LIFESTYLE MOEDERSCHAP

Nuna PEPP luxx review

Nuna Pepp Luxx review van deze buggy.
Wij ontvingen de Nuna PEPP™ luxx buggy om te testen en daar waren we heel erg benieuwd naar, vandaag deel ik onze review! We hebben heel lang met veel plezier met onze Joolz kinderwagen gewandeld. Echter waren we op een gegeven moment toe aan een compacter modelletje. Zo haalde ik eens bij Kruidvat een simpel Bambino buggy’tje van twee tientjes. Dat was echt geen fijn ding, veel te wankel en Lana zat daar niet comfortabel in. Later leenden we van mijn ouders een eenvoudige buggy die ook mee naar Curaçao ging. Toen ik het aanbod kreeg om de Nuna PEPP™ luxx te testen wilde ik hier graag voor gaan omdat we hier hopelijk de ideale buggy mee zouden treffen. Wat zoeken we in een buggy? Eentje die compact is (en dus in mijn kleine autootje past), heel comfortabel zit voor Lana maar ook soepel voort te duwen is. Ik heb hem nu 1 maand getest dus het is tijd voor de review.

De eerste indruk: De Nuna pepp luxx werd geleverd in een compacte doos waardoor ik al gelijk doorhad dat het een compacte buggy betreft. Hij is heel klein in te vouwen maar ook heel eenvoudig in te vouwen. Ik vind het heel irritant als ik te lang bezig ben met het inklappen van een kinderwagen. Zeker met een actieve dreumes wil je dit snel voor elkaar krijgen zodat je alle aandacht op je kindje kunt vestigen. In letterlijk 2 seconden is de kinderwagen ingeklapt.  Het zitgedeelte komt heel comfortabel over, is ruim genoeg voor groeiende kindjes en is in drie standen te verstellen. Deze is zelfs tot een slaapstand te verstellen waardoor je kleine kindjes al vrij snel in deze buggy kunt vervoeren. Er zit een fijne ‘stang’ voorop waar je kindje zich aan vast kan houden. Wat me gelijk opviel was de grote mand onderin de wagen. Je kunt hier vrij veel boodschappen in kwijt wat in tegenstelling tot veel andere buggy’s een groot pluspunt is. Verder vind ik het design van de kinderwagen mooi en modern.

In gebruik: We hebben de Nuna pepp luxx uitgebreid getest. Zowel in ons eigen dorp, als tijdens verschillende dagjes weg en tijdens ons weekendje Antwerpen. De buggy rijdt heel soepel wat ik voor zulke kleine wieltjes erg verrassend vind. Lana kan haar beentjes lang uitstrekken, maar je kunt dat deel ook inklappen zodat het kindje zijn/haar voetjes op een plankje kan steunen. Tijdens ons weekendje Antwerpen scheen de zon volop, dan konden we de kap helemaal omlaag klappen en tijdens haar middagslaapje tijdens het shoppen door zelfs een extra kap omlaag klappen om haar meer verduistering te bieden. De luiertas is heel eenvoudig aan de duwstand te hangen. Zo konden we dus veel bagage meenemen.

In Antwerpen met de Nuna pepp Luxx.

Minpunten: De duwstang is wat smaller, voor mij is dit geen probleem maar voor Yannick en zijn grotere handen zorgde dit er wel eens voor dat zijn handen er vanaf gleden. Ook vind ik het sluitsysteem van het riempje wat minder praktisch. Het riempje bestaat uit 5 onderdelen (gordeltje bestaat uit twee onderdelen per kant + sluitsysteem), om deze in elkaar te zetten ben je iets langer bezig als bij de meeste riempjes. In grotere steden vond ik de kinderwagen wat onhandig bij stoepjes, dan moet je hem wat meer mee tillen om deze gemakkelijk te bewandelen. Dat is ook niet vreemd, het is een hele compacte buggy met kleine wielen waardoor je wat meer moet meebewegen dan bij wandelwagens met grote luchtbanden.

Eindconclusie: Een hele praktische en compacte buggy. Hij rijdt heel soepel, is makkelijk te besturen en heel eenvoudig in te klappen. Hij is voor het kindje comfortabel genoeg om langer in te zitten bij uitstapjes. Ook een slaapje tussendoor gaat moeiteloos doordat je het zitgedeelte in een ligstand (3 standen) kunt zetten. Ook de kap is helemaal omlaag te klappen als extra verduistering of tegen muggen en vliegen. De boodschappenmand onderin is ideaal. Broodjes, drinken, een pak luiers, boodschappen, je kunt er heel veel in kwijt. De Nuna PEPP™ luxx komt net zo comfortabel over als een grote wandelwagen, met de gebruiksvriendelijkheid van een buggy. Wij gebruiken hem met veel plezier en verwachten hier nog jaren mee te doen. Eindcijfer review : 7.8!

De Nuna PEPP™ luxx is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren (night, yellow, scarlet, wineberry, sand, raspberry, navy en bisque). Wij hebben de Sand uitvoering. Hij is te koop met een adviesprijs van €269,00. Een schappelijke prijs voor een kwalitatief goede buggy waar je erg lang mee kunt doen. Ook een gemiddelde prijs voor een luxere buggy.

Ik schreef ook al eens een review artikel over de Nuna Ivvy kinderwagen.

Zijn jullie bekend met de Nuna PEPP™ luxx? Wat is jullie indruk hiervan? Laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

21 reacties

  • Lisanne
    24 juli 2015

    Ziet eruit als een mooie buggy. Heb er nog geen ervaringen mee doordat ik nog geen kinderen heb. Wel duur….of is dit een beetje een normale prijs voor zulk soort dingen, der zal denk een wereld voor me opengaan als ik straks ook een kleine heb, wanneer dat is weet ik nog niet hoor. Liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…SpuitkastjeMy Profile

  • Martina
    24 juli 2015

    Zie eruit als een stevige buggy! Hij is ook mooi vorm gegeven
    Martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

  • Patricia Schmitz-Heres
    24 juli 2015

    Wat ik zo van je lees en zie op de foto’s lijkt het me inderdaad een degelijke buggy te zijn. Wij gaan langzaam ook eens nadenken over een buggy en omdat Bjarne nog geen anderhalf is en ‘s middags nog een dutje doet vind ik het wel fijn als hij ook echt kan liggen. Deze ga ik in elk geval even onthouden.
    Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Persoonlijk | Wat betekent muziek voor mij?My Profile

  • Femke
    24 juli 2015

    Ik heb zelf geen kinderen dus geen ervaringen met buggy’s.. Wel is een vriendin van mij op dit moment op zoek naar een andere buggy die ook compact is om in haar eigen auto mee te nemen, ik zal haar dit artikel zeker laten lezen :-)!
    Femke onlangs geplaatst…Wat heb ik.. voor vooruitzicht deze zomer?My Profile

  • Bianca
    24 juli 2015

    Het is een mooie buggy wel fijn en eerlijk dat je er ook de minputen erbij vertel x
    Bianca onlangs geplaatst…INSTA DIARY #3My Profile

  • Sanne Marlijn
    24 juli 2015

    Ik heb getwijfeld over deze maar ik vond het een nadeel dat je deze niet mee kunt nemen op de fiets, wat voor mij was een hele belangrijke vereiste is. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Maclaren Quest Denim. Deze kun je iets sneller en compacter opvouwen nog. Toch vond ik deze Nuna wel heel comfortabel rijden. Hij ziet er ook mooi uit.
    Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Wat moet je kopen bij de Kruidvat 1+1 actie?My Profile

  • Deborah
    24 juli 2015

    Wat een eerlijke review! Net nu ik mij aan het verdiepen ben om de juiste buggy voor ons te vinden. Het meest spreekt mij aan dat de buggy compact is (integenstelling tot de kinderwagen) en dat het meerdere standen heeft. De kimderstoel hebben we van Nuna en die bevalt ook goed. Dus wie weet..

  • Saskia
    24 juli 2015

    Lijkt me erg handig en makkelijk. Voor mij zal ik het toch handig vinden als de buggy ook op de fiets kan, jammer dat dit niet kan bij deze.
    Saskia onlangs geplaatst…Laatst Gekeken Netflix Series!My Profile

  • Vera
    24 juli 2015

    Ik heb deze zelf ook en ik ben er heel erg blij mee, hij rijdt heel soepel, past in mijn kleine auto (een auto Panda!) en mijn zoon zit er heel comfortabel in, vind het ook echt een aanrader

  • Annemieke
    24 juli 2015

    Ik heb zelf een Quinny buggy die ik heel fijn vind, denk een vergelijkbaar type als deze Nuna, een stuk fijner als de simpele buggy’s vinden wij

  • Tamara
    24 juli 2015

    Mooie buggy! Jammer alleen dat hij niet mee kan op de fiets en best duur is!
    Tamara onlangs geplaatst…Roomtour door Laurens babykamer.My Profile

  • Shirley
    24 juli 2015

    Ik heb hem ook, de voorganger. Ideaal en voor mij de fijnste buggy die ik gebruikt heb. Heb ook een Quinny staan maar die vind ik zo klein en wat lastiger inklappen 🙂
    Shirley onlangs geplaatst…Skylers outfits #55My Profile

  • Lifesabout
    24 juli 2015

    Duidelijke review! Alleen vind ik de prijs alsnog erg hoog, ondanks dat het een heel goed item is. Maar dat is per persoon verschillend denk ik.
    Lifesabout onlangs geplaatst…12 Dingen die ik vaak denk, maar niet doe.My Profile

  • Charlotte
    24 juli 2015

    Fijn dat hij zo compact is! Wij zoeken ook nog een fijne compacte buggy maar daarvoor vind ik deze wel te duur…
    Charlotte onlangs geplaatst…Naar de dierentuinMy Profile

  • Kim
    24 juli 2015

    Wij hebben een buggy van kidsriver, echt heel fijn.
    De Buggy is heel compact, en erg makkelijk en en out te klappen, ook met een hand.
    Hij heeft een mandje onderin en je kan de luiertas aan de duwstang vast maken, ik ben er
    heel blij mee. Wij hadden in het begin een buggy van maxi cosi ( wat een ramp) en toen
    een gebruikte quinny, maar de quinny vond ik persoonlijk niet fijn, wij hadden dan de oude
    waar het kindje alleen maar recht op kan zitten. Bij de kids river kan de buggy helemaal plat. ( ook al slaapt mijn zoon nooit in de buggy)

  • Madelon
    24 juli 2015

    Ik heb nog getwijfeld over deze. Hier zijn we voor de quinny Zapp xtra 2 gegaan. Ongeveer dezelfde prijsklasse.
    Madelon onlangs geplaatst…Sudanese Karkade (Hibiscus Limonade)My Profile

  • Sharon
    24 juli 2015

    Ik vraag mij inderdaad altijd af hoe comfortabel die buggys van 2 tientjes zitten voor die kleintjes… Dit ziet er een stuk comfortabeler uit in ieder geval.
    Sharon onlangs geplaatst…Update Robin een half jaar oud!My Profile

  • Amber
    24 juli 2015

    Klinkt als een goede buggy. Ik denk niet dat ik er ooit een nodig ga hebben maar zo ja dan herinner ik me deze review. 😉
    Amber onlangs geplaatst…Family frustrationsMy Profile

  • Tineke
    24 juli 2015

    Ik ben nog op zoek naar een buggy, omdat onze Mutsy transporter als buggy niet heel goed bevalt.. Ben benieuwd naar deze! Heb je geen foto van een ingeklapte wagen? Ben ik wel nieuwsgierig naar!

  • Tamara
    20 september 2015

    Dank vr de review! Ik heb nog wel een vraagje.. Was de buggy de luxx of de luxx 2.0? Want dat is qua prijs een verschil.. En ik dacht juist dat de 2.0 veel ruimte onderin had en dus die beugel.. En de luxx niet..

  • Sabrina
    28 maart 2016

    Ik gebruik de buggy al bijna 2 jaar ook ideaal mee op vakantie en de bekleding is zelfs wasbaar er is een speciale houder te koop dat hij ook mee kan op de fiets. Ik heb speciale haakjes dat ik ook makkelijk een tas eraan kan hangen

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.