Mommy monday: Mama in het ziekenhuis

Als mama in het ziekenhuis ligt. Schreef ik laatst nog een eerlijk artikel over moeder en chronisch ziek zijn, lag ik afgelopen weekend twee nachten in een ziekenhuisbed. Twee weken terug lag Lana in het ziekenhuis doordat zij na een koortsstuip ter observatie moest blijven, nu was ik zelf de persoon die patiënt is. Slapen, in mijn eentje zonder mijn lieve vriend en Lana om mij heen. Yannick die Lana moest komen brengen zodat ik haar kon zien. Het voelt zo onnatuurlijk. Ik zal in dit artikel wat meer over deze ziekenhuisopname vertellen en betrek daarbij mijn rol als moeder, die er even anders uitzag.

Mama in het ziekenhuis:
Zoals jullie inmiddels allemaal wel weten heb ik diabetes type 1. In deze video leg ik eenvoudig uit wat dit voor mij inhoudt. In principe kan ik daar heel goed mee leven en geeft dit niet vaak problemen. Echter is mijn weerstand daardoor wel wat zwakker, ben ik wat sneller vermoeid en ook wat vatbaarder voor virusinfecties en dergelijke.
Afgelopen tijd heb ik het heel druk gehad. Ik was me ook al aan het voornemen om meer rust te nemen. Donderdagavond vierde ik met vriendinnen bij mij thuis een Tupperware kookstudio party. We gingen heerlijke recepten bereiden om tapas te maken. Ik heb onwijs van deze avond genoten. Ik was wel moe maar het was prima te doen. Na die avond was Lana heel onrustig, wilde ze alleen maar bij mij zijn en sliep ze tegen me aan. Ik sliep daardoor heel slecht omdat ze veel wakker was. Rond 04.00 toen Yannick zijn wekker bijna ging was ik hartstikke misselijk, voelde ik me heel beroerd. Nadat Yannick op zijn werk was begon ik over te geven. Die hele dag bleef ik overgeven en me beroerd voelen en had ik koorts. Iets wat voor gezonde mensen helemaal geen reden hoeft te zijn om naar een ziekenhuis te gaan. Door mijn diabetes raakte mijn lichaam in de war en kreeg ik hogere bloedsuikers. Hierdoor belde ik naar mijn diabetesverpleegkundige voor advies. Omdat ik bleef braken wilde ze mijn bloed graag checken op ketonen. Dat is een soort verzuring die ontstaat door een te hoog gehalte aan suiker in het bloed,  je lichaam gaat dan als het ware lichaamsvet ‘opeten’ en daarbij komen schadelijke stoffen vrij.

Mijn vader bracht me naar het ziekenhuis terwijl mijn moeder op Lana paste. Met spuugbak en al vertrokken we de auto in. Het duurde allemaal vrij lang, ik kreeg een infuus, er werd bloed geprikt en ik kreeg een soort zuurstofprik in mijn slagader zodat ze exact ook konden meten op ketonen. Toen de uitslagen bekend waren wilden ze mij opnemen omdat de situatie niet veilig was.

Toen Yannick thuis kwam van zijn werk en ik net was opgenomen kwam hij met Lana en mijn moeder naar het ziekenhuis. Ik zag aan Lana dat ze schrok om mij zo te zien. Toch was het heel erg fijn dat ze er was. Omdat ik medicatie kreeg moest ik ook de borstvoeding plannen. Ze drinkt nog maar 2x per dag dus Yannick kon haar gewoon in de ochtend en avond nog voor inname van medicatie brengen zodat ik haar kon voeden. Doutzen Kroes laat de borstvoeding per koerier bezorgen, ik liet mijn dochter gewoon bezorgen (grapje).

Afgelopen weekend had Yannick dus vooral de zorg voor Lana en dat miste ik zelf heel erg. Even kon ik niet de zorgende mama zijn en voor mijn meisje zorgen. Het lichamelijke herstel stond natuurlijk voorop. Moeders kunnen niet ziek zijn roep ik altijd, maar als je echt flink ziek bent dan is er geen andere weg.

Inmiddels ben ik thuis en doe ik rustig aan om goed te herstellen. Ik ben weer fijn bij mijn meisje en lieve vriend. Dan besef je hoe belangrijk gezondheid is en dat de dierbaren om je heen gewoon het allerbelangrijkste zijn in het leven. Gezondheid is niet vanzelfsprekend.
Via instagram en Twitter (maar ook via mijn telefoon) heb ik onwijs veel lieve berichtjes van jullie ontvangen, dankjewel, het doet me zo goed deze te lezen en ik ben dankbaar dat jullie er voor mij zijn. Ik wens jullie allemaal een hele fijne maandag toe.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

67 reacties

 • Yamina
  15 december 2014

  Dat is even schrikken zeg. Fijn dat er wel snel gehandeld is. Heel veel beterschap en rust goed uit! Laat je maar goed verwennen door iedereen.

 • Jennifer
  15 december 2014

  Mijn moeder heeft diabetes type 2 en heeft om dezelfde reden als jij ook al eens in het ziekenhuis gelegen, maar dan een volle week. Ik woonde toen al niet meer thuis, maar moest van een afstandje toekijken hoe mijn vader alle eindjes aan elkaar moest knopen en hoe verschrikkelijk ontregeld het huishouden raakte. Gelukkig kon mijn tante even bijspringen, maar op dit soort momenten beseft de vader maar al te goed dat hij ook een hele belangrijke rol heeft in het draaiende houden van het gezinsleven en hoeveel de moeder vaak al op zich heeft genomen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 30My Profile

 • Dita
  15 december 2014

  Jeetje even schrikken was dit lijkt me! Gelukkig ben je weer thuis, maar lekker rustig aan doen. Beterschap!
  Dita onlangs geplaatst…New in: Blond Amsterdam theepotMy Profile

 • Diana Carlton
  15 december 2014

  Gelukkig gaat het weer wat beter met je! Zo ben je donderdagavond nog fit en de vrolijke Kelly en het volgende moment moet je het weekend doorbrengen in het ziekenhuis. Hou je taai meis!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb week 50: Shoppen, shoppen en een beetje werkenMy Profile

 • Bianca
  15 december 2014

  Heel fijn dat het weer beter met je gaat en dat je weer thuis bent, maar probeer toch de komende dagen nog maar even rustig aan te doen beterschap meis x

 • simone
  15 december 2014

  Heel fijn dat je weer thuis bent
  Hopelijk knap je snel verder op!
  simone onlangs geplaatst…Mijn week #11My Profile

 • Esther Marieke
  15 december 2014

  Fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat. Lief dat je het met ons deelt! Soms maak ik me een beetje zorgen over mijn toekomst ivm met m’n gezondheid, maar jij geeft me hoop! Wat een geluk met zulke lieve ouders en vriend hè. Op zo’n moment kun je echt even niet zonder ze.
  Esther Marieke onlangs geplaatst…6 traveltips voor als je fibromyalgie hebtMy Profile

 • Dina
  15 december 2014

  Dat lijkt me inderdaad heel naar en onnatuurlijk voelen als je gescheiden bent van je vriend, maar vooral van je kind! Wel fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat, rustig aan doen hoor! <3
  Dina onlangs geplaatst…Dit is GEEN saai stukje over afvalMy Profile

 • Annemijn
  15 december 2014

  Dat is schrikken! Gelukkig was Lana in goede handen.
  Annemijn onlangs geplaatst…De december tagMy Profile

 • Dagmar
  15 december 2014

  Lieve lieve Kelly, wat ben ik ontzettend blij dat je weer thuis bent bij je lieverds. Ik schrok echt heel erg en hoop dat deze situatie niet meer gaat komen en dat je kunt doen wat je zo graag doet <3 Denk goed aan jezelf en ik hoop dat je tijd hebt om op te laden na zo'n hectische situatie. Heel veel liefs X
  Dagmar onlangs geplaatst…Project Positief #18 – Leven in het nuMy Profile

 • Marion
  15 december 2014

  Wat fijn om te lezen dat je weer thuis bent en dat je je weer wat beter voelt. Het moet wel een fijn gevoel zijn, al die lieve mensen om je heen en nu weet je dat er ook goed voor Lana gezorgd wordt als jij dat even niet kan. Ook een geruststelling. Doe nog maar even flink rustig aan de komende tijd. Even bijkomen van alles.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 20My Profile

 • Marieke
  15 december 2014

  super fijn dat je weer thuis bent! Wel heftig zo dat je dan toch door je diabetes ineens in het ziekenhuis kan belanden! Daardoor realiseer ik mij ook weer wat meer dat het echt wel heftig kan zijn! En in het ziekenhuis slapen is zo niet leuk 🙁 Gelukkig ben je weer lekker thuis, lekker even bijkomen!
  Marieke onlangs geplaatst…Huidige mascara’sMy Profile

 • Angelique
  15 december 2014

  Heel erg schrikken zeg. Ik begin nu pas een beetje te begrijpen wat een impact diabetes op je leven kan hebben.
  Rustig aan doen nu dus. Heel veel beterschap.

 • Geertje
  15 december 2014

  Wat schrikken zeg dat je moest blijven in het ziekenhuis!
  Maar gelukkig gaat het nu weer wat beter en ben je lekker weer met je gezinnetje thuis!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #38My Profile

 • Anita te Gussinklo
  15 december 2014

  Wat naar voor je dat je je zo beroerd voelde.
  Gelukkig ben je nu weer thuis bij vriend & Lana
  Sterkte Kelly.

 • Rosanne
  15 december 2014

  Wat schrikken om dit zo te lezen zeg!
  Gelukkig ben je inmiddels weer thuis!
  Heel erg veel sterkte met het herstel, zorg goed voor jezelf lieve Kelly<3

 • Anneleen
  15 december 2014

  Oh wat vervelend en lijkt me echt even schrikken! Gelukkig gaat het ondertussen al wat beter. Rust nog maar goed Kelly!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Anita
  15 december 2014

  Fijn dat je weer thuis bent en daar verder kan herstellen! Let goed op jezelf en laatste de drukte niet overheersen! Gezondheid is t allerbelangrijkste
  Anita onlangs geplaatst…Begrijpen waarom je iets doetMy Profile

 • Jess
  15 december 2014

  Heel herkenbaar. Ik lag tijdens mijn zwangerschappen veel in het ziekenhuis maar de tweede keer vond ik dat veel erger omdat ik Sam zo miste. Iedere keer dat afscheid nemen, dat gehuil en het niet kunnen uitleggen waarom mama er niet is. Brr, krijg dat gevoel direct weer terug. Gelukkig ben je nu weer herenigd met haar.
  Jess onlangs geplaatst…Big blogging bubble – Mijn persoonlijke gebodenMy Profile

 • beautifulday4makeup
  15 december 2014

  Oei, ik wens je veel beterschap meid!!!
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Unboxing GoodBye Box van Miss LipglossMy Profile

 • Anouk
  15 december 2014

  Het is echt heftig zeg! Op zich denk ik altijd als mensen me vertellen ik heb suikerziekte “oh dat is vervelend” maar ik heb nog nooit over die verre gevolgen ervan nagedacht. Echt een soort van wake-upcall! Heeel veel beterschap en neem genoeg tijd om helemaal tot rust te komen
  Anouk onlangs geplaatst…L’Oreal infallible nailMy Profile

 • katy en Lisanne
  15 december 2014

  Jakkes wat een schrik.. gelukkig gaat alles nu weer ietsje beter, maar lekker rustig aan doen!
  katy en Lisanne onlangs geplaatst…Winkelen bij Rinsma FashionMy Profile

 • Dionne
  15 december 2014

  Oh bah, dat is goed schrikken. Wel fijn dat je nu weer thuis bent en optimaal kan genieten van je gezinnetje. Op de een of andere manier voel je je dan toch minder ziek, tenminste dat heb ik altijd!

 • marjon
  15 december 2014

  Jeetje dat is zeker even schrikken. Weet je niet waar dat zo ineens vandaan komt? Doe maar rustig aan, een goede gezondheid is zoals je zelf al zegt echt het belangrijkste!
  marjon onlangs geplaatst…BEN JIJ ‘N MAMA TO THE MAX? ‘N PERFECTE MOEDER BESTAAT NIETMy Profile

 • Benay Vaneese
  15 december 2014

  Jeetje, dat is schrikken. Neem alle tijd die je nodig hebt om te herstellen. En laat je lekker vertroetelen door je kleine meid en vriend.
  Benay Vaneese onlangs geplaatst…Smashbox Full Exposure paletteMy Profile

 • Marieke
  15 december 2014

  Zo fijn dat je weer thuis bent! Ik vond het zo naar voor je dat je in het ziekenhuis lag 🙁 Wel fijn dat Yannick en Lana zo vaak langs kwamen. Hij postte zoveel lieve foto’s! 🙂 Wel fijn dat je ook de borstvoeding nog zo kon plannen!
  Marieke onlangs geplaatst…PLOG | Newcastle dag 2My Profile

 • Cisca
  15 december 2014

  Naar signalen moet je luisteren! Veeeeeel rustger aan gaan doen lijkt mij. Beterschapjes!

 • Sofie
  15 december 2014

  Wat een verhaal en wat een organisatie als je in het ziekenhuis ligt. Blij dat je weer thuis bent en geniet lekker van je gezinnetje 🙂
  Sofie onlangs geplaatst…‘Mama, waarom moest ik in de hoek?’My Profile

 • patriciakleijn
  15 december 2014

  Jeetje dat moet schrikken zijn geweest, heel veel beterschap en geniet van de de lieve mensen om je heen!
  patriciakleijn onlangs geplaatst…Weekly Rewind week 50 (Kerstkaarten, Plantje, Pizzaburgers)My Profile

 • Sophie
  15 december 2014

  Ik schrok wel even toen ik las dat je in het ziekenhuis moest verblijven, jeetje! Gelukkig heb je snel gehandeld en gaat het nu wel goed. Lekker uitrusten lieverd! <3 En genieten van die kleine meid om je heen, hihi 🙂

 • Nicetobeout
  15 december 2014

  Dat is best eng en ingrijpend! Is het niet zo dat het borstvoeden dan ook eigenlijk teveel energie kost en gevaarlijk kan zijn? Wel luxe hoor je deed het beter dan Doutzen haha 😉
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s: week 49My Profile

 • Milou
  15 december 2014

  Dat was wel schrikken! Fijn dat je weer thuis bent omringd door je gezin<3
  Milou onlangs geplaatst…What About My Week #12 – tandpijn, diners & feestdagenMy Profile

 • angelique
  15 december 2014

  Gelukkig ben je in ieder geval weer lekker thuis. Lekker rustig aan doen meis!
  angelique onlangs geplaatst…Kerst | Kerst op budgetMy Profile

 • Petra
  15 december 2014

  Lieverd, ik lees nu je blogberichtje pas. Wat een schrik! Fijn dat de mensen die zo dicht bij je staan er direct voor je zijn. Koester dat. Veel sterkte met aansterken, doe rustig aan. Liefs, xxx Peet
  Petra onlangs geplaatst…Éen man, twee kinderen, drie bedrijven: Revlie deelt haar ‘geheime’ tips!My Profile

 • Vanessa
  15 december 2014

  Dat is schrikken. Gelukkig ben je ondertussen weer thuis. Doe het rustig aan en veel beterschap!
  Vanessa onlangs geplaatst…Primark Shampoo & Conditioner With Argan OilMy Profile

 • Kim
  15 december 2014

  Dat is even goed schrikken geweest zeg! Wat fijn dat je nu weer lekker thuis bent bij je meisje. Heel veel beterschap!
  Kim onlangs geplaatst…Christmas on your nails.My Profile

 • Linda
  15 december 2014

  Zo, heftig! Ik kan me voorstellen dat je je dan even helemaal machteloos voelt! Hopelijk herstel je snel en komt het allemaal weer goed 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Het regent en ik schrijf.My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  15 december 2014

  Mooi om te lezen, moet niet eenvoudig zijn om je kleine meisje plots uit handen te geven. Gelukkig weet je dat ze in goede handen is bij Yannick. Veel beterschap!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…DIY: feestelijke kersttruiMy Profile

 • Milou
  15 december 2014

  Wat verschrikkelijk voor jullie! Het moet heel heftig zijn om als moeder de hele tijd te moeten over geven en ziek te zijn, terwijl je ook de zorg voor je kleine meisje hebt. Ik ben blij dat je weer veilig thuis bent!!
  Milou onlangs geplaatst…Top 10: Kerstfilms! (the final part)My Profile

 • Chantal
  15 december 2014

  Dat moet schrikken zijn geweest! Fijn dat je weer thuis bent! Hopelijk knap je snel weer op 🙂
  Chantal onlangs geplaatst…The Hanging TreeMy Profile

 • Eline
  15 december 2014

  Fijn dat je weer thuis bent bij je gezinnetje! Ik hoop dat je je snel weer helemaal 100% voelt 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Sportkleding in grote matenMy Profile

 • Kimberley
  15 december 2014

  Hè, bah. Dat moet even schrikken geweest zijn. Gelukkig is het allemaal weer wat beter, ben je lekker thuis en kan je weer beter worden. Beterschap!
  Kimberley onlangs geplaatst…Persoonlijk: Leer mij kennenMy Profile

 • Joyce
  15 december 2014

  Dat zijn hele nare dingen. Hopelijk knap je snel helemaal op! Zeker voor de feestdagen natuurlijk 🙂
  Take care 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Gelezen: Lieve JuulMy Profile

 • Whitney
  15 december 2014

  Zo fijn dat je weer thuis bent. Rustig aan doen he! Al moet ik dat zelf ook nog vaak in me hoofd stampen.
  Whitney onlangs geplaatst…Tag: De merk-fan-tagMy Profile

 • Saskia
  15 december 2014

  Wat schrikken zeg maar ontzettend fijn dat je weer thuis bent!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 50)My Profile

 • Lifesabout
  15 december 2014

  Ik kreeg meteen een deja vu toen ik je verhaal las. Het is wel anders omdat Sarah nog maar twee weken oud was toen ik een maand in het ziekenhuis lag. Maar toch, je kindje alleen met bezoektijden zien is vreselijk. Geniet van je thuiskomst en hopelijk knap je snel op! Liefs.
  Lifesabout onlangs geplaatst…BikkelharT. Omgaan met leefregels en de gevolgen daarvan.My Profile

 • Els
  15 december 2014

  Lekker dat je weer thuis bent en nu maar gauw beter worden. Moeders hebben inderdaad geen tijd om ziek te zijn maar ja als we het zijn zijn we het ook goed
  Els onlangs geplaatst…It’s christmas time tagMy Profile

 • Nicole
  15 december 2014

  Het was inderdaad schrikken hoor.. donderdag ging het zo goed nog, maar dat kan dus inderdaad zomaar opeens op komen zetten. Gelukkig ben je weer thuis bij je dierbaren en kunnen jullie weer met elkaar genieten.
  Doe je wel iets rustiger aan de komende tijd?
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes dagboek #6 visite, consultatiebureau en ziekteboegMy Profile

 • Wendy
  15 december 2014

  Pff wat heftig Kel! Gelukkig ben je nu weer fijn thuis bij je meisje en Yannick. Doe maar rustig aan en zorg goed voor jezelf! <3

 • Malou
  15 december 2014

  Wat fijn dat je weer thuis bent, en nu lekker uitrusten dus! Lijkt me heel heftig, zo’n weekend in het ziekenhuis terwijl je dochter en je vriend thuis zijn..
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #85My Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  15 december 2014

  Fijn om te horen dat je weer lekker thuis bent! Goed je rust nemen en lekker uitzieken :)!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…#personal – Primark Opening & New YorkMy Profile

 • Nina Simplynspecial
  15 december 2014

  Wat schrikken zeg! Zeker ook voor Lana.. Gelukkig gaat het alweer beter met je. Zal zeker wel vreemd voelen om niet bij je gezin te kunnen slapen 🙁
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal photo diary #50My Profile

 • Eva
  15 december 2014

  Jeejtje! Kelly, schrikken zeg! En wel vervelend dat je daardoor niet fysiek voor je kleintje kon zorgen. Gelukkig hebben we mannen en moeders en vaders die in zulke situaties voor ons klaar staan! Doe rustig aan en goed aansterken! Veel beterschap!

  Liefs!

  Eva

 • Michelle
  15 december 2014

  Wat rot :(. Ik leer via studie wel eens over diabetes en dit soort verhalen maken het opeens zo ‘echt’ allemaal. Heel veel beterschap!
  Michelle onlangs geplaatst…10x leuke dingen #8: (nog meer) marsepein, nerdy dingen en mijn kerstboomMy Profile

 • femketje
  15 december 2014

  jeetje, dat is wel schrikken zeg! hoop dat je er snel weer bovenop komt! <3
  femketje onlangs geplaatst…Get To Know Femketje; 1-15 December 2014.My Profile

 • Aanhetlijntje
  15 december 2014

  Gelukkig gaat het beter met je. Veel beterschap en herstel!
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Outfit of the day: cozy; comfyMy Profile

 • Marjolein
  15 december 2014

  Ah, wat fijn dat je weer thuis bent en je weer wat beter voelt. Hopelijk ben je snel weer helemaal de oude en komt het niet snel terug! Pas goed op jezelf!
  Marjolein onlangs geplaatst…De chiropractor #2My Profile

 • Cyn
  15 december 2014

  Akelig he, zonder de liefdes van je leven in het ziekenhuis. Jammer genoeg kan ik erover meepraten. Fijn dat je nu weer lekker bij je gezinnetje bent, zeker zo vlak voor de feestdagen… Heel veel sterkte, hopelijk ben je snel weer de oude!
  Cyn onlangs geplaatst…WereldlichtjesdagMy Profile

 • Linda
  15 december 2014

  He bah wat vervelend Kelly. Beterschap!
  Linda onlangs geplaatst…Lief klein roze biggetjeMy Profile

 • Bieke
  15 december 2014

  Veel beterschap lieve Kelly <3

 • Nel
  15 december 2014

  Hey meid , hou je taai ! Veel beterschap ! Ik geniet iedere dag zo van je posts ! Ben wel even geschrokken maar bewonder je eerlijkheid !

 • anke
  15 december 2014

  Heftig hoor! Doe rustig aan en hopelijk kun je nog heerlijk genieten van de mooie decembermaand! X

 • Yara
  15 december 2014

  Jeetje, Kel… Wat heftig! Rustig aan meid, denk aan jezelf! Hopelijk ben je gauw weer de oude. Knuf!
  Yara onlangs geplaatst…Edelstenen sieraden voor de feestdagenMy Profile

 • Ilse
  15 december 2014

  Veel beterschap!
  Ilse onlangs geplaatst…Recensie: Het laatste concertMy Profile

 • Martine
  16 december 2014

  BETERSCHAP!!

 • marlieke
  16 december 2014

  Heftig hoor. Gelukkig heeft Yannick het heel goed alleen gedaan, dat is erg fijn om te zien lijkt me. Ook al doe je het allemaal liever zelf. Doe rustig aan en knap maar snel op.
  marlieke onlangs geplaatst…8 warme wintersjaalsMy Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  16 december 2014

  Heb je het over ketose? Oeh, dat is niet goed voor je lichaam! En dan te bedenken dat mensen dit bewust uitlokken om af te vallen. Moet niet gekker worden! Beterschap!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…De Yolanthekwestie: Waar Zijn We Mee Bezig?My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.