Mijn workout routine en Kayla Itsines #fail

Mijn workout routine en Kayla Itsines #fail: Het leek me leuk om weer eens wat te delen over mijn sportroutine. Begon ik zo’n 8 weken geleden heel hoopvol aan het succesvolle workout programma van Kayla Itsines, faalde ik er na de bruiloft al in om dit voort te zetten. Het is echt een goed workout programma, daar ligt het niet aan, maar na 6 weken was de motivatie ver te zoeken.

Workout routine van Kayla Itsines, the bikini body guide
Ik begon 6 weken voor de bruiloft aan de Bikini body guide van Kayla Itsines en tot de bruiloft was ik hier erg gedisciplineerd in. Na de bruiloft kon ik me er ineens niet meer toe zetten. Ik sloeg zo een week over en vind het moeilijk om het weer op te pakken. Het is niet zo dat ik niet meer sport, ik ga nog wel zo’n 3x per week naar de sportschool (i.p.v de Kayla workouts) maar het trainingsschema lukt me niet meer. Ik heb er geen zin meer in en de laatste paar workouts die ik ervan deed, waren dan ook met tegenzin. Dat moet ook niet de essentie van sporten zijn. Ook bij mij gaat het niet allemaal van een leien dakje ;).

Ik koos er daarom voor om in ieder geval het sporten bij de sportschool voort te zetten. Daar doe ik dan één á twee keer per week Xco en een les bodypump en zo nu en dan een BBB les. Net hoe dat in het rooster uitkomt. Daarnaast fiets en wandel ik veel met Lana en zal ik zeker nog wel af en toe een Kayla workout doen. Yannick is momenteel veel van huis dus dan is sporten in de sportschool een stuk lastiger te regelen qua oppas enzo. Dan is het juist ideaal om gewoon op zolder te trainen wanneer Lana op bed ligt.

Ik ben dus een beetje zoekende in hoe ik het trainen wil voortzetten, ik was net zo goed bezig, voelde me een heel stuk fitter en merkte dit aan mijn gezondheid (en Diabetes), maar de motivatie is er momenteel gewoon niet echt. Lessen in de sportschool volgen vind ik veel gezelliger, maar dat kan ik alleen doen wanneer ik oppas heb voor Lana.

Wat doe jij als de motivatie ontbreekt om een bepaald workout programma te volgen? Kennen jullie nog leuke programma’s die leuk zijn om thuis te beoefenen? Laat het me weten bij de comments. Wie weet kunnen we elkaar motiveren.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

39 reacties

 • Manon
  30 mei 2015

  Nou, die lessen in de sportschool is toch net zo goed en 3x in de week lijkt me ruim voldoende (zegt een sportguru :’) )! Eerlijk gezegd vind ik die Kayla een beetje gehyped haha, oops!
  Manon onlangs geplaatst…PareltjesMy Profile

 • Dita
  30 mei 2015

  Ja 3x per week is goed genoeg toch? Ik doe alleen aan yoga en fiets 2x per week een uur naar mnnwerk.
  Dita onlangs geplaatst…Fluitenkruid en interieur kiekjesMy Profile

 • angelique
  30 mei 2015

  Als je motivatie ontbreekt kun je bedenken waar je het voor doet. In jouw geval om je diabetes onder controle te houden. Ik ben het over het programma van Kayla eens met Manon.
  angelique onlangs geplaatst…Stappen achterwaartsMy Profile

 • amanda
  30 mei 2015

  Ik vind het al knap van je dat je 3x per week naar de sportschool gaat.. ik zit nog echt te worstelen hoe ik weer kan beginnen met o.a hardlopen.. werk 4 dagen en geef daarbij ook nog elke ochtend en avond borstvoeding…en die stap om weer te beginnen wil het wel maar is nog niet gelukt..probeer wel elke keer op een vrije dag te gaan wandelen met Kian (lees hij in de kinderwagen en ik erachter) xx
  amanda onlangs geplaatst…HIPP babyvoedingMy Profile

 • Josan
  30 mei 2015

  Laat het gewoon even los. Dwang heeft nog nooit iemand geholpen. Je probeert te sporten in de sportschool, let op wat je eet en beweegt daarnaast ook vovoldoende. Het afbreken van een fitness programma is niet het einde van de wereld. Misschien was het uiteindelijk toch niet helemaal jouw ding en ben je daar nu achter gekomen.
  Josan onlangs geplaatst…Bibelotte CrossMy Profile

 • Marion
  30 mei 2015

  Ik heb een abonnement genomen op het zwembad om me te motiveren om vaker te gaan. Dat werkt, maar toch zijn er weken dat ik het niet op kan brengen. Eerst voelde ik me dan een loser en kraakte mezelf af in mijn hoofd. Dat het slap was en zonde van het geld. Gisteren ”moest” ik ook weer zwemmen, want ik was deze week nog maar één keer geweest. Het stond me echter zo tegen, dat ik dacht: Nee. Ik ga gewoon niet. Meteen toen ik dat besloten had voelde ik me beter en ook kwam direct in me op waar ik wél behoefte aan had: een boswandeling en daarna gezellig bij mijn ouders lunchen. Ik weet zeker dat ik over een paar weken weer drie keer in de week in dat bad lig, maar nu luister ik naar mijn gevoel. Dat uurtje in het bos gisteren en het bezoek bij mijn ouders heeft me echt véél meer gebracht dan wanneer ik toch een uur zou zijn gaan zwemmen. Om een lang verhaal kort te maken: Die motivatie en zin komt wel weer. Als je nu even behoefte hebt aan een rustiger activiteit (bijv. yoga, wandelen, wat dan ook), dan zou ik naar die behoefte luisteren. Denk dat het je goed zal doen.
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #6My Profile

 • Ingrid
  30 mei 2015

  Ik zit momenteel ook even in een sportdip. 2-3 keer niet mijn geplande workout kunnen doen en dan zit al snel de klad erin als je niet op let. Ik sport ook thuis en wissel de oefeningen van Kayla af met een workout DVD serie van 12 weken van Jilian Michaels. Ik vind Kayla zeker niet gehyped (ik heb beide guides en de nutrition guide dus weet waar ik het over heb), maar ik denk dat het je zeker kan helpen om voor jezelf duidelijk te hebben wat je sportdoelen zijn. Strakker en gespierder of zoals je zelf aangaf een algeheel gevoel van fitter zijn en je diabetes beter onder controle? En met welke sportroutine bereik je deze resultaten het beste heb je gemerkt? Ik kan mezelf altijd weer terug op de rit zetten door goed voor de geest te halen hoe goed ik me voelde na een workout/ na een poos van regelmatig sporten. En blijf lief voor jezelf hè? De zorg voor Lana komt nu grotendeels op jouw schouders terecht en als je dan een momentje voor jezelf hebt snap ik heel goed dat je dan niet altijd zin hebt om jezelf ook nog in het zweet te gaan werken.

 • Kelly Caresse
  30 mei 2015

  Dankjewel Marion, ik merk bij mezelf dat sport een uitlaatklep is en daarom vind ik het fijn om een routine te doen die ik leuk vind en me motiveert. Ook kan ik de lat soms wat hoog leggen dus wat je zegt is wel een mooi punt.

 • Liset - Beautydagboek
  30 mei 2015

  Ik vind dat je al heel goed sport en beweegt hoor! Ik snap dat liever had gezien dat je Kayla Itsines door had gezet, maar als het je tegen gaat staan, is dat absoluut niet de bedoeling lijkt me. En ja, sporten in de sportschool is gewoon lastig als je niet altijd een oppas ter beschikking hebt. Lekker zo doorgaan met je eigen oefeningen op zolder. Dat gaat volgens mij helemaal prima :). Succes!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mijn nieuwe liefde Michael Kors Jet Set Travel WalletMy Profile

 • Bente
  30 mei 2015

  Ik heb zelf altijd dat als ik in een dipje zit maar gewoon trouw blijf doorgaan (met tegenzin) dat de motivatie vanzelf wel weer terug komt. Maar ik moet toegeven, af en toe een weekje (of twee) toegeven aan je het feit dat je geen zin hebt kan ook heerlijk zijn, om vervolgens weet vol goede moed te beginnen!
  Bente onlangs geplaatst…Mijn meest gehate huishoudelijke klusjeMy Profile

 • Japke
  30 mei 2015

  Sporten is voor iedereen anders. Wat voor de één leuk is en goed werkt, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Ik doe van Kayla alleen de arms en abs workout, omdat ik de rest van de week het liefste ga hardlopen!
  Japke onlangs geplaatst…Review: ON TOP by Anna NooshinMy Profile

 • Ilse
  30 mei 2015

  Wat goed dat je hierover schrijft, soms heb ik het idee dat er een soort taboe lijkt te bestaan dat als je heel slank bent, je niet ook net zo graag sportief en gemotiveerd wil zijn, dat je het ook doet voor je gezondheid etc, Je bent goed bezig en het is goed dat je ook laat zien als het naar jouw wens wat minder verloopt, onafhankelijk van de sportroutine van iemand anders 🙂

 • Simone
  30 mei 2015

  Leuk om te lezen! Ik stopte na 8 weken met Kayla, ik was het ook beu en ging over op hardlopen, ook heerlijk

 • Nicole
  30 mei 2015

  Heb een tijd terug ook blogilates gedaan, was toen helemaal een hype. Maar na een tijd vond ik het niet motiverend meer. Dus op zoek naar iets anders. Ik ben sowieso de slechtste raadgever volgens mij haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn ouders: 30 jaar getrouwdMy Profile

 • Lifesabout
  30 mei 2015

  Oh meid zo herkenbaar…ik ben de laatste vier weken niet meer in de sportschool te vinden. Maar niet omdat ik geen zin heb, ik werk nu steeds meer en dat vergt genoeg energie.
  Wat altijd wel hielp is beloningen voor mijzelf als ik het weer een bepaalde tijd had volgehouden. En afwisseling van sporten, dus naast fitness ook lekker squashen, tennissen, hardlopen, enz.
  Ik probeer met minder tijd en energie wel krachttraining te blijven doen, wandelen, fietsen en touwtje springen. Kan gewoon allemaal in en rond het huis.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 24-30 meiMy Profile

 • Nesrin
  30 mei 2015

  Hier hebben wij allemaal wel eens last van (dit is een aanname) zodra de knop weer om zul je van zelf weer lekker sporten.
  MAAR hallo je sport drie keer in de week! Dit is zo knap.

  Ik ben ook fan van thuis sporten vooral in combinatie met kinderen maar heb ook periodes dat ik niks doe. Dit laatste komt en gaat.
  Nesrin onlangs geplaatst…De Rok (verliefd, verkocht & niet gekocht)My Profile

 • Kelly Caresse
  30 mei 2015

  Haha dankjewel! Ik klaag ook niet over het aantal keer dat ik sport hoor 🙂 daar ben ik heel blij mee, ik ben gewoon op zoek naar een fijne routine die deels ook gewoon lekker thuis te doen is en die me motiveert 🙂

 • Melissa
  30 mei 2015

  Leuk om te lezen, ik was al wel benieuwd naar een update van de bikini body guide want ik dacht er zelf ook aan om te starten, al kan ik me voorstellen dat het na een aantal weken wel eentonig gaat worden

 • Veerle
  30 mei 2015

  Ik zit met hetzelfde probleem, ook een man die veel weg is waardoor sporten in de sportschool soms echt niet haalbaar is, onze sportschool heeft helaas geen kinderopvang. Soms wil een vriendin oppassen, maar soms kan ik enkel in het weekend gaan. Ik vind het ook belangrijk om te blijven sporten, het houdt me fit en fris haha

 • Malou
  30 mei 2015

  Leuk dat je er zo open over vertelt. Ik raak de motivatie helaas ook altijd snel weer kwijt.
  Malou onlangs geplaatst…ONS BABYHAPJES AVONTUURMy Profile

 • Ella
  30 mei 2015

  Je zult wel bekend zijn met Blogilates van Cassey Ho? Ik vind haar schema’s chill (als in, toegankelijk en uitdagend), hoewel ik geen 6 dagen in de week sport. En ze is zelf een lekker vrolijke persoonlijkheid die over haar nagellak praat e.d, waardoor de workouts zo gepiept zijn.
  Ella onlangs geplaatst…This weeks favoritesMy Profile

 • elseniek
  30 mei 2015

  Ooh ik herken zo wat je zegt! Op dit moment zit ik ook in een dipje met de BBG maar echt een goed gevoel geeft dit niet… Wat ik wel heb gemerkt is dat een goede planning mij heel erg helpt. Deze heb ik dan ook weer braaf gemaakt en ik begin maandag weer goed ;)!!
  elseniek onlangs geplaatst…The best of ParisMy Profile

 • Daniëlle
  30 mei 2015

  Ik doe ook aan Kayla en ik vind het ook best zwaar om vol te houden. Normaal ging ik ook naar de sportschool en deed ik sh’bam, bodycombat, zumba, yoga en bodybalance. Dit doe ik nog steeds, maar omdat dat zo gezellig is, vind ik Kayla weer wat saaier. Ik merk wel veel verschil aan m’n lichaam met Kayla, dus dat geeft dan weer motivatie.
  Ik heb ‘vroeger’ ook thuis gesport en toen deed ik de 30 Day Shred. Dat was ook wel leuk!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Recap of May – Eurovision, happylist & meer!My Profile

 • Salina
  30 mei 2015

  Best herkenbaar! Ik deed dan verder niet Kayla, maar wel probeerde ik het Blogilates Beginnersschema te volgen.
  Het schema begint op maandag maar ik begon ten eerste al op een dinsdag of woensdag. Maar er staan voor 6 dagen lang workouts, 1 dag rust O.o dat was al niet wat haha.
  Ben in de weekenden vaak richting m’n ouders dus heb dan ook zin om gewoon echt weekend te hebben. Daarnaast wilde ik ook nog hardlopen, dus de spierpijn kwam op een gegeven moment echt aanzetten.
  Het is ook zo’n ‘gedoe’, de hele kamer weer overhoop om zo’n matje neer te leggen enzo haha.
  Op dit moment zit ik met een griepje dus sporten overleef ik denk ik niet, maar ik wil het zeker wel weer oppakken, gewoon af en toe in de week een Blogilates oefening en daarbij hardlopen. (In het begin deed ik ‘s ochtends Blogilates en in de namiddag een rondje rennen, maar dat is net iets too much!)
  Salina onlangs geplaatst…Hoe overleef ik ziek zijn?!My Profile

 • Anouk
  30 mei 2015

  Hmm heel herkenbaar! Zolang je elke keer netjes de trainingen doen gaat het prima, maar na een weekje overslaan komt er niks meer van. Ik vind het heel lastig om motivatie te vinden om te sporten en sport ook helemaal niet. Super slecht en ik zou het ook zeker moeten doen maar het lukt me gewoon niet
  Anouk onlangs geplaatst…Cinderella blush: So this is loveMy Profile

 • Camilla || tintedlips
  30 mei 2015

  Dat vind ik ook zo moeilijk bij sporten, als je er even uitligt is het heel moeilijk weer te beginnen. Zo zonde! Als ik er een keer twee weken oid. uitlig, merk ik het ook al meteen aan mijn resultaten en dat werkt zo ontmoedigend. XCO vind ik wel heel erg leuk om te doen, dat is echt een uur kapor gaan, haha.
  Camilla || tintedlips onlangs geplaatst…Recent buys •My Profile

 • Kaboutertuin
  30 mei 2015

  Ik doe ook het programma van Jillian Michaels maar kan me er op het moment ook gewoon even niet te zetten. Ben gewoon erg moe… Komt strak vast wel weer. En inderdaad… met een man van huis is naar de sportschool niet handig (ik ging toch al niet graag naar de sportschool ;))

  Succes kelly, het komt vast weer goed!!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…De eerste kwaaltjes tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Eline
  30 mei 2015

  Geen zin is geen excuus bij mij. Net zoals ik iedere dag mijn tanden poets sport ik iedere dag.
  Eline onlangs geplaatst…Lahmacun (Turkse pizza)My Profile

 • Saskia
  30 mei 2015

  Hier hetzelfde hoor! Van mijn voornemens om een workout te volgen komt uiteindelijk ook vrij weinig terecht.
  Saskia onlangs geplaatst…Onze dochter & zusje is geboren!My Profile

 • Vanessa
  30 mei 2015

  Ik vind het nog steeds heel knap dat je zoveel sport hoor. Met een kindje en een fulltime job lijkt me dat echt niet simpel. Je moet gewoon doen wat voor jou haalbaar is en waar je je goed bij voelt. Succes!!
  Vanessa onlangs geplaatst…WIN een beautypakket t.w.v. € 180!My Profile

 • Evera
  31 mei 2015

  Ik snap heel goed wat je zegt over het missen van motivatie. Ik ben in januari weer begonnen met sporten en had begin mei ineens een mega dipper. Ging ik eerder 3x per week, in mei was zelfs 1x soms al teveel gevraagd. Gewoon even accepteren was bij mij de remedie, nu is het ineens weer veel leuker en is het ‘moeten’ er weer van af! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…PERSONAL: “We were on a Break!”My Profile

 • Tamara
  31 mei 2015

  Moeilijk! Misschien kan je het over een tijdje weer oppakken?
  Tamara onlangs geplaatst…Beautyglossparty 2015 GoodiebagMy Profile

 • Channah
  31 mei 2015

  Jammer dat je de motivatie kwijt bent, maar misschien vind je het sporten in de sportschool wel veel fijner en past dit beter bij jou.
  Channah onlangs geplaatst…Where it begins..My Profile

 • Irina
  31 mei 2015

  Ik vind zelf de sportvideos van Tone it Up super (gratis via YouTube). Ze hebben ook een website met een weekschema. Als ik een sportdip heb gebruik ik altijd hun video’s omdat de meeste maar 10-15 minuten zijn en als ik dan eenmaal bezig ben doe ik er vaak meer (of niet als ik geen zin heb).

 • Elisabeth
  31 mei 2015

  Goed dat je in elk geval tóch sport, wat en waar is minder belangrijk toch? Ik kon na mijn bevalling ook geen motivatie vinden en ben een cursus gaan doen. In balans na de bevalling, hert die, via de bekkenfysiotherapeut. Supergezellig met andere pas bevallen moeders natuurlijk. Dinsdag is de laatste keer en ik heb zowaar zin om weer te beginnen met hardlopen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ploetermoeder vs. PapamanMy Profile

 • rachel
  1 juni 2015

  als je motivatie even ontbreekt moet je het even los laten en of wat anders gaan doen 😉 ik heb dat nooit gehad maar bij mij was het meer dwang hahah je moet en je gaat was mijn motto. maar wel geleerd dat als het je niet aanstaat je er niet mee verder moet gaan voor even want A het is niet leuk en B de resultaten zullen ook ver te zoeken zijn.
  en uhh je sport al 3x per week en je loopt en fietst dus er zit beweging genoeg in 😀
  rachel onlangs geplaatst…FlashmobMy Profile

 • Getvices
  2 juni 2015

  Leuk artikel!

  Het programma van Kayla Itsines wordt door ons ook gebruikt. Het is wel intensief, maar het fijne is wel dat je ‘maar’ een half uurtje aan het sporten bent!

 • Cindy
  2 juni 2015

  Leuke programma’s om thuis te volgen? Wat dacht je van Barbie op tv? Oh, je bedoelde geen tv-programma’s 😉 Beetje flauw. Ik zag op de blog van Marte (modernehippies.nl) een artikel staan over sporten via YouTube.
  Cindy onlangs geplaatst…Etos shower cream oilMy Profile

 • Kim
  3 juni 2015

  Blogilates en Tone It Up zijn iets minder zwaar, misschien is dat iets voor jou?
  Kim onlangs geplaatst…Mijn Gedacht! ~ Je bent een moeder als…My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.