Als mama in het ziekenhuis ligt. Schreef ik laatst nog een eerlijk artikel over moeder en chronisch ziek zijn, lag ik afgelopen weekend twee nachten in een ziekenhuisbed. Twee weken terug lag Lana in het ziekenhuis doordat zij na een koortsstuip ter observatie moest blijven, nu was ik zelf de persoon die patiënt is. Slapen, in mijn eentje zonder mijn lieve vriend en Lana om mij heen. Yannick die Lana moest komen brengen zodat ik haar kon zien. Het voelt zo onnatuurlijk. Ik zal in dit artikel wat meer over deze ziekenhuisopname vertellen en betrek daarbij mijn rol als moeder, die er even anders uitzag.

Mama in het ziekenhuis:
Zoals jullie inmiddels allemaal wel weten heb ik diabetes type 1. In deze video leg ik eenvoudig uit wat dit voor mij inhoudt. In principe kan ik daar heel goed mee leven en geeft dit niet vaak problemen. Echter is mijn weerstand daardoor wel wat zwakker, ben ik wat sneller vermoeid en ook wat vatbaarder voor virusinfecties en dergelijke.
Afgelopen tijd heb ik het heel druk gehad. Ik was me ook al aan het voornemen om meer rust te nemen. Donderdagavond vierde ik met vriendinnen bij mij thuis een Tupperware kookstudio party. We gingen heerlijke recepten bereiden om tapas te maken. Ik heb onwijs van deze avond genoten. Ik was wel moe maar het was prima te doen. Na die avond was Lana heel onrustig, wilde ze alleen maar bij mij zijn en sliep ze tegen me aan. Ik sliep daardoor heel slecht omdat ze veel wakker was. Rond 04.00 toen Yannick zijn wekker bijna ging was ik hartstikke misselijk, voelde ik me heel beroerd. Nadat Yannick op zijn werk was begon ik over te geven. Die hele dag bleef ik overgeven en me beroerd voelen en had ik koorts. Iets wat voor gezonde mensen helemaal geen reden hoeft te zijn om naar een ziekenhuis te gaan. Door mijn diabetes raakte mijn lichaam in de war en kreeg ik hogere bloedsuikers. Hierdoor belde ik naar mijn diabetesverpleegkundige voor advies. Omdat ik bleef braken wilde ze mijn bloed graag checken op ketonen. Dat is een soort verzuring die ontstaat door een te hoog gehalte aan suiker in het bloed,  je lichaam gaat dan als het ware lichaamsvet ‘opeten’ en daarbij komen schadelijke stoffen vrij.

Mijn vader bracht me naar het ziekenhuis terwijl mijn moeder op Lana paste. Met spuugbak en al vertrokken we de auto in. Het duurde allemaal vrij lang, ik kreeg een infuus, er werd bloed geprikt en ik kreeg een soort zuurstofprik in mijn slagader zodat ze exact ook konden meten op ketonen. Toen de uitslagen bekend waren wilden ze mij opnemen omdat de situatie niet veilig was.

Toen Yannick thuis kwam van zijn werk en ik net was opgenomen kwam hij met Lana en mijn moeder naar het ziekenhuis. Ik zag aan Lana dat ze schrok om mij zo te zien. Toch was het heel erg fijn dat ze er was. Omdat ik medicatie kreeg moest ik ook de borstvoeding plannen. Ze drinkt nog maar 2x per dag dus Yannick kon haar gewoon in de ochtend en avond nog voor inname van medicatie brengen zodat ik haar kon voeden. Doutzen Kroes laat de borstvoeding per koerier bezorgen, ik liet mijn dochter gewoon bezorgen (grapje).

Afgelopen weekend had Yannick dus vooral de zorg voor Lana en dat miste ik zelf heel erg. Even kon ik niet de zorgende mama zijn en voor mijn meisje zorgen. Het lichamelijke herstel stond natuurlijk voorop. Moeders kunnen niet ziek zijn roep ik altijd, maar als je echt flink ziek bent dan is er geen andere weg.

Inmiddels ben ik thuis en doe ik rustig aan om goed te herstellen. Ik ben weer fijn bij mijn meisje en lieve vriend. Dan besef je hoe belangrijk gezondheid is en dat de dierbaren om je heen gewoon het allerbelangrijkste zijn in het leven. Gezondheid is niet vanzelfsprekend.
Via instagram en Twitter (maar ook via mijn telefoon) heb ik onwijs veel lieve berichtjes van jullie ontvangen, dankjewel, het doet me zo goed deze te lezen en ik ben dankbaar dat jullie er voor mij zijn. Ik wens jullie allemaal een hele fijne maandag toe.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

67 gedachten over “Mommy monday: Mama in het ziekenhuis”

 1. Dat is even schrikken zeg. Fijn dat er wel snel gehandeld is. Heel veel beterschap en rust goed uit! Laat je maar goed verwennen door iedereen.

 2. Mijn moeder heeft diabetes type 2 en heeft om dezelfde reden als jij ook al eens in het ziekenhuis gelegen, maar dan een volle week. Ik woonde toen al niet meer thuis, maar moest van een afstandje toekijken hoe mijn vader alle eindjes aan elkaar moest knopen en hoe verschrikkelijk ontregeld het huishouden raakte. Gelukkig kon mijn tante even bijspringen, maar op dit soort momenten beseft de vader maar al te goed dat hij ook een hele belangrijke rol heeft in het draaiende houden van het gezinsleven en hoeveel de moeder vaak al op zich heeft genomen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 30My Profile

 3. Heel fijn dat het weer beter met je gaat en dat je weer thuis bent, maar probeer toch de komende dagen nog maar even rustig aan te doen beterschap meis x

 4. Fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat. Lief dat je het met ons deelt! Soms maak ik me een beetje zorgen over mijn toekomst ivm met m’n gezondheid, maar jij geeft me hoop! Wat een geluk met zulke lieve ouders en vriend hè. Op zo’n moment kun je echt even niet zonder ze.
  Esther Marieke onlangs geplaatst…6 traveltips voor als je fibromyalgie hebtMy Profile

 5. Lieve lieve Kelly, wat ben ik ontzettend blij dat je weer thuis bent bij je lieverds. Ik schrok echt heel erg en hoop dat deze situatie niet meer gaat komen en dat je kunt doen wat je zo graag doet <3 Denk goed aan jezelf en ik hoop dat je tijd hebt om op te laden na zo'n hectische situatie. Heel veel liefs X
  Dagmar onlangs geplaatst…Project Positief #18 – Leven in het nuMy Profile

 6. Wat fijn om te lezen dat je weer thuis bent en dat je je weer wat beter voelt. Het moet wel een fijn gevoel zijn, al die lieve mensen om je heen en nu weet je dat er ook goed voor Lana gezorgd wordt als jij dat even niet kan. Ook een geruststelling. Doe nog maar even flink rustig aan de komende tijd. Even bijkomen van alles.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 20My Profile

 7. super fijn dat je weer thuis bent! Wel heftig zo dat je dan toch door je diabetes ineens in het ziekenhuis kan belanden! Daardoor realiseer ik mij ook weer wat meer dat het echt wel heftig kan zijn! En in het ziekenhuis slapen is zo niet leuk 🙁 Gelukkig ben je weer lekker thuis, lekker even bijkomen!
  Marieke onlangs geplaatst…Huidige mascara’sMy Profile

 8. Heel erg schrikken zeg. Ik begin nu pas een beetje te begrijpen wat een impact diabetes op je leven kan hebben.
  Rustig aan doen nu dus. Heel veel beterschap.

 9. Anita te Gussinklo

  Wat naar voor je dat je je zo beroerd voelde.
  Gelukkig ben je nu weer thuis bij vriend & Lana
  Sterkte Kelly.

 10. Wat schrikken om dit zo te lezen zeg!
  Gelukkig ben je inmiddels weer thuis!
  Heel erg veel sterkte met het herstel, zorg goed voor jezelf lieve Kelly<3

 11. Heel herkenbaar. Ik lag tijdens mijn zwangerschappen veel in het ziekenhuis maar de tweede keer vond ik dat veel erger omdat ik Sam zo miste. Iedere keer dat afscheid nemen, dat gehuil en het niet kunnen uitleggen waarom mama er niet is. Brr, krijg dat gevoel direct weer terug. Gelukkig ben je nu weer herenigd met haar.
  Jess onlangs geplaatst…Big blogging bubble – Mijn persoonlijke gebodenMy Profile

 12. Het is echt heftig zeg! Op zich denk ik altijd als mensen me vertellen ik heb suikerziekte “oh dat is vervelend” maar ik heb nog nooit over die verre gevolgen ervan nagedacht. Echt een soort van wake-upcall! Heeel veel beterschap en neem genoeg tijd om helemaal tot rust te komen
  Anouk onlangs geplaatst…L’Oreal infallible nailMy Profile

 13. Oh bah, dat is goed schrikken. Wel fijn dat je nu weer thuis bent en optimaal kan genieten van je gezinnetje. Op de een of andere manier voel je je dan toch minder ziek, tenminste dat heb ik altijd!

 14. Zo fijn dat je weer thuis bent! Ik vond het zo naar voor je dat je in het ziekenhuis lag 🙁 Wel fijn dat Yannick en Lana zo vaak langs kwamen. Hij postte zoveel lieve foto’s! 🙂 Wel fijn dat je ook de borstvoeding nog zo kon plannen!
  Marieke onlangs geplaatst…PLOG | Newcastle dag 2My Profile

 15. Ik schrok wel even toen ik las dat je in het ziekenhuis moest verblijven, jeetje! Gelukkig heb je snel gehandeld en gaat het nu wel goed. Lekker uitrusten lieverd! <3 En genieten van die kleine meid om je heen, hihi 🙂

 16. Pff wat heftig Kel! Gelukkig ben je nu weer fijn thuis bij je meisje en Yannick. Doe maar rustig aan en zorg goed voor jezelf! <3

 17. Wat fijn dat je weer thuis bent, en nu lekker uitrusten dus! Lijkt me heel heftig, zo’n weekend in het ziekenhuis terwijl je dochter en je vriend thuis zijn..
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #85My Profile

 18. Nina Simplynspecial

  Wat schrikken zeg! Zeker ook voor Lana.. Gelukkig gaat het alweer beter met je. Zal zeker wel vreemd voelen om niet bij je gezin te kunnen slapen 🙁
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal photo diary #50My Profile

 19. Jeejtje! Kelly, schrikken zeg! En wel vervelend dat je daardoor niet fysiek voor je kleintje kon zorgen. Gelukkig hebben we mannen en moeders en vaders die in zulke situaties voor ons klaar staan! Doe rustig aan en goed aansterken! Veel beterschap!

  Liefs!

  Eva

 20. Akelig he, zonder de liefdes van je leven in het ziekenhuis. Jammer genoeg kan ik erover meepraten. Fijn dat je nu weer lekker bij je gezinnetje bent, zeker zo vlak voor de feestdagen… Heel veel sterkte, hopelijk ben je snel weer de oude!
  Cyn onlangs geplaatst…WereldlichtjesdagMy Profile

 21. Hey meid , hou je taai ! Veel beterschap ! Ik geniet iedere dag zo van je posts ! Ben wel even geschrokken maar bewonder je eerlijkheid !

 22. Heftig hoor! Doe rustig aan en hopelijk kun je nog heerlijk genieten van de mooie decembermaand! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.