Selfcare, een hippe term en de laatste tijd hoor je hem online en offline veel voorbij komen. Stiekem weten we allemaal wel wat ermee bedoelt wordt. Maar doen we dit eigenlijk wel? En doen we dit voldoende? Ik ben er achter gekomen dat ik dit veel te weinig doe en dat dit ermee te maken heeft waardoor ik me nu soms in een soort dip begeef. Daarom deze blog, selfcare, waarom je dit vooral wel moet doen en hoe!

Wat is selfcare precies?
Letterlijk vertaalt staat het voor zelfzorg. Voor jezelf zorgen dus en daaronder verstaat alles wat je doet om je emotionele en fysieke gezondheid te ondersteunen. Te denken aan een bezoek aan de sauna, een heerlijke gezichtsbehandeling, een spa at home in de badkamer, een avondje met je vriendinnen, uit eten met je partner, of gewoon even helemaal niets, omdat jij daaraan toe bent.

Mijn Selfcare Wake-up call
Op mijn 22e levensjaar ben ik in een soort achtbaan gestapt. De achtbaan die eigenlijk al bovenaan in de top startte, want terwijl ik nog aan het afstuderen was, een huishouden runde met mijn (toen nog) vriend en een eigen bedrijfje had (hiervoor had ik een bedrijf en organiseerde ik beautykinderfeestjes aan huis) en daarnaast voor een baas werkte, kozen we ervoor om kinderen te krijgen. Vanaf mijn 22e tot nu kreeg ik 3 kinderen, startte ik mijn eigen tweede bedrijf op (wat als hobby begon maar uitliep tot zo iets groots en succesvols), zijn we tussendoor nog getrouwd, kochten we een nieuwbouwhuis dat nog volledig aangekleed en gemeubileerd moest worden en hield ik het hoofd soort van koel ;). Althans dat dacht ik. Die achtbaan kwam tot stilstand, de mijlpalen zijn behaald in korte tijd en die stilstand zorgde voor onrust. Ik ging eindelijk beseffen hoe veel ik wel niet heb gedaan in die korte tijd en dat ik eigenlijk even op adem moest komen. Tijd voor selfcare was er niet enorm veel in die tussentijd. Voor mij in ieder geval niet voldoende om tussendoor tot rust te komen en op adem te komen. En voor mij betekent selfcare : Dingen doen in mijn eentje. Boekjes lezen, in tijdschriften bladeren, naar de nagelsalon gaan, naar yoga les in plaats van die drukke workouts, of gewoon met een theetje op de bank niets doen.

Gelukkig is het wel tot me doorgedrongen dat het tijd werd voor selfcare en ik ga nu sinds een half jaar elke 3 weken naar de nagelsalon en maandelijks naar de schoonheidssalon. Heerlijk vind ik dat. En dat tijd maken om boeken te lezen of in een tijdschrift te bladeren neem ik ook weer. Ik begin in te zien hoe belangrijk dat is maar vooral ook dat ik de regie daarin moet nemen. Niet wachten totdat iemand om me heen me op die rem trapt, nee ik ben mijn eigen regisseur daarin, ik moet de grens aangeven en benoemen dat ik toe ben aan rust. Dat ik even er niet ben voor de kids, maar dat ik even mag lezen of naar de salon kan. Het komt niet aanwaaien en dat is de boodschap uit deze blog. Jij bepaalt wanneer jij toe bent aan selfcare en jij zorgt ervoor dat je dit voor jezelf mogelijk maakt. Geef dit aan bij je partner, bij lieve ouders die graag op de kinderen passen, bij vriendinnen. Goed voor anderen kunnen zorgen begint bij goede zelfzorg ben ik wel achter gekomen. Niemand heeft wat aan je als je op instorten staat. Ik liep tegen een  burn-out aan en dat was mijn wake-up call. Zorg voor jezelf lieve vrouw!

Tijdschriften lezen made simple: Readly (samenwerking)
Ik wil deze blog afsluiten met een tip die hier enorm mooi op aansluit. Verslond jij vroeger ook zoveel tijdschriften? Had jij ook allerlei abonnementen lopen of leende je ze bijvoorbeeld bij de bibliotheek? Koop je regelmatig zo’n pakket met allerlei tijdschriften erin? Dat is niet meer nodig dankzij de Readly app. Dit download je als app op je smartphone of tablet en met een abonnement lees je onbeperkt je favoriete tijdschriften digitaal voor €9,99 per maand en de eerste maand voor maar €0,99. Je abonnement opzeggen kan op ieder moment en zo wordt tijdschriften lezen voordelig, maar vooral heel erg leuk en de ultieme motivatie om dat selfcare momentje in te lassen voor jezelf met een heleboel fijne magazines. Dit is ook ideaal voor onderweg of op reis want ook offline kun je lezen. Zo neem je lichtgewicht je favoriete magazines met je mee en je gezinsleden kunnen meekijken met hun eigen account op hetzelfde abonnement.

Je leest zo heel eenvoudig je favoriete magazine, maar je kunt er ook artikelen uit opslaan, markeren en en offline lezen. Ik vind het een ideale uitkomst en een toffe tip om met jullie te delen. Klik hier voor meer informatie.

Ik ben benieuwd hoe jij voor selfcare zorgt in je dagelijkse leven en wat jij op die momenten het liefst doet! Klets erover mee bij de reacties, ik lees met veel plezier mee!

#KellycaresseAd in samenwerking met Readly

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Selfcare: Waarom je dit vooral moet doen!”

 1. Sinds de jongens allebei naar school gaan heb ik gelukkig weer wat tijd om voor mezelf te zorgen lekker naar de schoonheidssalon lekker boekje lezen of netflixen.

 2. Ik vind het soms ook wel lastig om tijd voor mezelf te nemen. Het voelt niet goed om overdag tegen mijn partner te zeggen: schat, ik ga even boven op bed een boekje lezen. Terwijl ik dat soms wel echt even nodig heb met drie kinderen. Als ik dan wel tijd voor mezelf neem, is dat meestal gewoon thuis. Met een boek op de bank, netflixen, vlogs kijken of haken. Ik zou er eigenlijk meer uit moeten met bijvoorbeeld vriendinnen. Goed voornemen 😉

 3. Ik probeer altijd wel in mijn achterhoofd te houden dat ik tijd voor mezelf moet nemen. Balans zoeken daarin vind ik lastig. Wanneer kan het, wanneer kom het minder uit. Verwaarloos ik het huishouden of mijn man en kind nu niet. Etc. Dus nu doe ik vooral wat goed voelt en pas je het per moment aan. Heel fijn!
  Natasja onlangs geplaatst…7 x waarom het eerste zwangerschapstrimester eng isMy Profile

 4. ik heb altijd gezorgd voor “me-time” ik sprak met hubby dan af dat hij voor die uurtjes er moest zijn voor de kids 😉 en dat is eigenlijk nog zo of de meiden gaan nu gezellig met mama mee

 5. Selfcare is zó belangrijk; net als je het waarmaken van je eigen dromen. Dat is ook de reden dat ik ervoor gekozen heb om mijn droom waar te maken en voor 3,5 maand naar Barcelona te gaan om daar te wonen en te werken zonder mijn vriend. Die is in NL. En dat kan prima. En is juist heel belangrijk. Zeker als je 10 jaar samen bent. Selfcare + dromen waarmaken in een; go!
  Dio onlangs geplaatst…Het leven in Barcelona is zo verkeerd nog niet…My Profile

 6. Ik vind een tijdschrift lezen inderdaad ook een fijn momentje voor mezelf. Toch doe ik het bijna nooit meer! Ook heel fijn: in bad liggen. Heb nu helaas geen bad, maar die gaat er in de toekomst zeker ooit weer komen.

 7. Wat een ontzettend onaardige reactie hierboven, Renske! Grappig dat jij kunt beoordelen dat Kelly niks te klagen heeft… Maar ik kan me voorstellen dat jij met deze houding wél wat te klagen hebt, als je zo kortzichtig door het leven moet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.