DIY Zelf schoonmaakmiddel maken

zelf schoonmaakmiddel makenDIY Zelf schoonmaakmiddel maken. In de video van vandaag deel ik een DIY ‘recept’ hoe je zelf heel gemakkelijk een ecologisch, budgetproof schoonmaakmiddel (allesreiniger) kunt maken en ik deel 5 van mijn favorieten die ik tijdens mijn huishoudelijke routine gebruik. Deze 5 producten maken voor mij het schoonmaken makkelijker, sneller en efficiënter. Ik ben benieuwd naar jullie favorieten in het huishouden en of jullie nog fijne DIY schoonmaakmiddelen kennen.Klik hier als je de video niet kunt zien.

Dit zijn mijn favoriete producten in het huishouden:
Nog even alle producten onder elkaar:
1: DIY Zelfgemaakte allesreiniger / schoonmaakmiddel
2: De ‘schoonmaakhandschoen’ van Zeeman
3. Method allesreiniger in Lavendelgeur
4. De vochtige schoonmaakdoekjes van Lidl in citroengeur
5. De Leifheit piccolo is echt mijn held in het huishouden, daarmee krijg ik de vloer moeiteloos schoon zonder daar een emmer met sop bij te gebruiken.

Nog even het recept voor een DIY om zelf schoonmaakmiddel te maken
Zelf schoonmaakmiddel maak je met deze ingrediënten:
– Sprayflacon (eentje die nevelend kan sprayen)
– Halve liter water
– Halve liter natuurazijn
– Optioneel: Een paar druppels etherische olie, ik gebruikte een dennen geur voor een fris effect. (etherische olie is o.a te koop bij de Body shop)

zelf schoonmaakmiddel maken

De sprayflacon vul je voor de helft met water (eventueel gedestilleerd water) en voor de andere helft met azijn. Voor de geur voeg je hier wat druppeltjes etherische olie naar keuze aan toe en je schudt alles even door elkaar. Gebruik deze zelfgemaakte allesreiniger om bijvoorbeeld je ramen mee te wassen, de tafels af te doen, spiegels schoon te maken, witte aanslag te verwijderen enzovoorts. Dit product is budgetproof (Max. €0,50 ct voor een gevuld flesje) en daarbij helemaal ecologisch. Als je kraanwater gebruikt dan is je schoonmaakmiddel wat minder lang houdbaar, gedestilleerd water is wel langer houdbaar.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze video vonden en van de favorieten die ik hierin benoemd heb. Wat zijn jouw ‘holy grails’ in het huishouden? En weet je nog een fijn DIY recept om schoonmaakmiddel te maken? Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Marion
  31 mei 2015

  Gunst, ik was het alweer vergeten! Die Picobello! Dat is ‘m ja! Ik ga het nu meteen opschrijven en morgen hop naar de Blokker. Straks als het warmer weer is loop ik graag op blote voeten en dan loop je veel van binnen naar buiten en zo. Dan maak ik toch graag wat vaker de vloer schoon. Die reiniging van Method klinkt ook goed. Ik hou van Lavendel én ecologisch! Leuk filmpje, Kelly!
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #6My Profile

 • Liset - Beautydagboek
  31 mei 2015

  Wat een handige tips! Die Leifheit piccolo moet hier maar in huis komen, wat een superding! Ook fijn om zelf een allesreiniger te maken, klinkt ook een stuk milieubewuster dan de kant-en-klare uit de winkel. Ik vraag me alleen af of natuurazijn echt zo vies ruikt, haha. Je maakt me nieuwsgierig om het nu zelf te maken :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Hoe ik 20 kilo afviel na mijn zwangerschapMy Profile

 • Manon
  31 mei 2015

  Leuk om jouw favorieten te zien! Misschien geen echt schoonmaakmiddel maar ik ben fan van wasverzachter van Robijn hahaha. Ik ben fan van sanitair kant en klare doekjes (van Glorix ofzo), ideaal om even snel de wc mee te doen!
  Manon onlangs geplaatst…Geslachtsbepalende echo – Hoe gaat dat nou?My Profile

 • Saskia
  31 mei 2015

  De piccolo hebben wij ook, ideaal en dat zeker met kleine kinderen!
  Saskia onlangs geplaatst…How to: omgaan met inpakdilemma’sMy Profile

 • Lisa
  31 mei 2015

  Wat een leuke video, dat diy recept ga ik onthouden!

 • Annemieke
  31 mei 2015

  Ik maak zelf al jaren zelf schoonmaakmiddelen, veel goedkoper. Ik doe er dan ook een etherische olie bij om de geur wat lekkerder te maken. Leuk om deze video te zien.

 • Japke
  31 mei 2015

  Wat handig!
  Japke onlangs geplaatst…5 Favorieten MeiMy Profile

 • Dita
  31 mei 2015

  Wat een handige tips! Ik hou wel van dit soort video’s/posts
  Dita onlangs geplaatst…Fluitenkruid en interieur kiekjesMy Profile

 • Lifesabout
  31 mei 2015

  Method heeft ook mijm hart gestolen. Zelfs voor glas is deze allesreiniger zo goed!
  Wij dweilen het laminaat met een stoomreiniger speciaal voor harde vloeren en hout. Ik wil nooit meer een gewone dweil…je hoeft niet meer te boenen of kracht te zetten en alles wordt schoon met stoom.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Super simpele chili con carne (zoutarm)My Profile

 • Bianca
  31 mei 2015

  Wat handig zo’n video! Zelf heb ik echt een hekel aan het huishouden zie het meer als een verplichting die elke keer terug komt haha x
  Bianca onlangs geplaatst…LISTERINE PROFESSIONAL SENSITIVITY THERAPHYMy Profile

 • Ineke
  31 mei 2015

  Hele handige video, ik ga eens bij de albert Heijn kijken voor de Method producten, nu ben ik nieuwsgierig geworden

 • Xaviera
  31 mei 2015

  Leuke dit soort video’s! Die reiniger van Method klinkt goed. En die Piccolo daar ga ik ook eens naar kijken. Ik heb nu de gewone dweil en emmer van Leifheit maar dit ziet er ideaal uit.

 • Vanessa
  31 mei 2015

  Dit vind ik echt zo’n leuk filmpje. Fijn dat je je tips met ons deelt! De schoonmaakdoekjes van Lidl gebruik ik ook. Heb er gisteren nog een XL pack van gekocht 😀 De Leifheit piccolo lijkt me erg handig omdat je geen aparte emmer nodig hebt. Op jouw aanraden heb ik trouwens microvezeldoeken bij de Action gekocht en ik vind ze heel fijn!
  Vanessa onlangs geplaatst…WIN een beautypakket t.w.v. € 180!My Profile

 • Nesrin
  31 mei 2015

  Handy!

  Ik vind de plantenspuit ding erg leuk. Ik ga de allesreiniger proberen te maken.
  Nesrin onlangs geplaatst…Stijl en Klasse met Nesrin 😉My Profile

 • Cherilyn
  31 mei 2015

  Wat een handige tip om zo zelf een allesreiniger te maken!

 • Kelly Caresse
  31 mei 2015

  Dankje Marion! Succes met je Piccolo! 😀

 • Kelly Caresse
  31 mei 2015

  Ik ben ook heel fan van die doekjes, lekker snel en makkelijk 😀

 • Kelly Caresse
  31 mei 2015

  Stoomreiniger lijkt me ook erg handig! Zeker als die snoerloos zou zijn

 • Kelly Caresse
  31 mei 2015

  Ah wat leuk om te lezen dankjewel!

 • Mieke
  31 mei 2015

  Leuk om te zien wat jou favorieten zijn! Zelf vind ik die doekjes voor de wc ideaal! En allesreiniger heb ik ook wel eens gemaakt, deed daar zelf nog tea tree olie bij voor extra ontsmetting, alleen ik lijk wel te reageren op tea tree en azijn vind ik niet lekker, dus gebruik het niet meer. Nooit over nagedacht op er een geurtje aan toe te voegen 😉 binnenkort maar eens doen! Heb ook zelf wasmiddel gemaakt, werkt prima, alleen moet je er wel wasverzachter bij doen, anders wordt het op een gegeven moment muf. Eerst gebruikte ik azijn als wasverzachter. Maar na verschillende middels zelf gemaakt te hebben, kom ik toch terug op de gekochte, werkt toch fijner. En ik ben zuinig, dus doe lang met alles. Zelf is mijn holy grail de raamdoeken van jemako, ideaal! En ook de allesreiniger is erg lekker daarvan. Maar ik pak ook gemakkelijk gewoon dreft, doet ook zijn werk goed!

 • Céline
  31 mei 2015

  Wat een goede tips! Ik zag toevallig dat Method komende week in de aanbieding is bij AH, inslaan 🙂

 • Nicky
  31 mei 2015

  Misschien ben ik heel erg maar ik was zo nieuwsgierig geworden naar de piccolo door jou huidhoudfilmpjes dat ik meerdere Blokkers heb afgezocht maar nergens kon vinden. Uiteindelijk vond ik er toch één bij de bouwmarkt waar ik werk dus heb ik hem meteen meegenomen en ik moet zeggen je hebt gelijk, het is echt geweldig, makkelijk en snel! 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…40 Beauty ♥ Questions TagMy Profile

 • Corinne
  31 mei 2015

  Leuke tips. Ik gebruik altijd allesreiniger met Marseille geur. Het maakt schoon, maar het ruikt ook zo lekker schoon.
  Corinne onlangs geplaatst…Mijn meiMy Profile

 • Anneleen
  31 mei 2015

  Die vochtige schoonmaakdoekjes vind ik echt ideaal!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Anouk
  31 mei 2015

  Ik dweil alleen maar met gewon water zonder iets er in en maakt prima schoon

 • Lidia
  31 mei 2015

  Wat een leuk filmpje, goede tip van die zeeman spons

 • Roxanne
  31 mei 2015

  Leuk filmpje! Zelf gebruik ik die doekjes van Lidl wel eens in Ocean geur. Ideaal inderdaad om even snel een ‘touch up’ te doen.

  Zelf heb ik altijd een sprayflacon met water en wat schoonmaakmiddel in de keukenkast staan, om even de tafel schoon te maken, om het aanrecht een ‘clean up’ te geven. Ideaal! De sprayflacon is niet super groot, waardoor je regelmatig moet verversen. Maar ivm de houdbaarheid is dat alleen maar goed!

  Ook heb ik zelf een opfrisspray gemaakt. Een sprayflacon met water en mijn lekkerst ruikende wasverzachter. Ideaal om dingen die niet in de wasmachine te kunnen (bijvoorbeeld je matras, de rolletjes aan het raam enz) mee op te frissen. Geen dure Febreze enz meer nodig!
  Roxanne onlangs geplaatst…Picture my life #1: 21 mei 2015 Libelle ZomerweekMy Profile

 • Eline
  1 juni 2015

  Leuke video ! Die DIY moet ik echt een keertje maken, ik kan gewoon niet geloven dat je alleen met azijn kan schoonmaken. Wel gebruik ik het altijd om kranen, waterkoker enz te ontkalken. Kleine tip : het is “minder dan 50 cent” ipv “minder als 50 cent”.

 • Cherrysfavourites
  1 juni 2015

  I wish dat iknet zoveel schoonmaken hield als jij Kelly… Ik vind er niks aan. Tips om het makkelijker te maken en sneller te doen. Zijn dus altijd welkom :-))

 • Nicoline
  1 juni 2015

  Handig! Ik gebruik tegenwoordig, zeker nu ik een kleine heb, liever geen al te chemische producten. Ik vind de producten van Method heel fijn! Maar ik ga je receptje ook eens proberen 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…Babynamen TagMy Profile

 • Mieke
  3 juni 2015

  Leuk filmpje!

 • Sylvia
  3 juni 2015

  ik heb de leifheit piccolo gekocht na te zien in 1 van je filmpjes
  maar ik moet zeggen dat ik toch wel spijt heb van de aankoop
  ik vind hem goed om even snel te poetsen, maar om echt grondig schoon te maken vind ik hem toch niet voldoende, ik geraak er niet mee onder het bed (daarvoor zit de wateropvangbak of hoe noem je dat 🙂 in de weg) je kan er ook niet echt makkelijk mee heen en weer gaan vind ik
  dus na enkele keren te gebruiken staat hij nu maar te staan in een hoekje, ik gebruik hem enkel nog als ik geen zin heb om te dweilen maar toch even vlug met nat wil rondgaan

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.