Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst
Ik heb weer een heel lekker en makkelijk diner recept voor jullie! Een recept waar je de meeste mensen wel mee verrast denk ik. Mijn vriend houdt niet zo van ‘Aardappel-groente-vlees gerechten’ maar ik vind het wel belangrijk om voldoende groente voor te schotelen. Met dit recept lukt dat zeker en heb ik een vrolijke man aan tafel ;). Dit recept is gebaseerd op een recept van de meiden van Chickslovefood en zo lekker en makkelijk dat ik het met jullie wil delen.
Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst
Wat heb je nodig voor dit recept Kip Teriyaki voor 2 personen?
– Rijst (wit of zilvervliesrijst)
– 2 stukken kipfilet
– 2 uien
– Een hele paksoi. Zo’n stronk lijkt heel groot maar wanneer je dit gaat koken krimpt het. Je hebt zowel het witte als het groene van de paksoi nodig. Helemaal No-waste dus ;).
– Teriyaki saus (Bijv. Conimex of Go-tan)
– Cashewnoten als garnering (optioneel)
– Kook de rijst zoals op de verpakking staat of kook de rijst in de magnetron zoals ik jullie vorige week leerde.
– Snij de kipfilet in kleine blokjes
– Snipper de uitjes
– Snij de paksoi : De groene blaadjes ga je niet koken, deze houd je even apart. Het witte ga je in blokjes snijden, deze ga je wel mee wokken.
– Doe wat olie in een pan en gooi hier de gesnipperde uitjes bij. Fruit deze tot ze glazig zijn, voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Als de kipfiletblokjes gaar zijn, dan kun je de witte paksoi blokjes toevoegen. Wok deze mee met de rest. Voeg daarna de teriyaki saus toe. Roer dit goed door tot je een lekkere substantie krijgt. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voldoende verwarmd zijn.
De groene bladeren van de paksoi ga je gebruiken als bedje voor het wokgerecht. Serveer deze zoals hierboven te zien is. Dan kun je de gewokte Kip Teriyaki op het bedje van het groene van de paksoi serveren. Daarnaast serveer je de gekookte rijst, je kunt het afmaken met wat cashewnoten als garnering. Eet smakelijk!
Ook lekker, serveren met zelfgemaakte gebakken uitjes!
Kende jij dit gerecht Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst al of zou je dit zelf ook maken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit recept.

Mmm ziet er goed uit! Alleen niks voor mij, want ik eet geen vlees en geen witte rijst haha 🙂 Maar denk dat het wel lekker is!
Manon onlangs geplaatst…Happy Monday!
Dit ziet er lekker uit! Ik maak ook vaak zoiets maar dan vaak zonder vlees.
Dita onlangs geplaatst…TAG: DOMESTIC GODDESS TAG – THIS OR THAT
Kip Teriyaki vind ik erg lekker (vooral bij de sushitent haha). Dit ziet er ook goed uit zo!
Manon onlangs geplaatst…Nilo wordt groot…
Het ziet er wel heel erg lekker uit. Wij zijn niet zo van de Paksoi, maar er kan natuurlijk altijd een andere groente bij.
Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Levensvragen | waar denk jij aan?
Rijst is zo geliefd hier. Mijn man en kinderen kunnen niet zonder!
Dit lijkt mij heel lekker en paksoi is één van de weinige groenten ze (man en kinderen 😉 ) zonder te zeuren eten.
Ik sla dit recept op.
Nesrin onlangs geplaatst…FeministTalk #1: You can have ambition but not too much
Het ziet er heerlijk uit! Al zou ik de nootjes achterwege laten hihi.
Ik ben dol op paksoi en eet het vaak met wokvlees en rijst. Dit lijkt mij ook een heerlijk recept om eens te maken alleen ga ik de woksaus proberen zelf te maken ivm de hoeveelheid saus. Goed idee met die cashewnoten!
Lifesabout onlangs geplaatst…Mens, wanneer ben je gelukkig?
Ik kende het nog niet maar het ziet er erg lekker uit!
Saskia onlangs geplaatst…Hoe anders is een tweede zwangerschap?
Klinkt goed! Ik koop eigenlijk nooit woksauzen maar misschien dat ik het toch eens moet proberen. Ik krijg namelijk spontaan trek van dit recept.
Jess onlangs geplaatst…Throw back time tag
Wok saus uit een potje 🙁 Mijn hartje breekt Kelly! Ik zal wel eens een recept plaatsen voor een teriyaki saus die je heel makkelijk zelf kunt maken!
Eline onlangs geplaatst…Gezonde chocoladetaart
Lijkt me lekker! Ik heb dit gerecht nog niet gemaakt, maar het ziet er inderdaad makkelijk uit. Mijn vriend is ook niet zo voor aardappelen, groente en vlees. Dit gerechtje is echt iets voor hem want hij eet graag wok en dergelijke!
Vanessa onlangs geplaatst…Weekendje weg: Wat zit er in mijn make-up tasje?
Hmm, lekker! Ik maak Teriyaki eigenlijk ook altijd met kip ipv biefstuk, alleen gebruik ik meestal een pakje en doe ik er een zak Chinese roerbakgroenten bij. Ook lekker!
Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: winter 2015
Ziet er weer goed uit, Kelly!
Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #17
Dat ziet er lekker uit!
Jenn onlangs geplaatst…12 x Paas-DIY’s
dit gaan we maken 😀
rachel onlangs geplaatst…Vlog 23 maart 2015
Klinkt erg lekker! Ik hou van paksoi, alleen ik bak meestal alles dus ik ga het zeker eens proberen door alleen het witte te bakken!
Nicky onlangs geplaatst…Rimmel London Rita Ora ♥ 860 Bestival Blue
Mmm ik ben dol op paksoi, heeft zo’n lekkere aparte smaak, dit recept lijkt me dus top! Thanks voor het delen
Voor af en toe maakt dat toch niet uit 🙂
Mmm! Ik krijg er honger van haha
Ja die bij de sushi bar is lekker!
Misschien met vegetarische kip en aardappeltjes?
dankje 😀
Jaa dat is echt heel lekker 😀
Ja en je hebt het zo snel klaargemaakt en hebt maar weinig nodig, ideaal 😀
Het ziet er heel lekker uit, ik ga dit zeker uitproberen!
Juliet onlangs geplaatst…Mijn nieuwe horloge & portemonnee ♡
Ik ben dol op kip teriyaki, alhoewel eet ik het altijd met noedels maar kreeg toch even de rillingen met de gedachten van paksoi. Een van de weinige groentes die ik gewoon niet doorgeslikt krijg, ik kies altijd gewoon wokgroente, lekker makkelijk!
Ziet er goed uit en koken met cashews is echt lekker!
Daphne onlangs geplaatst…Favoriete items voor de paastafel styling
Voor mij wel 🙂 Ik eet in principe niks kant en klaars 🙂 En al helemaal niet iets wat zo simpel zelf te maken is!
Eline onlangs geplaatst…Gezonde chocoladetaart
Mmm ziet er heel erg lekker uit! Lust sinds kort okk paksoi dus dan komt dat mooi uit. Denk dat ik het morgen ga maken, dan komen vriendinnen eten. Lekker makkelijk, blijft er veel tijd over om te kletsen 😉