Nesteldrang part 2.0, daarmee bedoel ik niet de nesteldrang met de behoefte aan een nieuwe zwangerschap, een nieuw kindje of dat soort perikelen. Ik kan wel eerlijk toegeven dat het me geweldig lijkt om weer een keer zwanger te mogen zijn en een broertje/zusje voor Lana te krijgen maar dat is op dit moment nog helemaal niet aan de orde. Met nesteldrang 2.0 bedoel ik de drang om je huis te veranderen nadat je baby geen baby meer is. Lana was bijna een jaar en onze woonkamer stond nog ingericht voor een baby. In de hal stond de maxi cosi, in de woonkamer een box, wippertje, zacht speelgoed en zo’n baby ‘gym’ mat. Ik had het er toevallig met Jessica over dat het al helemaal begon te kriebelen. Alles MOEST eruit. Het begon te kriebelen om alles weg te doen. Het liefst in een keer allemaal naar de zolder.

Nesteldrang part 2.0 noem ik het maar even. Ik was er klaar voor om het huis dreumesproof te maken en in een maand tijd bezochten we twee keer de Ikea. Ik wilde een echte speelhoek maken met speelgoed voor Lana die al een grote meid geworden is. Ik wilde zo’n laag tafeltje met een klein stoeltje, een mand om al het speelgoed in op te bergen want het was tijd dat het niet meer zo in het zicht stond en ik wilde kijken voor een mooi keukentje. Ik had al plannen om de box naar zolder te doen (ik had dit al even gehint naar Yannick en mijn vader) en toen brak Lana haar beentje waardoor de box ineens wel heel handig was. Zo kon ze namelijk zittend spelen zonder de behoefte te hebben om de hele kamer rond te dartelen. Toch deden  we weer een bezoekje aan Ikea want dat tafeltje konden we ‘alvast’ halen. Ook bracht ik het wippertje en de Maxi Cosi al naar zolder toe. Toen net voor Lana’s verjaardag het gips eraf mocht is gelijk de box naar zolder gegaan. We hebben toen nog een bezoekje aan Ikea gebracht voor een grote speelgoedmand en het speelkeukentje wat jullie in de shoplog konden zien en op Lana’s verjaardag was het huis klaar voor een dreumes. Even geen babyspullen meer in beeld.

Ik dacht dat deze nesteldrang 2.0 kriebels raar waren. Ik had er eigenlijk nooit iemand over gehoord. Tot ik wat vaker aan het what’sappen was met Fantasticmom Jessica die zich volledig in mij herkende. Ook zij ging vol agressie aan de slag om alles wat ook maar een beetje ‘baby’ was naar zolder te doen. Ook zij wilde het huis volzetten met nieuwe spullen, helemaal dreumesproof. Wat een opluchting dat ik daar niet de enige in ben haha. Voorlopig geen babyspullen in huize Caresse en kan er lekker gespeeld worden met al het speelgoed dat nu voor Lana klaarstaat. Die babyspullen komen wellicht nog wel eens van zolder af, maar voorlopig nog niet.

Is dit herkenbaar voor andere moeders?  Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “Nesteldrang part 2.0”

 1. Heel erg herkenbaar. Hier ging de box ook weg rond het jaar en opeens was ik toe aan verandering. Geen baby speelgoed en benodigdheden meer, nu was het tijd om ruimte te maken voor een dreumes. Alles staat opgeslagen op zolder, mocht er ooit nog een broertje of zusje komen voor Levi.
  Diana onlangs geplaatst…On a budget #2: Bezuinigen op de vaste lastenMy Profile

 2. Woow Kelly! Ik heb dat gister hier Thuis ook gedaan! Ons meisje nu 9 1/2 maand maar gedraagt zich niks meer als een baby.. De box is er nog wel maar heb wel alles verplaatst van meubels om ruimte te maken en alles van tafeltjes en prulletjes weg enz! Het is dus niet alleen mijn gevoel maar bij meerdere mama’s! X Chantal (gastblogger pinkit)

 3. Oooh ik begrijp het volkomen! Nu is mijn meisje nog lang geen dreumes maar ik pas ook telkens alles aan naar de fase waarin ze terecht komt. Zo probeert ze nu te kruipen en tijgert ze al achteruit dus daar hou ik direct rekening mee. Ook heb ik nu een grote ikea speelmat in plaats van zo’n boog waar ze onder lag.. Want die boog daar ligt ze toch niet meer onder haha! Zitten en kruipen dat is het doel!
  Nicole onlangs geplaatst…Een mooie herfstdag in de KempervennenMy Profile

 4. Haha Luuk is 7 maanden, maar in mijn hoofd ben al bezig met het omgooien van de woonkamer. Ik ben zo blij als de box eruit kan. Eigenlijk staat ie er nu ook nog vooral voor de sier. Dus ik denk niet dat het nog lang gaat duren 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…New inkMy Profile

 5. heel erg herkenbaar al was hier de box al met 10 maanden weg ze heeft er nooit gebruik van gemaakt ze speelde liever op een groot kleed op de grond!
  Toen op de plek van de box een mooi tapijt neergelegd en een speelgoedkast van Ikea welke nu ze bijna 2 word naar haar kamer is verhuisd ( zo kan ik afwisselen met speelgoedaanbod).
  Voor haar verjaardag willen we het Ikea keukentje kopen en het tafeltje met 2 stoeltjes staan al klaar!

 6. Haha jaaa ik kan me dat helemaal voorstellen. Ik zit nog vol op in de nesteldrang 1.0 maar het lijkt me ook zo leuk om straks hele treinbanen en weet ik het wat in de woonkamer te vinden 😀
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: De Throwback TagMy Profile

 7. Herkenbaar verhaal! Maar als je plannen hebt om nog eens aan een tweede te beginnen, dan vooral je spullen niet te ver achter op de zolder verstoppen 🙂

 8. Heel herkenbaar!! Op een gegeven moment ben je helemaal klaar met ie “troep” in huis en wil je je “eigen huisje” weer terug! Zo’n fase had ik ook toen Laura n jaar of twee was. Weg met babyspeelgoed, weg met kinderstoel…. Nu zijn ze allebei groot!
  Geertje onlangs geplaatst…Warme Chocolade Cakejes!My Profile

 9. Zo leuk geworden, die hoek! Hier de box dus laten staan (en gebruikt lange tijd), maar het hoekje onder de trap al snel ingepikt voor dreumesspulletjes en later ook een keukentje enzo erbij. Heerlijk dat opruimen 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #42My Profile

 10. Ik ben geen moeder, maar ik herken dat nesteldrang gevoel wel enorm! Soms MOET alles gewoon even anders en flink opgeruimd worden. Lana zal vast flink gaan genieten van haar nieuwe plekje! 🙂

 11. Oeps! Mijn comment ging niet helemaal goed . Hier komtie nog een keertje!

  Ik ben geen moeder, maar ik herken dat nesteldrang gevoel wel enorm! Soms MOET alles gewoon even anders en flink opgeruimd worden. Lana zal vast flink gaan genieten van haar nieuwe plekje! 🙂
  Floor onlangs geplaatst…Will you marry me? Hoe vertel je het ?My Profile

 12. Ik heb ook nesteldrang, niet vanwege een kindje, maar omdat we op het punt staan om een huis te kopen en verbouwen. Heb er zo enorm veel zin in!
  Mirne onlangs geplaatst…TomatenbroodMy Profile

 13. Oh hell yeah…de box moest er echt per direct uit. Oh wat was ik daar klaar mee.
  Heel herkenbaar hoor.

  Helaas staat nu de zolder en souterrain nu vol met kinderwagens, box, wiegje en kleertjes.

  De kleertjes stuur ik op naar een weeshuis in Turkije en een gedeelte naar de kledingbank in Nederland.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…A womans right to shoesMy Profile

 14. Absoluut herkenbaar. Wel grappig eerst kan de box er niet vroeg genoeg staan. Volgens mij was het hier met 33/34 weken zwangerschap en vervolgens wil je er snel van af. Beide keren heeft de box het net tot de eerste verjaardag gehaald. Heerlijk de ruimte die je terug krijgt.
  Petra onlangs geplaatst…Project Positief TagMy Profile

 15. Geweldig die dreumesjes! Het ikea keukentje is hier ook een dikke hit. Wij hebben er wel een spaanplaat achter getimmerd zodat hij helemaal dicht is langs achter, en het speelgoed er niet steeds achter valt. En meteen met een leuk printje beplakt. Zo lijkt het nog meer een echte keuken.
  Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een NederlanderMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.