gezinde kokosrepen met chocoladeRecept Gezonde kokosrepen met chocolade: Ik heb weer een heerlijk gezond(er) recept voor jullie! Gezonde kokosrepen met chocolade, ik geef toe, het kan gezonder. Ook pure chocolade valt niet onder de meest gezonde categorie maar per kokosreepje gebruik je zo weinig pure chocolade dat ik dit extraatje vind kunnen. Dit recept bevat verder geen geraffineerde suikers, bevat de gezonde vetten uit kokosolie en ziet er gewoon heerlijk uit. Een goede traktatie zou ik zeggen. Ik maakte de fout te weinig kokosbloesemsuiker toe te voegen waardoor ik ze wat flauw vond maar in dit recept zal ik de juiste hoeveelheid erbij zetten voor de zoetekauwen zoals ik. Benieuwd hoe je deze gezonde kokosrepen met chocolade maakt? Lees dan verder.


Recept Gezonde kokosrepen met chocolade

Wat hebben we nodig voor deze gezonde kokosrepen met pure chocolade?
– 200 grap kokossnippers
– 100 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
– 75 grap gesmolten kokosolie
– 2 eieren
– theelepel zout
– 200 gram pure chocolade in stukjes.

Aan de slag!
– Smelt de kokosolie in de magnetron (of au bain marie).
– In een keukenmachine doe je alle droge ingrediënten dus de kokossnippers, kokosbloesemsuiker, korreltje zout.
– Vervolgens mix je dit met de gesmolten kokosolie en de 2 eieren.
– Dit mengel doe je in een bakvorm of ovenschaal en bak je 25 minuten op 180 graden in de oven.

– Als je dit in de oven gebakken hebt kun je de pure chocolade smelten (au bain marie) en vervolgens op de gebakken kokosmix schenken. Laat dit stollen. Als alles is afgekoeld kun je het eindresultaat in kleine reepjes snijden en serveren aan je gasten of meenemen als gezonde snack naar je werk of picknick.

Dit is dan het eindresultaat, ziet dat er niet heerlijk uit? Je zou bijna zeggen dat het hele ongezonde snackjes zijn! Belangrijke waarschuwing: Ondanks dat ze wat gezonder zijn zou ik deze lekkernij niet allemaal in een keer opeten, dan verdwijnt het gezonde effect ;).

Wat vinden jullie van dit recept? Ik ben heel benieuwd, laat je reactie achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

42 gedachten over “Recept Gezonde kokosrepen met chocolade”

  1. Dit lijkt me zo lekker! Toch kan ik mezelf er nooit toe aanzetten zelf zoiets te maken. Nu heb ik ook geen keukenmachine, dus op zich vind ik dat wel een goed excuus. 😀
    Marion onlangs geplaatst…QuotesMy Profile

  2. Ik heb ze net gelijk gemaakt! Lekker hoor. Moest wel wennen aan de amaak maar tis goed gelukt! De kleur is bij mij wel donkerder. En ik had de droge ingrediënten in de blender gemaakt. Dat werkte niet echt.
    Het is echt machtig ook dus uitdelen is zeker aan te raden!

  3. Bij een gezondheidswinkel bijv. Libra. Maar AH verkoopt chocola van het merk Lindt. Let er iig op dat je minimaal 85% cacao koopt ☺

  4. Hi Kelly,

    Je recept ziet er weer heerlijk uit! Ga hem zeker mee nemen om uit te proberen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.