownie beslag er uiteindelijk uit, lekker! Maar nog niet van snoepen hoor!

– In een andere kom klop je de eieren op en voeg je hier het zelfrijzende bakmeel aan toe. Dan voeg je het afgekoelde chocolademengsel toe. Roer dit goed door tot het brownie beslag egaal is. Hierboven zie je een foto van hoe het brownie beslag er vervolgens uitziet. Het lijkt een soort chocolademousse.
– In een ovenschaal doe je wat bakpapier. Doe hier vervolgens het beslag in en bak dit in zo’n 30 minuten in de oven op 180 graden.

Laat het goed afkoelen en snijd de brownie dan in blokken van het gewenste formaat. Voor de sier besprenkelde ik er wat poedersuiker over maar dat hoeft helemaal niet. Het is een goddelijk lekkere en smeuïge brownie geworden! Smakelijk!

Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden, maak jij zelf ook wel eens brownies? Welke smaak is jouw favoriet? Ik wil dit ook nog eens gecombineerd met witte chocolade proberen, lijkt me erg lekker. Laat je reactie achter bij de comments

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Recept voor smeuïge chocolade brownies”

  1. Dat ziet er lekker uit! Wat grappig dat je schenkstroop gebruikt, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me wel erg lekker! Ik ben dol op brownies (nou ja, vooral gewoon dol op chocolade haha) dus snel een keer uitproberen.
    Doortje onlangs geplaatst…Een jongetje of een meisje?!My Profile

  2. Lekker ik maak eigenlijk nier zo vaak brownies ik heb het boek rudolph bakery dus als ij bak kies ik meestal daar een receptje uit de brownies die daar in staat heb ik al js gemaakt maar deze zijn een stuk makkelijker ik onthoud ze wel haha fijne avond liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…DIY – Steigerhouten staande vloer lampMy Profile

  3. Weer een blogje waar ik gewoon niet naar moet kijken, want wát lekker! Ik ben gek op brownie’s, alleen al door de textuur. Dit is zeker iets wat ik ga proberen, ik heb al te lang geen brownie’s gegeten.

  4. Ik ben je recept aan het proberen, maar ik zie nergens het cacao poeder terug.. Wanneer voeg je dit toe? 🙂
    Ik heb trouwens alleen ambachtelijke appelschenkstroop in huis, dus die heb ik er door gedaan. Ben heel benieuwd of je dit proeft achteraf en of het ook zo lekker is! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.