plogjeIn deze mommy monday deel ik weer eens een plog uit ons leven. Een dag met ons meekijken in foto’s dus! Het was een typisch mama dagje waarin ik in de ochtend boodschappen deed met Lana en daarna met haar een bezoekje aan het consultatiebureau bracht. Lana kreeg daar twee inentingen en ik vind het dan altijd spannend hoe ze hierop reageert. Ik had er rekening mee gehouden door deze dag helemaal vrij te ‘roosteren’ zodat ik alle tijd voor mijn meisje zou hebben voor het geval dat ze zich er niet fit door zou voelen. In de middag maakte ik een heerlijke soep en speelde ik met Lana. Kijk je mee naar de foto’s van deze dag?

Goedemorgen! Ik (Lana) ben al lekker vroeg wakker, 7.00!
Nadat ik Lana voeding gegeven heb probeer ik altijd nog even met haar in bed te kroelen. Dat houdt ze even vol en daarna wil ze lekker op bed ravotten. Rond 7.30 ga ik eruit om me klaar te maken voor de dag. Terwijl ik me was en aankleed speelt Lana even op ons bed.

Dan ga ik me opmaken, ik ga voor een simpele look.

Concealer en poeder was mijn beste vriend. Toch besloot ik om de oneffenheden (lees : Puist) niet weg te werken om deze wat te laten rusten (is dit TMI?). De maandelijkse periode zat eraan te komen. (En de oplettende kijker spot een boefje op de achtergrond!)

Ik droeg mijn heerlijke ‘Coco nº9 ‘ trui! Deze heb ik op de kop weten te tikken via Ebay voor maar €11,00! (Klik hier als je ook zo’n heerlijke relax trui zoekt)

Vervolgens bedacht ik me dat ik het consultatiebureau boekje alvast klaar wilde leggen. Ik liep naar de plek waar ik deze ALTIJD opberg maar hij was verdwenen. En dat was ook niet de eerste keer dat ik deze kwijt was(herkenbaar voor andere mama’s?). Na het hele huis op zijn kop gehaald te hebben vond ik het boekje gelukkig, wel op een andere plek (heel mysterieus).

Ik kleedde Lana aan en we gingen ontbijten. Ik nam mijn Griekse yoghurt met cruesli, banaan en kaneel en Lana haar ontbijtpap.

Daarna maakte ik een boodschappenlijstje. Ik probeer dit altijd op de route in de winkel op volgorde te schrijven maar halverwege vergeet ik weer allemaal dingen. Gelukkig kan ik er zelf voldoende wijs uit maken.

Op naar de Lidl. Ik was door het dolle heen toen ik ontdekte dat ze deze heerlijke thee weer verkochten! Dit is een hele lekkere kruidige en winterse smaak. Ik nam gelijk twee pakjes mee!

Lana vindt boodschappen doen een hele gezellige bezigheid. Ze kletst dan mee vanuit het karretje en probeert mensen om haar heen aan te spreken. Zo leuk!

Toen ik thuiskwam ruimde ik de boodschappen op en toen was het tijd voor een kopje thee en een tussendoortje. Het was 10.00! Lana en ik deelden deze mandarijntjes die we zojuist gekocht hadden. Dit zijn die mandarijntjes in zo’n kistje, heel sappig en lekker vind ik deze.

Op naar het consultatiebureau.

Lana werd weer gemeten en gewogen en kreeg in beide armen een vaccinatie. Ik blijf het verschrikkelijk verdrietig vinden wanneer ze de prikjes krijgt. Dan neem ik die pijn liever 100x van haar over, gelukkig is het voor een goed doel. Verder is Lana goed gegroeid, heel mooi op gewicht en doet ze het qua ontwikkeling erg goed. Ze was toentertijd 6 weken te vroeg geboren maar die achterstand heeft ze helemaal ingehaald, we zijn trots!

Eenmaal thuis aangekomen gingen we lunchen. Ik nam twee boterhammen met een broodsalade (Kip samurai) en Lana met pindakaas. Daarna legde ik Lana in bed voor haar middagdutje.

Ik dook de keuken in voor het bereiden van een grote pan bruine bonensoep met veel groente en zelfgedraaide soepballetjes. Lekker!

De soep kon een middagje opstaan en aangezien Lana nog sliep ging ik even aan het werk.

Als tussendoortje nam ik wat cashewnoten en 70% pure chocolade. Inmiddels ben ik aan de smaak gewend en vind ik het heerlijk! Bart (mijn voedingscoach via WhatsApp) had me dit als tussendoortje geadviseerd.

Vervolgens werd er een heel mooi pakket bezorgd van Quaker. Een pakket met zakjes havermout en superfood, nootjes en toppings. Hier ga ik heerlijke havermout ontbijtjes mee maken! Ook een goede om mijn gezonde voornemens mee voort te zetten.

Lana werd rond 15.00 wakker en toen heb ik met haar gespeeld. Even later kwam Ieke even gezellig langs om bij te kletsen, altijd leuk!

Lieve vriendin Suzanne was 21 januari jarig en op de dag dat ik deze plog fotografeerde bestelde ik voor haar een mooi cadeau. Een mok met twee foto’s van haar met mij en Lana erin verwerkt. Ik wist zeker dat ze hier super mee verrast zou zijn!

Toen was het tijd om te gaan eten. Natuurlijk de zelfgemaakte bruine bonensoep. Deze vind ik erg lekker en is ideaal als maaltijdsoep. Ook Yannick en Lana genoten er van.

Na het eten ging ik Lana voeden en in bad doen om haar klaar te maken om naar bed te gaan. Ook moest er heerlijk geknuffeld worden natuurlijk. Lana leek nog helemaal geen klachten te hebben van de vaccinaties, erg fijn!

Ze was zelfs zo vrolijk dat we nog even samen speelden voor ze naar bed ging. Wat een lief boefje is het!

Om 19:45 kleedde ik me om voor de sportschool en vertrok ik zodat ik om 20.00 een Xco workout mee kon doen.

Na het sporten ging ik douchen, nog even met Yannick op de bank relaxen en daarna naar bed toe.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze plog vonden. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Mommy monday: Plog naar het consultatiebureau”

 1. Leuk om te zien! Het is altijd zo zielig als zo’n klein kindje een prikje moet krijgen. Gelukkig had ze er geen last van! Haha, en ik doe meestal ook geen make-up op een puist, ik laat ze dan ‘ademen’ zodat ze hopelijk weer snel verdwijnt!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Shoplog ZEBMy Profile

 2. Lekker veel foto’s, leuk! Fijn dat Lana helemaal geen last van de vaccinaties heeft gehad. Ik vind die thee van de Lidl juist helemaal niet lekker, laatst had ik deze en kersenthee meegenomen, maar vond ze heel vreemd smaken.
  Manon onlangs geplaatst…5 tips om je dag op te vrolijkenMy Profile

 3. Wat een fijn dagje, vooral omdat het zo goed is gegaan met Lana. En wat onwijs schattig zo samen boodschappen doen en dat ze zo lief anderen probeert aan te spreken, echt een schatje is het. Fijne dag vandaag!

 4. Jouw boodschappenbriefje zou de mijne kunnen zijn.
  Ook ik probeer het altijd op volgorde te zetten maar kalk er op het laatst ook altijd nog wat naast of tussen.
  Voor mij werkt dat prima zo…..maar mijn man kan er geen wijs uit…hahaha

 5. Ahh zo zielig altijd die prikjes maar inderdaad voor een goed doel! Die 70% pure chocolade komt van de aldi he, die hebben ze ook in 85%. Als je daar aan gewend bent is ie ook heel lekker. Ik kan elke dag niet wachten tot ik mijn stukje mag opeten haha
  Anouk onlangs geplaatst…Monday movietime #2My Profile

 6. Zo, jeugdsentiment kabouter plop haha. Was toen een jaar of 6 toen dat uitkwam en het erge is dat ik nog het hele liedje kan meezingen haha! Zielig he die prikjes, mijn zoontje hoeft nu pas weer over 6,5 maand gelukkig. Hopelijk heeft Lana er na ook niet al te veel last van gehad!

 7. Leuke plog! Je hebt zo’n fijn gezinnetje 🙂 Ik vind het heel knap dat je daar op jonge leeftijd voor hebt gekozen.

 8. haha, ik moet stiekem zo lachen om je boodschappenlijstje. Ik heb dat namelijk ook altijd, alleen weet ik er dan zelf ook niet altijd meer wijs uit te worden haha..

  Een leuke plog weer van volgens mij een druk maar gezellig dagje, op de prikjes na dan. Dat vind ik ook altijd zo zielig!
  Marieke onlangs geplaatst…Ik geloof…in mijn blogMy Profile

 9. Wat een leuke plog! Fijn dat alles qua ontwikkeling zo goed gaat! Erg herkenbaar trouwens van dat boodschappenlijstje haha, dat doe ik ook altijd. Alleen denk ik dan altijd weer aan iets dat er tussen had moeten staan, maar er geen plek meer voor is haha.
  Celeste onlangs geplaatst…De Moeder Dochter TAGMy Profile

 10. Leuk om te zien. Snap dat je de prikjes vervelend vind. Ik heb altijd erg te doen met de kindjes als ik ze hoor huilen bij het consultatiebureau. Na, inmiddels 2 jaar veel onderzoeken lezen, lezingen bekijken en vervelende ervaringsverhalen van bijwerkingen van ouders (die zomaar op mijn pad zijn gekomen), hebben wij ervoor gekozen ons meisje niet te vaccineren. In het begin heel lastig en twijfelend, omdat je tegen de menigte ingaat, maar inmiddels staan we er volledig achter.
  Kim onlangs geplaatst…The ‘after birthdaycake’! 😉 #suikervrijMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.