De oma van Lana beantwoordt

Lana's omaIn de mommy monday van deze week laat ik een hele bijzondere vrouw aan het woord, namelijk mijn moeder. Naast dat zij de liefste moeder op de wereld is (sorry, andere moeders, het is echt zo 😉 ), is zij ook nog eens een geweldige oma voor Lana. Een moeder en oma om trots op te zijn! Ik liet mijn moeder de oma tag invullen, vragen over het grootouderschap, hoe ze reageerde toen ik vertelde dat ik zwanger van Lana was, of ze veranderd is nu ze oma is, wat voor oma ze graag wil zijn en wat waar ze in de toekomst naar uitkijkt. Dit en nog meer vragen komen aan bod in dit artikel. Ook deelt ze er hele lieve oma-kleindochter foto’s. bij. Met trots zet ik dit artikel voor jullie in elkaar, lees je mee? Is Lana je eerste kleinkind? Nee, we hebben nog 2 kleinkinderen Hoe reageerde je toen je hoorde dat je dochter zwanger was? Heel erg blij, je eigen dochter die zwanger is, is wel heel bijzonder. Ik vond het heel speciaal om dit van zo dichtbij mee te maken en om haar hierin bij te staan.  Wat is het eerste wat je dacht en deed toen je hoorde dat je kleindochter Lana geboren werd? We wilden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis toe om onze dochter te ondersteunen. Ze was ‘pas’ 34 weken zwanger en het was nogal op een heftige manier gebeurt (spoedkeizersnede + Hellp syndroom) dus we wilden onze dochter zien en haar bijstaan. Ook wilden we heel graag onze kleindochter Lana zien. Om 06.00 in de ochtend draaiden we het liedje ‘Oh beautifil Lana’ van Roy Orbison al nadat we hoorden dat Kelly stabiel was. ‘Lana van Roy Orbison’ Ben je veranderd nu je oma bent? Nee, ik denk het niet hoewel je wel extra bezorgd bent om zo’n kleintje. We proberen wanneer we weg willen (we gaan regelmatig op vakantie) rekening te houden met dat we dit niet plannen wanneer we kunnen oppassen op Lana.  Pas je weleens op Lana? Ja, regelmatig, vooral wanneer Kelly het extra druk heeft met haar werk of bijvoorbeeld wanneer Kelly en Yannick een avondje samen weg willen. Wat doe je anders qua opvoeden in vergelijking met je eigen kinderen? We doen niets anders hoewel oma en opa’s mogen natuurlijk ook een beetje verwennen. Wat voor soort oma wil je graag zijn? Een oma zoals mijn eigen moeder was; lief, begripvol, zonder oordeel, waar je altijd terecht kunt. Wat vind je het leukste om te doen met je kleinkind? Oppassen natuurlijk en de ontwikkeling van Lana zien. Ook gaan we graag met haar fietsen, naar de kinderboerderij en naar de Efteling. We hebben een abonnement van Kelly gekregen dus daar zijn we regelmatig met Lana te vinden. Het is super leuk om te zien hoe ze daar van geniet! Is de relatie met je dochter veranderd nu ze zelf moeder is? Ja, ik ben Kelly nu naast dochter, ook gaan zien als moeder. Ik geef haar ook tips die verband houden met het moederschap. Ook deel ik met haar mijn eigen ervaringen van vroeger.  Waar kijk je naar uit? Natuurlijk het opgroeien van Lana en haar ontwikkeling en stiekem kijk ik ook erg uit naar een tweede kindje Wat zou je je dochter willen leren of meegeven qua opvoedtips? Doe wat je hart je ingeeft, luister naar tips van anderen maar trek zelf je conclusies. Wat zou je Lana graag willen vertellen en meegeven? Het leven bestaat uit vallen en opstaan. Het is niet erg om fouten te maken als je er maar van leert en wat ik mijn eigen dochter ook heb mee gegeven: Rijkdom zit in je hart, niet in je portemonnee. Kelly: Dankjewel mama en oma voor het invullen van deze vragenlijst, super leuk om je antwoorden te lezen! Ik ben benieuwd wat jullie van het artikel vonden! Zijn jullie ook zo trots op je moeder / de oma van je kind(eren)? Vinden jullie je moeder ook veranderd nu ze oma is? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Marion
  23 maart 2015

  Rijkdom zit in je hart… Wat ontzettend mooi! Ontzettend leuk om te lezen zeg. Ik had dat ook zo bij mijn oma: ik kon altijd bij haar terecht en ze oordeelde nooit. Ik kon bij haar altijd mezelf zijn. Dat heb ik later eigenlijk nooit meer teruggevonden bij iemand. Dat is misschien wel echt iets dat bij oma’s hoort.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Zondag 22/3My Profile

 • Manon
  23 maart 2015

  Leuk om te lezen! Leuk ook, de foto’s erbij 🙂 Mijn ouders en schoonouders zijn beide nog geen opa en oma. Mijn vriend en ik zijn beide de oudste thuis, en wij zijn er nog niet klaar voor, en voor onze broertjes en zusjes zal het ook nog wel even duren denk ik voordat ze aan kinderen willen beginnen.
  Manon onlangs geplaatst…Happy Monday!My Profile

 • Dita
  23 maart 2015

  Wat mooi om te lezen. Ik ben ook dol op mijn moeder. Ze is er net als mijn vader, altijd voor mij en mijn zusje.
  Dita onlangs geplaatst…TAG: DOMESTIC GODDESS TAG – THIS OR THATMy Profile

 • Lotte
  23 maart 2015

  Ah, wat een lieve tag! Je moeder heeft ‘m mooi ingevuld. Lijkt me heel bijzonder om ineens oma te zijn!
  Lotte onlangs geplaatst…Miss Sporty Mission Correction Foundation & Lash Millionaire All-in-1 False Lash Effect MascaraMy Profile

 • Milou
  23 maart 2015

  Ah wat lief!! Vooral de foto’s zijn leuk om te zien en de antwoorden zijn heel persoonlijk, heel mooi. Mooi ook om je moeders verhaal te horen over toen je Lana kreeg, hoe dat voor haar was met alle ziekenhuisproblemen erbij.
  Milou onlangs geplaatst…Photolog zondag 15 maartMy Profile

 • Sandra (beautybysandra)
  23 maart 2015

  Wat leuk om te lezen! Lijkt me geweldig om zo’n klein poppetje rond te hebben huppelen 🙂
  Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…Victoria’s Secret Body Mist: Amber RomanceMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  23 maart 2015

  Mooi om te lezen!!!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MAMABLOG | Veelgestelde vragen (en hun antwoorden)My Profile

 • Jess
  23 maart 2015

  Wat een superlieve mama heb jij! Mijn moeder is ook een superoma maar helaas wonen mijn ouders een uur rijden bij ons vandaan. Daarom gaan we af en toe een paar dagen logeren.
  Jess onlangs geplaatst…Petit & Jolie – baby massage oil en handzeepMy Profile

 • Miranda
  23 maart 2015

  Wat leuk om te lezeb! Prachtige foto’s ook erbij:)
  Miranda onlangs geplaatst…Pasen; paastak decoreren met washi tapeMy Profile

 • Lifesabout
  23 maart 2015

  Wat een lieve moeder en oma, wat is ze trots!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Persoonlijke update. Zeg…hoe gaat het nu?My Profile

 • Saskia
  23 maart 2015

  Ik heb het met heel veel plezier gelezen. Erg mooi. Mijn moeder heeft mij ook altijd geleerd dat rijkdom in het hart zit, mooi om terug te lezen.
  Saskia onlangs geplaatst…Plog: Zaterdag 21 maart 2015 (Puzzelen, Gossip Girl & uit eten)My Profile

 • angelique
  23 maart 2015

  Wat een schat van een moeder heb jij zeg. En wat een fijne levenshouding!
  angelique onlangs geplaatst…Dilemma’s (een kijkje in mijn hoofd)My Profile

 • Joyce
  23 maart 2015

  Wat lief zeg. En leuk ook om te lezen!
  En ja ik ben zeker trots op mijn moeder. Als moeder en als oma.
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van KirstenMy Profile

 • marjon
  23 maart 2015

  Wat leuk dat je eigen moeder ook een vragenlijstje invult! Fijn dat ze lief is voor jullie! Hier ook een lieve moeder, ze doet ontzettend veel voor ons.

 • Melanie
  23 maart 2015

  Hi Kelly, er staat een spelfout in je artikel! Het is ‘aan het woord’ in plaats van ‘aan het woordt’. Verder leuk artikel! Geniet nog even van je vakantie.

 • Marieke
  23 maart 2015

  Leuk om te lezen! 🙂 Super lief hoe je moeder met je mee wil denken en vaak op Lana past 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…PLOG 20/3 | Filmen, veel bloggen en koffersMy Profile

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Thanks! Had ik helemaal overheen gekeken! 🙂 lief dat je me erop wijst 🙂 xx

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Ah dankje wat fijn dat je ook zo’n lieve moeder hebt 🙂

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Dat is een hele mooie houding 🙂 dankjewel Saskia, liefs

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Dankje Milou! 🙂

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Dankjewel Lotte! 🙂

 • Simone
  23 maart 2015

  Ah wat leuk en lief om te lezen! Volgens mij is het een hele trotse oma!
  Simone onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s – scriptie, lekker eten en uitgaanMy Profile

 • beautifulday4makeup
  23 maart 2015

  Ik vond dit prachtig om te lezen!
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Look for … A beautiful springMy Profile

 • Nesrin
  23 maart 2015

  Prachtig. Dit is een artikel waar je heel trots op mag zijn.
  Moeders en zelf moeder zijn is iets heel speciaals.

  Ik dank mijn moeder en schoonmoeder op blote knieën, ze staan altijd voor ons klaar.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

 • Annemijn
  23 maart 2015

  Wat een lief artikel! Lana boft met zo’n oma!
  Annemijn onlangs geplaatst…Een nieuwe header!My Profile

 • Odile | Go, mommy, go
  23 maart 2015

  Wat leuk dat je moeder de oma-tag heeft ingevuld die ik bedacht heb! 🙂 Hier spreekt een ontzettende lieve en trotse oma, zo mooi!
  Odile | Go, mommy, go onlangs geplaatst…Gevraagd: feedbackMy Profile

 • Kelly Caresse
  23 maart 2015

  Ah ik wist helemaal niet dat jij hem bedacht had, wat leuk! Thanks daarvoor 🙂

 • Rianne
  23 maart 2015

  Leuk om te lezen!
  Rianne onlangs geplaatst…Ik deed een dagje cultureel in LeidenMy Profile

 • Linda
  23 maart 2015

  Wat mooi geschreven en wat een mooie quote 🙂 Rijkdom zit inderdaad in je hart, dat is het aller belangrijkste!
  Linda onlangs geplaatst…Paddock paradise update: Binnenring + Shetlander proofMy Profile

 • Lisa's Beautybabbels
  23 maart 2015

  Wat ontzettend leuk om te lezen 🙂 En die foto’s zijn echt cute!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Essence – Soo Glow!My Profile

 • Linda
  24 maart 2015

  Wauw Kelly wat heeft je moeder dit lief geschreven <3 met tranen in m'n ogen gelezen!
  Linda onlangs geplaatst…Gebaren met je kindjeMy Profile

 • Malou
  24 maart 2015

  Heel leuk om te lezen!
  Malou onlangs geplaatst…BABYVERZORGINGSPRODUCTEN VAN PETIT & JOLIEMy Profile

 • Manouk
  25 maart 2015

  Wat leuk om te lezen! Leuk om ook die foto bij het Hertenbos in het Lido te zien, als ik het goed zie, ik ging daar als klein kind regelmatig naar toe met mijn oma. Mijn moeder is erg verandert sinds dat ze oma is, wel positief hoor haha. Ze wordt altijd extra vrolijk als ze bij mijn zoontje is en ik zie echt dat ze ontzettend veel van hem houdt. Mooi om te zien.

 • Anneleen
  31 maart 2015

  Heel mooi om te lezen! Wat een lieve oma heeft Lana!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #1My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.