Mommy monday: 7x Dit denkt en doet iedere moeder als haar kind slaapt

Zodra je kindje of baby slaapt dan gaat er een soort tijdbom aan waarin je alles wat je dan gedaan kunt krijgen wilt gaan doen. Dat is in ieder geval mijn ervaring en ik verwacht dan ook dat veel moeders dit zullen herkennen. Vooral wanneer overdag je kindje slaapt dan kun je ineens wat dingen in het huishouden doen, even op adem komen, koffie drinken of je lange to-do lijst afwerken. Als je kindje in de avond op bed ligt heb je ineens tijd voor jou en je partner. Deze dingen doet iedere moeder wanneer haar kindje slaapt (denk ik!). Neem dit artikel ook weer met een goede korrel zout want we weten allemaal dat we onwijs dol zijn op die kleine schatten van ons!

1. Je legt je kindje op bed, doet het slaapritueel, muziekdoosje aan, lekker toedekken onder de dekens en dan sneak je de kamer uit, je doet de deur dicht en er komt een zucht van opluchting, even tijd voor rust om van alles en nog wat de doen (denk je!).

2. Zodra je kindje slaapt begint die tijdbom te lopen, je gaat de wasmachine aanzetten, een kopje koffie zetten, en als een speer door je hele huis heen, je krijgt een soort gevoel van vrijheid en begint een waslijst aan opties te bedenken die jij nu even kunt gaan uitvoeren. Voor je het weet wordt je kindje alweer wakker en heb je nog niets uitgevoerd.

3. Ook valt het je gelijk op wat een ‘teringzooi’ het is in je huis. Sperziebonen van gisteren kleven nog aan de kinderstoel, je struikelt over speelgoed en hebt nog pindakaasvlekken op je trui zitten.

4. Terwijl je aan die to-do list begint, je wasmachine hebt aangezet en met een nat doekje in je hand staat om die kinderstoel onder handen te nemen staat je schoonmoeder voor de deur, een kopje koffie komt wel even uit toch? ‘Zucht’ denk je dan.

Bron

5. Vooral bij langere slaapjes kun je het soms niet laten om even bij het bedje te kijken en het liefst te gaan luisteren of je kindje nog wel ademt, volgens mij doet iedere moeder dat! Als dan vervolgens je kindje wakker wordt omdat hij/zij je hoort baal je als een stekker.

6. De slaapjes van je kindje overdag zijn ook de gelegenheid om het huishouden even goed onder handen te nemen. Soppen, moppen, stofzuigen, het liefst doe je dat dan allemaal maar soms (meestal) komt er niet veel uit je handen of je dochter of zoon wordt alweer wakker. Als manlief dan in de avond thuiskomt en zich afvraagt wat jij eigenlijk de hele dag gedaan hebt sta je met je mond vol tanden.

7.  In de avond als je kindje op bed ligt dan wil je je leuk aankleden en wat intimiteit met je partner, hem laten zien dat je (ook na 10 poepluiers en spuug op je blouse) nog heel vrouwelijk en sexy bent. Net als je je opdoft voor zo’n avondje wordt je kindje wakker voor een uitgebreide huil, poep- en knuffelsessie, je baalt dan best wel even!

Dit was mijn lijstje met 7 dingen die iedere moeder denkt of doet wanneer haar kindje slaapt. Lees dit natuurlijk met een korrel zout want ondertussen zijn we allemaal dol verliefd op onze kindjes en zijn we ook heel blij wanneer we ons kindje uit bed mogen halen als hij of zij ons met een grote glimlach ligt op te wachten. Die momentjes van slaap zijn voor moeders gewoon de momentjes om even op te laden en alles weer een beetje op orde te krijgen.

Is dit artikel herkenbaar voor jou? Wat doe of denk jij zodra je kindje op bed ligt? In welke punten herken jij je of in welke punten herken jij jezelf totaal niet? Laat het me weten in de comments van dit artikel. Voel je vrij om dit artikel te delen met vriendinnen of mede mama’s.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Manon
  17 november 2014

  Leuk om te lezen, ook als je nog geen kinderen hebt haha! Ik kan me echt niet voorstellen hoe druk je leven er dan uitziet, maar dat komt nog wel 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Weekend plog #4My Profile

 • Selby Jewels
  17 november 2014

  Leuk geschreven! Ik heb zelf nog geen kindjes maar kan me goed voorstellen dat het soms druk is!

 • Angelique
  17 november 2014

  Of je neemt je voor om je hele to do list te gaan te doen maar zodra je op de bank zit met ‘even’ een kop thee ben je zo weer een uur verder omdat je even rustig kunt genieten van je thee
  Angelique onlangs geplaatst…Sinterklaas | Hoe wij de intocht kekenMy Profile

 • Diana Carlton
  17 november 2014

  haha sommige punten zijn zo herkenbaar! Ik vond het wel jammer dat Levi op den duur echt klaar was met het slapen in de middag, want dan kon ik ook even relaxt op de bank hangen en tv kijken. Laatst moest ik op mijn nichtje oppassen. Ze lag in het grote bed van Levi en ik kon het niet laten om toch even te gaan kijken of ze nog wel goed lag. Stomme actie, ik deed de deur een stukje open en ze was direct klaarwakker.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb: week 46My Profile

 • Beautydagboek
  17 november 2014

  Haha, heel herkenbaar hoor. Voor mij is het ook altijd een race tegen de klok om van alles gedaan te krijgen :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Eerst trouwen en dan kinderen krijgen? Of toch niet?My Profile

 • Dita
  17 november 2014

  Haha wat een leuk artikel! 😉 voor mij nog niet herkenbaar maar wel uit verhalen van vriendinnen met kinderen
  Dita onlangs geplaatst…Random spulletjes in huisMy Profile

 • Nelleke
  17 november 2014

  Hahaha, nummer 7! 😉
  Nelleke onlangs geplaatst…Romige bietenrisottoMy Profile

 • Dagmar
  17 november 2014

  Ah wat superleuk geschreven, klinkt heel herkenbaar haha <3 Leuk dat je dit deelt!
  Dagmar onlangs geplaatst…Project positief #14 – 10 x weg met de winterdip tipsMy Profile

 • Gwen
  17 november 2014

  Haha, grappig artikel mr totaal niet herkenbaar gelukkig. Ik zorg juist dat alles beneden strak is als ik haar nr bed breng. Zelfs dirext na de lunch eerst de kruimels vd vloer enzo en dan pas naar boven. Kind in bed, ik weer naar beneden en op de bank ploffen. Even anderhalf uur laptoppen of tv kijken, heerlijk! Toen Olivia nog heel klein was, deed ik wel in een van haar drie dagslaapjes het avondeten voorbereiden, nu doe ik dat meestal als ze net wakker is en een koekje of fruit ah eten is en lief speelt.
  Gwen onlangs geplaatst…Mijn onmisbare uitzetitemsMy Profile

 • Lauriëtte
  17 november 2014

  Hahaha als ik dit zo lees ben ik blij dat ik nog even geen kinderen heb! 😉 Maar wel hele herkenbare puntjes voor andere moeders denk ik! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Onder een wollen plaid op de bankMy Profile

 • Jess
  17 november 2014

  Haha, heel herkenbaar! Ik moet er nog steeds aan wennen dat Sam niet meer slaapt ‘s middags. Sinds Jim thuis is, hebben ze één keer tegelijkertijd een dutje gedaan overdag en man, wat was dat fijn!
  Jess onlangs geplaatst…What happened to me last weekMy Profile

 • Laura - Dagelijkse hap
  17 november 2014

  Oh wat schattig al die baby’s 😀 Ik moet nog even niet aan kinderen denken, maar denk dat ik de meeste ook wel zal doen ja haha
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Lunch: pittige kip sandwichMy Profile

 • Saskia
  17 november 2014

  Haha eigenlijk zijn alle punten herkenbaar 🙂 mijn zoontje slaapt al lang niet meer in de middag maar zodra hij in de avond op bed ligt begin ik ook met allemaal dingen die nog snel moeten.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 46)My Profile

 • Esmeralda
  17 november 2014

  Leuk om te lezen, ook al heb ik geen kinderen. Nummer 5 hoor ik heeeeel vaak. Mijn nicht is pasgeleden bevallen van een dochtertje, een heel makkelijk kindje! Die hoor je vrijwel nooit, alleen als ze honger heeft. Vandaar dat ze tussendoor toch nog even checkt, omdat ze zo rustig is!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Week in foto’s #2My Profile

 • Seline
  17 november 2014

  6 is zo herkenbaar!
  Seline onlangs geplaatst…Jim Bakkum – KleinMy Profile

 • Miranda
  17 november 2014

  Haha wat leuk geschreven! Hier nog geen kinderen, dus niet herkenbaar. Maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Leuk artikel!
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn wishlist; sinterklaaseditieMy Profile

 • Céline
  17 november 2014

  Leuk om te lezen. Ik herken dat van het ademen heel goed. Ik ben dan wel geen moeder, maar als ik op mijn oppas kindje pas en hij is al twee keer wakker geworden, ben ik ook bang dat hij niet meer ademt als hij bij de derde keer instoppen wel lekker slaapt.
  Céline onlangs geplaatst…DIY: Kate Spade office boxesMy Profile

 • Tineke
  17 november 2014

  Geweldig geschreven meid en heel erg leuk om te lezen!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Tineke`s diary #1My Profile

 • Dionne
  17 november 2014

  Voor mij niet herkenbaar om te lezen, maar wel heel leuk om te lezen! 😀
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Twinkle StarsMy Profile

 • Manon
  17 november 2014

  Och, dat plaatje met die kat <3 hahaha, zo lief! Deze dingen zijn nog niet herkenbaar, maar ben wel heel benieuwd naar straks :D!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekjes #9: Een dagje me-time!My Profile

 • Malou
  17 november 2014

  Haha, heel leuk! Momenteel mag ik (door de keizersnee) nog niet zoveel doen in huis, maar ik kan me er alles bij voorstellen. Dat luisteren aan het bedje herken ik al wel trouwens!
  Malou onlangs geplaatst…IN MIJN LAATSTE ZWANGERSCHAPSWEEKMy Profile

 • Milou
  17 november 2014

  Wat grappig om te lezen. Ik weet waar ik me op kan voorbereiden later! haha.
  Milou onlangs geplaatst…25 foodvragen tagMy Profile

 • Vanessa
  17 november 2014

  Leuk om te lezen! Ik denk dat veel mama’s zich hierin zullen herkennen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Action kerst shoplogMy Profile

 • iooon
  17 november 2014

  In die afgelopen paar weken heb ik vooral zitten denken “doet hij het nog?” en als dat dan bevestigd is dan inderdaad snel snel wasjes draaien en schoonmaken. En dan toch blij zijn dat we nog in ons minuscule appartement wonen en niet in eensgezinswoning. Ben je in ieder geval sneller klaar.
  iooon onlangs geplaatst…Inhoud van de vluchtkoffer versus gebruikMy Profile

 • Kaboutertuin
  17 november 2014

  Hahaha inderdaad herkenbaar! Nu zit mijn middelste sinds twee maandjes dan op school, maar daarvoor had ik als baby sliep dus ook geen tijd voor mezelf haha. Maar als baby op bed lag ging ik vaak even samen wat met middelste doen.

  Nu zitten de oudste twee op school en als F slaapt heb ik wel wat meer tijd voor mezelf. Soms ga ik even poetsen, maar soms NEEM ik ook gewoon echt even tijd voor mezelf.
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Appel kruimel #5xsuikervrijontbijtenMy Profile

 • Guusje
  17 november 2014

  Hahaha, ik kan ze me allemaal goed voorstellen! Met oppassen voelt het altijd heerlijk als ze er allemaal op tijd inliggen, hoe leuk het ook is om met ze te spelen.
  Guusje onlangs geplaatst…Inspiration Monday #1 – Favo Instagram accountsMy Profile

 • Martine
  17 november 2014

  Whaha, heel herkenbaar, wet van Murphy dat ze altijd wakker worden als je net iets wilt gaan doen. Ik heb wel eens geprobeerd mijn nagels te lakken als Lou slaapt. Uiteraard wordt ze standaard 30 seconde nadat ik klaar ben wakker met een poepluier waardoor papa zich ‘s avonds kapot schrikt van de Chanel rode stippen op haar kont 😉
  Martine onlangs geplaatst…Schreeuwen tegen kinderen, ik zei nog zo….My Profile

 • Frederika
  17 november 2014

  O o o zo herkenbaar!!! Alle punten!!!

 • Marieke
  17 november 2014

  haha leuk om te lezen 🙂 Heb er geen ervaring mee maar lijkt mij soms best vermoeiend 😀
  Marieke onlangs geplaatst…SeriesMy Profile

 • Kimberley
  17 november 2014

  In het begin vond ik het jammer als ze ‘s middags gingen slapen, haha. Was opeens zo stil in huis. Ik doe namelijk al het huishouden e.d. terwijl de kindjes wakker zijn. Dus dan zat ik tussen de middag op de bank me te vervelen. Heb ik weer, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Bloggen | Over jouMy Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  17 november 2014

  Heul herkenbaar.

  Ik heb altijd enorm genoten van de momenten als de kids overdag een dutje deden. Even rust in huis. Nou ja rust, je snapt wat ik bedoel.

  Ik laat mijn peuterzoon nu max 1 uur slapen anders slaapt hij ‘s avonds niet maar soms is het zo verleidelijk om hem langer te laten slapen…

  Leuk geschreven weer!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 • Petra
  17 november 2014

  Voor een gedeelte wel herkenbaar. Kijken bij dochterlief heb ik afgeleerd, want dat betekent dat ze gegarandeerd wakker wordt.
  Petra onlangs geplaatst…Sinterklaas KapoentjeMy Profile

 • Sofie
  17 november 2014

  haha, zeker herkenbaar. En zeker ook tijdens de eerste maand dat je kleintje begint door te slapen overdag en vaste uren heeft. Enkel dat controleren van het ademen doe ik niet want heb de angel care die dat doet voor mij.
  Ik heb het echt zo vaak meegemaakt dat je eindelijk denkt yes! ze slaapt, je komt de keuken in om een boterham te smeren of je wilt net de strijk bovenhalen en nog geen 5 min later ligt daar een huilende baby om je aandacht te vragen. Maar nu na 5 maand lijk ik het al minder erg te vinden, niet dat het misschien kan terugkomen maar de eerste maanden waren heftig en zijn dan eindelijk van voeding gewisseld omdat ze vermoedelijk een koemelk allergie heeft. Vroeger huilde ze erg veel, moesten we haar iedere 10 min weer oppakken. Nu is het en volledig ander kind. Ze kan echt een uurtje of meer op haar speelmat spelen en dan kan ik ook dingen doen, wat vroeger dus echt niet ging, ookal was ze ‘rustig’
  Sofie onlangs geplaatst…Verkoudheid. Thuis blijven of niet?My Profile

 • Joyce
  17 november 2014

  Oh ja, die to do lists die je maar niet af krijgt. Echt, om gek van te worden!
  Erg herkenbaar dus 😀
  Joyce onlangs geplaatst…Sinterklaas Mommy TagMy Profile

 • Eline
  17 november 2014

  Leuk joh…kinderen! 😉
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde gevulde speculaasMy Profile

 • Jenn
  17 november 2014

  Erg leuk om te lezen ook al heb ik nog geen kinderen.
  Jenn onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Marijke
  17 november 2014

  Jazeker wel herkenbaar. Nu zorg ik dat het huis op orde is als T nog wakker is, dan kan ik daarna lekker bloggen of werken enzo.
  Toen hij nog klein was, sliep hij in de box (buikslaper) zpdat ik een oogje op hem kon houden. Dus dan beneden de was vouwen, en geen herrie maken.
  En die to do list komt op geen enkele dag af helaas……. toen niet en nu nog niet…..
  Marijke onlangs geplaatst…Boodschappen november week 2My Profile

 • zomersproetje
  17 november 2014

  Heel herkenbaar ook voor mij. Daarom hou ik to-do lijstjes expres kort. Als ze dan toch langer slaapt kan ik andere dingen doen of lekker even lezen ofzo en dat is dan mooi meegenomen.
  En als ze rustig aan het spelen is kan ik ook dingen doen.
  zomersproetje onlangs geplaatst…De zin van het levenMy Profile

 • ilovemyinterior
  17 november 2014

  Echt leuk ! Heel gaaf geschreven

 • Elise | The Beauty Suitcase
  18 november 2014

  Zelfs als niet-moeder is het ‘even kijken bij het wiegje en luisteren of het kindje nog ademt, waarna het kindje vervolgens wakker wordt en je flink baalt’ heel herkenbaar. Dit gebeurde mij altijd bij mijn oppaskindjes!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[OUTFIT] – Bordeaux with a Touch of LondonMy Profile

 • Susanne
  14 augustus 2016

  In het begin was ik altijd helemaal druk met alle klusjes in huis als de kleine op bed lag. Als ik daar dan klaar mee was en even wilde gaan zitten werd hij wakker. Daarom probeer ik nu al het huishouden gewoon te doen als hij wakker is dan heb ik tenminste even een momentje voor mezelf als hij slaapt 🙂 Wel heel herkenbaar dat je wanneer de kleine langer slaapt dan je gewend bent en je gaat kijken ze ook direct wakker worden

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.