Mama’s kunnen niet ziek zijn… Zo boost je je weerstand

tips Zo boost je je weerstand

Mama’s kunnen niet ziek zijn, toch? Ik hoorde het mijn moeder altijd al zeggen en nu ik zelf mama ben weet ik maar al te goed wat ze bedoelt. Zelf ben ik chronisch ziek en heb daardoor een zwakkere weerstand. Ik heb diabetes type 1 en heb sneller iets onder de leden. Wanneer ik ziek ben merk ik toch wel dat ik de motor ben van het gezin, ik regel alles wat betreft boodschappen, afspraken van de kinderen enzovoorts. Ook het enorme schuldgevoel als ik ziek ben is groot. Het liefst maak ik de kans zo klein mogelijk om ziek te worden en zorg ik het liefst zo veel mogelijk zelf voor mijn kindjes. Ik denk dat veel mama’s zich hierin zullen herkennen.

Mama’s kunnen niet ziek zijn… dus ik deel je vandaag mijn tips voor een sterkere weerstand!

Zelf vind ik het heel belangrijk om goed voor mezelf, maar ook voor mijn gezin te zorgen. Juist omdat mijn weerstand wat zwakker is, ben ik gevoeliger voor ziekte en dat komt vaak niet uit. Ik doe er dan ook van alles aan om mijn weerstand te versterken. Dit zijn de dingen die ik doe om mijn weerstand te versterken en om als ik dan ziek ben, sneller me weer fit te voelen 😉

Mijn tips om je weerstand een boost te geven!

 • Gezonde voeding : Ik probeer er op te letten om zowel mezelf, als mijn gezin te voorzien van gezonde voeding.  Voldoende groente en fruit, gezonde eiwitten, vezels en de goede vetten proberen we binnen te krijgen. Gezonde voeding is de basis van een goede weerstand, het kan je helpen om beter weerbaar te zijn tegen allerlei ziektes.
 • Sporten : Met sporten versterk ik ook mijn weerstand. Ik maak mijn lichaam er sterker mee. Ik verhoog zo ook mijn conditie en uithoudingsvermogen en versterk mijn vitale organen. Dit kan de kans op ziektes verminderen.
 • Buitenlucht : Ook zorg ik voor voldoende frisse lucht en dus buitenlucht. Lekker wandelen met de kinderen, er op uit gaan op de fiets of gewoon wandelen naar een speeltuin. Frisse lucht is goed voor je luchtwegen en daglicht helpt je ontspannen te voelen.

tips om je weerstand een boost te geven!

 •  Ontspanning : Naast sporten, is ontspanning ook heel belangrijk voor een goede weerstand. Ontspanning zorgt ervoor dat je stress vermindert en stress is niet zo goed voor je weerstand. Ontspannen betekent voor mij heerlijk een serie kijken op de bank, uitgebreid koken, spelen met mijn kinderen, iets leuks doen met vriendinnen of een datenight met Yannick. Zo laad ik weer helemaal op en zit ik beter in mijn vel. Dit komt ook mijn weerstand ten goede.
 • Echinacea (rode zonnehoed) voor de weerstand :  Als extra ondersteuning gebruik ik gebruik Echinaforce tabletten* van A.Vogel. Dit helpt mij fit de winter door. Echinaforce tabletten helpen bij onvoldoende weerstand, bij griep maar ook verkoudheid. Het bevat Echinacea purpurea. Deze plant ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen bacteriële en virale infecties. Hierdoor word je minder snel ziek en herstel je sneller bij ziekte. Voor de kinderen zijn er ook Echinaforce kauwtabletten, voor extra weerstand. Ze smaken voor hun als snoepjes dus ze vinden het hartstikke lekker en zo kan ik hun weerstand versterken. Ik heb een tijd geleden een rondleiding gehad door de ecologische A.Vogel tuinen en deze bijzondere plant ook in het echt gezien en wat enorm onder de indruk was ik van de wijze dat ze deze hier in Nederland oogsten en vers verwerken in hun producten, zodat de actieve werkstoffen niet verloren gaan.*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

tips om je weerstand een boost te geven!

tips om je weerstand een boost te geven!

tips Zo boost je je weerstand

Samen met collega’s Kim van Alboe.nl en Elise van Elisejoanne.nl een kijkje nemen bij de plantage van de Echinacea plant in de tuinen van A.Vogel..

 • Slapen: Als er iets ook heel belangrijk is voor je weerstand, dan is het voldoende slaap. Dat sluit ook nauw aan bij ontspanning. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen van je dagelijkse bezigheden en zodat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Ze zeggen niet voor niets: ‘Slaap is het beste medicijn’, maar wij moeders weten allemaal wel hoe niet vanzelfsprekend een goede nachtrust is.
 • Dit zijn de dingen die ik doe om mijn weerstand te versterken. Zo hoop ik de kans zo klein mogelijk te maken dat ik ziek wordt of in ieder geval bij ziekte sneller herstel. Ik heb er zelf veel baat bij en ik ben enorm benieuwd wat jullie doen om je weerstand te versterken (of die van je kindje(s) ) en wat jullie tips daarbij zijn. Laat een reactie achter bij de comments of op social media.

tips Zo boost je je weerstand

WINNEN!

Zie je deze te gekke #MOMLIFE tas? In deze gezonde goodiebag (t.w.v 80 euro) zit alles wat jij nodig hebt om je weerstand te helpen versterken! Hierin zit onder andere Echinaforce van A.vogel, maar ook Echinaforce kauwtabletten voor je kindje, Echinaforce in hot drink variant, de neusspray Extra Forte, Herbamare kruidenzout en als uniek cadeau doe ik er een pakketje uit de #KellycaresseXzenner collectie bij met mijn haarproducten! Wil je deze #momlife bag winnen? Dat kan via Instagram, daar post ik vandaag een foto waarbij je kunt meedoen om te winnen! Houd dus zeker mijn Instagram pagina in de gaten ;). Wie weet win jij wel deze toffe goodiebag!

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • Tineke
  6 november 2018

  Met twee kleine kinderen die naar de kinderopvang gaan en wanneer je zelf ook nog eens met kinderen werkt, is een goede weerstand wel belangrijk. Ga zeker meedoen aan de winactie. Moest wel lachen bij de tip van voldoende slapen, voor de meeste jonge moeders is dat niet altijd vanzelfsprekend

 • Erika
  6 november 2018

  Helemaal eens! Ik doe graag mee met de winactie,maar dan voor mijn zusje. Na een pittig half jaar door het te vroeg geboren worden van hun zoontje en alle ziekenhuis bezoeken die daar bij kwamen kijken, kunnen ze wel iets extra’s gebruiken! Na een eerste werkdag en crechedagje deze week is het hele gezin gevloerd met griep. Weerstand toch een stuk lager dan gedacht :s Misschien dat hen dit iets helpt!

 • rachel
  6 november 2018

  je kent mij langer dan vandaag en ook mijn situatie 😉 aan mijn weerstand is niet veel meer te doen maar deze moeder gaat gewoon door ziek of niet 😀 en leuke win actie !!!

 • MamaPlaneet
  6 november 2018

  Mooi artikel. Ook hier is er van alles gaande. Trillend op mijn benen moet ik nog voor mijn meisjes zorgen alsof er niets is. Sinds mijn gebruik van natuurlijke supplementen merk ik gelukkig wel een verschil.

 • Leukelien
  1 december 2018

  Bij serieuze ziekten gaat t leven ook gewoon door, merk ik hier. En dat werkt helend 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.