Recept voor pastasalade met pesto roomsaus.
Vandaag deel ik een heel lekker diner recept dat ik geleerd heb van Sanne. Toen ik deze in de vlog zat te eten kreeg ik veel vragen om het recept. Omdat dit recept van Sanne is wilde ik dit niet delen en wilde ik dit aan haar over laten. We kletsen regelmatig met elkaar en ze zei me dat ik het recept ook wel mag delen omdat ze dit zelf niet meer van plan was. Vandaar dat ik vandaag met dit overheerlijke recept kom. Het is een pasta salade met een pesto-room saus. Er zitten gebakken spekjes in, champignons, rucola sla en natuurlijk een lekker pesto roomsausje. Dit recept is zowel koud als warm te eten. In een handomdraai serveer je dit aan je gasten! Benieuwd hoe je deze pasta salade met pesto roomsaus maakt? Ik laat het je vandaag zien.
Wat heb je voor dit recept nodig voor 2-3 personen deze pastasalade met pesto roomsaus.:
– spaghetti naar keuze
– 1 doosje champignons
– half potje groente pesto
– half kuipje creme Fraîche
– 150 gram spekreepjes
– 1 zak rucola (niet op de foto)
Aan de slag met deze pastasalade met pesto roomsaus!
– Kook de pasta zoals dit op de verpakking beschreven staat.
– De champignons mag je in kleine plakjes snijden.
– In een koekenpan bak je de spekjes. Als deze mooi gebakken zijn doe je deze even in een schaaltje. Ik koos ervoor om een paar keukenrol papiertjes in het schaaltje te doen zodat het vet kon uitlekken. De spekjes kunnen nu afkoelen.
– Bak de gesneden champignons in dezelfde koekenpan. Voeg eventueel wat olie toe aan de pan. Bak ze tot ze een bruin laagje hebben.
De pesto roomsaus maak je door pesto te mengen met kookroom of creme fraishe
– Dan gaan we het sausje maken: Een half kuipje crème Fraîche en een half potje pesto mix je door elkaar. Dit zorgt voor een romig geheel.
– Dan kun je de pasta afgieten. Als je de pasta salade koud wil eten dan is het een handige tip om de pasta met koud water na te spoelen. Dan hoef je niet zo lang te wachten tot het koud is. Als je het warm wil eten dan laat je het zo.
– Dan neem je een grote serveerschaal of pan en daar doe je de pasta, champignons, spekreepjes en het pesto roomsausje bij en vervolgens de rucola sla, even roeren en je pastasalade is klaar! Eet smakelijk.
Wij zijn inmiddels echt dol op dit recept en hebben het al een paar keer gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden en of je dit zelf ook zou maken. Laat het me weten in de comments. Smakelijk!
Ook lekker, deze Pasta Proscuito! of maak deze pasta met spinazie en spekjes klaar! Ook lekker: Deze budget pasta recept maaltijd voor maar 3 euro!

38 reacties
Dita
27 januari 2015Pesto roomsaus is zo lekker! Ik maak dit ook wel eens.
Dita onlangs geplaatst…New in: Rituals yoga/chill kleding en Rituals geurkaars
simone
27 januari 2015Heerlijk! Ik ben gek op pesto. Ik maak dit ook wel eens met een grote zak spinazie er doorheen!
simone onlangs geplaatst…Fashion wishlist – Spring 2015
Lauriëtte
27 januari 2015Hmm, alle gerechten met spekjes en champignons zijn per definitie geslaagd, heerlijk!
Lauriëtte onlangs geplaatst…Boek; Voor jou van Jojo Moyes
Marion
27 januari 2015Wauw, dat klinkt goed. I love pesto en pasta!
Marion onlangs geplaatst…Inspirational Quotes #3
Olga
27 januari 2015Toen ik dit gerecht op het blog van Sanne voorbij zag komen heb ik ‘m al op de lijst met uit te proberen recepten gezet. Misschien dat ik het deze week eens uitprobeer 🙂
Olga onlangs geplaatst…Pictures: Plog #20 (RECAP)
Anouk
27 januari 2015I love pasta pesto!! Maar dan met kipfilet, ik ben niet zo van de spekjes. Omdat het zo’n makkelijk sausje is kun je het ook super goed gebruiken voor pastasalades. Jamjam 🙂
Anouk onlangs geplaatst…Rimmel London 203 Lose your lingerie
Kim | Kimsbloglife
27 januari 2015Mmm, ziet er heel lekker uit! Ik maak ongeveer hetzelfde recept maar dan met rode pesto, ook heel lekker! En ook nog gedroogde tomaatjes erbij, mmm!
Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…OOTD: rood en zwart
Marieke
27 januari 2015dit klinkt ook echt heel lekker 😀 MIsschien ga ik hem eens maken, vooral die pesto-creme fraiche combo!
Marieke onlangs geplaatst…Make-up uit Londen!
Koalabeautymama
27 januari 2015Ja dit is heel lekker! Mijn vriendin maakt het regelmatig voor ons en het is eigenlijk zo simpel. 🙂
Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures 47 #BDAYSTYLE
Anne Solveig
27 januari 2015Klinkt goed!!
Saskia
27 januari 2015Ooh heerlijk, dit wil ik vanavond eten 🙂
Saskia onlangs geplaatst…Outfit & Make-up Look
Liset - Beautydagboek
27 januari 2015Ik vind dit ook altijd zo heerlijk! Pesto is gewoon verrukkelijk :).
Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Tips | Ik heb geen zin om te bloggen, wat nu?
inge
27 januari 2015Klinkt heel lekker.
ik heb dit wel eens gemaakt zonder de rucola, maar denk dat ik dat volgende keer toch eens ga toevoegen, en dan ook zopnder de creme fraiche, dat maakt het geheel wat luchtiger
Alie
27 januari 2015Lijkt me echt superlekker om eens zelf te maken! En door de spekjes weg te laten en bijv pijnboompitjes toe te voegen is het in een handomdraai een lekker vegetarisch gerecht geworden!
(Er staat in de ingrediëntenlijst trouwens ergens ‘grap’ ipv ‘gram’ ;-))
Have a nice day!
kelly
27 januari 2015Lekker!!! Ook ik maak dit regelmatig, maar dan met runderreepjes en gebrande rode paprika.. en mix er ook nog..jah..echt het is heel lekker…nog koude rode bietjes doorheen!!!! 🙂
kelly onlangs geplaatst…Nieuwe start
Rosa
27 januari 2015Ja, lekker! Dit at ik bijna elke dag toen ik nog in een studentenhuis woonde.
Rosa onlangs geplaatst…Tea Tuesday: Time for Chai!
Lifesabout
27 januari 2015Het ziet er heerlijk uit en zo makkelijk om te maken! Ik zal eens kijken of ik de spekreepjes door gegrilde kipreepjes kan vervangen in verband met het zout, of met zalm…mmm! Dank je voor de inspiratie!
Lifesabout onlangs geplaatst…Halfvol. Het ligt op bed en het lacht.
Alie
27 januari 2015Mmmm, dit lijkt me echt superlekker! En door de spekreepjes te vervangen door pijnboompitten is het in een handomdraai omgetoverd tot een vegetarisch recept.
(Tussen de ingrediënten staat ergens ‘grap’ ipv ‘gram’ ;-))
Have a nice day!
Alie onlangs geplaatst…Een update en een bedankje 🙂
Justine
27 januari 2015Hmmm, dit lijkt me heerlijk! De combinatie van crème fraiche en pesto had ik nog niet geprobeerd, dus dat ga ik zeker een keer doen! YUM!
Justine onlangs geplaatst…My life in photo’s – januari 2015 #4
Kelly Caresse
27 januari 2015Dankjewel! haha wat een grap! 😛 Thanks voor het doorgeven, heb ik overeen gekeken idd 😛
Kelly
27 januari 2015Hmmm dit klinkt echt heel erg goed! Dit ga ik onthouden!
Kelly onlangs geplaatst…What’s in my shower (januari)
Annemijn
27 januari 2015Klinkt zo lekker! Dit ga ik vandaag denk ik maken
Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #11 Even ontspannen
Elise | The Beauty Suitcase
27 januari 2015Het lijkt me super lekker! Krijg er honger van haha!
Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[REVIEW] – Ziaja’s Cocoa Butter Line
Kimberly
27 januari 2015Kellyyyyy, wat doe je me aan! Dit is zoooo lekker (maar zo slecht voor de lijn!). Hmm. Zelf maak ik hem bijna hetzelfde, ik doe er echter nog Boursin doorheen. Echt een tip!
Xaviera
27 januari 2015Dat ziet er lekker uit! Fijn dat het zo simpel is om te maken. Bedankt voor het recept!
Xaviera onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk week 2: foto’s van geluk
Vanessa
27 januari 2015Mmm, dat ziet er lekker uit! Mijn vriend en ik zijn gek op pasta dus dit ga ik zeker eens proberen 🙂
Vanessa onlangs geplaatst…Valentijnstip: Madame Glamour Geschenkset
Eline
27 januari 2015En wat vind je voedingscoach van dit recept ;)?
Eline onlangs geplaatst…Haaruitval na een gastric bypass
Rory
27 januari 2015Mmmm, klinkt goed. Ik ga vanavond toevallig ook een pasta (fusilli) recept maken met biologische gehaktballetjes, tomaten, half potje rode pesto en courgette. Ik voeg zelf alleen nog extra ui toe, een rode paprika en misschien nog een gele. Ik wil zoveel mogelijk groente eten. Denk overigens dat ik de gehaktballetjes wel in vieren ga doen. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk afwisseling te hebben in het eten. Erg vaak Indisch (dat dan weer wel. Maar dan ook veel sajours – groentegerechten), soepen, pasta’s en toch ook de onvermijdelijke Nederlandse stamppotten. Wel met lekkere Surinaamse sambal (voor ons dan, niet voor peuter).
Rory onlangs geplaatst…9 dingen die je niet – of juist wel! – tegen een moeder moet zeggen
lieke
27 januari 2015Ziet er superlekker uit!! 😀
Paola
27 januari 2015Dit is echt wat voor mij! Jammie!
Paola onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete schoenen
angelique
27 januari 2015die gaan we dus uitproberen
angelique onlangs geplaatst…Review | NMM
Nina Simplynspecial
27 januari 2015Dat ziet er goed uit! Ik ben gek op pesto 🙂
Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…DIY dinsdag; potjes pimpen
Hanneke
27 januari 2015Ik zou er nog pijnboompitjes of cashewnootjes overheen doen 🙂 Lijkt me een heerlijk recept!
Josephien
27 januari 2015ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker maken
wordt vast weer genieten
lana
28 januari 2015ziet er heel lekker uit nog gezond ook 😮 !!!
Anneleen
31 januari 2015Lijkt me erg lekker! Zeker eens het proberen waard 😉 dankje voor het delen !
Els
1 februari 2015Dat ziet er heerlijk uit die gaan wij ook is proberen
Els onlangs geplaatst…Orange is the new black
josephien
4 februari 2015Vanavond dit recept gemaakt, het was erg lekker, hele famillie heeft gesmuld <3