IMG_0957

De afgelopen 1,5 maand hebben er echt als een soort stroomversnelling uitgezien. Zo dachten wij dat wij begin 2017 zouden starten met de oriëntatie voor het koophuis dat wij hoopten te gaan vinden, maar een telefoontje op 7 december vertelde ons wat anders. We waren kansmaker op een nieuwbouwwoning van het project waar we ons voor hadden ingeschreven. Hoe dat er afgelopen tijd uit zag, wat we allemaal moesten regelen en wat voor mooie tijd er komen gaat, daar ga ik vandaag in een personal note wat aandacht aan besteden. Ik neem jullie namelijk graag mee in dit hele proces.

We werden gebeld dat we kans maakten op dit huis, doordat de vorige kopers het huis niet meer hebben gekocht. Daarop volgde onze eerste afspraak bij de makelaar. Daarna hebben wij een afspraak gehad met de hypotheekadviseur die ons begeleid heeft met het aanvragen van  de hypotheek, maar ook op het gebied van verzekeringen. Een hypotheekadviseur weet veel meer van al die zaken af waardoor wij dit graag uit handen gaven. De hypotheek was aangevraagd en toen volgde een afspraak met de aannemer. We konden aangeven wat voor meerwerk we allemaal willen laten doen aan het nieuwbouwhuis. Dit moesten zij allemaal zeer snel weten, want de bouw start in februari. Wij laten bijvoorbeeld een aanbouw doen en dat zijn dingen die direct effect hebben op de bouw van de fundering. Ik vond het best lastig allemaal, ik had helemaal nog niet voor ogen wat we precies wilden. Waar je bijvoorbeeld hoeveel stopcontacten wenst, of je een deur naar de garage naar binnen of naar buiten wil laten openen, of je de klinken wil voorzien van een rozet en al dat soort zaken waar ik nog nooit over na gedacht had. Gelukkig kregen wij ook erg veel advies van mijn vader die hier ook wat meer kennis van heeft.

Nadat we erover uit waren wat we allemaal wilden laten doen, volgden de afspraken met de hypotheekadviseur, notaris, enzovoorts. Daarna moesten we vrij snel knopen gaan doorhakken omtrent de keuken en badkamer want al deze basisstappen zijn voor de aannemer van belang bij het bouwen van het huis. Wil je een kook- of spoel-eiland? Een muurtje rondom de douche of een glaswand? Vloerverwarming enkel beneden, of ook boven? Laten we de kinderen op zolder slapen? Vanaf welke leeftijd? Allemaal dat soort dingen. Ook ga je naar de toekomst kijken. Wat is fijn voor de meiden zodra ze in de puberteit zitten? Is er dan bijvoorbeeld een optie tot wastafels op zolder bij hun slaapkamers. Naja al dat soort dingen.

Normaal neem ik jullie in mijn vlogs volledig mee in mijn leven, maar we kozen er samen voor alles pas te delen zodra alles 100% rond was en we de notaris gepasseerd waren. Het voelde daarom alsof ik een beetje geheimzinnig moest doen. Maar ik merkte wel dat de druk die dit met zich mee bracht, ook effect had op mijn werk.

Maar the word is out zoals we jullie al op video verteld hebben, dus ik kan jullie hier helemaal in mee gaan nemen. Ik vind het bijzonder dat we het huis gebouwd gaan zien worden vanaf een stuk kale grond, tot de woning die het wordt. Ik weet nog dat ik het plannen van onze bruiloft zo leuk vond en om daar jullie bij mee te nemen. Dat je bij stap 0 begint en uiteindelijk toe werkt naar iets heel moois. Zo zie ik dat ook bij de bouw van ons huis, ik heb nog niet echt een idee hoe het er werkelijk uit gaat zien. Je koopt toch een huis op basis van wat tekeningen, ik ben heel benieuwd hoe dit er visueel allemaal uit gaat zien. Dat maakt het extra spannend en we gaan het helemaal inrichten zoals wij wensen. Een heel leuk project dus!

Het huis wordt dus vanaf februari gebouwd en ons is verteld dat we rekening moeten houden met 1 jaar bouwtijd. Dan kan het altijd meevallen. Het hangt ook een beetje ervan af of we nog een strenge winter gaan krijgen en of de bouw van de vorige fasen van dit bouwproject meevalt. Het betreft een Twee-onder-een-kapwoning en we hebben het gekocht met het idee om hier samen heel oud te gaan worden. Het is in het dorpje waar we nu ook wonen en het erg naar ons zin hebben. Als het goed is hebben we binnenkort een bijeenkomst met onze nieuwe buren en buurtbewoners. Zo leuk! Ik vind het allemaal zo spannend en ik ga jullie meenemen in dit avontuur. Het voelt ineens als zo’n volwassen stap ofzo haha (terwijl kinderen krijgen dat ook is, maar dit is ook weer zo’n mijlpaal). Na 5 jaar huren hebben we toch de stap gewaagd.

Heb jij een koophuis of een huurhuis? Vond jij de aankoop van een huis ook zo spannend? En heb je tips voor ons als het gaat om de inrichting, tips en dingen die komen kijken bij een nieuwbouwhuis? Alles rondom ons huis zal geen wekelijkse rubriek worden, maar ik hoop jullie wel veel te kunnen laten zien. Voor nu weet ik nog niet meer dan ik nu weet en zijn we de komende tijd druk met bijvoorbeeld het uitkiezen van de vloeren, raamdecoratie, ideetjes voor de tuin en al dat soort dingen. Ik ben benieuwd wat jullie leuk vinden om te lezen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

56 gedachten over “Personal note: Over ons nieuwe huis en wat ons bezighoudt”

 1. Leuk hoor! En spannend! Wij wonen al 15 jaar in ons koophuis wat nu met twee kinderen te krap is geworden. Hopelijk gaan wij volgend jaar ook verhuizen, maar prioriteit is eerst ons bedrijf. We zijn ons bedrijf aanhef herstructureren en hebben net twee nieuwe medewerkers aangenomen dus daar ligt nu de focus. Veel succes en plezier met alle voorbereidingen!
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Leuke uitspraken van mijn kinderenMy Profile

 2. een huis te laten bouwen die helemaal is afgestemd op onze wensen. Als ik een tip mag geven; die stekkerdoossjes op kamers zien er tegenwoordig anders uit. Ik heb nog overal telefoonaansluiting in televisiekabel aansluitingen. Dat wordt niet meer gebruikt en zou ik weglaten als ik het zelf zou mogen ontwerpen. Oh en je kan nooit genoeg kamers hebben.
  Josan onlangs geplaatst…Maxi Cosi AxissFix Plus, de ideale autostoel voor baby en dreumesMy Profile

 3. Leuk om hierover mee te kunnen lezen! Lijkt me inderdaad bizar hoe snel het dan ineens gaat, maar wel heel gaaf. Wij hebben een bestaande woning gekocht, dus geen nieuwbouw. Zijn we ook super blij mee. ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Mijn babyshowerMy Profile

 4. Heel spannend inderdaad en heel erg leuk. Toen wij ons huis kochten vond ik het ook zo spannend! Ik heb ook heel veel mensen mogen begeleiden naar hun hypotheek toen ik als assistent voor een hypotheek adviseur en voor de bank werkte, ook erg leuk!!
  Marloes onlangs geplaatst…Hoe word ik een relaxte moeder?My Profile

 5. Wat onwijs spannend allemaal! Echt zo’n mooie en leuke stap 🙂 Ik kan me voorstellen dat er wel opeens veel op je afkomt, zeker als je het nieuws zo plotseling te horen krijgt. Maar gelukkig is het meeste nu rond en kun je alvast genieten van het idee dat jullie straks in een mooi koophuis zitten 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijk tag: 10 vrolijke vragen aan jezelfMy Profile

 6. Ik vond het kopen van ons huis spannend en vooral heel leuk 🙂 echt weer een soort mijlpaal. Inmiddels wonen we er bijna 4 jaar. Ik kan me voorstellen dat het kopen van een nieuwbouwwoning nog spannender is omdat je het helemaal je eigen huisje kan maken. Succes!
  Fenna onlangs geplaatst…Onze dochter is geboren! + bevallingsverhaalMy Profile

 7. Ooh ik herrinner het me nog zo goed ! Heel spannend vond ik het allemaal. Wij hebben afgelopen juli een huis gekocht, of ja het staat op naam van mijn vriend voor je weet maar nooit, maar we zijn samen alle stappen doorgaan. Ik vond het zo eng! Zeker omdat we nog niet hadden samen gewoond, en hij of ik ook nog nooit gehuurd hebben, en dus gelijk kochten. Maar het is gelukt en we wonen er nu bijna 5 maanden en het is heerlijk.
  Kelly onlangs geplaatst…No words tagMy Profile

 8. Wij wonen net 1 jaar in ons koophuis, en wat hebben we veel geleerd hiervan!
  Maak vast een mood board op Pinterest voor je inrichting, dat helpt heel erg en ga
  je veel gerichter zoeken naar wat je nou echt mooi vind.
  En let op de kortingsacties van de Praxis etc, want daar ga je straks heel vaak heen haha.

  Wat me het meest is bijgebleven afgelopen jaar is dat je echt eerst in het huis moet gaan wonen voordat je van alles rigoureus aan gaat passen qua sfeer en qua kleuren op de muur bijvoorbeeld.
  Want toen we er eenmaal net woonden hebben we toch een aantal dingen bij moeten stellen omdat ons idee gewoon niet meer past bijvoorbeeld.

 9. Spannend he! Op dit moment wordt ons nieuwbouwhuis ook gebouwd en wij kijken er ook met heel veel plezier naar uit dat het eindelijk klaar is. De verwachting is dat het rond de bouwvak klaar is. Moeten jullie echt alles nu al doorgeven? Wij moesten een aantal dingen voor de start van de bouw aangeven zoals een uitbouw oid. Maar wij moeten voor 1 maart laten weten of we extra stopcontacten willen hebben en of we andere deuren willen of niet. Dat verschilt dan wel een hoop!?
  Sanne onlangs geplaatst…Unboxing Ouders van nu ZwangerboxMy Profile

 10. Zo spannend allemaal maar o zo leuk! Ik heb een koopappartement en krijgt toevallig morgen de sleutel van onze koopwoning in het dorp waar ik ben opgegroeid. Ik ben daar helemaal gelukkig mee. We kopen dit huis van familie en daarom zijn we stiekem al in het bezit van de sleutel en hebben we al best het e.e.a. gedaan. Het grote sloopwerk en renovatie willen we echter pas vanaf morgen gaan doen omdat we dan pas echt eigenaar zijn. Wij zullen de komende twee maanden dan ook eigenaar zijn van twee woningen en dat vind ik toch best spannend :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tips om jouw dag goed te laten beginnen ♡My Profile

 11. Spannend hoor, een koophuis. Wij wonen nu bijna 9 jaar in onz koophuis en willen het gaan verkopen om in een vrijstaande woning op het platteland te gaan wonen. Lekker met wat diertjes op het erf, een grote tuin voor de kinderen en ruimte om lekker te relaxen. Maar eerst nog even wat opknappen in huis!
  Marije onlangs geplaatst…Favoriete momenten van januariMy Profile

 12. Wij wonen nu een jaar in een nieuwbouw huis. Dus wij hebben ook alles moeten beslissen. Er was bij ons heel veel onderhandelingsruimte. Daardoor hebben we veel meerwerk voor niks gekregen. Maar er blijven dingen waar we spijt van hebben het niet gedaan te hebben. Zoals een buitenkraantje. Dat is veel makkelijker als ze dat meteen kunnen leggen tijdens de bouw. En we hadden totaal niet nagedacht over de badkamer. We wilden geen bad. Nooit gehad en nooit gemist. Nu ik een kleine heb, mis ik het dus wel!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #3My Profile

 13. Heel leuk en zeker spannend wat er voor jullie allemaal gaat komen! Wij huren alleen omdat mijn mans werk een vaste woonplek nog niet toelaat. We kunnen over een maand beslissen of we ‘voor altijd’ in Duitsland blijven of tijdelijk. We zijn al heel wat keren verhuisd. De enige verhuizing die we nog gaan doen is naar NL en in dat geval gaan we ook kopen.
  Essma onlangs geplaatst…Hoe het wennen verloopt in een Duitse KindergartenMy Profile

 14. Super leuk!!! Mijn vriend is op dit moment werkzaam in Lanzarote waardoor wij nu nog huren. Hopelijk horen we binnenkort Hoe of Wat want wel willen ook heel graag ons “eigen” huisje. Waar dat zal zijn Spanje of Nederland zal nog een verassing zijn.
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #04My Profile

 15. Wij huren momenteel particulier. Enorm duur maar helaas hadden we geen keuze…Ons huis stond al lang te koop en werd natuurlijk net verkocht toen ik het eind van mijn zwangerschap naderde vorig jaar. Dus dit was puur voor nood. We zijn op dit moment bezig met een nieuwe woning! Nou ja nieuw…een bestaande vrijstaande woning met een tuin van 800 vierkante meter. Ik hoop dat we de 1ste verjaardag van onze jongste dochter in een mooie grote tuin kunne vieren aankomende zomer!

 16. Spannend! Wel fijn een nieuwbouwhuis, heerlijk alles nieuw en alles naar je smaak uitzoeken. Wij waren toen ook een van de laatste van het project. Vond het een drukke tijd en was ook nog eens zwanger. Toen ons huis werd opgeleverd was ik hoogzwanger, drukke maar leuke tijd om op terug te kijken, Succes
  Dewi onlangs geplaatst…Review: Flo Fladder Muis spelMy Profile

 17. Wij huren momenteel particulier. Enorm duur maar helaas hadden we geen keuze…Ons huis stond al lang te koop en werd natuurlijk net verkocht toen ik het eind van mijn zwangerschap naderde vorig jaar. Dus dit was puur voor nood. We zijn op dit moment bezig met een nieuwe woning! Nou ja nieuw…een bestaande vrijstaande woning met een tuin van 800 vierkante meter. We zijn in afwachting op een reactie op ons bod. Ik hoop dat we de 1ste verjaardag van onze jongste dochter in een mooie grote tuin kunnen vieren aankomende zomer!

 18. Wij wonen in het ouderlijk huis van mijn vriend. Dit huren we maar zo voelt het niet. We hebben ook al het een en ander veranderd/verbouwd. Ik vind het wel fijn dat we deze constructie bedacht hebben aangezien het geen huis is wat we qua prijs zouden kunnen kopen. Hiervoor hadden we een koop apprtement maar dat heeft ons bij deverkoop nogal wat geld gekost qua restschuld.
  Dita onlangs geplaatst…Winter 2017My Profile

 19. Ahh, leuk dat we weer worden meegenomen in het proces! Ik ben er ook heeeeul benieuwd naar, lijkt me reuze spannend om het allemaal te beleven en mee te maken!

  Fijn dat je nu ook al wat stapjes vooraf hebt uitgelegd, wat jullie allemaal te wachten stond qua afspraken etc.

  Zelf woon ik nu net iets meer als ‘n jaar samen met m’n vriend. Gehuurd, omdat we de grote stap van kopen nog niet wilden (en konden) nemen. Stiekem ben ik er wel alweer uitgekeken, in het huurhuisje. Het is klein, de plaats waar we wonen hebben we beide geen binding mee. Onze families wonen nu beiden ver weg, maar zelf wonen we er eigenlijk precies tussen in. Dus als er verhuisd gaat worden, dan gaan we óf de ene kant (familie van vriendlief) op, of de andere kant (mijn familie). Ik zou dus wel alweer willen verhuizen, maar toch is dat voorlopig nog niet slim, helaas, denk ik 🙁 ivm banen/inkomsten… maar goed, we zien wel. Het kan ook zo ineens anders worden, zoals het bij jullie is gegaan.

  Tips heb ik dus eigenlijk ook niet.. of, nou ja… misschien 1!
  Voor jullie niet meer van toepassing denk ik, maar misschien voor lezers: Ik heb laatst de Facebookpagina van Obvion geliked (hypotheken voor o.a. Flexwerkers (ik, dus misschien wel interessant) ) En daar zag ik vorige week een bericht voorbij komen dat er een Gratis Starterspakket aangevraagd kan worden!
  Hé, ‘t is gratis! Daar houden wij Hollanders wel van 😛 Dus ik was benieuwd wat het was en heb het aangevraagd. Het is eigenlijk een heel leuk, handig en informatief pakketje. En stiekem ook lekker, want er zat me toch ‘n lekkere reep Tony’s in 😮 oeoeoee!
  Verder een meetlint, handige checklists bij aankoop van ‘n woning, ‘n leuk persoonlijk geschreven kaartje én handige tips van Obvion zelf. Dikke like dus, van mij 🙂 #geenreclame #geenaandelen #gewooneenleukpakketje

 20. Leuk om te volgen omdat ik zelf met dezelfde dingen bezig ben op dit moment! Wij hebben ook een nieuwbouwwoning gekocht en moesten ook voor februari al de aansluitpunten en het meerwerk doorgeven..

 21. Super gaaf een eigen huis laten bouwen
  En dat jaartje wachten is het dan echt wel waard!!
  Heel erg veel plezier met alles wat dit mooie nieuwe hoofdstuk in jullie leven gaat brengen
  MamaIssues onlangs geplaatst…Spam jouw blogMy Profile

 22. Echt super leuk, jullie eerste koopwoning! Snap wel dat je het spannend vind hoor! Wij hebben 6 jaar geleden een nieuwbouwwoning gekocht. Super leuk om je huis van niets opgebouwd zien worden tot jullie droomhuis! Maak vooral veel foto’s nu, want je kan jezelf straks echt niet meer voorstellen hoe het was. Mijn tips zijn dat je je niet moet laten leiden door de voorbeelden van de indeling in de brochures. Je bent snel geneigd om je keuken te plaatsen waar die staat afgebeeld,terwijl het misschien veel mooier of handiger staat op een andere plaats. Bij ons waren ze erg zuinig met stopcontacten, laat er zoveel mogelijk bij plaatsen, want daarna doe je het niet meer. Je kunt bijvoorbeeld ook de achtergevel van je huis laten aanpassen mocht je dat willen. Je kunt de deuren en ramen beneden laten plaatsen waar jullie willen/ handig vinden. Het huis is nog niet gebouwd, dus er is een hele hoop mogelijk! Veel plezier en geniet ervan!

 23. Nogmaals gefeliciteerd! Het is zo leuk om je eigen huis vanaf de eerste steen te kunnen bouwen. Ons huis staat nu vijf jaar en we zijn er nog elke dag heel blij mee. Het beste advies dat wij gekregen hebben, is om bij veel mensen die zelf gebouwd hebben langs te gaan.iedereen heeft andere ervaringen en slimmigheden waar je wat uit kunt halen. Mocht je interesse hebben om hier het huis of de tekeningen en offertes te zien, be my guest 🙂

 24. Super leuk! Wij wonen al in ons 2e nieuwbouw huis dus weten er wel het een en ander vanaf haha. Er zijn een hoop dingen die je kunt laten soen bij de aannemer, maar kijk hier eens goed naar of je dit niet evt zelf later nog kan doen. Scheelt een hoop kosten. Mijn man is interieurbouwer en heeft echt alles zelf gedaan. (Ik snap dat niet niet altijd gaat haha) maar je hoeft niet perse een keuken uit te zoeken via de keukenzaak waar de aannemer mee werkt bijvoorbeeld. Zo kan ik nog wel veel meer andere dingen opnoemen.
  Maar geniet van deze tijd want het is echt heel leuk om mee te maken. En ga vaak kijken tijdens de bouw!
  Rafaëlla onlangs geplaatst…medicijnen IVFMy Profile

 25. Ontzettend leuk voor jullie! Mooi huis gaat het ook worden! Wij wonen in een koophuis maar ik heb geen tips voor je. Mijn man woont hier al vanaf zijn geboorte, toen zijn ouders uit elkaar gingen is zijn moeder daar blijven wonen, maar toen zij bijna 6 jaar geleden ging verhuizen met haar nieuwe vriend heeft mijn (toen nog geen vriend haha) gekeken of hij het huis kon huren, want het was tenslotte een huurwoning. In de zomer 2011 kreeg hij de sleutels. Sinds januari 2012 zijn wij samen en in augustus 2012 kreeg hij een brief met de vraag of hij het huis wilde kopen gezien de woningbouw enkele huurhuizen ging verkopen. Toen zijn we gaan kijken of het mogelijk was. En nu heeft hij het dus al 4 jaar gekocht. Opnieuw inrichten hoefde niet, want we woonde al in het huis.
  Jessica onlangs geplaatst…Voornemens van bloggers voor 2017 – Yvonne UfkesMy Profile

 26. Gefeliciteerd met jullie huis, leuk om het zo vanaf het begin mee te maken. Het lijkt mij ook echt leuk om alles uit te mogen zoeken voor in het nieuwe huis, zoals tegels, deuren en een keuken. Maar het lijkt me ook wel weer heel lastig al die keuzes, omdat je je er nog geen beeld bij kan vormen. Op Pinterest ideeën opdoen voor de inrichting is een leuke voorbereiding!
  Wij hebben sinds 2,5 jaar ook een koopwoning uit het jaar 1989, maar we zijn er superblij mee! Veel succes met alles!
  Monique onlangs geplaatst…Week 5My Profile

 27. Wij wonen nu bijna een jaar (wat gaat het snel!) in ons koophuis. Een twee-onder-een-kap woning met grote tuin en vier slaapkamers, Geen nieuwbouw helaas. Veel plezier met alles!

 28. Wat ontzettend leuk. Het is zeker een mijlpaal van huren naar kopen.
  Wij zijn vorige week verhuisd en blij met onze nieuwe koopwoning.
  Voor een nieuwbouwhuis weinig tips, maar wel zodra het “klussen” mag starten.
  Je kan namelijk veel geld besparen. Muurverf is geregeld in de aanbieding, praxis gamma heeft meestal bonnetje van 20%. Vraag eventueel een extra bonnetje aan familieleden.
  Wij kochten ook veel bij een heel grote bouwmarkt, Hornback. Een zeer grote winkel waar het geregeld goedkoper is.

  Succes en geniet vooral!
  marjonS onlangs geplaatst…Wist je dat… #januari2017My Profile

 29. Super leuk dat jullie een nieuwbouwhuis laten bouwen! En wat spannend zal de komende tijd worden waarin alle dingen beetje bij beetje aangeschaft moeten worden, opzicht wel fijn dat je het zo over een langere tijd kan smeren die uitgaven! Wij wonen sinds een jaar in ons eerste koophuis en hebben ondertussen ook al heel wat verbouwd en veranderd..
  Gerdi onlangs geplaatst…Veranderingen in huis | To do listMy Profile

 30. Een leuke en spannende tijd gaat er voor jullie aankomen. Ik heb in oktober 2014 een nieuwbouwwoning met mijn vriend gekocht en 1 jaar later kregen wij de sleutel. Nu wonen we er alweer ruim 1 jaar met heel veel plezier, de tijd gaat echt hard! Het is echt heel leuk om te zien hoe jullie huis vanaf de 1e paal opgebouwd ziet worden. Als je gaat oriënteren op vloeren, muren etc. kan ik jullie aanraden om een PVC vloer te nemen, het is niet heel goedkoop maar wel ideaal in onderhoud. De vloer kan als t ware niet ‘stuk’ als je iets hards erop laat vallen en je ziet er ook geen krassen in. Voor de muren hebben wij glasvliesbehang genomen en daarover heen is geverfd. Heel veel succes en plezier de komende tijd! Ik kijk uit naar jullie komende vlogs/blogs over het huis, ik vind het echt super leuk om te zien.

  Liefs, Pauline

 31. hee! super leuk een nieuw huis en gefeliciteerd!
  ik woon zelf net in een nieuwbouw kopwoning en kan je wel wat handige tips geven!

  – kijk goed waar je een keuken koopt en ga bij meerder “shoppen” het is 1 van de duurste aankopen dus kijk goed rond!
  – handelen! is heel belangrijk, snap dat het moeilijk is maar overal krijg je wel wat geld af , vloeren raambekleding meubels etc.
  – maak fotos van de leidingen in muren voordat de stuc eroverheen gaat!
  – extra stopcontacten dimmers etc heel belangrijk!
  – zorg voor een grote geld buffer, het kost uiteindelijk altijd meer!
  – wij hebben een huis van 255000 en er ging zon 50000 aan kosten aan op, meubels keuken alles eigenlijk.
  – bezuinig niet op stucadoors, en verf. beneden zal je speciale verf kunnen gebruiken wat afneem baar is met een nat doekje! handig met kids
  – 1 jaar lijkt ruim, maar het kan zo nog 2 maanden langer duren!
  succes, ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

 32. Ooh ik snap ik heel goed begrijpen dat het stressvol is geweest! Wij wonen nu sinds augustus in ons nieuwbouwhuis. Wij hebben deze eind 2014 al gekocht en er werd pas mei 2015 begonnen. Ze zijn inderdaad vaak ongeveer een jaar bezig. Wat ik je kan aanraden is heel vaak kijken en heel veel foto’s maken. Dan heb je later nog iets om op terug te kijken. Het is nu zo gek als ik naar de foto’s kijk van een leeg grasveld waar nu gewoon 12 huizen staan, haha.

  Voor ons is dit het eerste huis (hiervoor woonden wij nog bij onze ouders). Ik vond het zo ontzettend lastig en wij hebben nu als spijt van sommige dingen. De kleur van de keukenkastjes/douche/stopcontacten/etc. Gelukkig valt het allemaal te relativeren en zijn wij wel heel blij met ons huisje. Maar ik denk at het overal wel is dat je later denkt ooh ik had het beter anders kunnen doen. Jullie moeten wel heel snel beslissen, maar het komt zeker helemaal goed. Ik ga je updates in ieder geval met heel veel plezier lezen/bekijken. Het proces blijft wel stressvol vindt ik omdat je niet goed weet wat ze doen en wanneer het wordt opgeleverd. Daarna nog wat klussen omdat het redelijk casco word opgeleverd vaak. Maar het is het zo waard omdat jullie huisje uiteindelijk wel echt helemaal naar jullie smaak is!

 33. Wij hebben altijd gehuurd. De situatie was er niet naar om te kopen. In de toekomst zouden we het misschien wel overwegen. Ik heb inderdaad ook zo’n gevoel alsof je dan ineens volwassen bent en dat terwijl ik 3 kinderen heb en al 34 ben. 😉 Ik vind het wel interessant om te zien wat er allemaal bij het bouwen van een huis komt kijken. Het lijkt me geen kwestie van een nieuw kleurtje verf tegen de muur en inrichten maar.
  laura onlangs geplaatst…Leerprestaties van je kind afhankelijk van de leraar?My Profile

 34. Mijn vriend en ik zitten precies in dezelfde situatie. Wij hebben in mei 2016 getekend voor een nieuwbouwhuis bij de makelaar en afgelopen januari zijn we eindelijk bij de notaris geweest en is het officieel van ons! 19 januari is de bouw officieel geopend en hebben we de nieuwe buurtgenoten leren kennen, super leuk. En nu gaat het ineens hard! Vorig weekend lag de fundering en vandaag staan de begane grond muren al. Ons huis wordt, mits alles goed verloopt, net voor de bouwvak opgelever, vrij snel dus! Mijn tip is dan ook om regelmatig even te gaan kijken en hier foto’s te maken om zo het proces te kunnen volgen, erg leuk voor later. Ook wij vonden het erg moeilijk om in zo’n vroeg stadium al keuzes te maken op basis van alleen maar tekeningen. Maar wij hebben dan ook 3D tekeningen laten maken waardoor alles iets inzichtelikker wordt en we een makkelijker een beeld kunnen vormen. Super leuk om ook jullie reis te gaan volgen en te zien hoe jullie het aan gaan pakken, allicht kunnen we van elkaar leren! Liefs Mariska

 35. Leuk om te lezen! Ik vind het erg leuk om te lezen welk proces jullie moeten volgen en idd over de beslissingen die genomen moeten worden. En op welke manier jullie dat doen. Ik zou zelf ook graag nog eens een huis gaan kopen, maar dat zit er financieel voorlopig niet in. Een nieuwbouwhuis lijkt me echt gaaf als je zoveel zelf mag beslissen qua indeling!
  Mya onlangs geplaatst…GedachtenspinselsMy Profile

 36. Gefeliciteerd! Wat spannend en leuk! Wij hebben nooit gehuurd maar meteen gekocht, en dat voelde toen ook meteen heel volwassen, haha. Het lijkt me heerlijk om zoveel invloed te hebben op het uiteindelijk resultaat, met een bestaande woning (wat wij hebben) is dat toch anders. Wel best even heftig denk ik, zo snel zoveel beslissingen moeten nemen, maar ook leuk om mee bezig te zijn. Veel succes en plezier!
  Tessa onlangs geplaatst…Ik ben een slecht voorbeeld voor mijn kind.My Profile

 37. Wat spannend, jullie eerste koophuis! Wij hebben eerst 5 jaar gehuurd en toen ons eerste (en huidige) koophuis, ook een nieuwbouwhuis. Ontzettend spannend vond ik dat. Zo gaaf om je huis gebouwd te zien worden, maar ook moeilijk om je vanaf tekeningen een echt beeld te kunnen vormen, alle beslissingen die je moet maken, er bovenop zitten dat er niets fout gaat (want oef er ging wel het 1 en ander fout bij ons!!). Ik vond het echt een hele leuke en leerzame ervaring. Wij hebben alle keuzes echt heel weloverwogen gemaakt, laat je niet gek maken door de keukenverkoper die roept dat je echt vandaag moet beslissen en ga niet zonder slag of stoot mee in de soms idioot hoge meerwerk prijzen van de aannemer. Sommige mensen staan vooral stil bij wat ze mooi vinden, maar praktisch is -zeker met 2 kinderen weet ik inmiddels- minstens net zo belangrijk. Keuzes waar ik nog steeds blij mee ben zijn onze tijdloze, praktisch ingedeelde en kwalitatief goede keuken en badkamer (dure uitgaven!), onze pvc vloer, de extra loze leidingen (voor extra tv-/telefonie-/internetpunten) en de schuifpui. Wat ik anders had gedaan; toch de buitenkraan en een dakraam extra op zolder.

 38. Ik zit op het moment ook in de hectiek van makelaars, hypotheekadviseur, keuze voor notaris etc. Met een beetje mazzel krijg ik in maart al de sleutel. Ik smul dus van deze artikelen en ga ze goed in de gaten houden!

 39. Hoi Kelly,
  Late reactie, maar ik lees dit allemaal nu pas omdat we zelf in een verhuizing zaten.. 🙂
  We (mijn man&ik + huisdieren) zijn van een mini appartementje naar een mooie eengezinswoning (rijtjeshuis) verhuisd, beide huur, ten eerste omdat we beide geen vast contract hebben en een hypotheek dus heel lastig is, en ten tweede omdat je nu altijd een woningbouw achter je hebt voor eventuele enorme gebreken aan het huis. Nu, bijna anderhalve maand verder wonen we hier en alles gaat weer een beetje z’n gangetje. Waar ik me wel op verkeken heb is het verhuizen zelf, ik dacht dat doen we wel even, klein huisje, hoeveel spullen kan je hebben toch? Meer dan je denkt, dus mijn tip, begin echt vroeg met inpakken en sorteren van alles.. Op de verhuisdag zelf, zorg dat je op beide plaatsen mensen hebt die weten wat je wil en waar je het wil, ik stond zelf in ons oude huis en toen ik hier ‘s avonds aan kwam was het zo’n bende, ik ben nog een week bezig geweest met alles in de goede kamers zetten!

  Ik ben heeeel benieuwd naar al jullie keuzes voor in het nieuwe huis, en naar hoe het uiteindelijk gaat worden, ik ben dol op jullie woonstijl!
  Heel veel plezier en succes met alles uitzoeken, en we lezen het vanzelf ;D

  Liefs, Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.