Recept Carrotcake met cheesecake frostingRecept carrotcake met cheesecake frosting. Vandaag heb ik een super lekker en simpel recept voor jullie wat helemaal geschikt is voor de herfst. Althans, ik vind het door de kruidige smaak een typisch recept voor wanneer het buiten wat kouder wordt en je toe bent aan een lekker extraatje. Ik deelde al eens een gezond recept voor carrotcake, vandaag deel ik een ongezond maar lekker smeuïg recept voor jullie. Bovenop de carrot cake zit een cheesecake frosting, waar onder andere MonChou in zit, en laat dat nu echt een top combinatie zijn. Benieuwd hoe je dit lekkers ook zelf kunt maken?

Recept Carrotcake met cheesecake frosting
Recept Carrotcake met cheesecake frosting

Wat heb je nodig voor een flinke carrotcake met zo’n 12 plakjes en cheesecake frosting?

– 200 gram roomboter
– 150 gram geraspte wortel
– 100 gram rozijnen
– 2 eieren
– 1 pakje MonChou
– 150 gram suiker
– 2 theelepels kaneel
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje vanillesuiker
– Een halve bus poedersuiker

Aan de slag met je zelfgemaakte cheesecake carrotcake!
– Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat boter.
– In een keukenmachine / mengkom met mixer doe je het zelfrijzend bakmeel, 150 gram boter (de andere 50 gram heb je straks voor de frosting nodig), 2 eieren, de suiker, de wortelreepjes, kaneel en de rozijnen. Rozijnen zijn optioneel in dit recept maar wij vonden dit heel erg lekker, dit zorgt voor een variatie en een smeuïg effect. Voeg deze ingrediënten stapsgewijs toe, dus mix steeds weer een beetje nadat je wat hebt toegevoegd totdat alles erbij zit. Dit klop je een beetje luchtig op tot een fijn beslag.
– Doe het carrotcake beslag in de ingevette cakevorm. Bak dit in de oven voor zo’n 45 minuten. Prik er dan met een prikker in zodat je kunt checken of je carrotcake helemaal gaar is. Als dat het geval is, haal je je carrotcake uit de oven en laat deze een uurtje afkoelen.

Recept Carrotcake met cheesecake frosting

Dan gaan we de cheececake frosting maken als topping voor de carrotcake. Die maak je door 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 halve bus poedersuiker en het pakje MonChou te mixen en vervolgens op te kloppen tot een luchtige frosting. Daarna smeer je de frosting uit over je afgekoelde carrotcake. Verdeel dit goed zodat er een gelijke laag overheen zit. Zet de carrotcake met cheesecake frosting ongeveer een half uur in de koelkast zodat de frosting wat harder kan worden. Daarna is je carrotcake klaar om aangesneden te worden, smakelijk!

Recept Carrotcake met cheesecake frosting

Ben jij ook dol op carrotcake of heb je het nog nooit gemaakt? Ik krijg er weer helemaal zin in nu ik dit recept uittyp! Laat je reactie op dit recept achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Recept Carrotcake met cheesecake frosting”

 1. Ik heb het nog nooit gemaakt en nog nooit gegeten! Het klinkt wel heel erg lekker. Nu kan ik zelf niet koken, maar ik ben het aan het leren op de dagbesteding. We mogen ook zelf ideeën inbrengen, dus misschien is dit wel een idee! Het moet Gezond, Goedkoop en Lekker zijn en dat is dit wel denk ik. Ik ga het voorstellen!
  Marion onlangs geplaatst…De Afgelopen WeekMy Profile

 2. Hey kelly ij heb nog nooit carrot cake gemaakt en ook nog nooit gegeten ik heb nog 2 weken vakantie dus hij staat op de planning voor volgende week! Lijkt me erg lekker fijne zondag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Thema week!!!My Profile

 3. Wortel in een cake trekt me niet heel erg aan maar misschien toch maar eens proberen.

  Gaat de kaneel ook door het beslag of er over heen? Kon ik niet terug vinden in het recept.

  In je ingrediëntenlijst staat trouwens 2x 2 eieren 🙂

 4. Ik weet zonder te proberen al dat dit heeeeeerlijk is! Hij lijkt heel erg op mijn recept, waar ik nog walnoten en banaan aan toevoeg. Oh men, ik krijg hier nu heel veel zin in en da’s niet goed want ik ben extreem op m’n eten aan het letten. Thanks 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…How to: snelle everyday smokey eyeMy Profile

 5. Ik ben echt dol op carrotcake, ik maak het meestal zonder rozijnen maar met klinkt ook wel heel erg goed. Vooral de combinatie van de frosting met de cake maakt het zo lekker vind ik

 6. Heel leuk om op de dagbesteding te gaan doen, het is inderdaad goedkoop, maar niet heel gezond maar ik heb ook een gezonde variant gemaakt, misschien is dat een tip? 🙂 Het is in ieder geval heel lekker

 7. Hier is carrot cake helemaal een hit. Heerlijk met gahakte walnoot door het beslag en wat over de frosting gesprinkelt. Voor de monchou kan je ook philadelphia gebruiken. Dat doen ze hier.

 8. Heerlijk! Bij de Hema smul ik altijd van de carrot cake haha! Maar die je nu gedeeld heb, klinkt niet ingewikkeld. Dus ga ik thuis ook uit proberen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.