Zodra je kindje of baby slaapt dan gaat er een soort tijdbom aan waarin je alles wat je dan gedaan kunt krijgen wilt gaan doen. Dat is in ieder geval mijn ervaring en ik verwacht dan ook dat veel moeders dit zullen herkennen. Vooral wanneer overdag je kindje slaapt dan kun je ineens wat dingen in het huishouden doen, even op adem komen, koffie drinken of je lange to-do lijst afwerken. Als je kindje in de avond op bed ligt heb je ineens tijd voor jou en je partner. Deze dingen doet iedere moeder wanneer haar kindje slaapt (denk ik!). Neem dit artikel ook weer met een goede korrel zout want we weten allemaal dat we onwijs dol zijn op die kleine schatten van ons!

1. Je legt je kindje op bed, doet het slaapritueel, muziekdoosje aan, lekker toedekken onder de dekens en dan sneak je de kamer uit, je doet de deur dicht en er komt een zucht van opluchting, even tijd voor rust om van alles en nog wat de doen (denk je!).

2. Zodra je kindje slaapt begint die tijdbom te lopen, je gaat de wasmachine aanzetten, een kopje koffie zetten, en als een speer door je hele huis heen, je krijgt een soort gevoel van vrijheid en begint een waslijst aan opties te bedenken die jij nu even kunt gaan uitvoeren. Voor je het weet wordt je kindje alweer wakker en heb je nog niets uitgevoerd.

3. Ook valt het je gelijk op wat een ‘teringzooi’ het is in je huis. Sperziebonen van gisteren kleven nog aan de kinderstoel, je struikelt over speelgoed en hebt nog pindakaasvlekken op je trui zitten.

4. Terwijl je aan die to-do list begint, je wasmachine hebt aangezet en met een nat doekje in je hand staat om die kinderstoel onder handen te nemen staat je schoonmoeder voor de deur, een kopje koffie komt wel even uit toch? ‘Zucht’ denk je dan.

Bron

5. Vooral bij langere slaapjes kun je het soms niet laten om even bij het bedje te kijken en het liefst te gaan luisteren of je kindje nog wel ademt, volgens mij doet iedere moeder dat! Als dan vervolgens je kindje wakker wordt omdat hij/zij je hoort baal je als een stekker.

6. De slaapjes van je kindje overdag zijn ook de gelegenheid om het huishouden even goed onder handen te nemen. Soppen, moppen, stofzuigen, het liefst doe je dat dan allemaal maar soms (meestal) komt er niet veel uit je handen of je dochter of zoon wordt alweer wakker. Als manlief dan in de avond thuiskomt en zich afvraagt wat jij eigenlijk de hele dag gedaan hebt sta je met je mond vol tanden.

7.  In de avond als je kindje op bed ligt dan wil je je leuk aankleden en wat intimiteit met je partner, hem laten zien dat je (ook na 10 poepluiers en spuug op je blouse) nog heel vrouwelijk en sexy bent. Net als je je opdoft voor zo’n avondje wordt je kindje wakker voor een uitgebreide huil, poep- en knuffelsessie, je baalt dan best wel even!

Dit was mijn lijstje met 7 dingen die iedere moeder denkt of doet wanneer haar kindje slaapt. Lees dit natuurlijk met een korrel zout want ondertussen zijn we allemaal dol verliefd op onze kindjes en zijn we ook heel blij wanneer we ons kindje uit bed mogen halen als hij of zij ons met een grote glimlach ligt op te wachten. Die momentjes van slaap zijn voor moeders gewoon de momentjes om even op te laden en alles weer een beetje op orde te krijgen.

Is dit artikel herkenbaar voor jou? Wat doe of denk jij zodra je kindje op bed ligt? In welke punten herken jij je of in welke punten herken jij jezelf totaal niet? Laat het me weten in de comments van dit artikel. Voel je vrij om dit artikel te delen met vriendinnen of mede mama’s.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “Mommy monday: 7x Dit denkt en doet iedere moeder als haar kind slaapt”

 1. haha sommige punten zijn zo herkenbaar! Ik vond het wel jammer dat Levi op den duur echt klaar was met het slapen in de middag, want dan kon ik ook even relaxt op de bank hangen en tv kijken. Laatst moest ik op mijn nichtje oppassen. Ze lag in het grote bed van Levi en ik kon het niet laten om toch even te gaan kijken of ze nog wel goed lag. Stomme actie, ik deed de deur een stukje open en ze was direct klaarwakker.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb: week 46My Profile

 2. Haha, grappig artikel mr totaal niet herkenbaar gelukkig. Ik zorg juist dat alles beneden strak is als ik haar nr bed breng. Zelfs dirext na de lunch eerst de kruimels vd vloer enzo en dan pas naar boven. Kind in bed, ik weer naar beneden en op de bank ploffen. Even anderhalf uur laptoppen of tv kijken, heerlijk! Toen Olivia nog heel klein was, deed ik wel in een van haar drie dagslaapjes het avondeten voorbereiden, nu doe ik dat meestal als ze net wakker is en een koekje of fruit ah eten is en lief speelt.
  Gwen onlangs geplaatst…Mijn onmisbare uitzetitemsMy Profile

 3. Leuk om te lezen, ook al heb ik geen kinderen. Nummer 5 hoor ik heeeeel vaak. Mijn nicht is pasgeleden bevallen van een dochtertje, een heel makkelijk kindje! Die hoor je vrijwel nooit, alleen als ze honger heeft. Vandaar dat ze tussendoor toch nog even checkt, omdat ze zo rustig is!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Week in foto’s #2My Profile

 4. Leuk om te lezen. Ik herken dat van het ademen heel goed. Ik ben dan wel geen moeder, maar als ik op mijn oppas kindje pas en hij is al twee keer wakker geworden, ben ik ook bang dat hij niet meer ademt als hij bij de derde keer instoppen wel lekker slaapt.
  Céline onlangs geplaatst…DIY: Kate Spade office boxesMy Profile

 5. In die afgelopen paar weken heb ik vooral zitten denken “doet hij het nog?” en als dat dan bevestigd is dan inderdaad snel snel wasjes draaien en schoonmaken. En dan toch blij zijn dat we nog in ons minuscule appartement wonen en niet in eensgezinswoning. Ben je in ieder geval sneller klaar.
  iooon onlangs geplaatst…Inhoud van de vluchtkoffer versus gebruikMy Profile

 6. Hahaha inderdaad herkenbaar! Nu zit mijn middelste sinds twee maandjes dan op school, maar daarvoor had ik als baby sliep dus ook geen tijd voor mezelf haha. Maar als baby op bed lag ging ik vaak even samen wat met middelste doen.

  Nu zitten de oudste twee op school en als F slaapt heb ik wel wat meer tijd voor mezelf. Soms ga ik even poetsen, maar soms NEEM ik ook gewoon echt even tijd voor mezelf.
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Appel kruimel #5xsuikervrijontbijtenMy Profile

 7. Whaha, heel herkenbaar, wet van Murphy dat ze altijd wakker worden als je net iets wilt gaan doen. Ik heb wel eens geprobeerd mijn nagels te lakken als Lou slaapt. Uiteraard wordt ze standaard 30 seconde nadat ik klaar ben wakker met een poepluier waardoor papa zich ‘s avonds kapot schrikt van de Chanel rode stippen op haar kont 😉
  Martine onlangs geplaatst…Schreeuwen tegen kinderen, ik zei nog zo….My Profile

 8. In het begin vond ik het jammer als ze ‘s middags gingen slapen, haha. Was opeens zo stil in huis. Ik doe namelijk al het huishouden e.d. terwijl de kindjes wakker zijn. Dus dan zat ik tussen de middag op de bank me te vervelen. Heb ik weer, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Bloggen | Over jouMy Profile

 9. Heul herkenbaar.

  Ik heb altijd enorm genoten van de momenten als de kids overdag een dutje deden. Even rust in huis. Nou ja rust, je snapt wat ik bedoel.

  Ik laat mijn peuterzoon nu max 1 uur slapen anders slaapt hij ‘s avonds niet maar soms is het zo verleidelijk om hem langer te laten slapen…

  Leuk geschreven weer!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 10. haha, zeker herkenbaar. En zeker ook tijdens de eerste maand dat je kleintje begint door te slapen overdag en vaste uren heeft. Enkel dat controleren van het ademen doe ik niet want heb de angel care die dat doet voor mij.
  Ik heb het echt zo vaak meegemaakt dat je eindelijk denkt yes! ze slaapt, je komt de keuken in om een boterham te smeren of je wilt net de strijk bovenhalen en nog geen 5 min later ligt daar een huilende baby om je aandacht te vragen. Maar nu na 5 maand lijk ik het al minder erg te vinden, niet dat het misschien kan terugkomen maar de eerste maanden waren heftig en zijn dan eindelijk van voeding gewisseld omdat ze vermoedelijk een koemelk allergie heeft. Vroeger huilde ze erg veel, moesten we haar iedere 10 min weer oppakken. Nu is het en volledig ander kind. Ze kan echt een uurtje of meer op haar speelmat spelen en dan kan ik ook dingen doen, wat vroeger dus echt niet ging, ookal was ze ‘rustig’
  Sofie onlangs geplaatst…Verkoudheid. Thuis blijven of niet?My Profile

 11. Jazeker wel herkenbaar. Nu zorg ik dat het huis op orde is als T nog wakker is, dan kan ik daarna lekker bloggen of werken enzo.
  Toen hij nog klein was, sliep hij in de box (buikslaper) zpdat ik een oogje op hem kon houden. Dus dan beneden de was vouwen, en geen herrie maken.
  En die to do list komt op geen enkele dag af helaas……. toen niet en nu nog niet…..
  Marijke onlangs geplaatst…Boodschappen november week 2My Profile

 12. Heel herkenbaar ook voor mij. Daarom hou ik to-do lijstjes expres kort. Als ze dan toch langer slaapt kan ik andere dingen doen of lekker even lezen ofzo en dat is dan mooi meegenomen.
  En als ze rustig aan het spelen is kan ik ook dingen doen.
  zomersproetje onlangs geplaatst…De zin van het levenMy Profile

 13. In het begin was ik altijd helemaal druk met alle klusjes in huis als de kleine op bed lag. Als ik daar dan klaar mee was en even wilde gaan zitten werd hij wakker. Daarom probeer ik nu al het huishouden gewoon te doen als hij wakker is dan heb ik tenminste even een momentje voor mezelf als hij slaapt 🙂 Wel heel herkenbaar dat je wanneer de kleine langer slaapt dan je gewend bent en je gaat kijken ze ook direct wakker worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.