Personal: Feline is 2 maanden oud! Hoe gaat het?

Niet voor te stellen dat ons kleine meisje Feline (sinds afgelopen weekend) alweer 2 maanden bij ons is. Om niet teveel in clichés te spreken, vind ik toch wel echt dat dit gevlogen is. In plaats van een KC Photodiary (die heb ik om de week dus volgende week weer) deel ik vandaag een persoonlijke update over Feline. Hoe gaat het met haar? Hoe ziet haar ritme eruit en hoe is haar ontwikkeling? Ik klets jullie vandaag gezellig bij over ons kleinste meisje.

Een makkelijke baby
Ik durf het bijna niet te typen en ik klop ook heel hard af maar eigenlijk kan ik niets anders zeggen dan dat Feline een hele makkelijke baby is. Alledrie onze meisjes waren als baby makkelijk en ik ervaar ze alledrie  als ‘makkelijke kinderen’. Dit omdat ze allemaal makkelijke slapers zijn en weinig onrustig waren en zijn. En dit ervaren we zo met Feline ook, ze is de rust zelve. Ik wil daar niet mee opscheppen en het voelt altijd een beetje rot om dat zo te benoemen omdat er genoeg ouders zijn die dit niet zo hebben met hun kindjes, maar ik kan het ook niet spannender maken dan het is. Ze heeft haar wakkere momenten en ze doet veel slaapjes op een dag. Ze is tussendoor heel erg tevreden.

Qua ritme heb ik geen idee hoeveel voedingen ze per dag drinkt (binnenkort een uitgebreide update over de borstvoeding), maar ze drinkt om de 2-4 uur en in de nacht drinkt ze na de laatste voeding (van ongeveer 23.00) rond 5.00-6.00 weer. Ik mag dus alles behalve klagen. Ik maak meer uren slaap als ik in mijn hoogzwangere weken had. Dat ervaar ik echt als een luxe.

Groei en ontwikkeling en eerste controle consultatiebureau 
Feline is met een flink geboortegewicht op de wereld gekomen. Ze woog namelijk ruim 9 pond bij de geboorte met 37 weken zwangerschap. Dit wordt ook wel macrosoom genoemd en dit zorgt vaak voor wat opstartproblemen die we ook hebben gehad in de kraamweek in het ziekenhuis. Doordat ze zo zwaar ter wereld kwam, vallen ze dan in het begin vaak wat meer af. Dit zagen we ook bij Feline, daardoor duurde het wat langer tot ze na de ziekenhuisweek weer op haar geboortegewicht zat, maar dit heeft ze uiteindelijk netjes bereikt en vanuit daar is ze weer gaan groeien. Bij het consultatiebureau gaven ze bij de 8 weken controle aan dat ze netjes op de curve zit dus dat is fijn. Feline is een hele sterke meid, ze wil continue haar nekje optillen en is heel sterk in haar ledematen merken we. Ze wil het liefst alles in de gaten houden. Dus ondanks de prillere geboorte bij 37 weken en de opstartproblemen, ontwikkelt ze sinds we thuis zijn met haar erg voorspoedig. Super fijn natuurlijk.

Eerste glimlach
Ook al zo’n leuke mijlpaal, we kregen vorige week de eerste echte glimlach van haar. Daarvoor waren het nog meer de bekende stuiptrekkingen, maar nu dus bewuste glimlachjes waarbij ze je eerst aandachtig aankijkt, reageert op ons geklets en vervolgens een grote lach opzet. Echt heerlijk om te zien. Ook heeft ze die mooie glimlach al opgezet bij haar grote zussen die dat ook erg leuk vonden, zo krijg je toch wat meer contact met je baby’tje. Ik kijk uit naar de volgende mijlpalen die gaan komen en hoe dit in interactie gaat zijn met haar grote zussen.

Feline doet het hartstikke goed, is echt niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze gaat qua ritme helemaal mee met de rest en de grotere meisjes zijn ook al helemaal aan haar gewend. We zijn 2 maanden verder en soms zou ik willen dat je voor altijd zo klein kon zijn, maar dat is niet zo (en dat is natuurlijk maar goed ook).

Ik ben benieuwd hoe jullie de eerste periode met je kleintje ervaren hebben, of het ritme ook snel gewend raakte of dat het anders verliep. Vond jij die eerste glimlach van je kleintje ook zo’n speciale mijlpaal? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Marianne - Groene stapjes
  16 november 2017

  Mijn 2e dochtertje is nu ook 2 maanden. En haar ontwikkeling is erg vergelijkbaar met die van Feline. Vooral ook die glimlach, zalig! Mijn dochter slaapt echter nog niet door hoor, ze wil zeker 2 of 3 voedingen per nacht. Ik ben dus iets minder uitgeslapen dan jij 😉 Maar wat je zegt, ze hoort er al helemaal bij en is niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze draait lekker mee op het ritme en haar grote zus (zo oud als Aimy) vindt het allemaal geweldig. Leuk om te lezen hoe vergelijkbaar het allemaal is!

 • femketje
  16 november 2017

  zo lief dat kleine handje <3

 • Romy
  16 november 2017

  Wat mooi om te horen dat alles zo goed gaat met Feline en dat ze ook al een fijn ritme krijgt. Alleen maar mooi dat jullie dankzij haar niet al te veel slaaptekort hebben en dat de grote meiden ook al helemaal aan hun kleine zusje gewend zijn 🙂 Geniet er lekker van!

 • Jodi - liefthuis
  16 november 2017

  Ooow wat heerlijk. Zo leuk te lezen en te vergelijken met onze Pipster. Hier ook een makkelijke baby en ik herken je gevoel wel, dat je het bijna niet durft te zeggen ivm al die ouders die wel zo’n onrustige start hebben.

 • rachel
  16 november 2017

  nou geen cliche hoor mop maar gewoon waar dat het zo snel gaat!! 2 maandjes alweer :D. en heerlijk dat het een makkelijke meid is 😉

 • Kelly Caresse
  16 november 2017

  Ja precies <3 dankjewel lieve Jodie

 • Kelly Caresse
  16 november 2017

  <3

 • Wendy
  16 november 2017

  Heeeerlijk weer zo’n makkelijke baby! Haha, je durft het bijna niet te typen 😉 En ja, joh, belachelijk hoe snel het gaat. Mijn Lotje is niet eens meer een baby 😮 Geniet meid!!

 • Bryndis
  16 november 2017

  Aii mijn tweelingmeiden worden zondag ook 2 maanden en hebben nu huilmomenten vanaf ongeveer 12 uur savonds tot 6 uur sochtends! Overdag zijn ze heel tevreden maar slapen om en om dus ik krijg 0 slaap ?
  Heerlijk dat Feline zo rustig is, geniet ervan ❤️Ik hooop dat de meiden snel ern slaapritmr gaan krijgen!

 • Monique
  16 november 2017

  Wat heerlijk zo compleet en wat een rijk gezin! Fijn dat Feline het zo goed doet (net zoals je andere dochters). Ik ken het gevoel dat het bijna lijkt of je opschept als je zegt dat ze zo makkelijk en rustig is. Ons dochtertje was (en is dat nu het merendeel van de tijd – ze begint echt met boeven nu-) dat ook en soms durfde ik dat dan bijna niet te zeggen tegen bijvoorbeeld een vriendin waar het dan net allemaal wat trubbeliger en onrustiger verliep. Maar goed, je kan er gewoon niks anders van maken. Alleen maar fijn!
  En wat leuk die eerste lachjes. Daar heb ik zo van genoten!
  Geniet maar fijn van je mooie gezin 🙂

 • Stephanie
  17 november 2017

  Wat leuk om te lezen hoe jij het allemaal beleeft. Mijn zoontje is nu 3,5 maand oud. We hebben best een goed ritme gevonden nu , al denk ik dat dit over een weekje of 3 toch iets gaat veranderen als ik weer aan het werk moet.
  We hebben gigantisch veel geluk met het doorslapen. Tot een week of 6 heeft hij zich ‘s nachts tussen 4 en 5 nog wel eens gemeld maar nu krijgt hij rond 21.00uur zijn laatste voeding en ligt dan rond 21.30 in bed en hij slaapt dan met gemak door tot 8.30 of 9.00 uur de volgende ochtend, heerlijk!
  Hij is verder ook een vrij rustige baby, een lekker vrolijk jochie maar helaas heeft hij soms ook wel periodes dat hij veel huilt. Hoort erbij denk ik dan. Kan heel zwaar zijn, vooral als je niet weet waarom hij huilt. Maar als je dan vervolgens weer begroet wordt met een lach van oor tot oor weet je waar je het voor doet 😉 Jayden was net geen 2 maanden toen hij voor het eerst echt heel bewust naar ons lachte en ik moet zeggen dat ik nog elke keer smelt ♡ ook als ik hem ‘s ochtends uit bed haal en hem begroet krijg ik een heel grote lach en dat is zo’n leuk begin van je dag, fantastisch. Geniet ervan, dat doe ik ook volop 🙂

 • Malou
  17 november 2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 • Char
  18 november 2017

  Wat fijn!

  Eerste dochter was erg rustig en overdag wakker en snachts slapen.
  2e dochter is bijna 4 weken en echt het tegenovergestelde. Overdag slapen. Snachts wakker en veel huilen. Ze schelen 14 maanden en ben zoo moe. Ze wilt constant bij me drinken en daarna nog een fles. Ben benieuwd naar je verhaal over borstvoeding.

 • Sweet& nice things
  22 november 2017

  Wat fijn!dat het met haar goed gaat! Wat vliegt de tijd!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.