Mommy monday: Dag baby, hallo dreumes!

Nu Lana 1 jaar geworden is, is ze officieel geen baby meer. Vanaf nu is ze een dreumes en dat is best even wennen voor mij als moeder. Ik was alleen nog maar gewend om moeder te zijn van een baby. Ik hield haar vast als een baby, had het over mijn baby en die baby is ineens verdwenen. De tijd vloog voorbij en inmiddels is het een dame die rondkruipt, overal waar ze de mogelijkheid ziet gaat ze staan, ze heeft een eigen brabbeltaaltje, schudt nee als ze het ergens niet mee eens is en heeft ook al door hoe ze onze aandacht trekt. In deze mommy monday geef ik een update van hoe het nu met Lana gaat. Hoe ze ontwikkeld is, hoe ik haar heb zien veranderen sinds de vorige update bij 10 maanden en dat soort dingen. Waar is mijn baby beleven?

Als ik de Lana 10 maanden update lees en zie dan zie ik een enorm verschil. Wat 2 maanden kan doen is enorm. Ze had toen 4 tandjes gekregen en inmiddels is haar 8e tandje op komst. Dit gaat eigenlijk heel geleidelijk en ze heeft hier nauwelijks last van. Het ziet er ineens al zo ‘groot’ uit nu ze een gebitje heeft. Dat haalt het ‘baby’ er ook helemaal vanaf. Het staat haar wel heel schattig vind ik.
Een maandje geleden brak Lana haar beentje, daar waren we allemaal erg van geschrokken. Vooral omdat ze weinig kick gaf op wat huilerig zijn in de nacht na. Toen verweet ik dit aan de doorkomende tandjes maar dit was dus niet het geval. Mijn sterke dame bleek haar rechter onderbeentje gebroken te hebben en heeft in totaal 3 weken in het gips gezeten. Dit heeft ook wel wat gedaan met haar ontwikkeling. Voordat ze haar beentje brak stond ze veel vaker en liep ze bijvoorbeeld van salontafel naar de bank. Dat is maar een halve meter maar toch. Sinds twee weekjes is  het gips eraf en ik merk dat ze nu dat soort dingen weer oefent. Dat maakt helemaal niet uit, ze ontwikkeld zich dit in haar eigen tempo maar zo zien we wel dat dit wat gedaan heeft met haar. Wel kruipt ze de hele kamer rond en dit doet ze dan ook met een flink tempo. Het liefst klimt ze op lage voorwerpen. Ik moet haar echt in de gaten houden want ze is heel snel.


Met eten gaat het ook heel goed, sinds 1,5 maand hebben Yannick en ik besloten haar gewoon te geven ‘wat de pot schaft’. Al een hele lange tijd kreeg ze vaste voeding zoals brood en avondmaaltijden  groente en aardappelen pureerde we dan nog wel. Sinds 1,5 maand dus niet meer en krijgt ze haar eigen bordje met hetzelfde avondeten als ons. Ze eet zo bami, spaghetti, stamppot, aardappels-groente-vlees/vis en ze geniet er zichtbaar van. Eten is voor haar echt een groot feest. Ze maakt er een heerlijke bende van en we merken dat ze steeds beter eet wat op haar bordje ligt. In principe eet ze dus overal met ons mee, ook in Frankrijk als we uit eten waren kreeg ze wat groente en stokbrood. Behalve wanneer we bijvoorbeeld friet of pizza eten, dan maak ik een maaltijd voor haar. Het is wel heel praktisch dat ze gewoon met ons mee eet en we vinden het ook heel gezellig. Wanneer we merken dat ze wat ‘vol’ begint te raken begint ze met het eten te spelen en wil ze het eten met ons delen door een hapje naar ons uit te reiken. Soms gaat ze met het eten gooien en dat is het moment dat we wat strenger zijn. We zijn allebei nog zoekende in wat we dan het beste kunnen doen.

Lana is een dame met een eigen willetje en als die niet uitkomt dan kan ze een soort zeurend piepend gilletje opzetten die we proberen te negeren. Het is mooi om te zien hoe ze al zo haar eigen ding wil doen en weet wat ze wel en niet leuk vind. Het opvoeden is dan ook nu echt begonnen met het aangeven van grenzen. Dat is niet altijd makkelijk want ze heeft ons zo om haar vinger met die pretoogjes van haar. Toch hebben we allebei dezelfde regels en proberen we duidelijk aan te geven wanneer iets niet de bedoeling is.
Lana begint ook al een beetje te brabbelen en het grappige is dat ze haar eerste woordjes al gesproken heeft. Ze kroop met een sneltreinvaart naar haar eetstoel en mompelde ‘eten, eten’. Ik was er zelf niet bij maar Yannick wel en toen hij me dit vertelde moesten we allebei erg lachen, duidelijk een kind van ons. Ook zegt ze regelmatig : pa-pa pa-pa. Super leuk voor Yannick natuurlijk ;).   Zoals je wel kunt lezen, baby Lana is verdwenen en daar is een echte dreumes voor terug gekomen.

Dit was de update van hoe het nu met Lana gaat nu ze 1 jaar geworden is. Wat voor ontwikkelingen zagen jullie aan je kindje toen je kindje van baby naar dreumes ging? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Wat waren jouw eerste woordjes of die van je kindje? Weet je die toevallig nog? Ik ben benieuwd want dat vind ik leuk om te horen. Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook en Youtube

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Manon
  20 oktober 2014

  Heel leuk om te lezen! En leuk haha, dat “eten, eten” 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Win: Health inspiratie!My Profile

 • Marion
  20 oktober 2014

  Jaja, het is een feit: kleine meisjes worden groot! Ik vind het prachtig om te zien!
  Marion onlangs geplaatst…Zomer In De HerfstMy Profile

 • Dita
  20 oktober 2014

  Heel leuk om te lezen! 🙂

 • Dagmar
  20 oktober 2014

  Wauw wat een mooie update, maar wat vloog de tijd voorbij. Nu al een echte dreumes, wat gaat dat snel! Lijkt mij ook erg lastig om grenzen aan te geven en iets strenger te zijn, terwijl je zo’n lieverd voor je hebt waardoor je wegsmelt. Maar uiteindelijk vormt het haar wel en is het ook het beste voor haar, zodat ze weet wat wel en niet kan, oee heel lastig lijkt mij dat moment! En wat fijn dat ze met jullie zo mee kan eten, dat moet nu al onwijs gezellig zijn <3 Behalve het gooien met eten dan haha, dat kan ik mij nog als niet-mama moeilijker voorstellen dat dat écht gebeurt 😀 Heerlijke update om te lezen en zo fijn dat het gipsje eraf is, wat een dappere dame is het nu al <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Vul jij ook de ‘Project Positief Tag’ in? #ProjectPositiefMy Profile

 • Linda
  20 oktober 2014

  Wat fijn dat het zo goed met Lana gaat en ze weer opkrabbelt na het gips. Leuk ook dat ze met de pot mee eet. Dan worden het gelijk van die echte minimensjes. Het begin van de dreumestijd is echt een fijne periode.
  Linda onlangs geplaatst…Netflix kijken met je peuter + kijktipsMy Profile

 • Suzanne
  20 oktober 2014

  Ah het wordt al een echte dame! Goh wat mis ik jullie! <3
  Suzanne onlangs geplaatst…Gadget | Headphones van SMS AudioMy Profile

 • Anneleen
  20 oktober 2014

  Mooi om te lezen! Wat doet Lana dat goed. Lijkt me bijzonder om de ontwikkeling van je kind van zo dichtbij te kunnen meemaken.
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Angela
  20 oktober 2014

  Zo leuk om te lezen dat Lana al echt een eigen persoontje is geworden net een eigen willetje. Lief!
  Angela onlangs geplaatst…DIY: zelf desinfecterende spray maken voor je fitness spullenMy Profile

 • Joyce
  20 oktober 2014

  Wat een heerlijke update! En wat worden ze dan ineens groot he.
  Ik ben heel erg benieuwd wat voor verandering Luuk doormaakt als hij een dreumes wordt. Gelukkig duurt dat nog 5 maanden. Maar 5 maanden. Pff wat gaat de tijd snel!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama challenge – Bedenk een sensopathisch spelMy Profile

 • Jessica
  20 oktober 2014

  Leuk om te lezen! En jeetje, 1 jaar alweer. Mbt eten kan ik bij alles alleen maar zeggen, heeeeeeeel herkenbaar 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…ZeikwijvenMy Profile

 • Manon
  20 oktober 2014

  Aaah leuk om te lezen. En zo’n ontwikkeling gaat echt keihard joh! Mijn eerste woordje was “koe” hahahaha, en dan wees ik niet naar mijn moeder 😉 Maar een echte koe hahaha. Ik hoop natuurlijk dat mijn zoon straks als eerste mama gaat zeggen maarja, ik hoor dat meer kindjes als eerst papa zeggen… Helaas voor de mama’s!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekjes #5!My Profile

 • beautydiarynl
  20 oktober 2014

  Ze wordt al ‘n echt dametje! Niet te geloven dat ze al 1 jaar is! En wat een stoere meid is, met haar beentje!
  beautydiarynl onlangs geplaatst…Catrice – All matt plus powderMy Profile

 • Odile
  20 oktober 2014

  Ja het zal vast wennen zijn om niet meer over een baby te spreken.. En heerlijk dat ze zo gek is op eten en ook een makkelijke eter is, net mijn zoontje! Zou zijn eerste woordje na mama ook eten worden? 😉
  Odile onlangs geplaatst…Groeicurve MaximMy Profile

 • Nicole
  20 oktober 2014

  Wat doet ze het goed zeg! Hier lijkt het net alsof Fay al dingen zegt, maar denk dat we er zelf meer in horen dat zij bedoelt haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Klap eens in de handjes..My Profile

 • Yudeska
  20 oktober 2014

  Hele herkenbare dingen vertel je. Fijn dat het zo goed met haar gaat. Geniet van haar als dreumes dat is geweldig, echt een mini mensje
  Yudeska onlangs geplaatst…Rock & Ruddle Hair brushMy Profile

 • Dionne
  20 oktober 2014

  Gaat snel he?

 • Simone
  20 oktober 2014

  Heel erg leuk om te lezen. Fijn dat alles ook zo goed gaat!
  Simone onlangs geplaatst…Filmpje: Review haakpakketMy Profile

 • Saskia
  20 oktober 2014

  Heel herkenbaar 🙂 zo mooi om de ontwikkeling te zien naar dreumes. Het eerste woordje van mijn zoon was auto 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 42)My Profile

 • Betty
  20 oktober 2014

  Aaaw! Wat leuk om te lezen! Zo gaaf om haar ontwikkeling zo te zien! Ik ben heel benieuwd hoe ze eruit ziet met haar tandjes!
  Betty onlangs geplaatst…Naar het consultatiebureauMy Profile

 • Vanessa
  20 oktober 2014

  Leuk om te lezen dat alles zo goed gaat met Lana!
  Vanessa onlangs geplaatst…The Body Shop: shoplog + goodiebagMy Profile

 • Tamara
  20 oktober 2014

  wat leuk te lezen! Inderdaad wat een verschil met 2 maanden he. Ze doet het hartstikke goed!
  Tamara onlangs geplaatst…Toeleven naar momentenMy Profile

 • Sophie
  20 oktober 2014

  Ahhh Kelly, wat leuk om te lezen! Echt schattig en lief hihi 🙂 Ik moest wel heel hard lachen om ‘eten, eten’. Fijn dat alles zo goed gaat en dat ze het lopen ook weer oefent! Hopelijk gaat ze ook gauw mama zeggen 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #42My Profile

 • Martina
  20 oktober 2014

  Mijn neefje is net 1 geworden, hij ontwikkeld zich ook zo ontzettend snel!
  Martina onlangs geplaatst…19 Oktober 2014 – Makkelijke&Romantische updoMy Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  20 oktober 2014

  Wat super mooi om te lezen. Als ik het goed lees was haar eerste echte woordje dus ‘eten’ haha? Dat had ook echt een kind van mij en mijn vriend kunnen zijn haha!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…#personal – Cats & CoffeeMy Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  20 oktober 2014

  Ah wat een popje. Van 1 tot 2 is erg leuk, tenminste vond ik 2 keer. Vanaf 2,5 jaar beginnen ze sterk een eigen mening te hebben. Zowel mijn dochter als mijn zoontje nu. Hij bemoeit zich nu ook al met welke kleren hij aan wilt. Alles met een bal erop is goed en de rest niet.

  Geniet ervan!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Your Daily Cup of weekly PicturesMy Profile

 • Wendy Esther
  20 oktober 2014

  Wat leuk om te lezen! Het is inderdaad al een echte dreumes, schattig! ;D
  Wendy Esther onlangs geplaatst…Wendy’s week ♥ week 42My Profile

 • Petra
  20 oktober 2014

  Ik vind de ontwikkeling altijd prachtig om te zien. Zelf kunnen ze ook altijd zo trots zijn als ze weer iets kunnen. Het eerste woordje van zoonlief was ‘auto’ en van dochterlief toch echt ‘mama’.
  Petra onlangs geplaatst…Blablabla #2My Profile

 • Jorien
  20 oktober 2014

  Wat een lieve update van Lana, erg leuk om te lezen!

 • Gabriela
  20 oktober 2014

  Wat is ze veranderd! Alles gaat zo snel! Geniet er van want straks gaat ze naar school! X
  Gabriela onlangs geplaatst…Mommy monday: Dag baby, hallo dreumes!My Profile

 • Diana
  20 oktober 2014

  Leuk om te lezen Kelly! Levi is nu in augustus 3 jaar geworden en ik vind het ieder jaar weer wonderbaarlijk om te zien hoe hij om en nabij zijn verjaardag een spurt doormaakt. Opeens is hij veel groter, maar lijkt hij opeens ook veel meer te begrijpen. Zo bijzonder om te zien.
  Diana onlangs geplaatst…Look inside DC’s life: week 42My Profile

 • Angelique
  20 oktober 2014

  Ja gaat snel he 😉 Nog even en dan gaat ze lopen wacht maar! haha
  Angelique onlangs geplaatst…Ask me anythingMy Profile

 • Whitney
  20 oktober 2014

  Leuk om te lezen 🙂 En wat een verschil ook weer tussen kinderen he.. Elvy heeft op het moment, 2 tandjes, brabbelt al een tijdje mama, baba, nana en een paar bosnische woorden haha.. Kruipt als een gek, loopt op de bank, klimt op de bank. Dat lopen gaat ineens ook hard. Na je tip over het eten heb ik het me voorgenomen om hem gewoon mee te laten eten, tenzij het idd patat/pizza is. Thanks!
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Marloes
  21 oktober 2014

  Ah wat super leuk om te lezen. Ik zag dit bij mij nichtje ook. Die zag je met de maand zo veranderen vanaf de 1e verjaardag. Bij 15 maanden ging ze echt los lopen en nu ze 21 maanden is kan en doet ze al zoveel. Hele gesprekken voeren, lekker knuffelen, kusjes geven. Echt super om te zien!
  Marloes onlangs geplaatst…In The Picture #31 Madrid, Shoppen & Frozen YoghurtMy Profile

 • Jessica
  21 oktober 2014

  Hey Kelly. Niet om te haten, maar je moet echt iets doen aan je schrijfstijl. Jij schrijft zoals je het zou uitspreken, maar dat leest heel onnatuurlijk. Daarnaast: let een beetje op je -t’s en -d’s. Dat kan echt wel beter voor iemand die fulltime blogt!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.