Ons bedtijd ritueel met de meisjes

Heb jij een vast bedtijd ritueel met jouw kindjes voor het slapen gaan? Wij hebben een vaste avondroutine die we hanteren voor het slapen gaan om zo rust en regelmaat voor de meisjes te creëren zodat ze makkelijker in slaap komen, dieper slapen en ook voldoende nachtrust krijgen elke nacht. Dit vinden wij heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van onze dochters. Ook gaan we zelf op tijd slapen om voldoende nachtrust te krijgen, want voor ons als ouders is dit ook erg belangrijk. Hoe dat bedtijd ritueel eruit ziet deel ik in deze blog. Lees je gezellig met ons mee?

Ons bedtijd ritueel met de meisjes

Wij eten vaak rond 17.30-18.00 en na het eten gaan wij afruimen en mogen de meisjes nog even spelen, tv kijken of afmaken wat ze voor het eten aan het doen waren. Dan doen we nog even wat leuks samen. We vinden het erg leuk om gewoon muziek aan te zetten en gezellig te gaan dansen, dit levert altijd veel pret op. Dan gaan we rond 18.45 naar boven. Een paar keer per week doen we de meisjes in bad en elke avond beginnen we met tanden poetsen en pyjama’s aandoen om hun klaar te maken om te gaan slapen. Lana mag inmiddels wat later naar bed dan haar jongere zusjes maar we zorgen wel dat zij ook in pyjama is, tanden heeft gepoetst en fris is zodat ze ook klaar is om naar bed te gaan als het haar bedtijd is.

Als de meisjes in bed liggen is het tijd om een verhaaltje te vertellen, samen een boekje te lezen of en samen de de dag te bespreken. We proberen de meeste dagen wel samen te lezen uit een boekje omdat dit goed is voor de taalontwikkeling van de kinderen en bovendien erg leuk is, ook kan het kinderen helpen beter te doen slapen. Zelf lees ik ook graag voor het slapen gaan en helpt het me om beter te slapen dus die logica klopt ook wel. Dan is het tijd voor een dikke knuffel en kus, ze mogen de lampen uit ‘blazen’, dit is een spelletje dat we als ritueel elke avond doen zodra we de meisjes alleen laten om te gaan slapen, en dan is het bedtijd. Lana mag rond 19.30-19:45 naar bed.

Zelf vind ik het ook belangrijk om goed te slapen. Ik ga het liefst uiterlijk 22.00 slapen om voldoende uren slaap te pakken. Ik lees graag nog even voor het slapen gaan maar wanneer ik dat wil doen probeer ik er uiterlijk 21.30 in te liggen. Ik ga daarom rond 21.00 naar boven om te douchen, mijn gezichtsverzorging te doen, kleding klaar te leggen voor de dag erna en op tijd onder de wol te kruipen. Ik ben benieuwd hoe dat er bij jullie uitziet. Hoe laat ga jij meestal naar bed toe? Mocht je zelf weleens moeite hebben met slapen of in slaap komen dan heb ik een mooie tip voor je die mij erg geholpen heeft.  Lees dit gratis e-book boordevol tips om makkelijker in slaap te komen, door te slapen en uitgeruster wakker te worden.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.