vakantieplannen

vakantieplannen

Wij gaan graag op vakantie, wie niet zul je je afvragen? Geen idee haha, maar wij kunnen er in ieder geval enorm van genieten. Ook nu we een gezin zijn met twee (kleine) kinderen, voelen we ons niet geremd om de vakantie te boeken waar we zin in hebben. Zo gingen we met Lana al naar Curacao en Kaapverdië, en als gezin van vier al naar Mallorca, Cyprus, Frankrijk. Dit jaar willen we ook weer op vakantie maar nu ik zwanger ben, zijn we wat voorzichtiger met de reisafstand en wat meer gebonden aan bepaalde data. Zo kan Yannick moeilijk vakantie aanvragen in de maanden juli en augustus, en is september al geen optie meer gezien ik dan hoogzwanger ben.

Dit jaar weten we nog niet wat we precies willen. We denken dat we : Of nog een heerlijke vliegvakantie maken onder het motto: ‘Nu kan het nog met 2 kinderen’, of gelijk kiezen voor een autovakantie. Qua bestemmingen gaan we graag voor een zonvakantie bijvoorbeeld in Spanje, Canarische Eilanden of Tenerife, of bijvoorbeeld Portugal. Wordt het een autovakantie dan lijkt het me heerlijk om de auto in te springen naar het mooie Italië of Frankrijk of voor mij een nieuwe bestemming: Kroatië. Ik zie ons al heerlijk genieten in de zon, aan het strand, de kindjes spelend in en aan het water, heerlijk eten en gewoon genieten van de rust om ons heen en natuurlijk van het samenzijn.

IMG_9349

Ik kan ook al heel erg genieten van vakantie voorpret. Het uitvogelen wat de vakantiebestemming wordt, welk vervoer we kiezen, welk hotel, appartement of juist een vakantiepark, of we een auto gaan huren of met de auto op vakantie gaan enzovoorts. Nu we kinderen hebben kijk ik toch anders naar deze  keuze dan toen we nog met ons tweeën waren. Zo vind ik het belangrijk dat er voor de kinderen op de vakantiebestemming veel te beleven is. Animatie met een kinderdisco vindt Lana bijvoorbeeld helemaal geweldig maar voor Aimy let ik erop dat er verschoning mogelijkheden zijn, een speeltuin die ook voor haar al heel leuk is, een peuterbadje enzovoorts. Zeker als je gaat vliegen vind ik het belangrijk dat ik voldoende bagage mee kan nemen (de grote kinderwagen bijvoorbeeld) en dat ik voor Lana voor in het vliegtuig een entertainmentkit kan boeken.  Ik werd getipt op dé vakantie zoekmachine genaamd: KAYAK.nl, die zowel een website als een app heeft. Dit is de zoekmachine voor je ideale droomvakantie.

Lees hier mijn ervaringen en tips bij vliegen met kinderen

Ik ontdekte via KAYAK.nl een handige reisgids waarop je alle informatie kan vinden die je wil weten bij het boeken van een vakantie met het gezin. KAYAK.nl heeft daarop 6 kindvriendelijke vakantiebestemmingen op een rij gezet waar genoeg activiteiten te vinden zijn voor jong en oud. Je kunt er vinden bij welke vliegmaatschappijen je nog met welke zwangerschapsduur mag vliegen (handig!), welke bagage je per vliegtuigmaatschappij mag meenemen voor je kindje (kinderwagen, handbagage, autozitje, hoeveel kg bagage etc). Wat de ticketprijzen zijn voor kinderen op basis van leeftijd. Wat voor entertainment er beschikbaar is aan boord van het vliegtuig, op welke vluchthavens er speelplekken en verschoonruimtes voor de kinderen aanwezig is, welke hotels fijne familiekamers heeft enzovoorts. Super handig om te bekijken voor je je vakantie boekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

schermafbeelding_2017-03-30_om_17.16.26

Hierboven zie je de cover van de ideale reisgids voor reizen met kinderen. Heel handig voor ouders! 

schermafbeelding_2017-03-30_om_17.15.38-1

Tot wanneer kan je met welke vliegmaatschappij vliegen als je zwanger bent? In de reisgids vind je het antwoord.

kayak

Als ik vakantiealbums terug blader dan boek ik het liefst nu om over een paar weken lekker in de zon te liggen, herkennen jullie dat gevoel?

Via KAYAK.nl kun je heel handig zoeken naar je ideale vakantiebestemming voor het gewenste budget en zij zoeken dan de beste prijs voor je uit. Super leuk om op die manier vakantievoorpret op te doen en je ideale bestemming te vinden. Wij gaan nog even uitgebreid op zoek naar de bestemming van dit jaar. Ben jij er al uit waar je dit jaar naar toe wilt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments .

KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Onze vakantieplannen dit jaar”

 1. Kayak kende ik eerlijk gezegd nog niet! Fijne tip! Wij hebben dit jaar nog 3 leuke ‘getaways’ op de planning staan waarvan er 1 onze zomervakantie wordt! We gaan eerst naar Disneyland Parijs, daarna een weekje naar Efteling Bosrijk en als zomervakantie naar een beach house in Zeeland. Letterlijk aan het strand! Heeeerlijk! Hoop wel dat het weer wat meewerkt ??✨
  Essma onlangs geplaatst…Van Bora Bora naar ZeelandMy Profile

 2. Wat een goede tip! Ik kende Kayak.nl ook nog niet. Wij gaan dit jaar twee weken op een camping van Landal staan. Kijk er nu al naar uit.
  Benieuwd wat jullie uiteindelijk zullen boeken.
  Marieke onlangs geplaatst…Eerste echte lentedagMy Profile

 3. Heerlijk om er alleen al over na te denken hé. Wij hebben in december al geboekt. In juli een weekje noord frankrijk aan de kust in een stacaravan en in september een weekje all in kreta ?voor het eerst met zen 4en vliegen deze zomer dus. Ze is dan nog net gratis dus we moesten het er nog maar even van nemen. Kroatië is echt prachtig ? echt een aanrader naar Istrië ! Vorig jaar het gardameer was ook super mooi beide met de auto gedaan. Succes met plannen ?

 4. Wij zijn van het kamperen. Dus kiezen wij voor een kind vriendelijke/kindercamping. Welke nog geen idee, haha

 5. Wij zijn vorig jaar (met onze dochter van toen 2) in juni naar Tenerife geweest, Playa de las americas.
  Mooi weer en voor een leuke prijs daar lekker 10 dagen genoten.
  Privevilla gehuurd via vakantiehuizenspanje.nl
  Echt een aanrader! Wel zelf tickets boeken maar check dagelijks de prijzen voor goedkopere tickets;)
  Als je besluit naar zuid Tenerife te gaan,is het restaurant Limoncello aan de boulevard ook zeker een aanrader!! Heerlijk gebunkerd daar haha

  Menorca in Spanje schijnt ook leuk te zijn, vooral voor kinderen!

  Succes met t kiezen van de vakantie 🙂

  Groetjes michelle

 6. Haha ja, ik denk dat iedereen wel dol op vakantie is! Ik ga over twee weken een midweek naar Aruba, maar voor de zomer heb ik nog geen duidelijke plannen. Als je naar Italie gaat, kan ik Toscane zeker aanraden!
  Loes onlangs geplaatst…De ‘Wanderlust’ TagMy Profile

 7. Als ik over vakanties lees en foto’s zie van palmbomen of gewoon de zon die schijnt krijg ik altijd al onwijs veel zin om op vakantie te gaan! Maar helaas dit jaar geen vakantie voor mij! Gewoon af en toe een dagje weg vanwege beperkt budget. Is ook leuk!
  Mya onlangs geplaatst…Happy Love Life, MaschaMy Profile

 8. Wij gaan naar Kroatië,al een paar jaar achter elkaar. Kindjes zijn dan 2.8 jaar en 1 jaar. Zitten al een hele tijd op dezelfde camping,goed verzorgd,genoeg te doen en mooi zwembad! Heerlijk en mooi land ok naar toe te gaan!
  Grtjs kelly

 9. Toevallig zat ik gisteren nog je vakantie vlogs te bekijken om (nog) meer in de zomerstemming te komen. Nu de lente is begonnen heb ik zoveel zin om op vakantie te gaan.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Interieur enzoMy Profile

 10. Ik hoop van de zomer nog even naar NL te gaan dat is voor ons vakantie lekker de familie opzoeken en dan natuurlijk ook naar de Efteling ik word altijd zo nieuwsgierig als ik jou foto’s zie?
  Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 11. Ik hoop van de zomer naar NL te gaan lekker even de familie opzoeken dat is voor ons ook vakantie! De efteling wil ik ook zeker bezoeken ben zo nieuwsgierig geworden na al jou uitstapjes?
  Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 12. Iemand die ik ken ging naar t buitenland op vakantie toen ze zwanger was. Ze werd hartstikke ziek met zelfs opname in ziekenhuis ! Ik ben daarom bewust niet op vliegvakantie gegaan toen ik zwanger was. Nu met de kleine gaan we ook niet vliegen. Ik heb gezien hoe erg het voor kindjes kan zijn en wil mijn kleine dat niet aandoen. 1x meegemaakt dat we 6 uur gingen vliegen en een baby zo’n verdriet had, dat het de hele vlucht heeft gehuild. Ouders radeloos. Was zo sneu ! Nee, wij vliegen pas als de jongste minimaal 7 of 8 is.

 13. Reizen kan inderdaad prima met kinderen. Ons meisje is in februari 1 geworden. Afgelopen jaar zijn we met haar in Sicilie, Engeland, Zuid Afrika, Dubai en de Malediven geweest. Ze heeft nooit last van haar oortjes en ze geniet volop. Wij zijn zelf heel relaxed en dat helpt enorm denk ik…
  Op dit moment ben ik weer zwanger en in juli uitgerekend. In mei gaan we een paar dagen naar Marokko, in september verhuizen we naar ons nieuwe huis (wordt op dit moment gebouwd) en eind oktober begin november willen we weer een reis maken (waarheen weet ik nog niet)… Dus lekker boeken Kelly, veel plezier met het uitzoeken!!

 14. Altijd leuk om over vakantie na te denken! Kroatië is trouwens écht een aanrader! Echt een prachtig land (heel erg divers landschap), goede voorzieningen en een redelijke rijafstand (wel met tussen hotel/camping)

 15. Wij gaan in mei een weekend en in september een week naar Texel. Ik ben een jaar werkloos geweest, daarom geven we dit jaar niet zoveel geld uit aan vakantie. Het liefst ging ik naar de Antillen maar vanwege de kosten, Zikavirus en de duur van de reis (dan wil ik minimaal 2 weken en met een nieuwe baan heb ik nog niet zoveel dagen) besloten we anders. Texel is een heerlijk eiland en vanwege de terreurdreiging in veel Europese landen, voelt dit heel fijn!
  Karin onlangs geplaatst…Ik kwam 45 kilo aan tijdens mijn zwangerschapMy Profile

 16. Goede tip voor als onze kleine er is (midden oktober)

  Ik hoop stiekem dat er een vakantie voor ons in zit dit jaar. We moeten echter nog veel regelen in ons huis (muur bouwen voor extra kamer, verven, babykamer kopen en inrichten), een samenlevingscontract maken, erkenning van het kindje door papa en machtiging over het ouderschap.
  Verder komt er financieel toch meer bij kijken dan dat ik in de eerste instantie dacht (dingen als: kosten voor de bevalling, circa 400-, kraamzorg, circa 200-, misschien nog een zwangerschapscursus). Daarbij natuurlijk de aanschaf voor kleertjes en spullen voor het kindje.
  Achja, ik mag ook niet klagen want ik ben hartstikke dankbaar dat ik in verwachting ben!!

 17. Heerlijk ik krijg helemaal zin in vakantie nu! Ik wilde het liefst naar Mallorca en dan in primasol cala d’or gardens echt een super top hotel met kinderen en op loopafstand van een te leuk centrum.

 18. Zelf kende ik het ook nog niet. Aankomende zomer ga ik samen met mijn vriend en nog een ander stel naar Italië. Voor het eerst met de auto ver op vakantie, maar ik kan echt niet wachten totdat ik weer heerlijk aan het zwembad/strand lig met een boekje.
  Sandra onlangs geplaatst…ACTION MAX & MORE HIGHLIGHTERS NUDE & PINKMy Profile

 19. Wij gaan met ons tweeën naar Terschelling 10 dagen, misschien nog wat langer.
  We zoeken altijd de waddeneilanden op, echt ons tweede thuis. Kamperen doen we altijd. Ik zie ons in de toekomst ook kamperen met een kindje, daar heb ik zoveel goede herinneringen aan van vroeger. En… veel goedkoper 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.