Nu Lana 1 jaar geworden is, is ze officieel geen baby meer. Vanaf nu is ze een dreumes en dat is best even wennen voor mij als moeder. Ik was alleen nog maar gewend om moeder te zijn van een baby. Ik hield haar vast als een baby, had het over mijn baby en die baby is ineens verdwenen. De tijd vloog voorbij en inmiddels is het een dame die rondkruipt, overal waar ze de mogelijkheid ziet gaat ze staan, ze heeft een eigen brabbeltaaltje, schudt nee als ze het ergens niet mee eens is en heeft ook al door hoe ze onze aandacht trekt. In deze mommy monday geef ik een update van hoe het nu met Lana gaat. Hoe ze ontwikkeld is, hoe ik haar heb zien veranderen sinds de vorige update bij 10 maanden en dat soort dingen. Waar is mijn baby beleven?

Als ik de Lana 10 maanden update lees en zie dan zie ik een enorm verschil. Wat 2 maanden kan doen is enorm. Ze had toen 4 tandjes gekregen en inmiddels is haar 8e tandje op komst. Dit gaat eigenlijk heel geleidelijk en ze heeft hier nauwelijks last van. Het ziet er ineens al zo ‘groot’ uit nu ze een gebitje heeft. Dat haalt het ‘baby’ er ook helemaal vanaf. Het staat haar wel heel schattig vind ik.
Een maandje geleden brak Lana haar beentje, daar waren we allemaal erg van geschrokken. Vooral omdat ze weinig kick gaf op wat huilerig zijn in de nacht na. Toen verweet ik dit aan de doorkomende tandjes maar dit was dus niet het geval. Mijn sterke dame bleek haar rechter onderbeentje gebroken te hebben en heeft in totaal 3 weken in het gips gezeten. Dit heeft ook wel wat gedaan met haar ontwikkeling. Voordat ze haar beentje brak stond ze veel vaker en liep ze bijvoorbeeld van salontafel naar de bank. Dat is maar een halve meter maar toch. Sinds twee weekjes is  het gips eraf en ik merk dat ze nu dat soort dingen weer oefent. Dat maakt helemaal niet uit, ze ontwikkeld zich dit in haar eigen tempo maar zo zien we wel dat dit wat gedaan heeft met haar. Wel kruipt ze de hele kamer rond en dit doet ze dan ook met een flink tempo. Het liefst klimt ze op lage voorwerpen. Ik moet haar echt in de gaten houden want ze is heel snel.


Met eten gaat het ook heel goed, sinds 1,5 maand hebben Yannick en ik besloten haar gewoon te geven ‘wat de pot schaft’. Al een hele lange tijd kreeg ze vaste voeding zoals brood en avondmaaltijden  groente en aardappelen pureerde we dan nog wel. Sinds 1,5 maand dus niet meer en krijgt ze haar eigen bordje met hetzelfde avondeten als ons. Ze eet zo bami, spaghetti, stamppot, aardappels-groente-vlees/vis en ze geniet er zichtbaar van. Eten is voor haar echt een groot feest. Ze maakt er een heerlijke bende van en we merken dat ze steeds beter eet wat op haar bordje ligt. In principe eet ze dus overal met ons mee, ook in Frankrijk als we uit eten waren kreeg ze wat groente en stokbrood. Behalve wanneer we bijvoorbeeld friet of pizza eten, dan maak ik een maaltijd voor haar. Het is wel heel praktisch dat ze gewoon met ons mee eet en we vinden het ook heel gezellig. Wanneer we merken dat ze wat ‘vol’ begint te raken begint ze met het eten te spelen en wil ze het eten met ons delen door een hapje naar ons uit te reiken. Soms gaat ze met het eten gooien en dat is het moment dat we wat strenger zijn. We zijn allebei nog zoekende in wat we dan het beste kunnen doen.

Lana is een dame met een eigen willetje en als die niet uitkomt dan kan ze een soort zeurend piepend gilletje opzetten die we proberen te negeren. Het is mooi om te zien hoe ze al zo haar eigen ding wil doen en weet wat ze wel en niet leuk vind. Het opvoeden is dan ook nu echt begonnen met het aangeven van grenzen. Dat is niet altijd makkelijk want ze heeft ons zo om haar vinger met die pretoogjes van haar. Toch hebben we allebei dezelfde regels en proberen we duidelijk aan te geven wanneer iets niet de bedoeling is.
Lana begint ook al een beetje te brabbelen en het grappige is dat ze haar eerste woordjes al gesproken heeft. Ze kroop met een sneltreinvaart naar haar eetstoel en mompelde ‘eten, eten’. Ik was er zelf niet bij maar Yannick wel en toen hij me dit vertelde moesten we allebei erg lachen, duidelijk een kind van ons. Ook zegt ze regelmatig : pa-pa pa-pa. Super leuk voor Yannick natuurlijk ;).   Zoals je wel kunt lezen, baby Lana is verdwenen en daar is een echte dreumes voor terug gekomen.

Dit was de update van hoe het nu met Lana gaat nu ze 1 jaar geworden is. Wat voor ontwikkelingen zagen jullie aan je kindje toen je kindje van baby naar dreumes ging? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Wat waren jouw eerste woordjes of die van je kindje? Weet je die toevallig nog? Ik ben benieuwd want dat vind ik leuk om te horen. Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook en Youtube

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Mommy monday: Dag baby, hallo dreumes!”

 1. Wauw wat een mooie update, maar wat vloog de tijd voorbij. Nu al een echte dreumes, wat gaat dat snel! Lijkt mij ook erg lastig om grenzen aan te geven en iets strenger te zijn, terwijl je zo’n lieverd voor je hebt waardoor je wegsmelt. Maar uiteindelijk vormt het haar wel en is het ook het beste voor haar, zodat ze weet wat wel en niet kan, oee heel lastig lijkt mij dat moment! En wat fijn dat ze met jullie zo mee kan eten, dat moet nu al onwijs gezellig zijn <3 Behalve het gooien met eten dan haha, dat kan ik mij nog als niet-mama moeilijker voorstellen dat dat écht gebeurt 😀 Heerlijke update om te lezen en zo fijn dat het gipsje eraf is, wat een dappere dame is het nu al <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Vul jij ook de ‘Project Positief Tag’ in? #ProjectPositiefMy Profile

 2. Aaah leuk om te lezen. En zo’n ontwikkeling gaat echt keihard joh! Mijn eerste woordje was “koe” hahahaha, en dan wees ik niet naar mijn moeder 😉 Maar een echte koe hahaha. Ik hoop natuurlijk dat mijn zoon straks als eerste mama gaat zeggen maarja, ik hoor dat meer kindjes als eerst papa zeggen… Helaas voor de mama’s!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekjes #5!My Profile

 3. Ja het zal vast wennen zijn om niet meer over een baby te spreken.. En heerlijk dat ze zo gek is op eten en ook een makkelijke eter is, net mijn zoontje! Zou zijn eerste woordje na mama ook eten worden? 😉
  Odile onlangs geplaatst…Groeicurve MaximMy Profile

 4. Ahhh Kelly, wat leuk om te lezen! Echt schattig en lief hihi 🙂 Ik moest wel heel hard lachen om ‘eten, eten’. Fijn dat alles zo goed gaat en dat ze het lopen ook weer oefent! Hopelijk gaat ze ook gauw mama zeggen 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #42My Profile

 5. Ik vind de ontwikkeling altijd prachtig om te zien. Zelf kunnen ze ook altijd zo trots zijn als ze weer iets kunnen. Het eerste woordje van zoonlief was ‘auto’ en van dochterlief toch echt ‘mama’.
  Petra onlangs geplaatst…Blablabla #2My Profile

 6. Leuk om te lezen Kelly! Levi is nu in augustus 3 jaar geworden en ik vind het ieder jaar weer wonderbaarlijk om te zien hoe hij om en nabij zijn verjaardag een spurt doormaakt. Opeens is hij veel groter, maar lijkt hij opeens ook veel meer te begrijpen. Zo bijzonder om te zien.
  Diana onlangs geplaatst…Look inside DC’s life: week 42My Profile

 7. Leuk om te lezen 🙂 En wat een verschil ook weer tussen kinderen he.. Elvy heeft op het moment, 2 tandjes, brabbelt al een tijdje mama, baba, nana en een paar bosnische woorden haha.. Kruipt als een gek, loopt op de bank, klimt op de bank. Dat lopen gaat ineens ook hard. Na je tip over het eten heb ik het me voorgenomen om hem gewoon mee te laten eten, tenzij het idd patat/pizza is. Thanks!
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 8. Hey Kelly. Niet om te haten, maar je moet echt iets doen aan je schrijfstijl. Jij schrijft zoals je het zou uitspreken, maar dat leest heel onnatuurlijk. Daarnaast: let een beetje op je -t’s en -d’s. Dat kan echt wel beter voor iemand die fulltime blogt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.