How to: Monkeyplatter maken voor kinderen als gezonde snack!

Monkeyplatter maken

Kennen jullie de ‘Monkeyplatter’ al? Dit is een feestje voor kinderen dat bestaat uit een bordje met daarop allemaal lekkere en gezonde snacks. Zo’n plateau ziet er heel vrolijk uit en bevat heel veel variatie van snacks. Het zorgt ervoor dat je kindje variatie krijgt aangeboden en daardoor zelf kan kiezen wat hij/zij neemt. Je kunt zo’n monkeyplatter hartig maken, of zoet en heel uitgebreid variëren. Je kunt er snacks op doen voor hele kleine kindjes (bijv. Baby’s vanaf 6 maanden) of grotere kindjes. Je stemt de snacks af op het kindje. Ik geef je een leuk voorbeeld van zo’n monkeyplatter!

Monkeyplatter maken

Wat heb ik gebruikt voor deze ‘banana monkeyplatter’!

  • 1 banaan
  • Calvé Naturel pindakaas (deze bevat geen toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen, het bevat wel van nature aanwezige suikers. )
  • Aardbeien
  • Druiven
  • Pecannoten
  • Rozijnen
  • Cupcake bakjes ter decoratie.

Ik heb deze producten gekozen omdat dit de favorieten van Lana zijn. Is jouw kindje bijvoorbeeld helemaal dol op mandarijn, snoeptomaatjes, komkommer, peer, olijven, kaas, plakje worst etc. Dan kan je dit ook allemaal gebruiken. Je kunt eindeloos variëren met een monkeyplatter.

Hoe maak je een monkeyplatter voor je kindje?
De versie die ik gemaakt heb, heb ik als volgt gemaakt: Halveer een banaan en besmeer deze met pindakaas. Dit mag je best royaal doen want dit geeft een heerlijke smaak aan de banaan, het wordt zo echt een taartje. Ik ben dol op de combinatie van pindakaas met banaan, het is lekker smeuïg. Neem dan de overige snacks/vruchten en leg deze leuk op het bordje. Biedt dit bordje aan je kindje aan. Is je kindje jonger? Let dan op de grootte van de stukjes fruit die je aanbiedt. Zo snij ik voor Lana de druiven nog in 2 a 3 stukjes evenals de aardbeien en pecannootjes. Het wordt aanbevolen om noten pas na 12 maanden aan te bieden om risico op allergieën te mijden. Pindakaas wordt aanbevolen voor baby’s vanaf 9 maanden. Maak hier je eigen afweging in.

Monkeyplatter maken

Een feestje op een bord!
Het grootste voordeel aan een monkeyplatter is dat je het de hele dag op verschillende momenten kan aanbieden. Je kunt een ontbijt plateau maken, lunch met stukjes brood en verschillende soorten beleg, avondeten met groente, aardappeltjes, vlees etc. Doordat je op deze manier van de eetmomenten echt een feestje maakt, wordt het voor een kind heel interessant om nieuwe smaken te ontdekken en daarmee alle voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben. Pindakaas is een mooi voorbeeld van een lekker product met een bron van bouwstoffen die goed zijn voor kindjes in de groei. Zo bevat het gezonde onverzadigde vetten, eiwitten die bijdragen aan de groei van spieren, vitamines zoals B3 en E, zink en fosfor. Lekker en gezond dus.

En dan is het tijd om te smullen! Voor veel kindjes wordt eten zo echt een feestje!
Ik ben zelf dol op de combinatie van banaan en pindakaas, jij toevallig ook? En heb jij weleens een monkeyplatter voor je kindje gemaakt? Wat doe jij er dan zoal allemaal op? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen, laat ze me weten bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.