Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst

Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijstRecept: Kip teriyaki met paksoi en rijst
Ik heb weer een heel lekker en makkelijk diner recept voor jullie! Een recept waar je de meeste mensen wel mee verrast denk ik. Mijn vriend houdt niet zo van ‘Aardappel-groente-vlees gerechten’ maar ik vind het wel belangrijk om voldoende groente voor te schotelen. Met dit recept lukt dat zeker en heb ik een vrolijke man aan tafel ;). Dit recept is gebaseerd op een recept van de meiden van Chickslovefood en zo lekker en makkelijk dat ik het met jullie wil delen.

Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst
Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst

Wat heb je nodig voor dit recept  Kip Teriyaki voor 2 personen?
– Rijst (wit of zilvervliesrijst)
–  2 stukken kipfilet
– 2 uien
– Een hele paksoi. Zo’n stronk lijkt heel groot maar wanneer je dit gaat koken krimpt het. Je hebt zowel het witte als het groene van de paksoi nodig. Helemaal No-waste dus ;).
– Teriyaki saus (Bijv. Conimex of Go-tan)
– Cashewnoten als garnering (optioneel)

Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst

– Kook de rijst zoals op de verpakking staat of kook de rijst in de magnetron zoals ik jullie vorige week leerde.
– Snij de kipfilet in kleine blokjes
– Snipper de uitjes
– Snij de paksoi : De groene blaadjes ga je niet koken, deze houd je even apart. Het witte ga je in blokjes snijden, deze ga je wel mee wokken.
– Doe wat olie in een pan en gooi hier de gesnipperde uitjes bij. Fruit deze tot ze glazig zijn, voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Als de kipfiletblokjes gaar zijn, dan kun je de witte paksoi blokjes toevoegen. Wok deze mee met de rest. Voeg daarna de teriyaki saus toe. Roer dit goed door tot je een lekkere substantie krijgt. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voldoende verwarmd zijn.

Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst

De groene bladeren van de paksoi ga je gebruiken als bedje voor het wokgerecht. Serveer deze zoals hierboven te zien is. Dan kun je de gewokte Kip Teriyaki op het bedje van het groene van de paksoi serveren. Daarnaast serveer je de gekookte rijst, je kunt het afmaken met wat cashewnoten als garnering. Eet smakelijk!

Ook lekker, serveren met zelfgemaakte gebakken uitjes!

Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijstKende jij dit gerecht Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst al of zou je dit zelf ook maken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit recept.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Recept: Kip teriyaki met paksoi en rijst”

 1. Mmm ziet er goed uit! Alleen niks voor mij, want ik eet geen vlees en geen witte rijst haha 🙂 Maar denk dat het wel lekker is!
  Manon onlangs geplaatst…Happy Monday!My Profile

 2. Ik ben dol op paksoi en eet het vaak met wokvlees en rijst. Dit lijkt mij ook een heerlijk recept om eens te maken alleen ga ik de woksaus proberen zelf te maken ivm de hoeveelheid saus. Goed idee met die cashewnoten!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mens, wanneer ben je gelukkig?My Profile

 3. Hmm, lekker! Ik maak Teriyaki eigenlijk ook altijd met kip ipv biefstuk, alleen gebruik ik meestal een pakje en doe ik er een zak Chinese roerbakgroenten bij. Ook lekker!
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: winter 2015My Profile

 4. Mmm ik ben dol op paksoi, heeft zo’n lekkere aparte smaak, dit recept lijkt me dus top! Thanks voor het delen

 5. Kelly Caresse

  Ja en je hebt het zo snel klaargemaakt en hebt maar weinig nodig, ideaal 😀

 6. Ik ben dol op kip teriyaki, alhoewel eet ik het altijd met noedels maar kreeg toch even de rillingen met de gedachten van paksoi. Een van de weinige groentes die ik gewoon niet doorgeslikt krijg, ik kies altijd gewoon wokgroente, lekker makkelijk!

 7. Mmm ziet er heel erg lekker uit! Lust sinds kort okk paksoi dus dan komt dat mooi uit. Denk dat ik het morgen ga maken, dan komen vriendinnen eten. Lekker makkelijk, blijft er veel tijd over om te kletsen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.