Review Masterclass ondernemen van Annic van Wonderen

Vandaag deel ik met jullie mijn review op het boek ‘Masterclass ondernemen’ van powervrouw Annic van Wonderen. Zij startte vijf jaar geleden de populairste modesite Ilovefashionnews.com waarmee zij meer dan twee miljoen bezoekers per maand bereikt. Een geboren ondernemer met een heleboel doorzettingsvermogen. Ze wist vanaf dag een dag ILFN.com een succes zou worden, ze ging er vol voor en heeft haar doel bereikt. Ze kreeg inmiddels van zoveel ondernemers vragen wat haar gouden tips zijn dat ze masterclasses is gaan geven en vervolgens een boek geschreven heeft. Een mustread boek voor iedere ondernemer (in spé). Ik zou eigenlijk haar masterclass bijwonen maar helaas lag ik toen in het ziekenhuis. Ik baalde als een stekker, maandenlang keek ik uit naar deze dag maar helaas mocht het niet zo zijn. Wel ontving ik later het boek dat bij mijn ticket hoorde. Het boek kwam binnen en binnen twee dagen had ik het uit. Vandaag deel ik met jullie waarom.

Mijn affiniteit met ondernemen
Sinds mijn achttiende levensjaar ben ik zelf al bezig met ondernemen. Ik zette inmiddels 6 jaar geleden mijn bedrijf Beautydream op wat een groot succes bleek te zijn. Jarenlang zaten mijn weekenden vol met het blij maken van jonge meiden die wat tips en tricks op het gebied van make-up en beauty konden gebruiken. Ik reed heel Brabant door om deze beautyparty’s te verzorgen. Soms verzorgde ik er wel 3-4 per week terwijl ik ook nog fulltime studeerde. Inmiddels doe ik dit werk nog steeds maar wel op een lager pitje, gemiddeld zo’n 2-3 feestjes per maand. Dat ik eigen baas wilde zijn dat wist ik al heel vroeg. Heerlijk om te werken aan mijn eigen passie, met mijn eigen regels en het verwezenlijken van mijn eigen droom.  Ondernemen is risico durven nemen en geloven in je dromen. Als ik het boek van Annic lees dan herken ik daar veel in. Die drang om voor jezelf te werken, te geloven in je dromen en door te zetten lees je ook veelvuldig terug in ‘Masterclass ondernemen’. Annic is daarom voor mij een groot voorbeeld. Inmiddels is het mij gelukt om met Kellycaresse.nl een fulltime inkomen te verdienen. Ik had het niet durven dromen en toch droomde ik ervan en ging ik ervoor. Ik heb hier geen seconde spijt van gehad.

Annic’s verhaal
In het boek beschrijft Annic van Wonderen hoe zij is begonnen met I Love Fashion News en hoe het haar gelukt is om hier de grootste modesite van Nederland van te maken. Annic van Wonderen wil startende ondernemers laten zien dat alles mogelijk is, zolang je er maar heel hard voor werkt en gelooft in je eigen doel. In dit boek geeft ze nuttige en praktische tips en adviezen die zij leerde tijdens de weg naar dit succes. Zonder kapitaal of investeerder is ze van start gegaan vanaf de bottom tot aan de top.

Het boek leest heel makkelijk weg en geeft je over allerlei thema’s handige tips. Onderwerpen als de juiste mindset hebben, hoe je werkt aan de marketing en communicatie van je bedrijf, ze geeft je tips op het gebied van financiële middelen maar ook hoe je het beste kunt omgaan met die middelen. Dat het slim is om sommige taken uit te besteden als je ergens zelf niet zo sterk in bent. Ook geeft ze aan dat het verstandig is om zuinig te doen met de middelen die je hebt, soms met gesloten beurzen met bedrijven samen te werken en veel te netwerken. Ze verteld over het hanteren van leiderschap binnen je bedrijf en hoe zij nieuw personeel heeft aangenomen.

Think big, get big!
De boodschap van Annic is helder, je hebt geen startkapitaal nodig om een groot bedrijf op te starten, je hoeft helemaal niet in het bezit te zijn van veelbelovende diploma’s. Ondernemer zijn en streven naar een succesvol bedrijf is een mindset. Het kost erg veel energie en tijd maar als je er alles instopt dan zal het ongetwijfeld belonen. ‘Think big, het big’ is haar slogan.

Het boek staat vol met inspirerende quotes, ze geven je een boost vol zelfvertrouwen. ‘I can and i will, end of story’ en ‘Be so drive, that even if you were in reverse you’r still be going forward’. Dit soort quotes zijn inspirerend en zetten je aan het denken. Geloof in je dromen en ze zullen uitkomen is denk ik de grootste boodschap uit dit boek.

Dit boek is geschikt voor iedere ondernemer (in spé) die behoefte heeft aan adviezen en tips of gewoon een flinke motivatieboost kan gebruiken. Of je nu al aan het ondernemen bent of toekomstplannen hebt, dit boek zet je aan de slag! Dit must-read boek is verkrijgbaar voor €14,95 bij onder andere Bol.com.

Zijn jullie bekend met dit boek of ook nieuwsgierig geworden? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “Review Masterclass ondernemen van Annic van Wonderen”

 1. Zelf ben ik daar op dit moment helemaal niet mee bezig, maar ik vind het wel erg interessant. Als ik zie hoe ver jij gekomen bent, dat vind ik prachtig om te zien. Misschien ga ik het boek wel bestellen. Misschien best goed om me er eens in te verdiepen!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: DysthymieMy Profile

 2. Ik had wel wat gelezen over het boek, maar door je review heb ik nu een duidelijk beeld waar het boek precies over gaat. Ik moet je eerlijk bekennen dat het geen boek is wat ik zelf zou willen lezen.

 3. Jaaa, goede quotes, love them.
  Gisteren zat ik je video over je Filofax te kijken. Die is van bijna een jaar geleden.
  Jeetje Kelly, ik kende je haast niet terug.
  Daar was je (voel je niet aangevallen) echt nog een ‘meisje die een filmpje maakt’.
  Je vlogs en andere video’s zien er inmiddels zoveel beter uit!
  Echt een genot om naar te kijken altijd.
  Ga zo door! You go girl!
  Corine from Canada

 4. Ik heb het boek bij veel bloggers voorbij zien komen en ben nu toch wel nieuwsgierig geworden. Wel onwijs jammer dat je helaas niet bij haar masterclass kon zijn, dat klinkt namelijk wel onwijs tof. Hopelijk een volgende keer 🙂

 5. Ah wat onwijs jammer dat je niet aanwezig kon zijn bij de masterclass.
  Ik ben er zelf ook geweest en het was onwijs gaaf! Mocht ze nog een keer zoiets organiseren moet je het echt weer proberen, zeker de moeite waard.
  Leuk, uit jou artikel herken ik ook weer veel dingen die ik ook weer herkende uit haar boek haha, snap je hem nog?
  Ik heb ook een artikel gemaakt over de dag zelf!
  http://www.fajez.nl/uncategorized/masterclass-ondernemen-van-annic-van-wonderen/
  Anouk onlangs geplaatst…My very first MAC productMy Profile

 6. Lijkt me een heel interessant boek. Niet dat ik perse ondernemer wil worden maar haar visie geldt denk ik voor meer dingen in het leven. Ik zou het boek graag lezen
  Anouk onlangs geplaatst…Saving Mr. BanksMy Profile

 7. Ik heb het boek al een paar keer voorbij zien komen en als ik jouw review zo lees moet ik het zeker kopen! Ik heb ook nog een boekenbon liggen, haha! 🙂

  Ben ook al jaren zelfstandig en ik vind het echt fantastisch. Hoe harder je werkt, hoe meer er in beweging komt. Niet afhankelijk van anderen, heerlijk 🙂
  Sofie onlangs geplaatst…MoedersentimentMy Profile

 8. Nu ik weer meer tijd heb om te lezen ben ik opzoek naar dit soort inspirerende boeken. Erg tof om te lezen en om er iets moois van te maken. Mijn droom is om ondernemer te worden maar ik weet nog niet precies hoe en wat. Iets wat je natuurlijk zelf moet uitzoeken maar waarbij zo’n boek je zeker kan helpen.
  Dit boek gaat de volgende keer zeker mee in mijn winkelmandje:)

  Fijne woensdag.
  XoXo Melanie
  Melanie onlangs geplaatst…Filmpje: Einde verbouwing, begin nieuw paradijs!My Profile

 9. Ik herken mezelf helemaal in dit artikel! De drive, de quotes, alles! Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en heb hem meteen op mijn bol.com verlanglijstje gezet. Hmm, of zal ik hem meteen bestellen?
  Ik vond #Girlboss ook heel inspirerend om te lezen. Die las ook heel snel weg en had heel veel girlpower.
  Céline onlangs geplaatst…Een scheurkalender in iedere kamer van het huisMy Profile

 10. Lieve Kelly,
  Ik zou wel meer op spelling letten. In ongeveer iedere Engelse quote zit een spelfout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.