Budget Pasta Recept: €3 food challenge

Budget Pasta Recept: Serena van Beautylab.nl heeft de bekende €3,00 food challenge waarbij het de bedoeling is dat je voor €3,00 een complete maaltijd voor minimaal 1 persoon bereidt. Zij daagde een heleboel bloggers / youtubers uit om mee te doen en vandaag deel ik mijn recept. Wat een uitdaging was dat, je mocht bijvoorbeeld niet een kilo aardappelen (=€2,30) kopen en de benodigde hoeveelheid delen door dat bedrag. Nee, ik ging naar de Lidl met €3,00 op zak en kocht daar alle ingrediënten voor dit recept. Ik laat je zien hoe je een heerlijke Penne pasta Spinazarella (Spinazie-mozzarella) kunt maken (voor €2,86!) en deel heerlijke recepten van andere deelnemers. Benieuwd naar de challenge? Kijk mee!

Budget Pasta Recept: Penne met mozzarella en spinazie en ham

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Budget Pasta Recept: Voor €2,86 heb ik mijn ingrediënten gehaald bij de supermarkt (Lidl) en daar heb ik zelf nog wat olijfolie en Italiaanse kruiden aan toegevoegd. De hoeveelheid die ik gemaakt heb is voldoende voor 2-3 personen, afhankelijk van de portie grootte.
Budget Pasta Recept:

Nogmaals de benodigdheden met de budget prijzen erbij:
– 1 zak penne pasta €0,55 ct
– 450 diepvries spinazie á la créme €0,55 ct
– 2 rode uitjes, hele zak kost €0,69 ct
– Katenspek €0,69 ct
– 1 bolletje Mozzarella €0,45 ct maar nu een aanbieding voor €0,36 ct
totaal = €2,86 voor een budget pasta maaltijd. Missie geslaagd dus!

Doordat dit een recept met spinazie is, mag je dit niet opnieuw invriezen of opwarmen. Naar wens kun je er extra knoflook aan toevoegen of andere specerijen.

Bekijk ook de video’s en artikelen van andere bloggers/youtubers die deze €3 euro food challenge hebben gedaan voor nog meer budget food inspiratie:

Serena van Beautylab.nl – rode linzensoep (+ video)
Diantha van Beautybrain.nl – pasta alla puttanesca
Nicole van Cocogold.nl – Stamppotje van prei, wortelen en ham
Jennifer van JenniferElbert.nl – studentenomelet
Astrid van Adrianamoja.nl zuurkool met appeltjes
Lotte van Makeupjunkie.nl – pittige zuurkoolschotel
Monique van Salonmoniq.nl – Pasta met spinazie, roomkaas en spekjes + Video
Desiree van Curvacious.nl – tonijnpasta

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn budget pasta recept vinden en van deze budget food challenge. Ik heb het als een hele uitdaging ervaring maar ik vond het erg leuk! Als jullie zulk soort video’s of artikelen leuk vinden die gericht zijn op budgetproof kook- of lifestyle activiteiten dan hoor ik het graag, het lijkt me leuk om dit vaker te doen namelijk. Laat je reactie achter in de comments. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

46 gedachten over “Budget Pasta Recept: €3 food challenge”

  1. Of je had de spinazie ala creme kunnen doen met een pakje boursin van 1,35 dan had je geen kruiden nodig gehad wat is dat lekker zeg! Met champions ofzo erdoorheen!

  2. Super leuk concept. Ik zag net de challenge bij Serena en meteen even een kijkje gaan nemen bij de andere bloggers :). Overigens kun je spinazie wel invriezen en opwarmen. Nu gebruik je al ingevroren spinazie en zou ik het niet nogmaals invriezen maar als je verse gebruikt kan dit wel. Het is namelijk een ‘urban myth’ dat dit niet kan (het giftige stofje wat vrijkomt bij het -opnieuw- opwarmen is zo minimaal aanwezig dat dit geen kwaad kan :)) Anyway superleuke challenge en een erg lekker recept heb je gemaakt!

  3. Ziet er lekker uit! Ik eet vaak de combi; pasta, roomsaus en spinazie, ook erg lekker! (ik hou nl niet van mozzarella).
    Het ligt er wel aan welke spinazie je gebruikt of je het kunt opwarmen in de magnetron, want ik neem altijd een kleine verpakking van de iglo (zo’n een persoonsding) en die kun je o.a. klaarmaken in de magnetron (of in de pan), dat staat op de verpakking bij de bereidingswijze. Dus die kun je wel gewoon opwarmen in de magnetron! (mits je het in de pan klaargemaakt hebt, want 2x magnetron is natuurlijk niet aan te raden).

    xx Marìs
    My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…review over alcoholvrije champagne van de MarskramerMy Profile

  4. Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik maak ook wel eens zo iets!Alleen dan met roomakaas ipv mozzarrealla! Ik ga ook snel bij de andere mensen kijken. Leuk namelijk die challenge!
    Shimmer-Pie onlangs geplaatst…Mijn VerjaardagMy Profile

  5. Dit ziet er ook al zo lekker uit ik heb voorlopig wel weer genoeg inspiratie! Was een super leuke challenge om te doen 😀

  6. Leuk recept, ga het zeker eens proberen! Er zijn wel 2 dingen die me opvallen:

    1. Wat snijd jij je uien raar/onhandig? Kan ook zijn dat je met een te bot mes snijdt, maar ik zou als ik jou was toch even een YouTube filmpje opzoeken over snijtechnieken voor een ui, want ik was echt bang dat het je je vingers ging kosten haha.
    2. Olie in een pan met kokende pasta gooien om te zorgen dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken is zonde van je olie. Olie is lichter dan water en blijft dus op de oppervlakte drijven, je spoelt het daarna zo de wasbak in.

  7. Hoi kelly!

    Ten eerste, wat maak je super leuke filmpjes! En wat ziet t gerecht er lekker uit!
    Even als tip, dit heb ik ooit meegekregen van een kookschool, als je olie in het water gooit bij je pasta, dan helpt dit eigenlijk niet tegen het plakken, omdat olie altijd naar de oppervlakte drijft, het beste kun je olie toevoegen nadat je de pasta heb afgegoten. 🙂

    Ga zo door met je leuke filmpjes! Super leuk!

    Liefs

  8. Het heeft trouwens geen zin om olijfolie bij te doen tijdens het koken van de pasta 😉 De olie drijft dan naar boven (lichter dan water) en zal dan niets doen. Je kunt dat beter doen als je het water al af hebt gegoten. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.