Nesteldrang part 2.0

Nesteldrang part 2.0, daarmee bedoel ik niet de nesteldrang met de behoefte aan een nieuwe zwangerschap, een nieuw kindje of dat soort perikelen. Ik kan wel eerlijk toegeven dat het me geweldig lijkt om weer een keer zwanger te mogen zijn en een broertje/zusje voor Lana te krijgen maar dat is op dit moment nog helemaal niet aan de orde. Met nesteldrang 2.0 bedoel ik de drang om je huis te veranderen nadat je baby geen baby meer is. Lana was bijna een jaar en onze woonkamer stond nog ingericht voor een baby. In de hal stond de maxi cosi, in de woonkamer een box, wippertje, zacht speelgoed en zo’n baby ‘gym’ mat. Ik had het er toevallig met Jessica over dat het al helemaal begon te kriebelen. Alles MOEST eruit. Het begon te kriebelen om alles weg te doen. Het liefst in een keer allemaal naar de zolder.

Nesteldrang part 2.0 noem ik het maar even. Ik was er klaar voor om het huis dreumesproof te maken en in een maand tijd bezochten we twee keer de Ikea. Ik wilde een echte speelhoek maken met speelgoed voor Lana die al een grote meid geworden is. Ik wilde zo’n laag tafeltje met een klein stoeltje, een mand om al het speelgoed in op te bergen want het was tijd dat het niet meer zo in het zicht stond en ik wilde kijken voor een mooi keukentje. Ik had al plannen om de box naar zolder te doen (ik had dit al even gehint naar Yannick en mijn vader) en toen brak Lana haar beentje waardoor de box ineens wel heel handig was. Zo kon ze namelijk zittend spelen zonder de behoefte te hebben om de hele kamer rond te dartelen. Toch deden  we weer een bezoekje aan Ikea want dat tafeltje konden we ‘alvast’ halen. Ook bracht ik het wippertje en de Maxi Cosi al naar zolder toe. Toen net voor Lana’s verjaardag het gips eraf mocht is gelijk de box naar zolder gegaan. We hebben toen nog een bezoekje aan Ikea gebracht voor een grote speelgoedmand en het speelkeukentje wat jullie in de shoplog konden zien en op Lana’s verjaardag was het huis klaar voor een dreumes. Even geen babyspullen meer in beeld.

Ik dacht dat deze nesteldrang 2.0 kriebels raar waren. Ik had er eigenlijk nooit iemand over gehoord. Tot ik wat vaker aan het what’sappen was met Fantasticmom Jessica die zich volledig in mij herkende. Ook zij ging vol agressie aan de slag om alles wat ook maar een beetje ‘baby’ was naar zolder te doen. Ook zij wilde het huis volzetten met nieuwe spullen, helemaal dreumesproof. Wat een opluchting dat ik daar niet de enige in ben haha. Voorlopig geen babyspullen in huize Caresse en kan er lekker gespeeld worden met al het speelgoed dat nu voor Lana klaarstaat. Die babyspullen komen wellicht nog wel eens van zolder af, maar voorlopig nog niet.

Is dit herkenbaar voor andere moeders?  Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Manon
  21 oktober 2014

  Ik kan me voorstellen dat je ineens zin krijgt om allemaal nieuwe dingen te halen, waar ze nu “klaar” voor is 🙂 Het keukentje is echt super leuk!
  Manon onlangs geplaatst…Spierpijn, wat nu?My Profile

 • Diana
  21 oktober 2014

  Heel erg herkenbaar. Hier ging de box ook weg rond het jaar en opeens was ik toe aan verandering. Geen baby speelgoed en benodigdheden meer, nu was het tijd om ruimte te maken voor een dreumes. Alles staat opgeslagen op zolder, mocht er ooit nog een broertje of zusje komen voor Levi.
  Diana onlangs geplaatst…On a budget #2: Bezuinigen op de vaste lastenMy Profile

 • chantal
  21 oktober 2014

  Woow Kelly! Ik heb dat gister hier Thuis ook gedaan! Ons meisje nu 9 1/2 maand maar gedraagt zich niks meer als een baby.. De box is er nog wel maar heb wel alles verplaatst van meubels om ruimte te maken en alles van tafeltjes en prulletjes weg enz! Het is dus niet alleen mijn gevoel maar bij meerdere mama’s! X Chantal (gastblogger pinkit)

 • Nicole
  21 oktober 2014

  Oooh ik begrijp het volkomen! Nu is mijn meisje nog lang geen dreumes maar ik pas ook telkens alles aan naar de fase waarin ze terecht komt. Zo probeert ze nu te kruipen en tijgert ze al achteruit dus daar hou ik direct rekening mee. Ook heb ik nu een grote ikea speelmat in plaats van zo’n boog waar ze onder lag.. Want die boog daar ligt ze toch niet meer onder haha! Zitten en kruipen dat is het doel!
  Nicole onlangs geplaatst…Een mooie herfstdag in de KempervennenMy Profile

 • Joyce
  21 oktober 2014

  Haha Luuk is 7 maanden, maar in mijn hoofd ben al bezig met het omgooien van de woonkamer. Ik ben zo blij als de box eruit kan. Eigenlijk staat ie er nu ook nog vooral voor de sier. Dus ik denk niet dat het nog lang gaat duren 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…New inkMy Profile

 • Dagmar
  21 oktober 2014

  Hihi kan mij goed voorstellen, als je eenmaal de baby-fase hebt losgelaten moet de nieuwe zo snel mogelijk geimplementeerd worden <3 Wat een leuk artikel is het geworden!
  Dagmar onlangs geplaatst…Tips – Zo word je Holland’s Next Top Blogger #HNTBMy Profile

 • Denise
  21 oktober 2014

  heel erg herkenbaar al was hier de box al met 10 maanden weg ze heeft er nooit gebruik van gemaakt ze speelde liever op een groot kleed op de grond!
  Toen op de plek van de box een mooi tapijt neergelegd en een speelgoedkast van Ikea welke nu ze bijna 2 word naar haar kamer is verhuisd ( zo kan ik afwisselen met speelgoedaanbod).
  Voor haar verjaardag willen we het Ikea keukentje kopen en het tafeltje met 2 stoeltjes staan al klaar!

 • Lauriëtte
  21 oktober 2014

  Heb er zelf nog geen ervaring mee, maar het lijkt me een logisch gevolg van het groeien van een kindje. Snap voor jezelf dan ook wel dat je een keer die verandering wilt. Leuk hoekje is het geworden zo! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Gezonde tussendoortjes van BoxBitesMy Profile

 • Saskia
  21 oktober 2014

  Ik had hier niet zo last van 🙂 het liefste had ik de box laten staan. Maar ik wilde dan ook heel graag een tweede kindje en wilde de baby spullen het liefst om me heen houden 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Producten in het zonnetje #3My Profile

 • Manon
  21 oktober 2014

  Haha jaaa ik kan me dat helemaal voorstellen. Ik zit nog vol op in de nesteldrang 1.0 maar het lijkt me ook zo leuk om straks hele treinbanen en weet ik het wat in de woonkamer te vinden 😀
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: De Throwback TagMy Profile

 • Omagazijn
  21 oktober 2014

  Herkenbaar verhaal! Maar als je plannen hebt om nog eens aan een tweede te beginnen, dan vooral je spullen niet te ver achter op de zolder verstoppen 🙂

 • Vanessa
  21 oktober 2014

  Leuk om te lezen. Ik kan het me goed voorstellen dat je van alles wil veranderen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Essence Longlasting Lipstick Adorable Matt!My Profile

 • Yudeska
  21 oktober 2014

  Ook dit is herkenbaar. Ik ben nog steeds op zoek naar de beste bak om al het speelgoed in te bewaren zodat ze haar eigen hoekje heeft. Maar dat is een kwestie van goed zoeken denk ik. Vind het hoekje voor lana ook erg leuk
  Yudeska onlangs geplaatst…Genomineerde producten van Zomer ’14My Profile

 • Geertje
  21 oktober 2014

  Heel herkenbaar!! Op een gegeven moment ben je helemaal klaar met ie “troep” in huis en wil je je “eigen huisje” weer terug! Zo’n fase had ik ook toen Laura n jaar of twee was. Weg met babyspeelgoed, weg met kinderstoel…. Nu zijn ze allebei groot!
  Geertje onlangs geplaatst…Warme Chocolade Cakejes!My Profile

 • Angelique
  21 oktober 2014

  Geloof me! Dit blijft bij elke fase!
  Angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | De zwarte piet kwestieMy Profile

 • Koalabeautymama
  21 oktober 2014

  Ja dat keukentje voor Lana is helemaal te gek! Zal Ayumi ook wel erg leuk vinden om mee te spelen haha. 😀
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…OOTD: Diva in blackMy Profile

 • Simone
  21 oktober 2014

  Haha leuk om te lezen, ik heb zelf geen kindje en ben er ook nog lang niet aan toe maar ik vind het wel heel leuk om dit soort dingen te volgen. Weet ik een beetje wat me later te wachten staat, haha.
  Simone onlangs geplaatst…What I like: H&M herfst / winter collectieMy Profile

 • Milou
  21 oktober 2014

  Ik ben zelf geen moeder maar ik kan me wel een beetje inleven in wat je voelt! Het resultaat is prachtig geworden:-)
  Milou onlangs geplaatst…Wishlist: OnesieMy Profile

 • monique
  21 oktober 2014

  Ik ben geen moeder, maar kan me er alles bij voorstellen!
  monique onlangs geplaatst…DIY | Monster Halloween Slinger.My Profile

 • Gwen
  21 oktober 2014

  Zo leuk geworden, die hoek! Hier de box dus laten staan (en gebruikt lange tijd), maar het hoekje onder de trap al snel ingepikt voor dreumesspulletjes en later ook een keukentje enzo erbij. Heerlijk dat opruimen 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #42My Profile

 • Floor
  21 oktober 2014

  Ik ben geen moeder, maar ik herken dat nesteldrang gevoel wel enorm! Soms MOET alles gewoon even anders en flink opgeruimd worden. Lana zal vast flink gaan genieten van haar nieuwe plekje! 🙂

 • Floor
  21 oktober 2014

  Oeps! Mijn comment ging niet helemaal goed . Hier komtie nog een keertje!

  Ik ben geen moeder, maar ik herken dat nesteldrang gevoel wel enorm! Soms MOET alles gewoon even anders en flink opgeruimd worden. Lana zal vast flink gaan genieten van haar nieuwe plekje! 🙂
  Floor onlangs geplaatst…Will you marry me? Hoe vertel je het ?My Profile

 • Mirne
  21 oktober 2014

  Ik heb ook nesteldrang, niet vanwege een kindje, maar omdat we op het punt staan om een huis te kopen en verbouwen. Heb er zo enorm veel zin in!
  Mirne onlangs geplaatst…TomatenbroodMy Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  21 oktober 2014

  Oh hell yeah…de box moest er echt per direct uit. Oh wat was ik daar klaar mee.
  Heel herkenbaar hoor.

  Helaas staat nu de zolder en souterrain nu vol met kinderwagens, box, wiegje en kleertjes.

  De kleertjes stuur ik op naar een weeshuis in Turkije en een gedeelte naar de kledingbank in Nederland.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…A womans right to shoesMy Profile

 • Amy
  21 oktober 2014

  Wat grappig en ik kan het me best voorstellen. Als je kleine meisje opgroeit wil je daar natuurlijk op inspelen. Het resultaat is erg mooi!
  Amy onlangs geplaatst…Mijn selectie uit de Lush wintercollectie 2014My Profile

 • Petra
  21 oktober 2014

  Absoluut herkenbaar. Wel grappig eerst kan de box er niet vroeg genoeg staan. Volgens mij was het hier met 33/34 weken zwangerschap en vervolgens wil je er snel van af. Beide keren heeft de box het net tot de eerste verjaardag gehaald. Heerlijk de ruimte die je terug krijgt.
  Petra onlangs geplaatst…Project Positief TagMy Profile

 • Malou
  21 oktober 2014

  Leuk geschreven, ik ben nu juist heel erg bezig met alles baby-proof maken haha
  Malou onlangs geplaatst…DOVE PURELY PAMPERING NOURISHING BODY OILSMy Profile

 • Nederbuur
  21 oktober 2014

  Geweldig die dreumesjes! Het ikea keukentje is hier ook een dikke hit. Wij hebben er wel een spaanplaat achter getimmerd zodat hij helemaal dicht is langs achter, en het speelgoed er niet steeds achter valt. En meteen met een leuk printje beplakt. Zo lijkt het nog meer een echte keuken.
  Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een NederlanderMy Profile

 • Cindy
  21 oktober 2014

  Wat een leuk hoekje zo. Ikea is daar echt perfect voor.
  Cindy onlangs geplaatst…Hey I put some new shoes on..My Profile

 • Whitney
  22 oktober 2014

  Het gaat hier ook geleidelijk aan. Vooral dingen uitzicht halen want alles wordt open getrokken kf uit de kast gehaald.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.